Görüş Bildir
Haberler
Hepsini Bir Çırpıda İzleyebileceğiniz Sinema Tarihinin En İyi Üçlemeleri

Hepsini Bir Çırpıda İzleyebileceğiniz Sinema Tarihinin En İyi Üçlemeleri

İyi günler Onedio sakinleri. Bugün sizler için sinema tarihinin en iyi üçlemelerini listeledik. Bir eksiğimiz veya hatamız olduysa şimdiden affola. Herkese iyi seyirler.

Not: Listedeki üçlemeler herhangi bir puanlamaya göre sıralanmamıştır. Tamamen rastgeledir. Film özetleri beyazperde'den alınmıştır. Ayrıca açıklamalar eklenirken üçlemelerin ilk filmleri baz alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Jersey Üçlemesi

1. Jersey Üçlemesi

Patronu arayıp, tek çalışanı olduğu marketi pazar günü de açması gerektiğini söyleyene dek, Dante Hicks sıradan bir tatil günü planlamaktadır. Öğlen 2’de arkadaşlarıyla oynayacağı Hockey maçı tehlikeye girmiş ve kız arkadaşı tarafından sürekli okula dönmesi için beyni bulandırılırken şimdi de eski kız arkadaşı Caitlin’in evleneceği haberi yayılır. Yandaki videocu ise Dante’nin kadim dostu sarkastik Randall’a emanettir. Randall işe sürekli geç gelir, marketi sömürür, müşterilerle kavga çıkarır ve Dante’nin başını devamlı surette belaya sokar. Bütün bunlar yetmezmiş gibi marketin hemen önünde gençlere uyuşturucu satan muhteşem ikili Jay ve Silent Bob ortalığı karıştırmaya ve tuhaf bir şekilde her durumdan galip çıkmaya devam edeceklerdir. Yönetmen Kevin Smith’in sonradan muhteşem bir tutkal ile birbirine bağlayacağı ve yarattığı evrene View Askew adını vereceği filmler silsilesinin birincisi. Bu siyah beyaz başyapıtı hiç unutmayacaksınız, acı, hüzünlü ve gerçekten çok komik ritmini de...

Clerks (1994)

Mallrats (1995)

Chasing Amy (1997)

2. Hannibal Lecter Üçlemesi

2. Hannibal Lecter Üçlemesi

Akademiden mezun olmuş genç FBI ajanı Clarice Starling, FBI ajanı kurbanlarının derilerini yüzen sapık bir katilin elinden bir kadını kurtarmaya çalışır. Clarice, katila ulaşmak için başka bir psikopat olan ünlü doktor Hannibal Lecter ile yakınlaşır. Lecter’dan bilgi alması için önce onun güvenini kazanması gerekmektedir. 1992 yılında 7 dalda Oscar’a aday olan film, yönetmeni ve başrol oyuncularına altın heykelciği getirirken en iyi film ve en iyi senaryo uyarlaması dalında da ödüle hak kazanmıştı.

The Silence of the Lambs (1991)

Hannibal (2001)

Red Dragon (2002)

3. Mission: Impossible 1-3

3. Mission: Impossible 1-3

1960’ların çok popüler tv dizisinden uyarlanan filmde, CIA benzeri bir gizli servisin ekip lideri Ethan Hunt, Prag’da gerçekleştirdikleri bir operasyonun ters gitmesi sonucu ihanetle suçlanır ve kendini temize çıkarabilmek için kaçar. Tek şansı, gerçek köstebeği bulmak ve planları ortaya çıkarmaktır. Bunun için, Hunt ve güvendiği arkadaşlarından oluşan ekibi, CIA’nın merkezindeki yüksek güvenlikle korunan bir bilgisayar sistemine girmek zorundadır. Yüksek tempolu filmin yönetmen koltuğundaki usta isim Brian De Palma, son yılların gözde senaristi David Koepp’in de katkılarıyla aksiyon severlere gerçek bir ziyafet sunmayı başarmış.

