Görüş Bildir
Haberler
Şimdi Neredeler? Beşiktaş'ın 2017-2018 Sezonu Efsane Kadrosunu Görünce Maziye Dalacaksınız

Şimdi Neredeler? Beşiktaş'ın 2017-2018 Sezonu Efsane Kadrosunu Görünce Maziye Dalacaksınız

Soner Çağlayan
20.06.2023 - 11:34 Son Güncelleme: 20.06.2023 - 14:25

2017-2018 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edden Beşiktaş, 6 maçta 4 galibiyet ve 2 beraberlikle 14 puan toplayarak Porto, Leipzig ve Monaco ile yer aldığı G Grubu'nu namağlup lider olarak tamamlamıştı. Sonrasında 2. Tur'da Bayern Münih ile eşleşen Beşiktaş'ın Avrupa serüveni sona ermişti. O sezon Avrupa'da birçok ilki başaran Beşiktaş kadrosu şimdilerde neler yapıyor hep birlikte bakalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Beşiktaş, 2017-2018 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde grupta 6 maçta 4 galibiyet ve 2 beraberlikle 14 puan toplayarak; Porto, Leipzig ve Monaco ile yer aldığı G Grubu'nu namağlup lider olarak tamamladı.

Beşiktaş, 2017-2018 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde grupta 6 maçta 4 galibiyet ve 2 beraberlikle 14 puan toplayarak; Porto, Leipzig ve Monaco ile yer aldığı G Grubu'nu namağlup lider olarak tamamladı.

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona, Liverpool ve Tottenham ile grubu namağlup bitiren 4 takımdan biri oldu. 

Beşiktaş, grup mücadelesini namağlup tamamlamasının yanı sıra gruptan lider çıkan ilk Türk takımı oldu. Beşiktaş, 14 puanla grupta en çok puan toplayan Türk takımı olarak da tarihe geçti.

Beşiktaş, grup mücadelesini namağlup tamamlamasının yanı sıra gruptan lider çıkan ilk Türk takımı oldu. Beşiktaş, 14 puanla grupta en çok puan toplayan Türk takımı olarak da tarihe geçti.

Ayrıca Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde deplasmandaki 3 maçını da kazanan tek takım olarak bu alanda zirvede yer aldı.

Peki efsane sezonun kadrosunda yer alan ve bu başarıya imza atan futbolcular şimdilerde na yapıyor? Buyrun bakalım ⬇️

Peki efsane sezonun kadrosunda yer alan ve bu başarıya imza atan futbolcular şimdilerde na yapıyor? Buyrun bakalım ⬇️

Fabricio Agosto Ramírez kısaca Fabri

Fabricio Agosto Ramírez kısaca Fabri

Fabri'nin kariyeri Beşiktaş'tan Fulham'a gittikten sonra hiç iyiye gitmedi. Beşiktaş bonservis bedeli olarak 6 milyon Euro kazansa da Fabri oradan oraya savruldu ve forma yüzü göremedi. Toplam 10 maça bile çıkamadı Beşiktaş'tan ayrıldıktan sonra. Geçtiğimiz sezonu yine oynamayarak İspanya 3. Ligi'nde Numancia'da geçirdi. Sezonun bitmesiyle de serbest duruma düştü. Şu anda 35 yaşında ve boşta...

Tolga Zengin

Tolga Zengin

Tolga Zengin o sezonun sonunda futbolu bırakarak kariyerini sonlandırdı. Şimdilerde ise yayıncı kuruluş beIN Sports'ta yorumculuk yapmaya devam ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Adriano Correia

Adriano Correia

Adriano, Barcelona'dan Beşiktaş'a geldiğinde oldukça gündem olmuştu. 3 yıl Beşiktaş forması giydi ve çoğu zaman harika performanslar sergiledi. Şu an bile birçok taraftara göre Beşiktaş'ın gelmiş geçmiş en iyi sol beki Adriano. Beşiktaş sonrasında kariyerini ülkesinde Athletico Paranaense ve Belçika'da KAS Eupen'de sürdürdü. Tam 1 yıl önce de futbolu bıraktı. Bu sene yaşadığımız Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından Josef de Souza'nın önderliğinde ülkemiz için yardım kampanyasına katıldı.

Caner Erkin

Caner Erkin

Caner Erkin o tarihi sezondan sonra 1 yıl daha Beşiktaş forması giydi. Sonrasında ise eski kulübü Fenerbahçe'nin yolunu tuttu. Oradan Karagümrük'e oradan da Başakşehir'e geçti. Mini bir İstanbul turu yapıyor desek yalan olmaz. geçtiğimiz günlerde Başakşehir'den ayrıldığını açıkladı. Bakalım 34 yaşındaki futbolcunun sıradaki durağı hangi İstanbul takımı olacak?

