Görüş Bildir
Haberler
Sinema Nehrinin Müzik Denizi ile Buluştuğu, Dünyaca Ünlü 50 Film

Sinema Nehrinin Müzik Denizi ile Buluştuğu, Dünyaca Ünlü 50 Film

Magarica
30.05.2015 - 11:04 Son Güncelleme: 30.05.2015 - 11:46

Hayatı hem film hem müzik olanlar için, dünyaca ünlü 50 müzikal filmi listeledik. Hazırlarken soundtrackler içinde boğuldum, sizlerin de bu keyfe dalmasını dilerim. :)

İçeriğin Devamı Aşağıda

50. Nine / Dokuz | IMDb: 5.9

50. Nine / Dokuz | IMDb: 5.9

Nine (2009)

Orta yaş bunalımının pençesinde kıvranan yönetmen Guido Contini kırklı yaşlarını sürdürmeye çalışmanın kötü etkisiyle, yaratıcılığını kaybetmeye başlamıştır. Bu durum onu kadınlarla tuhaf bağlar kurmaya sürükler. Kriz halindeki Guido, son filmini bitirmeye çalışırken bir taraftan da hayatındaki kadınlar arasındaki dengeyi sağlamaya çalışıyordur. Karısı Luisa, metresi Carla, ilham perisi Claudia, yapımcısı, sırdaşı kıyafet tasarımcısı Lilliane, Amerikalı bir gazeteci Stephanie, çocukluğundan tanıdığı 'hayat kadını' Saraghina ve annesi arasındaki dengeyi sağlamak bir hayli zorlu olacaktır.

49. Flashdance | IMDb: 6.1

49. Flashdance | IMDb: 6.1

Falshdance (1983)

Alex köpeğiyle birlikte Pittsburg'ta izbe bir evde yaşayan onsekiz yaşındaki bir genç kızdır. Gündüzleri bir inşaat şirketinde kaynakçı olarak, geceleri ise Maxby's isimli bir kulüpte dansçı olarak çalışan Alex'in en büyük hayali profesyonel bir dansçı olabilmektir, ancak bu alanda hiçbir eğitimi bulunmamaktadır. Ancak bu bir engel olmayacak, bir ailesi bile olmayan bu genç kız sıkı sıkıya bağlı olduğu çalışma arkadaşlarının da verdiği desteklerle büyük başarılara koşmaya çalışacaktır.

48. Into The Woods / Sihirli Orman | IMDb: 6.1

48. Into The Woods / Sihirli Orman | IMDb: 6.1

Into The Woods (2014)

IMDb puanı diğerlerinin yanında düşük kalan film, masal dünyasına aşina olanlar için oldukça ilgi çekici aslında. Kırmızı Başlıklı Kız, Sindrella, Rapunzel gibi klasikleşmiş pek çok çocuk masalının farklı kahramanları, aynı filmde hem de aynı ormanda buluşsalardı ne olurdu? 

Grimm Kardeşler'in yaratmış olduğu klasik karakterleri daha farklı bir tarzda karşımıza çıkaran Sihirli Orman; masalların tonunu yansıtan görsel atmosferi, müzikal türüyle aynı potada eriterek beyazperdeye taşıyor. Bir cadı tarafından lanetlenen bir fırıncı ve eşinin hikayesini, klasik masala bağlayan film, çocuk sahibi olmak isteyen çiftin, Sihirli Orman'ın derinliklerinde, cadının kendilerinden talep ettiği malzemeleri temin etme maceralarını anlatıyor. Tabi bu süreçte Fırıncı'nın yolu Grimm masallarındaki baş karakterler ile kesişiyor.

47. Rock Star / Rock Yıldızı | IMDb: 6.2

47. Rock Star / Rock Yıldızı | IMDb: 6.2

Rock Star (2001)

Chris Cole gün boyunca fotokopi makinesi tamir etmektedir. Geceleri ise dünyanin en sıkı heavy-metal grubu olan Steel Dragon’un şarkılarını yorumlayan küçük bir grupla sahneye çıkmaktadır. Steel Dragon’un solistinin gruptan atılmasıyla, şansı dönen Chris, menajeri ve sevgilisi olan Emily ile birlikte hayal ettiklerinden de çılgın bir dünyaya dalar.

46. Evita | IMDb: 6.3

46. Evita | IMDb: 6.3

Evita (1996)

Alan Parker’ın yönettiği filmde öykü, Madonna’nın canlandırdığı Eva Duarte evini terkedip Latin şarkıcı Agustin Magaldi ile birlikte Buenos Aires’e gelir ve burada zaman zarfında Juan Peron’un karısı ve Arjantin halkının da kahramanı olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

45. Mamma Mia | IMDb: 6.4

45. Mamma Mia | IMDb: 6.4

Mamma Mia (2008)

Sophie babasız büyümüş ve bunun hasretini çeken, güzel bir kızdır. Babasının kimliğini keşfetmeyi ümit eden Sophie Sheridan'ın öyküsü, ünlü pop grubu ABBA'nın hit şarkıları eşliğinde anlatılır.  Merly Streep hayranlarının kaçırmaması gereken klasiklerden biri.