Mission: Impossible (1996)

Mission: Impossible II (2000)

Mission: Impossible III (2006)

4. Ölüm Üçlemesi

4. Ölüm Üçlemesi

Barbra ve kardeşi Johnny, babalarının mezarını ziyaret etmek için şehir merkezinden bir hayli uzakta, izbe bir bölgede olan mezarlığa giderler. Burada dua rutinlerini tamamladıkları esnada kendilerine yaklaşmakta olan yabancı bir siluetle karşılaşırlar. Kız kardeşinin aksine bir hayli rahat davranan Johnny, bu yabancının saldırısına uğrar ve oracıkta hayatını kaybeder. Ancak bu bir son değil, ürkütücü bir başlangıcın habercisi olur. Genç kadın ağır bir travmaya girer ve canını kurtarabilmek için bulabildiği ilk yere sığınır. Ancak burada yalnız olmadığını fark etmesi uzun sürmez. Bir anda kasabayı saran bu yaratıklardan korunmaya çalışan tek insan kendisi değildir. Ben de kendisi gibi canını zor kurtarmıştır ve kapıda diğerleri de vardır...

Night of the Living Dead (1968)

Dawn of the Dead (1978)

Day of the Dead (1985)

5. Mariachi Üçlemesi

5. Mariachi Üçlemesi

Küçük bir Meksika kasabasına iş bulma ümitleriyle giden El Mariachi lakaplı adam hayatını gitar çalarken kazandığı bahşişlerle sürdürmektedir. Bu kasabada kalacak ve çalışacak bir yer ararken Domino isimli bir kadınla tanışarak onun işlettiği barda çalışmaya başlar ve kadına aşık olur. Ancak, hayatını yoluna koymaya başlayan El Mariachi için işler bu şekilde yolunda devam etmeyecektir. Dış görünüm olarak kasabada işlenen bir cinayetin failine benzeyen genç adam, intikam için katilin peşine düşen azılı bir çete tarafından takip edikecektir. Sin City ve Bir Zamanlar Meksika’da filmiyle geniş kitleler tarafından tanınan Teksas’lı yönetmen Robert Rodriguez’in ilk uzun metrajlı filmi olan El mariachi, dönemin en dikkat çeken yapımları arasındaydı. Yönetmenin büyük bir başarı elde ettiği bu filmden sonra, Desperado ve Once Upon a Time in Mexico filmlerini de ekleyerek ‘Meksika Üçlemesi’ni tamamlamıştır.

El Mariachi (1992)

Desperado (1995)

Once Upon a Time in Mexico (2003)

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Milenyum Üçlemesi

6. Milenyum Üçlemesi

İsveçli yazar Stieg Larsson’un Millennium Üçlemesi, tam 41 ülkede 21 milyon satarak rekor kıran, nefes nefese bir roman dizisi. İlk kitabı Türkçe’ye Ejderha Dövmeli Kız adıyla kazandırılan bu üçleme sinemaya da uyarlandı ve İskandinavya’da izleyici rekorları kırdı. Ejderha Dövmeli Kız’da, hapse girmek üzere olan gazeteci Mikael Blomkvist ile ona yardım eden gizemli, asosyal, uyumsuz, dövmeli hacker kız Lisbeth Salander, kırk yıl önce ortadan kaybolan Harriet Vanger’in izini sürerken bir dizi cinayeti açığa çıkarır; üstelik katil aileden biridir. Ancak Vanger hanedanının gazabına uğrayınca avcıyken av konumuna düşerler.

The Girl with the Dragon Tattoo (2009)

The Girl Who Played with Fire (2009)

The Girl Who Kicked the Hornet's Nest (2009)

7. Blade Üçlemesi

7. Blade Üçlemesi

Vampir Filmleri kronolojisinde hem 'çukulata renkli' hem de 'baş kahraman' olarak böylesine ayrıksı bir karakterin sinemada tutuluyor olması hoş bir ayrıntı olarak göze çarpıyor. Blade karakterini adeta 'yaşayan' siyahi oyuncu Wesley Snipes'ın can verdiği bu alternatif kahraman, aslında bir çizgi roman karakterinin beyazperde'ye uyarlanmasıdır. Filmde, vampirlere 'kan kusturan' bir vampir olan Blade'in hünerlerini izleyeceğiz. Blade'in annesi, henüz Blade onun karnındayken vampirlerin acımasız saldırısı sonucunda katledilmiştir. İntikam ateşiyle yanıp tutuşan Blade, bilincini kazandığı günden itibaren kendisini vampirleri temizlemeye adamıştır. Henüz doğmamışken ucundan bulaştığı vampir saldırısı nedeniyle genlerinde onların özelliklerinden de bulunan Blade vampirler tarafından 'Gündüz Gezen' olarak isimlendirilmektedir. Blade'in kendileri için dev bir tehlike oluşturduğunu bilen vampirler de onu bir an önce avlamak istemektedirler. Yönetmen koltuğunda Stephen Norrington'ın bulunduğu Blade'in yapım tarihi ise 1998...

