Görüş Bildir
Haberler
Siyasette ‘Beyaz Toros’ Polemiği

Siyasette ‘Beyaz Toros’ Polemiği

ATKN
20.10.2015 - 20:08 Son Güncelleme: 21.10.2015 - 09:21

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 'AK Parti iktidardan indirilirse ya bu terör çeteleri dolaşacak, ya da eskiden olduğu gibi 'beyaz Toroslar' dolaşacak. Biz bu memleketi terör çetelerine, faili meçhullere bir daha bırakmayacağız' sözleriyle ilgili konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 'Eskiyi hatırlatıyor. Beyaz Toroslarla yapılan faili meçhulleri hatırlatıyor. Doğru, beyaz Toroslar vardı. Şimdi maşallah arabalarınız lüks oldu. Daha lüks araçlarla kaçırıp işkence yapıyorsunuz' dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise, 'Kimse korkmasın. 1 Kasım'da beyaz torosların devrini bir daha açılmamak üzere kapatacağız' ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Davutoğlu, partisinin Van mitinginde, 'AK Parti iktidardan indirilirse ya bu terör çeteleri dolaşacak ya da eskiden olduğu gibi 'beyaz Toroslar' dolaşacak. Biz bu memleketi terör çetelerine, faili meçhullere bir daha bırakmayacağız. Hiç merak etmeyin, 80’li, 90’lı yıllara bu ülkeyi döndürmek isteyenler başarılı olamayacak' ifadelerini kullandı.

Demirtaş: 'Beyaz Toroslarla yapılan faili meçhulleri hatırlatıyor'

İstanbul Güneşli'de bulunan Ehlibeyt Alimleri Derneği'ni ziyaretinde Davutoğlu'na yanıt veren Demirtaş, 'Eskiyi hatırlatıyor. Beyaz Toroslarla yapılan faili meçhulleri hatırlatıyor. Şimdi kendisine sormak istiyorum 13 yıldır devleti yönetiyorsanız siz gittiğinizde beyaz Toroslar ortaya çıkacaksa onları koruyorsunuz demekki' ifadelerini kullandı.

Demirtaş şöyle devam etti:

'Demek ki siz giderseniz ülkeyi kan götürecek. Doğru, beyaz toroslar vardı. Şimdi maşallah arabalarınız lüks oldu. Daha lüks araçlarla kaçırıp işkence yapıyorsunuz.'

'Siz gidince biz beyaz toroslardan da, şu an kullandığınız rangerlardan da, IŞİD'inizden de kurtulacağız. Siz gidince ülke nefes alacak.'

'Bizi tehdit ediyorlar biz gidersek yeniden Jitem gelir. İşte bunlar hem itiraf hem de tehdittir.'

Kılıçdaroğlu: 'Kimse korkmasın. 1 Kasım'da beyaz Torosların devrini kapatacağız'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise, Twitter hesabından yaptığı açıklamada 'Kimse korkmasın. 1 Kasım'da beyaz torosların devrini bir daha açılmamak üzere kapatacağız' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

JİTEM'in devriye aracı olarak bilinen beyaz Toros, özellikle 1990'larda Doğu ve Güneydoğu'da faili meçhul cinayetlerin ve zorla kaybetmelerin simgesi haline gelmişti.

DHA, BBC Türkçe ve Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
167
54
23
23
22
21
0