44. Step Up (Series) / Benimle Dans Et (Seri) | IMDb: 6.5

44. Step Up (Series) / Benimle Dans Et (Seri) | IMDb: 6.5

Step Up (2006)

Tyler Gage, dansı çok seven bir adamdır ve kamu hizmeti cezasını çekmek üzere Baltimore’daki bir sanat okuluna gider. Orada Nora ile tanışır. Nora harika bir dansçıdır ve bu iki insanın kesişmesi bambaşka umutlar yeşertecektir.

43. Happy Feet / Neşeli Ayaklar | IMDb: 6.5

43. Happy Feet / Neşeli Ayaklar | IMDb: 6.5

Happy Feet (2006)

Antartika’da bölgenin tüm penguenlerinin ruh eşlerine kendilerini ifade edebilmek üzere birer “Kalbe Seslenen Şarkısı” vardır. Ancak Mumble’ın hem sesi çok kötüdür hem de söz konusu şarkıyı bulup da ruh eşine bunu söyleyemediği sürece gerçek aşkı yakalaması olanaklı değildir. Mumble’ın farklı bir yeteneği vardır, o harika bir tap dansçısıdır! Annesi Norma Jean, onun bu yeteneğini çok sevimli bulurken, babası Memphis ise onun bir penguen olmadığını düşünür. Mumble’ın bu değişik yeteneği ile başı derttedir. İmparator Penguen, Mumble’ın bu hallerinden ötürü onu toplumdan dışlar. Mumble, ilk kez evinden uzaklaştığında bambaşka bir ruha sahip penguenlerle tanışır. Adelie Amigos…

42. Jailhouse Rock | IMDb: 6.5

42. Jailhouse Rock | IMDb: 6.5

Jailhouse Rock (1957)

Vince Everett, gece kulüplerinde şarkı söyleyen asi bir gençtir. Bir gün bir kavgada hasmının ölümüne neden olunca hapse atılır. Hapisteyken tanıştığı oda arkadaşı Hunk, ondaki müzik yeteneğini fark eder. Vince’in tahliyesine kısa bir zaman kala ona dışarıda kendini geliştirmesini tavsiye eder. Hunk, tahliyesinden sonra Vince ile birlikte iş yapacaklarını ummaktadır. Hapisten çıkan Vince, Peggy (Judy Tyler) ile tanışır ve şarkıcılıkta kısa zamanda şöhret olur. Ancak şöhretin pırıtılı dünyası Vince’i çok değiştirecektir. Şöhret biri olduktan sonra TV programına katılıp Jailhouse Rock'u söylemiştir. Bu andan sonra arkadaşı Hunk onu kıskanmaktadır.

41. Fame / Şöhret | IMDb: 6.5

41. Fame / Şöhret | IMDb: 6.5

Fame (1980)

Müziğe karşı yetenekli öğrenciler... Hem de hepsi birbirinden yetenekli! New York'un bir lisesinde bir araya gelirler. Belki hepsinin birbirinden ayrı giden bir hikayesi vardır. Ancak şimdi kesişen hikayeleriyle birlikte yazılacak yeni bir öyküleri olacaktır. Müzik ve yetenek bir araya geldiğinde, kader durdurulamaz bir güce bürünür.

İçeriğin Devamı Aşağıda

40. Dream Girls / Rüya Kızlar | IMDb: 6.6

40. Dream Girls / Rüya Kızlar | IMDb: 6.6

Dream Girls (2006)

1960'lı yıllarda, Detroit... Curtis Taylor, araba alım satımı yapan bir adam olarak büyük hayallerle müzik dünyasına atılır.Effie, Deena ve Lorrell, müziğe tutkulu ve bu alanda emek veren gençlerdir. Curtis, onlardaki cevheri bir yarışma esnasında keşfeder. Zaman içinde grupları yol alırken içlerinden Deena, diğerlerinden farklı bir ilgi görür. Bu durum önce bu gruptaki dostluk kavramını yok etmeye başlar ardında da grubun varoluşundan çalar.

39. Saturday Night Fever / Cumartesi Gecesi Ateşi | IMDb: 6.8

39. Saturday Night Fever / Cumartesi Gecesi Ateşi | IMDb: 6.8

Saturday Night Fever (1977)

Tony’nin hayatındaki en büyük zevki dans etmektir. Her cumartesi gecesi takıldıkları diskoda dans eden Tony, bu hobisinin üzerine gider ve dans pistlerinin kralı olma hayalini gerçekleştirmek ister. Diskoda Stephanie ile tanıştıktan sonra ise hayatı değişmeye başlar. Kendisi gibi dansı bir tutku haline getirmiş olan Stephanie ile dans partneri olan Tony, şehirde düzenlenen büyük bir dans yarışmasına katılır ve hayallerini gerçeğe dönüştürmek için o büyük adımı atar!

38. Dirty Dancing / İlk Dans, İlk Aşk | IMDb: 6.8

38. Dirty Dancing / İlk Dans, İlk Aşk | IMDb: 6.8

Dirty Dancing (1987)

Bu filme torpil geçmek istiyorum, çünkü benimle yaşıt bu güzel film, benim müzikal film türü ile tanışmamı sağlayan film. İzlemeyen varsa, lütfen izlesin! :)

Bir yaz kampında dans öğretmenliği yapan Johnny Castle, iş dışında kalan vakitlerinde de diğer dansçılarla dans etmektedir. Baby olarak tanınan genç bir kız Johnny’e aşık olur ve onun hem sevgilisi hem de dans partneri olur.

