Görüş Bildir
Haberler
Türkiye'nin Gözü İlk Duruşmada: Sosyal Medyadan Yükselen Ses #ŞuleÇetiçinAdalet

etiket Türkiye'nin Gözü İlk Duruşmada: Sosyal Medyadan Yükselen Ses #ŞuleÇetiçinAdalet

Ulaş
06.02.2019 - 11:07 Son Güncelleme: 06.02.2019 - 14:32

Şule Çet 24 Mayıs'ta Ankara'da bir plazanın 20. katından 'düşerek' şüpheli şekilde yaşamını kaybetmişti. Tüm Türkiye'yi sarsan Çet'in ölümüne ilişkin davanın ilk duruşması bugün görülüyor.

Bugün Çet'in ölümüne ilişkin görülecek davada ilk duruşma günü.

Bugün Çet'in ölümüne ilişkin görülecek davada ilk duruşma günü.

Şüpheliler Berk Akand ve Çağatay Aksu hakkında, “kasten öldürme, “cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” “nitelikli cinsel saldırı” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile yargılanacak.

İddianamede olay yerinde temizlik yapıldığı belirtilmişti.

İddianamede olay yerinde temizlik yapıldığı belirtilmişti.

Hürriyet'ten Mesut Hasan Benli'nin haberine göre, iddianamede, cinayetten sonra şüphelilerin olayın yaşandığı dinlenme odasında temizlik yaptıkları anlatılarak “Yaşanan travmatik olay karşısında şüphelilerin bardaklarını yıkaması işlenen bir suçun delillerini gizlemeye yönelik olacağı, kaldı ki Şule Çet’in kendisini atmak istediği ve şüpheli Çağatay Aksu’nun onu tutmak için mücadele ettiğini belirttiği ve kolunun çizilmesine de sebep olan pencere üzerinde yapılan incelemede şüpheliler ve maktule ait DNA ve parmak izinin çıkmaması, bu temizlik faaliyeti içerisinde değerlendirilmektedir” denilmişti. İddianamede, şüphelilerin makam odasında parmak izine rastlanırken, dinlenme odasında örnek alınan pencere ve pervazında yapılan araştırmada parmak izine rastlanılmadığı da vurgulanmıştı.

Şüpheli ölümden kısa bir süre sonra polislerce çekilen “dinleme odası” fotoğrafı, şüphelilerin “temizlik yaptılar” iddiasına kanıt olarak gösteriliyor.

Şüpheli ölümden kısa bir süre sonra polislerce çekilen “dinleme odası” fotoğrafı, şüphelilerin “temizlik yaptılar” iddiasına kanıt olarak gösteriliyor.

Dava dosyasına giren fotoğrafta, pencerenin hemen önünde duran sehpadaki tavlanın bile yerinden oynamadığı görülüyor.

Çet ailesinin avukatı Umur Yıldırım, odada bulunan pencerenin açılma açısına dikkat çekerek, “Bu pencerenin önünde herhangi bir parmak izi, el svabı, ayak izi çıkmadı. Şüphelilerin savunmalarında anlattıklarının doğru olmadığını çok açık gösteren bir fotoğraf. Pencerenin açılış mesafesine dikkat edildiğinde, ancak 30-40 santimetre açılabilen bir cam olduğu görülüyor. Camın önündeki sehpanın üzerindeki tavlanın bile oynamadığı görülüyor. Bir insanın bu camdan balıklama atlaması mümkün değildir. Şüphelilerin olay yerinde temizlik yaparak odayı düzenledikleri görülüyor” iddiasında bulundu.

'Kardeşimin yükseklik korkusu vardı, intihar etmiş olamaz.'

'Kardeşimin yükseklik korkusu vardı, intihar etmiş olamaz.'

Öte yandan dava öncesi BBC Türkçe'ye konuşan Çet'in ağabeyi Şenol Çet, kardeşinin yükseklik korkusu olduğunu ve 20'nci kattan atlayarak intihar etmiş olamayacağını söyledi.

Çet, 'Bizim içimiz yanıyor, başka Şuleler olmasın' dedi.

Babası İsmail Çet de kızının gece geç bir vakitte plazaya gitmesinin nedeninin patronundan çalıştığı halde alamadığı ödemesini almak ve iş istemek olduğunu vurguladı.

Temmuz ayında hazırlanan otopsi raporunda tecavüz bulgularına rastlanmış ve Çet'in 'düştüğü' pencerede parmak izine rastlanmamıştı.

Aralık ayında tamamlanan soruşturmanın ardından şüpheli Berk A. ve Çağatay A. hakkında cinayetten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenmişti.

Mahkemenin hazırlanan iddianameyi kabul etmesi ile şüphelilerin tutuklu yargılanmasına karar verilmişti.

Görülecek ilk duruşma öncesi sosyal medyadan adalet çağrısı yükseliyor.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
210
76
14
9
5
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Can_Can

Sıradan bir vatandaş olarak (işin kurdu bir savcı ya da görmediği cinayet çeşidi kalmamış bir dedektif olarak değil) bakıyorum, bariz cinayet var. İkili akıl... Devamını Gör

clearskies

Suçu işleyenler zengin ve arkaları sağlam. Yani sonuç olarak; üzülerek söylüyorum, ölen öldüğüyle kalacak. Bu kansızlar ise millet unutana kadar (en geç bir ... Devamını Gör

Jey

bu herifler kim? adini bile duymadigimiz bir sirketleri mi varmis? Buna ragmen bu adamlar bu kadar korunuyorsa, Erdogan'ın devraldığı fetö cemaatinin akp aya... Devamını Gör