Görüş Bildir
Haberler
Star, ‘Sümeyye'ye Suikast’ Haberi İçin Umut Oran'a Tazminat Ödeyecek

etiket Star, ‘Sümeyye'ye Suikast’ Haberi İçin Umut Oran'a Tazminat Ödeyecek

Onedio Medya
26.02.2016 - 13:38 Son Güncelleme: 26.02.2016 - 15:42

Star gazetesi, eski CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'a suikast planlamak üzere gazeteci Emre Uslu ile Twitter'dan görüşme yaptığı ve para aktardığı iddialarının asılsız çıkması üzerine Oran'a 10 bin TL tazminat ödemeye mahkum edildi. Umut Oran, 'Atılan iftiraların hesabını tek tek sormaya devam edeceğiz' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ankara 7. Asliye Hukuk Mahkemesi, Star Gazetesi’nde yer alan ‘Umut Oran ile Emre Uslu arasında Sümeyye Erdoğan'a suikast planı olan yazışmalar yapıldığı, CHP'nin ‘paralel yapı'ya para aktardığı' gibi iddiaların doğru olmadığına karar verdi. Star'ın, Oran'a 10 bin TL manevi tazminat ödemesine karar verildi.

'Hükümetin klavyeliğini yapanlardan iftiraların hesabını tek tek sormaya devam edeceğiz'

'Hükümetin klavyeliğini yapanlardan iftiraların hesabını tek tek sormaya devam edeceğiz'

Kararın ardından Sözcü'ye konuşan Umut Oran, şunları söyledi:

'Hükümetin klavyeliğini yaparak sadece muhalifleri ve CHP’yi eleştirme görevi gören bir kısım medya organlarının iftiraları, haysiyet cellatlıkları teker teker ortaya çıkıyor. Bu ortamda dahi yargıdan çıkan ve karalamaları, atılan çamurları, iftiraları kanıtlayan kararlar da gösteriyor ki, er veya geç gerçekler ortaya çıkıyor. Atılan iftiraların hesabını tek tek sormaya devam edeceğiz.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Star gazetesi başta olmak üzere hükümete yakınlığıyla bilinen bazı gazeteler, gazeteci Emre Uslu ile CHP milletvekilleri Umut Oran ve Akif Hamzaçebi arasında geçtiği iddia edilen, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan’a suikast konuşmalarının da yer aldığı, bir dizi Twitter yazışması yayınlamıştı.

'Yazışmalar' üzerine dönemin CHP Milletvekili Umut Oran ile Akif Hamzaçebi böyle bir yazışma yapmadıklarını, kendilerine iftira atıldığını beyan ederek Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. 

Ankara savcılığı “görevsizlik” kararı ile dosyayı İstanbul Basın Savcılığı’na gönderdi.

Ardından bu yazışmaların sahte olduğu ortaya çıktı ve savcılık, iddiaları yayımlayan gazeteler hakkında “yayın yoluyla zincirleme hakaret ve iftira” suçlamasıyla dava açtı.

Soruşturma dosyalarına bakan Bakırköy Basın Savcısı Hüseyin Parlakkılıç her iki gazeteye dört ayrı dava açarken, Savcı Mustafa Gökay’da iki gazeteye “iftira” suçundan bir dava açtı. 

İddialarla ilgili toplam dava sayısı 5 oldu.  

Savcı Parlakkılıç, tarafından hazırlanan ve “Sümeyye Erdoğan’a suikast” konuşmalarını da içeren 2015/13974 sayılı İddianeme de, bahse konu twitter konuşmaları için iki ayrı bilirkişi raporu düzenlendiğini, yazışmaların sahte olduğunun ortaya çıktığı belirtildi. 

Öte yandan, suikast mesajlarının sahte olduğunun ortaya çıkmasının ardından Akşam ve Güneş gazetelerine ‘hakaret ve iftira’dan dava açan Bakırköy Adliyesi Basın Savcıları Mustafa Gökay ile Hüseyin Parlakkılıç’ın görevi değiştirilmişti...

CHA ve Sözcü

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
290
104
15
13
5
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
oliver

Allah kitap ağızlarından düşürmezler ama iftirada sınır tanımazlar.. pislikler

Dawkins06

Sadece tazminat yetmez ! Tekzip de yapılmalı ! Star gazetesinin ilk sayfasında ve Star Tv de Ana Haber Bülteninde bu tekzip yayımlatılmalıdır! "Yapmış olduğu... Devamını Gör

Kartalow

Star Tv, doğuş grubu bünyesindedir. Star gazetesiyle uzaktan yakından alakası yoktur, yanlış olmasın.

itsasin

en büyük hırsız ve iftiracılar dinciler oldu ya :)

rcpbyrm

öyle müslümanım şöyle müslümanım diyenden korkacaksın :)