37. Jersey Boys / Jerseyli Çocuklar | IMDb: 6.9

37. Jersey Boys / Jerseyli Çocuklar | IMDb: 6.9

Jersey Boys (2014)

Bir grup arkadaşın hikâyesi olan film, bu arkadaş gurubunun kalbine ulaşıyor ve oradaki derin ilişkileri anlatıyor. New Jersey'nin sokaklarında öğrenilenlere de odaklanan filmde bir çok zorluk da gözler önüne seriliyor: kumar borcu, mafya tehditleri, aile dramları...

36. High Society / Yüksek Sosyete | IMDb: 7.0

36. High Society / Yüksek Sosyete | IMDb: 7.0

High Society (1956)

Tracy Lord ve ailesi yaşam standartları yüksek bir çevrede, lüks içerisinde yaşamaktadır. Tracy bir süre önce ünlü bir müzisyen olan Dexter Haven'dan boşanmıştır ve yeni bir evliliğe adım atmak üzeredir. Tek sorunları Dexter'ın Tracy'i unutamamış olmasıdır... Tracy'nin bir diğer derdi ise New Yorklu genç bir dansçıya gönlünü kaptıran babasının durumudur. Bu durumun duyulmasını hiç mi hiç istemeseler de muhabir Mike Connor ve Liz Imbrie, Tracy'e olan biteni yazmakla şantaj yapmaya başlar. Karşılığında istedikleriyse Tracy'nin gizlice hazırlıklarını yürüttüğü düğününü dergilerinde yayınlamaktadır. Tracy ve ailesi aile prestijlerinin sarsılmasını önlemek adına bu şartı kabul ederler. Dergiden gönderilen iki muhabirin gelişi ve çekim sürecinin başlamasıyla beklenmedik şeyler ortaya çıkar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

35. Bells Are Ringing | IMDb: 7.1

35. Bells Are Ringing | IMDb: 7.1

Bells Are Ringing (1960)

Ella Peterson, Brooklyn'de yaşayan bir telefon operatörüdür. Görevi, müşterilerinin deneyimlerini diğer müşterilere aktararak hayatlarını iyileştirmektir. Bir gün müşterilerinden oyun yazarı Jeffrey Moss'a aşık olur ve onunla tanışmaya karar verir.

34. The School of Rock / Hababam Rock | IMDb: 7.1

34. The School of Rock / Hababam Rock | IMDb: 7.1

The School of Rock (2003)

Dewey Finn, tüm hayatını Rock müziğe adamıştır. Ancak kimi problemleri ortaya çıkmaya başladığında büyük bir hazla bağlı olduğu grubundan yollanır. Bir sürü sıkıntının içerisinde bir de karşısına borç problemi çıkınca kendisini bir okulda müzik öğretmeni olarak bulur. Bu hayat onun müzisyen kimliğini bambaşka açılardan diriltecektir. 9 yaşındaki bir öğrencisi olan Yuki ile bir müzik grubu kurarak yarışmaya katılmaya karar verirler. Günden güne kazanacaklarına daha çok inanmaya başlarlar.

33. Lüküs Hayat | IMDb: 7.1

33. Lüküs Hayat | IMDb: 7.1

Lüküs Hayat (1950)

Listemizdeki tek Türk filmi, herkesin bildiği izlemediyse de duyduğu şahane müzikal!

Cumhuriyet sonrası Batı ile yüzleşen Türk toplumunun yaşadığı değişimin anlatıldığı bu müzikal komedide iki farklı kültürün bir araya geldiği durumlarda ortaya çıkan komik olaylar anlatılıyor. Yaşamlarını sürdürmek için ufak hırsızlıklar yapan Rıza ile Fıstık, varlıklı bir ailenin evine hırsızlık için girdiklerinde kendilerini bir kıyafet balosunda buluyorlar. Batılılaşma özentisinin göbeğine düşmüş halkın verdiği tepkiler ile onların tam ortasında düştükleri batı kültürü arasındaki çelişkileri ve farklı yaşam biçimlerini ele alıyor.

32. Gypsy / Striptiz Yıldızı | IMDb: 7.2

32. Gypsy / Striptiz Yıldızı | IMDb: 7.2

Gypsy (1962)

Gypsy Rose Lee 1930'larda assolist olduğunda vodvillerde çok uzun süre çalışmış ve küçük kız kardeşinin gölgesinden kurtulmuştu. Ama asla kaçamadığı bir doğa gücü vardı: Kendisini gösteri dünyasına sokan annesinin ihtirası.