Gökhan Gönül

Gökhan Gönül

Türk futbol tarihinin sayılı sağ beklerinden olan Gökhan Gönül, bir sezon daha Beşiktaş'ta oynadıktan sonra tekrardan Fenerbahçe'ye geçti. Burada da 1 yıl oynadıktan sonra Çaykur Rizespor'a transfer oldu. Bugün itibarıyla ise 38 yaşında futbolu bıraktığını açıkladı.

Pepe

Pepe

Beşiktaş'a gelen en kariyerli futbolculardan biri olan Pepe kısa süredeki performansıyla tadı damaklarda bıraktı desek yalan olmaz. 2018/2019 sezonunun devre arasında Porto'ya geri dönen Pepe futbola devam ediyor. 40 yaşına gelen Pepe, sezon sonunda biten sözleşmesini bir yıl daha uzatarak futbola devam kararı aldı.

Matej Mitrovic

Matej Mitrovic

Beşiktaş'a büyük umutlarla transfer edilen Matej Mitrovic, bekleneni pek verememişti. O sezonun devre arasında Club Brugge'e kiralanan Hırvat stoper, sezon sonunda da 3.5 milyon euro karşılığında Belçika kulübüne satıldı. Şimdilerde ise ülkesinde HNK Rijeka forması giyiyor. Geçtiğimiz sezon takımıyla 5 maça çıkabildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Duško Tošić

Duško Tošić

Duško Tošić nam-ı diğer tank, Gençlerbirliği'nden Beşiktaş'a geldiğinde bir rotasyon oyuncusu olabileceği düşünülüyordu ama Beşiktaş'ta oldukça önemli işler yaptı. Sonrasında ise Beşiktaş'a 4. milyon euro kazandırarak Çin'in Guangzhou City takımına gitti. 2021 yılında futbolu bırakmadan önce de son durağı Kasımpaşa oldu. Şimdilerde ise futbolcu menajerliği yapıyor.

Tolgay Arslan

Tolgay Arslan

Beşiktaş'tan sorunlu bir şekilde ayrılıp Fenerbahçe'ye gittikten sonra 3 sezon İtalya'da Udinese forması giyen Tolgay, geçtiğimiz günlerde Avustralya'nın Melbourne City takımıyla 2 senelik sözleşme imzaladı. 

Ryan Babel

Ryan Babel

Oldukça verimli bir Beşiktaş kariyeri geçiren Babel buradan 2 milyon euro karşılığında Fulham'ın yolunu tutmuştu. Sonrasında ise ülkemize Galatasaray formasıyla döndü. Bir ara Ajax'a kiralandı. Galatasaray'daki sözleşmesi bitince de Spor Toto 1. Lig ekibi Eyüpspor ile sözleşme imzaladı. Burada sakatlıklarla boğuşup iyi bir sezon geçiremeyen Babel, Eyüpsporla oynadığı sezonun son maçından sonra futbolu bırakıp bırakmayacağına bu yaz karar vereceğini açıkladı.

Orkan Çınar

Orkan Çınar

Beşiktaş'a büyük umutlarla ve beklentilerle gelen futbolculardan biri olan Orkan, Beşiktaş sonrasında Adana Demirspor, Ankaragücü ve Adanaspor derken en son geçtiğimiz günlerde 3. Lig'in yeni ekiplerinden İnegöl Kafkasspor ile sözleşme imzaladı.

Atiba Hutchinson

Atiba Hutchinson

Dile kolay tam 10 yıl Beşiktaş forması giyen Atiba'ya çok rahat bir şekilde 'Beşiktaş efsanesi' diyebiliriz. 40 yaşındaki Kanadalı futbolcu büyük bir iz bıraktı. Sezonun sonlanmasıyla Beşiktaş'a veda etti. Kanada Milli Takımı'na da veda etti. 1 yıl daha futbol oynamak istediği söyleniyordu ama ne olacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz. Beşiktaş taraftarı bir gün mutlaka Atiba'yı teknik heyette görmek isteyecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Jeremain Lens

Jeremain Lens

Hem ödenen bonservis bedeliyle hem de yıllık ücretiyle çok büyük bir yük oldu Beşiktaş'a Lens. Birkaç maç hariç iyi performansı yok desek yeridir. Sonrasında ise Karagümrük forması giydi. Şimdilerde Fransa 3. lig ekibi FC Versailles forması giyiyor. Geçtiğimiz sezonu 14 maçta 6 gol 2 asistlik bir performansla tamamlamış.