Blade (1998)

Blade II (2002)

Blade: Trinity (2004)

8. Mighty Ducks Üçlemesi

8. Mighty Ducks Üçlemesi
static.srcdn.com

Bencil bir avukat, bir gün işlediği suçtan dolayı topluluk hizmeti koçluğu cezasına çarptırılır. Koçluk yapacağı yer ise bir bez etiketli gençlik hokey ekibidir. Hikayemiz böyle başlayıp nefretin nelere dönüştüğünü izleyeceğimiz güzel bir kurgu. 

The Mighty Ducks (1992)

D2: The Mighty Ducks (1994)

D3: The Mighty Ducks (1996)

9. Mad Max Üçlemesi

9. Mad Max Üçlemesi

Mel Gibson'un Max Rockatansky adında bıkkın bir polisi canlandırdığı film, peşine düştüğü çetenin yardımcısını öldürmesinden sonra kendisini ve ailesini hayatta tutmak için harekete geçen bir polisin hikayesini anlatıyor. Öyküsüyle değil, daha çok yakın gelecek olarak tasvir edilen, kıyamet sonrası atmosferiyle dikkatleri üzerine çeken filmin ardından iki devam filmi daha yapıldı. Kimi kaynaklarda serinin ikinci filmi, Road Warrior daha başarılı bulunur

Mad Max (1979)

The Road Warrior (1981)

Mad Max Beyond Thunderdome (1985)

10. Kirli İşler Üçlemesi

10. Kirli İşler Üçlemesi

Yıllarca özel bir eğitimle polis teşkilatında yetiştirilip mafyanın içerisine sızan polis memurları mafyanın iç yapısını öğrenip muhbirlik yaparken mafyada da durum farklı değildir. Mafya da kendi yetiştirdiği özel yeteneklere sahip gençleri bir şekilde polis teşkilatında yer alan köstebekler haline getirir. Bu döngü başarılı bir şekilde devam ederken bir anda iki taraf da kendi idareleri içinde yer alan iki farklı köstebek olduğunu fark ederler. Şimdi iki tarafın da tek amacı kendi teşkilatında yer alan köstebeği bulup cezalandırmak olacaktır. Mafya içerisinde köstebeklik yapan Chan Wing-yan ve polis teşkilatında aynı görevi üstlenen Lau Kin-ming'in tek amaçları ise kimin gerçek köstebek olduğunu kanıtlayıp kendilerini aklamak olacaktır. Hong Kong sinemasının son dönemde çıkardığı en başarılı işlerden biri olan film, Amerikan sinema sektörünün kısa zamanda ilgisini çekmiş olup Martin Scorsese tarafından 'The Departed' adıyla yeniden çekilmişti.

Infernal Affairs (2002)

Infernal Affairs 2 (2003)

Infernal Affairs 3 (2003)

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Terminator 1-3

11. Terminator 1-3

Çekildiği dönemden çok uzak bir gelecekte, 2029 yılında geçen fütüristik filmde yeryüzü artık robotlar tarafından kontrol edilen ve bu robotlara karşı savaş veren bir grup insanlık direnişçisinin yaşadığı bir gezegendir. Makineler sahip oldukları sınırsız gücü istedikleri gibi kullanmakta, sadece daha fazla güçlü olmanın peşindedirler. Bu nedenle akıllıca bir plan yapan makineler, geçmişi değiştirmeye karar verirler; böylece kendi istedikleri türde bir geleceğe sahip olabileceklerdir. İnsanlık direnişinin eski önderlerinden Sarah Connor’ı öldürmesi için tasarlanan Terminatör isimli android, kadını öldürerek, gelecekte insanlığın direniş önderi olacak oğlu John Connor’ın doğmasını da engellemek için geçmişe gönderilir.  Bilimkurgu türünün en ses getiren yapımlarından biri olan Terminatör serisinin bu ilk filmi serinin ve türünün en kusursuz filmi olma özelliğinde. James Cameron’ın çizdiği bu kusursuz kıyamet sonrası dünya senaryosu, başarısının önemli bir payını seriyle kültleşen Arnol Schwarzenegger’e borçlu.

The Terminator (1984)

Terminator 2: Judgment Day (1991)

Terminator 3: Rise of the Machines (2003)

12. X-Men 1-3

12. X-Men 1-3

Profesör Xavier, dünyada birçok kişinin farkında olmadığı bir durumdan haberdardır. Bu nedenle kendi isteklerinden bağımsız olarak muhtelif mutasyonlara tabii tutulmuş olan insanları, yeteneklerini açığa çıkarabilmek adına bir okulda toplamıştır. Toplanılan bu gençlerin asıl amacı, dünyaya kötülük salmaya hevesli olan yapay mutantların vahşetini engellemektir. X-Men ekibi, bir yandan politikacıların karalama politikalarıyla didinirken, öteki taraftan dünyayı kurtarmaya çalışacaklardır.

X-Men (2000)

X-Men 2 (2003)

X-Men: The Last Stand (2006)

13. İntikam Üçlemesi

13. İntikam Üçlemesi

Böbrek nakli yapılması gereken kız kardeşine yardım etmek için çocuk kaçıran sağır Ryu'nun başına gelmeyen kalmaz. İşler sarpa sarar ve Güney Kore'nin kenar mahallerinde işkenceden, cinayete, karaborsadan intihara, terörizmden organ mafyasına kadar uzanan uzun ve kanlı bir yolculuk başlar. Şaşırtıcı gelişmelerle dolu haklı intikamın, sürpriz finaliyle unutulmazlar arasına gireceğine şüphe yok. Chan-wook Park'ın intikam üçlemesinin ilk filmi Haklı İntikam (Sympathy for Mr. Vengeance), birbirinden farklı motivasyonlarla öç almayı başaran üç ayrı kişinin/grubun hikayesini içiçe geçmiş bir kurguyla aktarırken, ülkenin kanayan yaralarına (anarşizm, işsizlik, yoksulluk, mafya) da parmak basıyor. Park'ın kişisel genellemeler yapmaktan kaçınmadığı film, muhtemelen serinin en iyisi. 2002 yılının en iyi filmlerinden biri olan haklı İntikam'ın tek kusuru aşırı şiddet içermesi.

Sympathy for Mr. Vengeance (2002)

Oldboy (2003)

Lady Vengeance (2005)

14. Scream 1-3

14. Scream 1-3

Bir lise öğrencisi olan Casey tuhaf bir telefon alır. Telefonun öteki ucundaki sesi tanımamaktadır. Bir süre sonra yaşanan bir cinayet üzerine polis ve medya olayın üzerine gitmeye başlar. ‘Hayalet surat’ adı verilen bir katil, çevresinde gördüğü gençleri birer birer öldürmektedir. Korku filmlerinin belli klişelerle örüldüğünü düşünen bir grup genç ise, naklen yaşadıkları bir korku filminin içerisinde hayatta kalmaya çalışacaktır. Katille bir kedi-fare oyununa tutuşacaklardır. Wes Craven’ın kendi filmografisiyle ve korku türüyle inceden alay ettiği ancak buna müteakip korkutmayı da başardığı filminin başrollerinde Drew Barrymore, Roger Jackson ve Neve Campbell gibi oyuncuları görmek mümkün.

Scream (1996)

Scream 2 (1997)

Scream 3 (2000)

15. Örümcek Adam Üçlemesi

15. Örümcek Adam Üçlemesi

Peter Parker, sosyal hayatında pek de başarılı olamayan bir öğrencidir. Okulda akranları tarafından sürekli olarak hor görülmekte ve aşık olduğu Mary Jane'i sadece hayal edebilmektedir. Bir gün okulun çıkardığı bir gezide üzerinde deneyler yapılan bir örümcek tarafından ısırılır. Peter Parker'ın sıradan hayatı baştan aşağı değişecektir. Peter, örümceğin içgüdüsel yeteneklerini kazanacak ve bunu şehrin karanlığında kaybettiği amcasının intikamını almak üzere kullanacaktır. Peter, artık 'Örümcek Adam' olacaktır.

Spider-Man (2002)

Spider-Man 2 (2004)

Spider-Man 3 (2007)

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Star Wars Prequel (Ön Bölüm) Üçlemesi

16. Star Wars Prequel (Ön Bölüm) Üçlemesi

Genç Luke Skywalker’ın içindeki gücü keşfedip galaksinin zalim imparatoruna başkaldırmasına henüz on yıllar vardır. Hatta Luke henüz doğmamıştır. Barış içindeki galakside Cumhuriyet hüküm sürmektedir. Barışçıl bir gezegen olan Naboo, iyi yürekli genç Kraliçe Amidala tarafından yönetilmektedir. Gizli Sith Lordu ve onun şampiyonu Darth Maul’un maşası olan Ticaret Federasyonu, barışı sarsacak girişimler ve adil olmayan müzakere taktikleriyle Amidala’yı köşeye sıkıştırmaktadır. Jedi şövalyesi Qui-Gon Jinn ve çömezi Obi-Wan Kenobi durumu incelemek için Naboo’ya gönderilirler. Jedi’lar giderek derinleşen komployu keşfederken 9 yaşındaki Anakin’le tanışırlar. Küçük çocuğun mekaniğe karşı müthiş bir yeteneği ve şeytani bir zekası vardır. Jar Jar Binks isimli geveze ve kurbağamsı mahluğun da dostluğunu edinerek büyüyen uyumsuz grup, bir yandan Federasyonun robot ordularına karşı Amida’lanın yardımına koşarken, öte yandan da Darth Maul’la yüzleşmek zorunda kalacaktır. Galakside bir şeyler, geri dönmemek üzere değişmeye başlamıştır... Bizleri orijinal Yıldız Savaşları üçlemesinin kökenlerine götürmek için on yıllarca bekleyen George Lucas, efsaneye iyi bir başlangıç yapıyor ve o zamana dek görülmemiş görkemde bilim kurgu dünyaları yaratıyor. Yine de serinin hayranları, orijinal üçlemedeki epik havanın daha hafif ve mizahi bir tonla değiştirilmiş olmasından pek hoşnut değiller.

Star Wars: Episode I - The Phantom Menace (1999)

Star Wars: Episode II - Attack of the Clones (2002)

Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (2005)

17. Die Hard 1-3

17. Die Hard 1-3
static.srcdn.com

Noel gecesi New York polis departmanı dedektifi John McClane günden güne uzaklaştığı karısı Holly’le arasını düzeltmek ve tekrar barışmak için Los Angeles’a gelir. Holly şirketinin yılbaşı partisi için Nakatomi Plaza’dadır ve McClane bu binaya doğru yola çıkar. McClane plazaya vardığında kıyafetlerini değiştirmek için bir odaya girer. Bu esnada bir grup Alman terörist binayı kuşatarakk içindeki insanları rehin alır. Ellerinden kurtulabilen tek kişii McClane’dir. Şimdi McClane’e düşen görev içerisinde eşinin de bulunduğu bu kalabalığı kurtarmak olacaktır. Aksiyon sinemasının en önemli örneklerinden biri olan Die Hard kendisinden sonra çekilen üç devam filmiyle bir seri haline getirilmiştir. Bruce Willis’in dünya çapında tam anlamıyla tanınmasını sağlayan film Akademi Ödülleri’nde dört kategoride Oscar’a layık görülmüştür.

Die Hard (1988)

Die Hard 2 (1990)

Die Hard with a Vengeance (1995)

18. Pirates of the Caribbean 1-3

18. Pirates of the Caribbean 1-3

Yerel vali Weatherby Swann'ın 12 yaşındaki kızı Elizabeth, Jamaica'ya yaptığı deniz yolculuğu esnasında bir gemi enkazıyla karşılaşırlar. Bu enkazdan kurtulabilen tek kişi küçük Will'dır. Elizabeth küçük çocuğun boynundaki altın madalyondan onun bir korsan olduğunu anlar, bu yüzden madalyonu alarak saklar. Yılar sonra Elizabeth, azılı bir korsan olan Barbossa tarafından kaçırılır. Çılgın ve iyi yürekli bir korsan olan Jack Sparrow ise Elizabeth'in çocukluk arkadaşı Will Turner'la bir olur ve kızı kurtarmaya çalışırlar. Ancak bu gizemli madalyon hayalet gemiyi harete geçirerek gizemli incinin lanetini canlandıracaktır.

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003)

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest (2006)

Pirates of the Caribbean: At World's End (2007)

19. Alien / Aliens / Alien3

19. Alien / Aliens / Alien3

Tarihin en ünlü uzay gemisi Nostromo görevini tamamlamış bir şekilde Dünya’ya geri dönerken başka bir gezegenden bir yardım çağrısı alır. Çağrıyı karşılıksız bırakmayan gemi mürettebatı bu bilinmedik gezegene iniş yapar. Bu çağrının bir uyarı sinyali olduğunu geç fark eden ekip bilinmeyen bir yaşam formuyla karşılaştıklarında olağandışı bir tecrübeye, ürkütücü bir maceraya atılırlar. Ridley Scott 1979 yılında Yaratık serisinin bu ilk filmini yarattığında sinema tarihini bambaşka bir deneyimle tanıştırmış, bilim kurgu türünün en önemli örneklerinden birine imza atmıştır. Yaratık serisi, ilk filmin ardından çeşitli yönetmenler tarafından devam ettirilse de, Ridley Scott imzalı bu film hem serisinin, hem de ait olduğu bilimkurgu türünün en önemli yapıtlarından biri olarak kabul görmüştür.

Alien (1979)

Aliens (1986)

Alien 3 (1992)

20. Üç Renk Üçlemesi

20. Üç Renk Üçlemesi

Film bir üçlemenin ilk bölümüdür. Bir müzisyen olan kocasını ve çocuğunu kaybeden bir kadının bu gerçekle ne şekilde baş ettiğini inceler. Julie, bir kazada kocasını da kızını da ölüme teslim eder. Julie’nin iki seçeneği kalır geriye. Ya geçmişin gölgeleri ile yaşamak ya da geleceği şekillendirmek üzere şimdide yeni bir hayat kurmak. O yaşama tutunmayı ve yeni hayatı yaratmayı seçer. Ancak özgürlük kolay elde edilen bir kavram değildir. Yolu hiç şüphesiz zorlu ve çetin olacaktır. Çok şeyle yüzleşmek zorunda kalacaktır.

Three Colors: Blue (1993)

Three Colors: White (1994)

Three Colors: Red (1994)

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Evil Dead Üçlemesi

21. Evil Dead Üçlemesi
goregirl.files.wordpress.com

Bazı yolculuklar, her ne kadar nereye gidildiği ve beklentinin ne olduğu belli olsa da umulmadık kapılara açılabilir. Ormanda bir kulübeye doğru yola çıkan beş arkadaşın esas amaçları sadece bir haftasonunu keyifle geçirmektir. Gittikleri yerde bir teyp kaydı bulurlar. Bunu bir profesör bırakmıştır. Ardından Ölüler Kitabı’nı bulurlar. Kayıtta profesörün kendi çevirisini yaptığı, ölüleri canlandırma pasajlarını dinlerler ve dehşetli dolu bir kötülük ormanda açığa çıkar. Önce ormanın kendisi sonra da insanlar kötücül yaratıklara dönüşmeye başlar. Kızlardan biri ormana kaçtığında ağaçların tecavüzüne uğrar. Diğerleri de paylarına düşen dehşetle yüzleşeceklerdir. Filmin asıl kahramanı, Bruce Campbell’ı türün hayranları arasında ölümsüzleştirecek olan Ash karakteridir.

The Evil Dead (1981)

Evil Dead II (1987)

Army of Darkness (1992)

22. Matrix Üçlemesi

22. Matrix Üçlemesi

Bir yaşanan gerçek vardır, bir de yaşananın ötesinde olan gerçeklik... Biri rüya, diğeri ise Matrix! Neo,son derece tehlikeli bir adam olan Morpheus’un gerçeği bildiğine inanmaktadır. Bir gece Neo, kendisini başka bir dünyaya götürebilecek güzel yabancı Trinity ile tanışır. Bu kızın götüreceği dünyada, Neo Morpheus’u bulacak ve Matrix hakkında bir şeyler öğrenecektir. Neo, Tam olarak kavrayamadığı şeylerin yaşamını kontrol ettiğini biliyor... Nedir bu Matrix?

The Matrix (1999)

The Matrix Reloaded (2003)

The Matrix Revolutions (2003)

23. Dolar Üçlemesi

23. Dolar Üçlemesi

Western türünün usta yönetmeni Sergio Leone’nin, For a Few Dollars More ve The Good, the Bad and the Ugly ile tamamlanan meşhur ‘Dolar Üçlemesi’nin ilk halkası olan film, isimsiz bir avarenin kendini gurur, açlık ve intikam üzerine oynanan bir oyunun ortasında bulmasını odağına alıyor. İsmi filmin hiçbir anında açıklanmayan ve kısaca ‘sarışın’ olarak bilinen gezgin, rekabet halindeki iki aileyi kendi çıkarları doğrultusunda kullanmaya ve bu kanlı oyunun ortasında hayatta kalmaya çabalıyor. Çektiği her Western filmi ile Western türüne yeni bir klasik armağan eden Sergio Leone’nin sayesinde ustalık mertebesine eriştiği filmi Per un pugno de dollari’nin başrolünde türün en önemli oyuncularından biri olarak kabul gören Clint Eastwood var.

A Fistful of Dollars (1964)

For a Few Dollars More (1965)

The Good, the Bad and the Ugly (1966)

24. Indiana Jones 1-3

24. Indiana Jones 1-3

Amerikan Hükümeti Ark of the Conenant’ı bulması için Arkeolog Dr. Indiana Jones'u görevlendirir. Ark’ta ünlü 10 Emir’in varolduğuna ve kutsal güçler olduğuna inanılmaktadır. Üstelik Hitler’in ajanları da Ark’ın peşindedirler. Jones, eski aşkı Marion’la birlikte Nepal’den Kahire’ye kadar tuzak ve tehlikeyle dolu bir maceraya atılır. George Lucas'ın 1930'lu yılların maceraperest aksiyon kahramanlarından ilham alarak yarattığı Indiana Jones karakterinin ilk filmi olan Kutsal Hazine Avcıları'ndan sonra, 1984'te Kamçılı Adam, 1989'da Son Macera, 1992 ve 1996 yıllarında Genç Indiana Jones Günlükleri ve 2008 yılında Kristal Kafatası Krallığı çekildi.

Raiders of the Lost Ark (1981)

Indiana Jones and the Temple of Doom (1984)

Indiana Jones and the Last Crusade (1989)

25. Hobbit Üçlemesi

25. Hobbit Üçlemesi

Tolkien'in, Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin öncül kitabı olarak da görülen Hobbit'ten, üçlemenin yönetmeni Peter Jackson tarafından sinemaya uyarlanan üç filmlik Hobbit macerasının ilk bölümü olan Hobbit: Beklenmedik Yolculuk/The Hobbit: An Unexpected Journey ile bu sefer Bilbo Baggins'in gençliğine gidiyoruz. Bilbo huzurlu Hobbit toprakları olan The Shire'da yaşarken bir gün büyücü Gandalf aniden ortaya çıkar ve baş kahramanımız Bilbo kendisini efsanevi savaşçı Thorin tarafından yönetilen 13 cücelik maceracı bir grupta buluverir. Ejder Smaug’dan Erebor’un kayıp Cüce Krallığı’nı geri almak için çıktıkları bu yolculukta çirkin Goblinler, Orklar, öldürücü Warglar, Dev Örümcekler ve Büyücülerle dolu yollardan geçeceklerdir... Yüzüklerin Efendisi üçlemesinden tanıdığımız Ian McKellen, Cate Blanchett, Ian Holm, Christopher Lee, Hugo Weaving, Elijah Wood, Orlando Bloom ve Andy Serkis'i yeniden seyredeceğimiz filmde onlara Richard Armitage, John Bell, Luke Evans, Ryan Gage, Evangeline Lilly, Bret McKenzie, Graham McTavish, Mike Mizrahi, Jeffrey Thomas ve Aidan Turner gibi kalabalık bir oyuncu kadrosu da eşlik ediyor. Filmin senaryosunda ise yönetmen Peter Jackson'ın yanı sıra Fran Walsh, Philippa Boyens ve Guillermo del Toro'nun imzası var.