31. Grease | IMDb: 7.2

31. Grease | IMDb: 7.2

Grease (1978)

Danny ve Sandy, hayatlarına damga vuran bir yaz aşkı yaşamışlardır. Ancak artık yaz bitmiştir ve ikili ayrılıp okullarına dönmek zorundadırlar. Danny, okuldaki ilk gününde önceden de mensubu olduğu bir deri ceketli çetenin başına döner. Artık sürekli olarak yazın geçirdiği güzel günlerinden bahsetmektedir. Ancak bilmediği bir şey vardır. Bu da Sandy'nin aynı gruba kaydolmuş olmasıdır. İşin kötüsü ikili birbirine düşman iki grubun mensubudurlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. Chicago | IMDb: 7.2

30. Chicago | IMDb: 7.2

Chicago (2002)

Sahnelerde geçen bir yaşamın hayalini kuran Roxie Hart, gecelerini Chicago’nun parlak ışıklarında caz gösterilerini izleyerek geçirmektedir. Roxie, kendisini gösteri dünyasına adım attıracağına inandıran Fred Casely tarafından kandırıldığını anlar ve onu öldürür. Hapisaneye düşen Roxie, orada hayallerinin yıldızı Velma Kelly ile sonunda tanışır. Magazin basını çılgınca bir ilgi gösterir, Roxie nihayet yıldız olmuştur. İki kadın arasında basının ilgi odağı olabilmenin yanı sıra, şehrin en iyi avukatı Flynn’ı cezbetme konusunda da kıyasıya bir rekabet vardır. Ancak, unuttukları bir gerçek vardır: Chicago’da kalıcı bir şöhret ve kalıcı ilişkiler mümkün değildir

29. Calamity Jane / Silahsörler Kraliçesi | IMDb: 7.3

29. Calamity Jane / Silahsörler Kraliçesi | IMDb: 7.3

Calamity Jane (1953)

Eski batının en alışılmadık ve renkli kişiliğini vurgulayan filmde Martha Jane Canary nam-ı diğer “Calamity Jane” her erkek kadar iyi bir şekilde ata binebilir, ateş edebilir, iz sürebilir ve kavgaya tutuşabilir. Çoğunlukla, dönemin sıradan kadınlarıyla başı derde girdiğinden, erkeklerin arkadaşlığını kadınlara tercih etmektedir.

28. Corpse Bride / Ölü Gelin | IMDb: 7.4

28. Corpse Bride / Ölü Gelin | IMDb: 7.4

Corpse Birde (2005)

1800’lerin sonlarına doğru bir Victorian kasabasında bir adam ve bir kadın Victor Van Dort ile Victoria Everglot nişanlanırlar. Everglotlar’ın paraya ihtiyacı vardır aksi takdirde sokaklarda uyumak üzeredirler. Van Dortlar ise sosyetede adlarının geçmesini seven insanlardır. Yalnız düğün provası esnasında bir şey yanlış gider. Victor, koruluğa girer ve orada bulduğu bir iskeletin parmağındaki yüzüğü kendi parmağına geçirir. O anda da kendisini ölü gelin Emily ile evlenmiş bulur. Öteki tarafta Victoria onu beklerken, Victoria’nın yerini alacak zengin bir başka kişi vardır. Bu durumda ortada iki gelin ve bir damat varken Victor’u hangisinin elde edeceği bir muammadır.

27. Funny Girl / Komik Kız | IMDb: 7.5

27. Funny Girl / Komik Kız | IMDb: 7.5

Funny Girl (1968)

Yakışıklı kumarbaz Nick Arnstein ile evli olan Fanny Brice'ın hayatını ve yükselişini anlatıyor. Barbra Streisand hayranlarının kaçırmaması gereken, muazzam bir klasik.

26. Across The Universe / Seni İstiyorum | IMDb: 7.5

26. Across The Universe / Seni İstiyorum | IMDb: 7.5

Across The Universe (2007)

Jude, Liverpool'dan hareketle yola çıkmıştır. Tek amacı kayıp olan babasına ulaşmak ve onunla bir kez daha konuşabilmektir. Yol üzerinde Lucy adında bir kızla tanışır ve kendisini oldukça aktivist bir maratonun içerisinde, isyankar vaziyetlerde bulur. Jude'un kardeşi olan Max ise Vietnam'a gitmiştir, bu da karşılaşan ikilinin üzerinde oldukça bunalımlı bir baskı oluşturmaktadır. Hayatın gerçekleri, her zaman hayatın başrolünde olacaklardır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street / Sweeney Todd: Fleet Sokağının Şeytan Berberi | IMDb: 7.5

25. Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street / Sweeney Todd: Fleet Sokağının Şeytan Berberi | IMDb: 7.5

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (2007)

Sweeney Todd İngiltere'de berberlik yaparak yaşamını sürdüren, çok güzel bir eşi olan, hayata umutla bakan bir adamdır. Fakat kasabanın önde gelenlerinden birinin güzel eşinde gözü vardır. Yersiz bir suçlama ile hapse atılır ve ardından sürgüne gönderilir. Hayatı darmadağın olan Sweeney Todd kurtulup geri dönmek ve intikam almak için yemin eder. Yıllar sonra geri geldiğinde her şey çok değişmiştir fakat onu hatıralar içerisinde sabırla bekleyen biri vardır, Bayan Lovett... Şeytan Berber Bayan Lovett'ın da yardımıyla suçluyu bulana kadar acımasız bir cellada dönüşecektir; bu arada kasabayı birbirinden güzel kek ve çörek kokuları kaplarken şüphelenmek kimsenin aklına gelmeyecektir...