Gary Medel

Gary Medel

Şilili futbolcu profil olarak tam Beşiktaş'a uyacak bir tipti aslında. Fena da oynamadı diyebiliriz. Beşiktaş'tan sonra 4 sezon İtalya'da Bologna forması giydi. Sezonun bitmesiyle sözleşmesi de sona erdi. 35 yaşındaki futbolcunun sıradaki durağı neresi olacak göreceğiz...

Oğuzhan Özyakup

Oğuzhan Özyakup

'Maestro' Oğuzhan Özyakup... Prime döneminde onadığı futbolla herkesi kendine hayran bırakmıştı. Beşiktaş'taki son zamanlarında ise tepki gördüğü zamanlar oldu. Feyenoord'a kiralık gitti. Sonrasında ise Beşiktaş'la sözleşmesi bitince yine Hollanda'da Fortuna Sittard'a transfer oldu. Geçtiğimiz sezonu biraz sakatlıklarla boğuşarak geçirdi ama 23 maça çıktı. Burada 1 yıl daha sözleşmesi bulunuyor.

Ricardo Quaresma

Ricardo Quaresma

Beşiktaş taraftarının bir kısmının aşık olduğu bir kısmının ise hiç sevmediği Ricardo Quaresma şu anda 39 yaşında ve boşta. Geçtiğimiz hafta futbolu bırakmak istediği Beşiktaş'a haber yolladığı iddia edildi. Ancak mevcut şartlarda gerçekleşmesi pek de mümkün gözükmüyor. Beşiktaş'tan sonra Kasımpaşa ve Portekiz'de Vitória Guimarães SC formaları giydi.

Necip Uysal

Necip Uysal

Kaptan gemisini terk etmiyor. Futbolu bırakana da terk edeceğini sanmıyoruz açıkçası. 32 yaşındaki Necip Uysal, 2004 yılında girdiği Beşiktaş'ın formasını 19 yıldır terletiyor. Yedek kalıyor sorun etmiyor, sahaya giriyor elinden geleni yapıyor. Futbolu bırakana kadar da böyle devam edeceğini tahmin ediyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mustafa Pektemek

Mustafa Pektemek

Babel gibi Eyüpspor forması giyen bir diğer isim de Mustafa Pektemek. Beşiktaş'tan sonra Kasımpaşa, Alanyaspor, Kayserispor formaları giydi. 34 yaşındaki forvetin Eyüpspor ile 1 yıllık daha sözleşmesi bulunuyor.

Álvaro Negredo

Álvaro Negredo

İspanyol forvet Negredo, Beşiktaş'ta hedeflediklerine ulaşamasa da iz bırakan futbolculardan biri oldu. 37 yaşına geldi ve hala La Liga ekiplerinden Cádiz'de forma giyiyor. Cádiz ile 1 yıllık daha sözleşmesi bulunuyor.

Cenk Tosun

Cenk Tosun

Cenk Tosun, Necip Uysal ile birlikte o sezondan Beşiktaş kadrosunda olan iki isimden biri. Tarihi sezonun devre arasında 22.5 milyon euro karşılığında Everton'ın yolunu tuttu. Beşiktaş iyi para kazandı ama o sezonun kalanında artık hiçbir şey Cenk'in olduğu zamanki gibi olmadı. Crystal Palace ve Beşiktaş'a kiralandı. Geçtiğimiz sezonun başında da Beşiktaş'a kesin dönüş yaptı. Bu sezon çıktığı 34 maçta 18 gol 8 asistlik bir performansa imza attı. Şu anda sakatlıkla uğraşıyor ama önümüzdeki sezon da Beşiktaş'ın en önemli kozlarından biri olacağı kesin.

Anderson Talisca

Anderson Talisca

Beşiktaş'ta geçirdiği kiralık 2 yılda nasıl bir futbolcu olduğunu kanıt etmişti Talisca. Kariyer gelişimi için ise tercihi hep para oldu. Önce Çin'de Guangzhou şimdilerde ise Suudi Arabistan'da Al-Nassr forması giyiyor ve Cristiano Ronaldo'nun takım arkadaşı. Aynı zamanda her hafta düzenli olarak gerçekleşmesi imkansıza yakın olsa da Türk kulüplerine transfer olacağı yazılıyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir; 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
7
2
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın