Görüş Bildir
Haberler
20. Kattan Düşerek Hayatını Kaybeden Şule Çet'in Otopsi Raporu: 'Tecavüz Bulguları Var, Düştüğü Pencerede Parmak İzi Yok'

20. Kattan Düşerek Hayatını Kaybeden Şule Çet'in Otopsi Raporu: 'Tecavüz Bulguları Var, Düştüğü Pencerede Parmak İzi Yok'

Batuhan
13.07.2018 - 09:13 Son Güncelleme: 14.07.2018 - 00:08

Ankara’da lüks bir plazanın 20. katından düşerek ölen Şule Çet’in otopsi raporu ortaya çıktı. Raporda, daha önce intihar ettiği ileri sürülen Çet’in ölümünden önce ilişkiye zorlandığına dair bulgulara rastlandığı belirtildi. Çet’in düştüğü iddia edilen pencerede ise kendisine ait parmak izine ulaşılamadı.

Gazi Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi Tekstil Tasarımı 2. sınıf öğrencisi Şule Çet, yanında çalıştığı Çağatay A. ile 28 Mayıs tarihinde buluştuğu Çağatay A.’ya ait Çankaya ilçesindeki bir plazanın 20. katındaki ofisten gece saat 04.00’da düşerek hayatını kaybetmişti.

Hürriyet'ten Fevzi Kızılkoyun'un haberine göre, Soruşturma dosyasına giren otopsi raporunda Çet’in ölümünden önce ilişkiye zorlandığına dair bulgular yer aldı.

Çet'in tırnaklarında şüphelinin DNA'sına rastlandı

Çet'in tırnaklarında şüphelinin DNA'sına rastlandı

Ayrıca Çet’in 9 parmağının tırnak altında bir erkeğe ait dokular (deri kalıntısı) ve DNA bulguları tespit edildi. Çet’in kanında “Uyumayı tetikleyen uyarıcı madde” ile vücudunda boğuşma izlerine de rastlandı. Erkeğe ait doku örnekleri ve DNA bulgularının ise Çağatay A.’ya ait olduğu belirlendi.

Çet’in düştüğü pencerenin camında, pervazında ve çerçevesinde ise genç kadına ait parmak izi tespit edilemedi

Çet’in düştüğü pencerenin camında, pervazında ve çerçevesinde ise genç kadına ait parmak izi tespit edilemedi

Çet’in düştüğü ofisteki 25 ayrı noktada da parmak izi çalışması yapıldı. Yapılan kriminal incelemenin ardından soruşturma dosyasına gönderilen Olay Yeri İnceleme Raporu’nda Çet’in 3 farklı yerde (bir gazoz kapağında, çalışma ofisi masasında ve sehpada) parmak izi belirlendi. Çet’in düştüğü 1.20 santimlik pencerenin camında, pervazında ve çerçevesinde ise genç kadına ait parmak izi tespit edilemedi.

Tecavüz bulguları ile Çağatay A.’ya ait olduğu belirlenen DNA izlerinin bulunduğu rapor 4 Temmuz tarihini taşıyor. 

‘Atlayacak biri pencerenin kenarından tutmaz mı?’

‘Atlayacak biri pencerenin kenarından tutmaz mı?’

Çet ailesinin avukatı Umur Yıldırım, Çet’in öldürüldüğünü savunarak, “İlk günden intihar etmediğini söyledik. O geceki yazışmalar, attığı mesajlar da bunu gösteriyordu. Otopsi raporu her şeyi ortaya çıkardı. Ters ilişkiye zorlanmış, bu şekilde tecavüze uğramış. Düştüğü pencerede parmak izi tespit edilememiş. Atlayacak biri pencerenin kenarından tutmaz mı? Bu kız balıklama atlamadığına göre demek ki ya öldürülüp öyle atıldı ya da baygın haldeyken atıldı” iddialarında bulundu.

2 kez gözaltına alındı ve bırakıldı

2 kez gözaltına alındı ve bırakıldı

Çet’in ölümünün ardından bir numaralı şüpheli olarak 2 kez gözaltına alınan ve her ikisinde de Adli Kontrol Şartı ile serbest kalan Çağatay A., ifadesinde Çet’in camdan atlayarak intihar ettiğini belirterek, “Kendisine engel olmaya çalıştım, atlarken tutmaya çalıştım ama başaramadım. Atlamasın diye tutuğum sırada parmaklarımda sıyrıklar oluştu. Abi kardeş ilişkimiz vardı. ‘Yaşamak istemiyorum’ diyerek atladı” demişti.

Çet’in ölüdüğü sırada plazadaki ofiste Çağatay A.’nın dışında B.A.’nın da bulunduğu ortaya çıkmıştı. B.A. ise ifadesinde başka odada olduğunu, neler yaşandığını bilmediğini söylemişti.

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
holdencaulfield

kızın zerre suçu yok " o saatte giderse böyle olur o saatte ne işin vardı " demek kılıf hazırlamaktan başka bir şey değil. Belki gerçekten iş için çağırıldı ... Devamını Gör

colombian

konuyla zerre alakası olmayabilir ama handi dindar kesimden hiç tepki gelmiyor.hani yılbaşında sokaklara dökülüp müslüman özüne dön diye pankart taşıyanları ... Devamını Gör

Midoriya

Kesinlikle katılıyorum.

Viyol10sel

Bir kasap et sattı diye, bir kaportacı araba tamir etti diye sevinir mi bir ülke.? Sevinmez saçma olur. Ülkede adalet o kadar bitmiş ki cezayı vermesi gereke... Devamını Gör

Admin

Doğru.