24. Hair / Bırak Güneş İçeri Girsin | IMDb: 7.5

24. Hair / Bırak Güneş İçeri Girsin | IMDb: 7.5

Hair (1979)

Beyaz Saray önünde Vietnam savaşını protesto eden binlerce insanın görüntüleriyle birlikte sunulan 'Let the Sun Shine in - Bırak Güneş içeri Girsin' şarkısı bir görüntü ve ses olarak sinemaseverlerin hafızasından silinmeyen bir sahnedir.

Hair 1960’ların şarkılarını, danslarını ve ruhunu yansıtması bakımından da bugün için bir bellek tazeleme özelliği sunuyor sinemaseverlere.

23. West Side Story / Batı Yakasının Hikâyesi | IMDb: 7.6

23. West Side Story / Batı Yakasının Hikâyesi | IMDb: 7.6

West Side Story (1961)

Birbirine düşman iki sokak çetesi olan Köpekbalıkları ve Jetler'e mensup, iki gencin aşkını ve kavuşamama hikâyelerini anlatan film, modern ve müzikal bir Romeo ve Juliet uyarlaması.

22. August Rush / Kalbini Dinle | IMDb: 7.6

22. August Rush / Kalbini Dinle | IMDb: 7.6

August Rush (2007)

Benim için önemli filmlerden biri daha! Çevremde maalesef bu muhteşem filmi izlemiş çok insan yok... O yüzden sizden özel isteğim, eğer izlemediyseniz mutlaka izleyin, pişman olmayacaksınız :)

Lyla Novacek ünlü ve güzel bir viyolonselist, Louis ise vokal yapan bir gitarist. Bu iki insan birbirlerini tanıdıklarında müziğin de ritmine uyarak aşık oluyorlar. Ancak çok farklı hayatları var ve ayrılmak zorunda kalıyorlar. Lyla hamile kalıyor. Ve bir gün bir kaza geçiriyor. Bebek kurtuluyor ama babası, onu kızına söylemeden başkasına evlat edinmesi için veriyor. Aradan on bir yıl geçtikten sonra küçük Evan, esas ailesinin onu beklediğine inanıyor ve onları bulmak üzere New York’a gidiyor. Orada kendinde var olan müzik yeteneği onu başarıya taşırken aynı zamanda da başına dertler açıyor.

21. The Phantom of The Opera / Operadaki Hayalet | IMDb: 7.7

21. The Phantom of The Opera / Operadaki Hayalet | IMDb: 7.7

The Phantom of The Opera (1925)

Paris gösteri ve sanat dünyasının en önemli ses sanatçılarından biri olan Carlotta, gizemli bir hayalet tarafından tehdit edildiğini ileri sürer. Bu esrarengiz hayalet onu işini bırakması ve yerini başka birine bırakması konusunda baskı yapmıştır. Carlotta çaresiz bir şekilde işi bırakır ancak çevresindekileri bu olaya bir türlü inandıramaz. Carlotta'nın görevini devralan, Christine isimli sanatçı dışında... Christine, bu maskeli hayaletle çoktan tanışmıştır. Ancak bu basit bir karşılaşmayla sınırlı kalmaz. Zamanla aralarında sıradışı bir ilişki başlar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. 42nd Street / 42. Sokak | IMDb: 7.7

20. 42nd Street / 42. Sokak | IMDb: 7.7

42nd Street (1933)

Buğulu bakışlı saf bir kız, şaşırtıcı bir tenor, kendini beğenmiş yıldız sanatçılar, cırtlak sesli sarışınlar ve 80’lerin entrikalarla dolu seksi kızlarıyla tanışın. 

Onlar, yüksek sesle Harry Warren/Al Dubin şarkıları söyleyen ve Busby Berkeley’nin sansasyonel numaralarını sergileyen 42. Sokak'ın sakinleri.

19. Les Misérables / Sefiller | IMDb: 7.7

19. Les Misérables / Sefiller | IMDb: 7.7

Les Misérables (2012)

Victor Hugo'nun aynı adlı eseri, beyazperdede karşımıza bir müzikal olarak çıkıyor. 19. yüzyıl Fransasında geçen film, yıkılan hayaller, kalp kırıklıkları, tutkular ve fedakarlıklar üzerine kurulu. Jean Valjean olarak bilinen 24601 nolu mahkum, hapishaneden salınır. Kendisine yeni bir hayat kurmak ister ama müfettiş Javert'in gölgesi onu daima takip etmektedir. Jean Valjean Fantine'in kızı Cosette ile ilgilenmeyi kabul ettikten sonra ikisinin hayatı da tamamen değişecektir. Fransız Devrimi'nin arifesinde geçen hikaye ihtilalin her iki tarafının da yüzünü gözler önüne serer.

