Görüş Bildir
Haberler
Savunma Yürüyemiyor: Ankara'ya Girişlerine İzin Verilmeyen Baro Başkanları Oturma Eylemine Başladı

etiket Savunma Yürüyemiyor: Ankara'ya Girişlerine İzin Verilmeyen Baro Başkanları Oturma Eylemine Başladı

Baroların yapısını değiştirecek yasal düzenlemeye tepki için Türkiye’nin dört bir yanından 'Savunma Yürüyor' sloganıyla yola çıkan baro başkanları Ankara girişinde polis engeliyle karşılaştı. Eskişehir Yolu’nda basın açıklaması yaptıktan sonra Anıtkabir’e geçmeyi planlayan heyet, yürüyüşün engellenmesi üzerine oturma eylemine başladı. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi Ankara'ya girmekten vazgeçmeyen hukukçular için bölgeye çadır gönderdi. Polis çadır kurulmasına izin vermeyince arbede yaşandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraf: Twitter / @BerkayBigec

Hükümeti bir ilde birden çok baro kurulması ve baro seçimlerinin nisbi temsil sistemine göre yapılmasını içeren yasa değişikliği çalışmasından vazgeçiremeyen barolar, Ankara’ya doğru 'savunma yürüyüşü' başlatmıştı.

İstanbul, İzmir, Antalya, Aydın baroları başta olmak üzere Türkiye genelindeki 80 barodan 50 baronun başkan ve avukatları, yürüyüşle Türkiye’deki yargı bağımsızlığı ve adil yargılama konusunda yaşanan sıkıntılara da dikkat çekmeyi amaçlıyordu.

Detaylar için 👇

Ankara’ya ulaşan baro başkanlarının yürüyüşü polis tarafından engellendi. 🎥

Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan: "Anayasal bir hak olan yürüyüşümüz Valilik tarafından engelleniyor"

Medyascope, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun İçişleri ve Adalet Bakanlığı ile görüştüğü bilgisini aktardı.

Medyascope, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun İçişleri ve Adalet Bakanlığı ile görüştüğü bilgisini aktardı.
İçeriğin Devamı Aşağıda

Şantiye şefinden avukatlara: İşçilerin dikkati dağılıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi hukuçular için çadır gönderdi 👇

Ankara Büyükşehir Belediyesi hukuçular için çadır gönderdi 👇

Gazeteduvar'dan Müzeyyen Yüce'nin verdiği bilgiye göre 6 saattir bekleyen ve Ankara’ya girmekten vazgeçmeyen baro başkanları için Ankara Büyükşehir Belediyesi görevlileri çadır getirdi. 

Ancak avukatların çadır kurmasına izin verilmeyeceğini açıklayan polis, belediye ekiplerini alandan çıkardı.

Avukatların tepkisi üzerine arbede çıktı. 🎥

Ankara Emniyeti: Yürüyüş yapmak yasak, araçla girebilirsiniz

📌 Baro başkanlarına yönelik engelleme sosyal medyanın gündeminde

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
190
44
27
15
11
11
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
truthorwhatever

Dünyanın gelişmiş ülkeleri neden müslümanlara yetki vermeyip onlara hayvan muamelesi yapıyor sebebini anladınız mı şimdi? Müslümanların 'biz zulüm gördük' di... Devamını Gör

tmac

aynen kanka olay otoriter rejim değil, kuvvetler ayrılığının olmaması değil müslümanlık ve müslümanlığa köpek muamelesi yapan batılılar ve müslümanlığın teza... Devamını Gör

Halil Değerli

Ne kadar enteresan... "HUKUKÇULAR HUKUKU SAVUNAMIYOR..." Hani bizim ülkemiz.... "DEMOKRATİK HUKUK DEVLETİYDİ..." 🏛🌍👩‍⚖👨‍⚖

Mr Logical

Feyzioğlu da kendini bitirdi. Şu durumda senin Anıtkabir'de değil, polis tarafından engellenen, söylediklerine göre darp edilen meslektaşlarının yanında olma... Devamını Gör

Tuğçe Serter

feyzioğlu'nun bu ışık hızı tavizinde kendisine adalet bakanlığı gibi bir mevkii verilmesini bekliyorum.