Görüş Bildir
Haberler
Reuters: İbre Erken Seçim

Reuters: İbre Erken Seçim

ATKN
12.08.2015 - 13:15 Son Güncelleme: 12.08.2015 - 16:57

Uluslararası haber ajansı Reuters, AKP ve CHP'li üst düzey yetkililere dayandırdığı haberinde AKP tarafında erken seçimin bir adım daha yakın olduğunu, CHP tarafında da koalisyon beklentisinin çok yüksek olmadığını ve erken seçim çalışmalarının başlayacağını aktardı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7 Haziran’daki seçimlerde AKP tek başına hükümeti kurma çoğunluğunu kaybederken, Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni hükümeti kurma görevini 9 Temmuz’da AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’na vermişti.

Davutoğlu’nun koalisyon turları sonrası AKP ile CHP arasında önce istikşafi görüşmeler, sonra da liderlerin buluşması gerçekleşmişti.

Kılıçdaroğlu, Davutoğlu ile Perşembe günü 14:00’teki görüşmesi öncesinde dün Merkez Yönetim Kurulu’nu toplarken, bugün de partinin milletvekilleri ile bir araya gelecek.

CHP | Seçim hazırlıkları başlıyor

CHP | Seçim hazırlıkları başlıyor

Reuters’a bilgi veren CHP’li üst düzey yetkili, dünkü MYK toplantısında Kılıçdaroğlu’nun Davutoğlu ile Pazartesi akşamı yaptığı görüşmeye dair bilgi verirken, “AKP bizimle hükümet kurmak istemiyor. Ülkeyi ortak yönetelim diyoruz, ‘Hayır, siz karışmayın’ diyorlar. ‘Siz kırmızı plakalı araçlara binin gezin, hükümeti bize bırakın’ diyorlar. Böyle birşey olmaz, dedi” şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun aynı görüşmede dış politika ile ilgili sorunları gündeme getirmesine karşılık Davutoğlu’nun “kendileri açısından bir sorun olmadığı” yönünde takındığı tutumdan da rahatsız olduğu belirtiliyor.

'Seçim hazırlıkları başlıyor'

Yetkili, bugünkü toplantıda milletvekillerine seçime hazırlık broşürü dağıtılacağı ve seçim bölgelerine giderek halka 7 Haziran’dan beri geçen sürede CHP’nin neler yaptığını anlatmalarının isteneceğini kaydetti.

Broşürde CHP’nin ortaya koyduğu 14 ilke anlatılarak, hükümet kurmak için “CHP’nin yaptığı fedakarlıklar ve yapıcı tutumu” yer alacak.

'AKP ve CHP hükümeti Erdoğan'ın müdahaleleri nedeniyle çok zor'

CHP’li başka bir üst düzey yetkili, AKP ile CHP’nin ortak bir hükümet kurmasının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müdahaleleri nedeniyle çok zor olduğunu belirterek, “Erdoğan’ın talimatı altındaki bir AKP ile pek bir şey beklemiyoruz” diye konuştu.

AKP | Erken seçim bir adım daha yakın

AKP | Erken seçim bir adım daha yakın
İçeriğin Devamı Aşağıda

Reuters’ta yer alan habere göre, AKP’de ibre erken seçimi gösteriyor. AKP’li yetkililer, partide CHP ya da MHP ile koalisyon kurulmasının yanı sıra erken seçime gidilmesi gibi görüşlerin de bulunduğunu, ancak erken seçimin ‘bir adım’ daha yakınlarında durduğunu kaydetti.

'22 Kasım için neredeyse herkes hemfikir gibi'

AKP’li üst düzey bir yetkili, “Artık toplum da erken seçimi satın aldı, bunu görmezden gelemeyiz. Ancak yine de Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bugün bize MYK’da söyleyeceklerini beklemek gerekir. G20 Zirvesi nedeniyle 15 Kasım’da seçim yapılamaz ama 22 Kasım için neredeyse herkes hemfikir gibi” dedi.

'CHP ile görüşmeler bir umut yarattı ama seçim en öne çıkan seçenek'

AKP’ye yakın bir kaynak, “CHP ile yapılan görüşmeler bir umut yarattı ama halen 22 Kasım’da bir seçim ihtimali en öne çıkan seçenek, her ne kadar siyasette sürprizler mümkün olsa da”diye konuştu.

Aynı kaynak, erken seçimi denemeden AKP’nin koalisyona girmek istemeyeceğini, tek başına iktidar ihtimali olmasa bile seçimlerin ardından AKP-CHP koalisyonu için şimdiden bir zemin hazırlanmış olduğunu belirterek, “Ancak halen ihtimal yüzde 51’e yüzde 49 olarak erken seçimden yana” dedi.

Reuters, Zete, Diken ve Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0