18. Frozen / Karlar Ülkesi | IMDb: 7.7

18. Frozen / Karlar Ülkesi | IMDb: 7.7

Frozen (2013)

Krallık, Karlar Kraliçesi'nin laneti sonrasında ebediyen sürecek bir kış mevsimine mahkum edilmiştir. Bu krallıkta yaşamakta olan maceracı ve iyi kalpli Anna, laneti sona erdirerek, insanları eski güzel günlerine döndürmeye karar verir. Masalsı bir yolculuğu çıkan Anna'nın yol arkadaşı ise usta dağcı Kristoff'tur. Mitolojik yaratıklar ve ürkütücü büyüler eşliğinde süren yolculuğun her dönemecinde ayrı bir tehlike ortaya çıkar. Yolculuğun asıl zor yanı ise zamanla yarışmalarıdır.

17. Moulin Rouge / Kırmızı Değirmen | IMDb: 7.7

17. Moulin Rouge / Kırmızı Değirmen | IMDb: 7.7

Moulin Rouge (2001)

Bir şair olan Christian, sık sık ziyaret ettiği bir gece kulübü olan Moulin Rouge'daki dansçılardan bir tanesine delicesine aşık olur. Ancak ortada büyük bir sorun vardır. Zira oldukça kıskanç bir karakter yapısına sahip olan bir Dük de, aynı kıza sırılsıklam aşıktır. Artık ortada müzikal tonlara çalan ve başlamak üzere olan bir düello vardır. Belli olan şudur ki, iyi olabilen kazanacaktır.

16. The Muppet Movie | IMDb: 7.7

16. The Muppet Movie | IMDb: 7.7

The Muppet Movie (1979)

Bataklıkta tembellik ederken yetenek avcısı Bernie tarafından keşfedilen Kurbağa Kermit, şöhret basamaklarını tırmanmak üzere Hollywood’a gitmek üzere yola çıkar. Yol boyunca Miss Piggy, Ayı Fozzie ve Gonzo gibi 'tanıdık' simaları da ekibe katar. Ancak onları bekleyen tehlikelerin başında Doc Hopper ve sahibi olduğu 'kurbağa bacağı' restoranlar zinciri gelmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Willy Wonka & the Chocolate Factory / Willy Wonka ve Çikolata Fabrikası | IMDb: 7.8

15. Willy Wonka & the Chocolate Factory / Willy Wonka ve Çikolata Fabrikası | IMDb: 7.8

Willy Wonka & the Chocolate Factory (1971)

Dünyanın en popüler ve en çok satış yapan çikolata fabrikasının iş yerinden dışarı adımını atmayan garip sahibi Willy Wonka, günün birinde kapılarını kimseye açmadığı fabrikasını 5 çocuğa gezdirme kararı alır.  Ailesi çok fakir olan Charlie’nin şansı yüzüne güler ve çok istediği çikolata fabrikasını görmeye hak kazanan 5 çocuktan biri olur. Acaba Willy Wonka’nın gizemli ve büyüleyici dünyasına adım attığında da o kadar şanslı olup çocuklar arasından sıyrılıp birinciliği kapabilecek midir?

14. All That Jazz / Bütün O Caz | IMDb: 7.8

14. All That Jazz / Bütün O Caz | IMDb: 7.8

All That Jazz (1979)

Joe Gideon müzikal tiyatroların en başarılı isimlerinden biridir, hatta koreografların zirvesindedir. Fakat bu başarı ona bir türlü mutluluk getirmez, çünkü tüm zamanını ve benliğini işine verir ve özel hayatını ihmal eder. İlaçlara bağlı yaşamaya başlar. Eski karısı, sevgilisi ve kızıyla olan ilişkilerini yoluna koymaya çalışırken, kaybettiği sağlığını da geri kazanmaya çalışır. Bir süre sonra ciddi bir yol ayrımındadır ve seçim yapmak zorunda kalır: ya sanatını sürdürecektir ya da hayatını...

13. Tangled / Karmakarışık | IMDb: 7.8

13. Tangled / Karmakarışık | IMDb: 7.8

Tangled (2010)

Alternatif göndermelerle bezeli bu çizgi filmde, hanedanlığın en çok aranan ve en etkileyici eşkıyası Flynn Rider bilinmeyen bir zamanda, bilinmeyen bir krallıkta, bilinmeyen bir mekanda ancak gizemli bir kulede saklanırken, o kulede yaşayan güzel ve cesur, 20 metre uzunluğunda altın sarısı saçları olan Rapunzel tarafından esir alınır. Masalın farklı bir versiyonunun beyazperde'deki bu yorumunda, yıllardır hapsedildiği kuleden çıkma yolları arayan Flynn’i esir alan meraklı kız, yakışıklı hırsızla bir anlaşma yapacaktır. Bu tuhaf ikili, süper-polis bir atın, aşırı korumacı bir bukalemunun ve sevimsiz bar haydutlarının da olduğu aksiyon dolu bir maceraya yelken açar.

12. Mary Poppins / Gökten İnan Melek | IMDb: 7.8

12. Mary Poppins / Gökten İnan Melek | IMDb: 7.8

Mary Poppins (1964)

Banks ailesi, dadılarının işten ayrılmasının ardından çocukları Jane ve Michael ile ilgilenecek yeni bir dadı bulmanın telaşındadır. Bir süre sonra Mary Poppins ile tanışırlar. Görevi kabul eden Poppins, kısa süre sonra tüm gerçeküstü yeteneklerini sergilemeye başlar. Sihirli güçlere sahip olan Mary Poppins sihirli şemsiyesini kullanarak uçabilmektedir. Süper dadı bu yolla çocukları da mucizevi yolculuklara çıkarır. Onları farklı maceralara sürükleyen dadının tek şartı bu büyülü yolculuklardan ailelerine bahsetmemeleridir.

