Görüş Bildir
Haberler
Sektörün Devlerinden: Yarım Asırlık Saray Halı da Konkordato Talep Etti

Sektörün Devlerinden: Yarım Asırlık Saray Halı da Konkordato Talep Etti

Yaklaşık 50 yıllık bir geçmişe sahip olan Saray Halı ve çiftliğinde 25 bin büyük baş hayvanı olan Saray Çiftliği, konkordato talep etti. Bu iki şirketin yanı sıra Saray Halı ve Saray Çiftliği'nin kurucusu olan Necati Kurmel’in de olduğu 4 kişinin de konkordato kapsamına alınması talep ettiği öğrenildi.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ise konkordato ilan eden şirket satısını 356 olarak açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hürriyet gazetesinden Dinçer Gökçe'nin haberine göre, mali darboğaz yaşayan şirketlerin, ‘nefes’ almasını sağlayan konkordatoya, iş insanı Necati Kurmel’in şirketleri için de başvuruldu. Yarım asırlık tarihe sahip olan ve bini aşkın mağazası bulunan Saray Halı AŞ ve çiftliğinde 25 bin büyükbaş hayvan bulunan Saray Çiftliği (Saray Tarım Hayvancılık AŞ) ile, Necati Kurmel, Setenay Kurmel, Birant Kurmel ve Yunus C. Karaca için konkordato talep edildi.

'Şirketlerin dengesi bozuldu'

'Şirketlerin dengesi bozuldu'

İstanbul Anadolu 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne yapılan konkordato başvurusunda, ekonomideki dalgalanmanın, şirketlerin mali dengesini bozduğu kaydedildi. Konkordato kararı verilmesi halinde, söz konusu şirketlerin, faaliyetlerine etkin bir biçimde sürdürebileceği açıklandı.

Saray Halı ve Saray Çiftliği adına konkordato davası açan şirket avukatı herhangi bir açıklamada bulunmak istemedi. Konu ile ilgili, Hürriyet gazetesinin ulaşmaya çalıştığı iş insanı Necati Kurmel de açıklama yapmadı.

Türkiye'nin en zengin isimleri listesinde yer alıyor.

Türkiye'nin en zengin isimleri listesinde yer alıyor.
İçeriğin Devamı Aşağıda

Konkordato talebinde bulunulan her iki şirket de, kendi sektörlerinin önde gelen firmalar arasında. İki şirketin kurucusu olan Necati Kurmel ise, Ekonomist Dergisi’nin son araştırmasına göre, Türkiye’nin en zengin 100 ailesi listesine girmişti.

'356 firma konkordato ilan etti'

'356 firma konkordato ilan etti'

AA'nın aktardığına göre, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki Ticaret Bakanlığı'nın 2019 yılı bütçe görüşmelerinde konkordato ilanları da gündeme geldi. Konkordato ilan eden firmalar hakkında bilgi veren Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, 356 firmanın konkordato ilan ettiği bilgisini paylaştı ve şöyle devam etti:

'Konkordato da Adalet Bakanlığının takip ettiği bir proje. Adalet Bakanlığına biz de bakanlık olarak görüş veriyoruz ve hem borçluyu hem alacaklıyı koruyucu bir taslak üzerinde çalışılıyor ama şu ana kadar konkordato ilan eden firma sayımız 356. İstanbul'da 132, Ankara'da 50, İzmir'de 27, Kocaeli'nde 26, Bursa 13, Hatay 11, Mersin 9, diğer iller 88 olmak üzere toplam 356 firmamız bulunmaktadır.'

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
59
25
16
4
3
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

356 firma konkordato ilan etti... Yazıklar olsun bu hale getirenlere.

pofuudk20

sizi gerizekalılar hala bu akpye oy verin de maaşına zam yaptırın nasıl hak ediyorsunuz varya inşallah açlıktan geberirsiniz