Görüş Bildir
Haberler
Sizi İçine Çekip Ruhunuzda Derin Yaralar Açacak Derecede Etkili Karanlık Filmler

Sizi İçine Çekip Ruhunuzda Derin Yaralar Açacak Derecede Etkili Karanlık Filmler

Merhabalar. Sinemada en çok karşımıza çıkan filmler dramın, acının ve korkunun harmanlanarak işlendiği karanlık filmlerdir. Bu içerikte birbirinden karanlık ve izleyeni depresyona sokabilme ihtimali olan filmler listelenmiştir.

İyi seyirler dilerim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Requiem For A Dream (2000)

1. Requiem For A Dream (2000)

Dört Coney Adası sakininin uyuşturucu kaynaklı ütopyaları ve bağımlılıkları derinleştiğinde hayatları paramparça olur. Film, umut dolu Brooklyn sakinlerinin psikoz, uyuşturucu bağımlılığı ve fuhuş konusundaki trajik hikayelerini ele alıyor. Bu Darren Aronofsky filmi, izleyende duygusal patlamalara neden olabiliyor.

Yönetmen: Darren Aronofsky

Oyuncular: Ellen Burstyn, Jared Leto, Jennifer Connelly

2. The Elephant Man (1980)

2. The Elephant Man (1980)

Viktorya döneminden kalma bir cerrah, bir gösteri ucubesi olarak geçimini sağlamaya çalışırken kötü muamele gören ve şekli ciddi şekilde bozulmuş bir adamı kurtarır. Adamın canavarca görünüşünün ardında nazik, zeki ve incelikli bir kişi ortaya çıkar.

Yönetmen: David Lynch

Oyuncular: Anthony Hopkins, John Hurt, Anne Bancroft

3. Irreversible (2002)

3. Irreversible (2002)

Paris'te travmatik bir gece boyunca yaşanan olaylar, güzel Alex'in bir alt geçit tünelinde bir yabancı tarafından vahşice tecavüze uğraması ve dövülmesiyle ters kronolojik sırayla gelişir.

Yönetmen: Gaspar Noé

Oyuncular: Monica Bellucci, Vincent Cassel, Albert Dupontel

4. Dancer In The Dark (2000)

4. Dancer In The Dark (2000)
cynicritics.files.wordpress.com

Müzikalleri seven Doğu Avrupalı bir ABD göçmeni, görme yetisinin kademeli olarak kaybolmasıyla baş etmek zorundadır. Ayrıca oğlunun hastalığına engel olmak zorundadır. Teselliyi şarkı söylemekte bulurken, göçmen zulmüne maruz kaldığını anlayınca tesellisi tehlikeye girer.

Yönetmen: Lars von Trier

Oyuncular: Björk, Catherine Deneuve, David Morse

5. The Passion of the Christ (2004)

5. The Passion of the Christ (2004)

Filmde Nasıralı İsa'nın Yeruşalim'de çarmıha gerildiği gün, hayatının son on iki saatini anlatıyor. Bir gün Nasıralı İsa son akşam yemeğinden kalkar ve hayatının son 12 saatine girer. Yıkıcı derecede iç karartıcı ve insani olarak insanlık dışı olan bu filmde bir kişiye verilen en büyük acı ele alınır. 

Yönetmen: Mel Gibson

Oyuncular: Jim Caviezel, Monica Bellucci, Maia Morgenstern

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Lilya 4-Ever (2002)

6. Lilya 4-Ever (2002)

On altı yaşındaki Lilja ve tek arkadaşı genç Volodja, Rusya'da yaşarlar ve daha iyi bir hayat hayal ederker. Bir gün İsveç'e giden Andrej'e aşık olan Lilja, Lilja'yı yeni bir hayata başlaması için davet eder.

Yönetmen: Lukas Moodysson

Oyuncular: Oksana Akinshina, Artyom Bogucharskiy, Pavel Ponomaryov

7. The Seventh Continent (1989)

7. The Seventh Continent (1989)

Avustralya'ya kaçmayı planlayan Avrupalı bir aile, kendilerini günlük rutinlerine kaptırmış görünürler ama küçük olaylardan rahatsız olurlar. Ancak, görünüşteki sakin ve tekrarlayan varoluşlarının arkasında aslında uğursuz bir şey planlıyorlardır.

Yönetmen: Michael Haneke

Oyuncular: Birgit Doll, Dieter Berner, Leni Tanzer

8. 12 Years a Slave (2013)

8. 12 Years a Slave (2013)

Savaş öncesi Amerika Birleşik Devletleri'nde, New York eyaletinin kuzeyinden özgür bir siyah adam olan Solomon Northup kaçırılır ve köle olarak satılır. Film, 'farklı bir ten rengine' ait olmanın dehşetini güçlü bir şekilde tasvir ederken, aynı anda maddi ve manevi anlamda sahiplik perspektifine meydan okuyor.

Yönetmen: Steve McQueen

Oyuncular: Chiwetel Ejiofor, Michael Kenneth Williams, Michael Fassbender

9. Antichrist (2009)

9. Antichrist (2009)

Kederli bir çift, kırılan kalplerini ve sorunlu evliliklerini onarmayı umarak ormandaki kulübelerine çekilir, ancak doğa yollarına çıkar ve işler daha da kötüye gider.

Yönetmen: Lars von Trier

Oyuncular: Willem Dafoe, Charlotte Gainsbourg, Storm Acheche Sahlstrøm

10. Grave of the Fireflies (1988)

10. Grave of the Fireflies (1988)

İkinci Dünya Savaşı sırasında Japonya'da küçük bir erkek çocuk ve küçük kız kardeşi hayatta kalma mücadelesi verir. Film, şimdiye kadar yapılmış en iç karartıcı animasyon filmi. En başından itibaren olay örgüsü izleyeni duygusal açıdan yoruyor.

Yönetmen: Isao Takahata

Seslendirenler: Tsutomu Tatsumi, Ayano Shiraishi, Akemi Yamaguchi

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Prisoners (2013)

11. Prisoners (2013)

Keller Dover'ın kızı ve arkadaşı kaybolunca, polis birden fazla ipucunun peşine düşer ancak sonunda Keller Dover meseleyi kendi eline alır. Film, duygusal olarak yorucu olduğu kadar bir o kadar üzücü. Kızını bulamadığı için çaresizliğe karşı çıkmaya çalışan bir adamın hikayesi bu.

Yönetmen: Denis Villeneuve

Oyuncular: Hugh Jackman, Jake Gyllenhaal, Viola Davis

12. They Shoot Horses, Don't They? (1969)

12. They Shoot Horses, Don't They? (1969)

Birbirinden tamamen farklı yarışmacılardan oluşan bir grubun hayatları, insanlık dışı derecede meşakkatli bir dans maratonunda iç içe geçer. Büyük Buhran'da geçen film, yoksulların çaresiz yaşamlarında bir yolculuk yapıyor. Kaderin zıtlığı, kazananın 1.500 dolar kazandığı bir dans maratonunda hepsini bir araya getirir. Dans başladığında manipülatif sunucu, yarışmacıları bir gösteri düzenlemek için yem olarak kullanır. Dansçılar, biri kalp krizinden ölene kadar aşağılanır ve sömürülür.

Yönetmen: Sydney Pollack

Oyuncular: Jane Fonda, Michael Sarrazin, Susannah York

13. Leaving Las Vegas (1995)

13. Leaving Las Vegas (1995)

Alkolizm yüzünden her şeyini kaybetmiş bir Hollywood senaristi olan Ben Sanderson, ölümüne içki içmek için Las Vegas'a gelir. Orada fahişe Sera ile tanışır ve huzursuz bir dostluk ve karışmama anlaşması yapar.

Yönetmen: Mike Figgis

Oyuncular: Nicolas Cage, Elisabeth Shue, Julian Sands

14. Precious (2009)

14. Precious (2009)

1987 dolaylarında New York City'nin Harlem'inde, ikinci çocuğuna hamile olan aşırı kilolu, istismara uğramış, okuma yazma bilmeyen bir genç kadın, hayatını daha iyi bir yöne yönlendirmesi umuduyla alternatif bir okula kaydolmaya davet edilir.

Yönetmen: Lee Daniels

Oyuncular: Gabourey Sidibe, Mo'Nique, Paula Patton

15. Schindler's List (1993)

15. Schindler's List (1993)

İkinci Dünya Savaşı sırasında Alman işgali altındaki Polonya'da sanayici Oskar Schindler, Naziler tarafından zulme tanık olduktan sonra yavaş yavaş Yahudi iş gücü için endişelenmeye başlar.

Yönetmen: Steven Spielberg

Oyuncular: Liam Neeson, Ralph Fiennes, Ben Kingsley

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Amour (2012)

16. Amour (2012)

Georges ve Anne seksenlik bir çifttir. Kültürlü, emekli müzik öğretmenleridir. Aynı zamanda bir müzisyen olan kızları, ailesiyle birlikte İngiltere'de yaşar. Bir gün Anne felç geçirir ve çiftin aşk bağı ciddi şekilde sınanır.

Yönetmen: Michael Haneke

Oyuncular: Jean-Louis Trintignant, Emmanuelle Riva, Isabelle Huppert

17. The Mist (2007)

17. The Mist (2007)

Garip bir fırtına, küçük bir kasaba halkının bir süpermarkette saklandığı ve yaşamları için savaştığı küçük bir kasabada kana susamış yaratık türlerini serbest bırakır.

Yönetmen: Frank Darabont

Oyuncular: Thomas Jane, Marcia Gay Harden, Laurie Holden

18. Hotel Rwanda (2004)

18. Hotel Rwanda (2004)

Bir otel müdürü olan Paul Rusesabagina, Afrika'nın Ruanda kentinde Hutu milislerine karşı mücadeleleri sırasında binden fazla Tutsi mülteciye ev sahipliği yapıyor.

Yönetmen: Terry George

Oyuncular: Don Cheadle, Sophie Okonedo, Joaquin Phoenix

19. Thirst (2009)

19. Thirst (2009)

Senaryosu Émile Zola'nın Thérèse Raquin adlı eserinden esinlenerek yazılan filmde, başarısız bir tıbbi deney sonucunda, arkadaşının eşine aşık olan bir rahip vampirizme kapılır ve münzevi yolunu terk etmek zorunda kalır.

Yönetmen: Park Chan-wook

Oyuncular: Song Kang-ho, Kim Ok-bin, Hee-jin Choi

20. All Quiet on the Western Front (2022)

20. All Quiet on the Western Front (2022)

Filmde Birinci Dünya Savaşı sırasında genç bir Alman askerinin batı cephesinde yaşadığı korkunç deneyimler ve sıkıntı konu alınıyor. Arkadaşlarıyla birlikte Alman Ordusu'na yazıldıktan sonra savaşın gerçekleri karşısında kendini risk altında bulan ve kahraman olma umutları yerle bir olan Alman asker Paul Bäumer'in hayatı anlatılıyor.

Yönetmen: Edward Berger

Oyuncular: Felix Kammerer, Albrecht Schuch, Aaron Hilmer

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Vortex (2021)

21. Vortex (2021)

Film, bunama hastalığına yakalanmış yaşlı bir çiftin son günlerini konu alıyor. Vortex'te Gaspar Noé, kendi ölümlülüğü üzerine de düşündüğü son derece kişisel bir pencereden bakış açısı sunuyor.

Yönetmen: Gaspar Noé

Oyuncular: Dario Argento, Françoise Lebrun, Alex Lutz

22. Happening (2021)

22. Happening (2021)

Annie Ernaux romanından uyarlanan film, Fransa'da henüz kürtajın yasal olmadığı 1963 yılında, istenmeyen hamileliğini bitirmeye çalışan edebiyat öğrencisinin hikâyesini ele alıyor.

Yönetmen: Audrey Diwan

Oyuncular: Anamaria Vartolomei, Kacey Mottet Klein, Luàna Bajrami

23. Brazil (1985)

23. Brazil (1985)

Distopik bir toplumda, son derece fütüristik ve karanlık bir atmosfere evrilen bir dünyada yaşayan insanlardan biri olan Sam Lowrey, bir bürokrattır. Ancak hayallerindeki kadının peşinden koşarken devlet düşmanı olur.

Yönetmen: Terry Gilliam

Oyuncular: Jonathan Pryce, Kim Greist, Robert De Niro

24. The Tribe (2014)

24. The Tribe (2014)

Sağır bir çocuk, ona benzer çocukların olduğu bir yatılı okula kaydolur. Diğer erkek ve kızlardan bazılarının şiddetli ve suçlu maskaralıklarıyla karşı karşıya kalan o, uyum sağlamak ve 'kabileye' katılmak için mücadele eder.

Yönetmen: Myroslav Slaboshpytskyi

Oyuncular: Hryhoriy Fesenko, Yana Novikova, Rosa Babiy

25. Frantz (2016)

25. Frantz (2016)

Birinci Dünya Savaşı'nın ardından, Fransa'da nişanlısının ölümüne yas tutan genç bir Alman, nişanlısının mezarını çiçek bırakmak için ziyaret eden gizemli bir Fransız ile tanışır.

Yönetmen: François Ozon

Oyuncular: Pierre Niney, Paula Beer, Ernst Stötzner

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. Dogtooth (2009)

26. Dogtooth (2009)

Film, şehir dışında yaşayan anne, baba ve ergenlik dönemindeki üç çocuğun hayatını konu ediyor. Şehrin dışında izole bir bölgede yaşayan aile kendilerini dış dünyaya kapamıştır. Yunanlı çift, çocukları için adeta bir hapishane kurmuştur.

Yönetmen: Yorgos Lanthimos

Oyuncular: Christos Stergioglou, Michele Valley, Angeliki Papoulia

Siz bu filmlerin hangisinden en çok etkilendiniz? Yorumlarınızı bekliyorum.

Bunlar da İlgini Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?