11. Cabaret / Kabare | IMDb: 7.9

11. Cabaret / Kabare | IMDb: 7.9

Cabaret (1972)

1930’ların Berlin’i, politik, toplumsal ve ekonomik anlamda büyük bir kargaşanın içindedir. Kit-Kat adlı müzik ve dans klübünde çalışan Sally Bowles’in de hayatı, tıpkı Almanya’nın genel atmosferi gibi bir kargaşa içindedir. Özel hayatının kargaşası yanında, hızla iktidara yürüyen Nazi’lerin tacizleri de dayanılmaz boyutlardadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Almost Famous / Şöhrete İlk Adım | IMDb: 7.9

10. Almost Famous / Şöhrete İlk Adım | IMDb: 7.9

Almost Famous (2000)

15 yaşında, sıradan birisi olarak görünen, annesi Elaine’nin aşırı koruyuculuğu altında anti-sosyal bir gence dönüşmüş William’ın rock müzik ile ilgili yazıları Rolling Stones dergisi tarafından fark edilince, genç adam ünlü dergide yazmaya başlar. İlk görevi yükselen rock grubu Stillwater ile bir röportaj yapmaktır. William, annesinin itirazlarına rağmen grubun çıkacağı turneye katılarak yeni tecrübeler yaşayacağı bir yolculuğa adım atar.

9. Once / Bir Zamanlar | IMDb: 7.9

9. Once / Bir Zamanlar | IMDb: 7.9

Once (2006)

Film soundtrackleriyle hayatımda taht kurmuş film! Bu film için kullanacağım 3 sıfatım var: hafif, akıcı ve tatlı. Ne izlesem diye düşündüğünüz bir gün izlemenizi şiddetle tavsiye ederim.

Dublin'de gitar çalan aynı zamanda şarkıcı ve söz yazarı olan İrlandalı bir adam, bir gün sokakta çalarken Çek bir kadınla tanışır. Adamın maddi durumu pek iyi değildir ve babasının dükkanında ona yardım ederken bir yandan da sokaklarda müzik yaparak para kazanmaya çalışmaktadır. Kadın da eşiyle ayrıdır; gündüzleri çalışıp beraber yaşadığı annesine ve kızına bakmaktadır. 

Hayali albüm çıkarmak olan adam müzik şirketlerine yollamak için demo hazırlamaya karar verince piyano çalan kadınla birlikte çalışmaya başlar.

Not: Filmde isimleri kullanılmadığı için karakterleri 'kadın' ve 'adam' olarak anlatmak durumda kaldım. Bilginize :)

8. The Sound of Music / Neşeli Günler | IMDb: 8.0

8. The Sound of Music / Neşeli Günler | IMDb: 8.0

The Sound of Music (1965)

Maria öylesine hayat dolu ve çoşkulu bir genç kadındır ki manastır hayatı aslında hiç de onun ruhuna hitap etmemektedir. En sevdiği şey dağlara çıkıp şarkı söylemektir. Bu yüzden de genelde birçok dersi kaçırır. Bu duruma bir çare arayan Baş Rahibe Peggy, sorumluluk alması için Maria'yı bakıcı olarak karısını yeni kaybetmiş, 7 çocuklu Kaptan Von Trapp'ın yanına gönderir. Kaptan Trapp'ın çocuklarının haylazlığı yüzünden bütün bakıcılar bir süre sonra işi bırakmaktadırlar. Maria ise iyimserliği ve sevecenliğiyle hem kaptanın güvenini hem de çocukların sevgisini kazanacaktır.

7. Beauty And The Beast / Güzel ve Çirkin | IMDb: 8.0

7. Beauty And The Beast / Güzel ve Çirkin | IMDb: 8.0

Beauty And The Beast (1991)

Yaşlı bir dilenci genç bir prense bir gül verir ve karşılığında bir gecelik konaklayacak yer ister. Fakat prens dilenciyi reddeder. Dilenci bunun karşılığında prensi lanetler ve onu çirkin bir yaratık olan Beast'e, hizmetçilerini ise mobilyaya çevirir. Yaşlı dilenci prense sihirli bir ayna ve bir adet gül bırakarak 25 yaşına kadar gerçekten sevmeyi ve sevilmeyi öğrenirse bu lanetin ortadan kalkacağını söyler. Yıllar sonra Belle isimli güzeller güzeli bir genç kız ve babası Maurice çıktıkları bir yolculuk esnasında ormanda yollarını kaybederler ve kendilerini lanetli bir şatonun önünde bulurlar. Bu şato Beast'e aittir ve bu çirkin yaratık Belle'i alıkoyar. Belle bu lanetli yerden kurtulmak için mücadele ederken yıllardır süren büyük sırları öğrenecektir.

6. The Blues Brothers / Cazcı Kardeşler | IMDb: 8.0

6. The Blues Brothers / Cazcı Kardeşler | IMDb: 8.0

The Blues Brothers (1980)

Jake Blues hapisten çıkar çıkmaz kardeşi Elwood ile birlikte eski öğretmenleri Rahibe Mary Stigmata’ya koşar ve korkunç gerçeği öğrenir: birlikte büyüdükleri yetimhane yok olmaktan kurtarmak için tam 5000 dolara ihtiyaç vardır. Jake ve Elwood bunun üzerine eski müzisyen arkadaşlarını bir araya toplayarak bir konser vermeye karar verirler. Bunu yaparken Chicago’nun altını üstüne getirirler, peşlerinde tüm bir polis filosu ve naziler olduğu halde müthiş bir serüvene girişirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. The Wizard of Oz / Oz Büyücüsü | IMDb: 8.1

5. The Wizard of Oz / Oz Büyücüsü | IMDb: 8.1

The Wizard of Oz (1939)

Kansas’ta kendi halinde bir çiftlikte hayatını sürdüren Dorothy Gale, yaşadığı hayattan mutludur. Bir gün koskoca bir evi beraberinde sürükleyecek bir hortum, çiftliği vurur. Dorothy ve Toto, uyandıklarında kendilerini oldukça tuhaf, peri masalından çıkma bir köyün içerisinde bulurlar. Bu esnada ölen lanetli doğu cadısının intikamını almak isteyen lanetli batı cadısı, Dorothy’nin peşine düşer. İyi cadı Glinda ise Dorothy’yi korur ve ona Oz Büyücüsü’nden yardım almasını tavsiye eder. Dorothy, beklenmedik bir yolculuğa çıkmak durumundadır.

4. Searching for Sugar Man / Bir Şarkının Peşinde | IMDb: 8.2

4. Searching for Sugar Man / Bir Şarkının Peşinde | IMDb: 8.2

Searching for Sugar Man (2012)

70'li yılların başlarında farkında olmadan bir müzik efsanesine dönülen Detroit'li bir yerel müzisyenin hikayesini ele alan belgesel, Sixto Rodriguez'in efsaneleşme ve ortadan kaybolma sürecini işliyor. Rodriguez, kısa süreli amatör kariyeri boyunca iki adet satmayan albüm kaydeder ve ilk albümün ardından Güney Afrika'da bir efsaneye dönüşür. İlk albümün ardından bir araya gelen iki Güney Afrikalı hayranı, bu kıtada neredeyse John Lennon'a dönüşen bu müzisyenin peşine düşerler. İşin ilginç yanı ise Rodriguez'in bu şöhretten haberi olmamasıdır.

3. Singin' in The Rain / Yağmur Altında | IMDb: 8.4

3. Singin' in The Rain / Yağmur Altında | IMDb: 8.4

Singin' in The Rain (1952)

Don Lockwood, ykendi günden güne yetiştirerek geldiği noktada, nihayet beyazperdenin en çok aranan yıldızlarından biri haline gelir. Güvenini kıracak kişi ise aktörleri birer birer reddedecek olan Kathy Selden olacaktır. Don, olanların üstesinden gelir gelmez Kathy’ye aşık olur. Ancak öte yandan da seksi ve bencil Lina Lamont, Don’u kendisi için ister.

2. The Lion King / Aslan Kral | IMDb: 8.5

2. The Lion King / Aslan Kral | IMDb: 8.5

The Lion King (1994)

Yeni nesilin belki de çok ilgisini çekmeyecek bu muazzam animasyon listenin ikinci filmi, benimse sinemada izlediğim ilk filmim! Bu animasyon klasiğini hâlâ izlemeyen varsa, daha fazla geç kalmasın... Konusuna gelecek olursak:

Vahşi Afrika’da henüz yeni doğan bir aslan doğaya egemen düzenin kökünden sarsılacağı bir döneme tanıklık etmek üzeredir. Doğanın kralı olan babasının tacının veliahtı olan Simba, kötülüklerle ve kötü hayvanlarla dolu ormanlarda günden güne daha fazla öğrenecek ve daha fazla büyüyecektir. Simba’nın sorumluluklarını üstlenme ve sorunları çözme becerisi, ormanın yeni kurallarını belirleyecektir.

1. Whiplash | IMDb: 8.6

1. Whiplash | IMDb: 8.6

Whiplash (2014)

Küçük yaşlardan itibaren bateri çalmaya başlayan Andrew, işinde tam anlamıyla bir usta olmak ister. Üniversite tercihinde de ülkenin en iyi müzik okulu olarak gördüğü Shcarffer Konservatuarı'na girer. Henüz 19 yaşındadır ama dersler harici var gücüyle antrenman yapar. Bir gün, okulun en sert hocalarından biri olan caz duayeni Terence Fletcher'ın dikkatini çeker. Fletcher Andrew'ü okulun en parlak öğrencilerinin seçildiği ve sürekli yeni yarışmalara hazırlanan 'studio band'e seçer. Başarısı kadar acımasızlığıyla da ün yapmış olan Fletcher, Andrew'un kapasitesinin sonuna kadar kullanmadan asla başarmış saymayacaktır. Genç bateristin önünde sadece mesleki bir test değil, psikolojik bir sınav da vardır...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
43
11
3
3
2
0
0