The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

The Hobbit: The Desolation of Smaug (2013)

The Hobbit: The Battle of the Five Armies (2014)

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. Bourne Üçlemesi

26. Bourne Üçlemesi

Açık denizin ortası... Tek başına denizin ortasında hayatta kalmaya çabalayan bir adam bir balıkçı teknesi tarafından kurtarılır. Adam yavaş yavaş kendine gelmeye başladığında geçmişine dair hiçbir şey hatırlamadığı anlaşılır. Artık kim olduğunu anlamak için kendisi hakkında bir araştırma yapmaya koyulacaktır. Kendisi hakkında yeni bilgiler edindikçe, kimselerde olmayan çok özel yetenekleri de ortaya çıkmaya başlayacaktır. Geçmişi olmayan adamın peşinde, onun hayatına son vermek isteyen azılı suçlular vardır.

The Bourne Identity (2002)

The Bourne Supremacy (2004)

The Bourne Ultimatum (2007)

27. Baba Üçlemesi

27. Baba Üçlemesi

Mario Puzo’nun çok satan kitabından Puzo ve yönetmen Francis Ford Coppola tarafından sinemaya uyarlanan eser, 40’lar ve 50’lerin Amerika’sında, bir İtalyan mafya ailesinin destansı öyküsünü konu alıyor. Don Corleone’nin kızı Connie’nin düğününde, ailenin en küçük oğlu ve bir savaş gazisi olan Michael babasıyla barışır. Bir suikast girişimi, Don’u artık işleri yönetemeyecek duruma düşürünce, ailenin başına Michael ve ağabeyi Sonny geçer. Danışmanları Tom Hagen’in de yardımlarıyla diğer ailelere savaş açan Corleone ailesi, eski moda yöntemleri de değiştirmeye başlar. Film o yıl En İyi Film, En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Uyarlama Senaryo dallarında Oscar kazanmıştır. Yapılan araştırmalar sonucu Türkiye'de en fazla izlenen ve satılan film olma özelliği de taşır.

The Godfather (1972)

The Godfather: Part II (1974)

The Godfather: Part III (1990)

28. Cornetto Üçlemesi

28. Cornetto Üçlemesi

Bir adam can çekişmekte olan hayatını kurtarmaya karar verir. İlk adım olarak da eski kız arkadaşını yeniden kazanmayı planlar. Annesi ile olan ilişkisini düzeltmek ister. Bir gün Kuzey Londra’yı zombiler basar. Sokaklarda ölüler birikmeye başlar. Bütün bunları izleyen Shaun, sevdiklerini kurtarmaya karar verir. Liz, Ed, Pete ve annesini toparlayıp Winchester'a ulaşabilirse hayatta kalacaklarına inanan Shaun'u zorlu bir macera beklemektedir. Annesi bir zombi tarafından ısırılır. Shaun onu öldürmek zorunda kalır. Film aslında bir zombi komedisi. Eleştirmenler tarafından oldukça övgü aldı.

Shaun of the Dead (2004)

Hot Fuzz (2007)

The World's End (2013)

29. Geleceğe Dönüş Üçlemesi

29. Geleceğe Dönüş Üçlemesi

Deli dolu bilimadamı Dr. Brown zamanda yolculuğu mümkün kılan bir araba geliştirir. Bu makineyi ilk kullanan genç Marty ufak bir zamanlama yanlışıyla gelecek yerine geçmişe gönderilir. Otuz yıl öncesine dönen Marty’nin burada yaptığı bir hamle, kendi kaderini ilginç bir noktaya sürükleyebilecek bir hataya sebebiyet verir. Artık Marty’nin yapması gereken tek şey kendi doğumunu bile engelleyecek bu hatayı bir şekilde düzeltmeye çalışmak olacaktır. Zamanda yolculuk temalı filmlerin atalarından olan ‘Geleceğe Dönüş’ hem yönetmeni Robert Zemeckis’in hem de dönem sinemasının şahlandığı anlardan biridir. Gösterime girdiği dönem insanlığını bir hayli heyecanlandıran ve kısa bir süre sonra kült mertebesine erişmiş, o güne kadar hep tv dizilerinde yer alan başrol oyuncusu Michael J. Fox'a da büyük ün getirmiştir.

Back to the Future (1985)

Back to the Future Part II (1989)

Back to the Future Part III (1990)

30. Orjinal Star Wars Serisi

30. Orjinal Star Wars Serisi

Sinema tarihinin aynı zamanda hem en kült (cult), hem de aynı zamanda ticari başarısı en yüksek fantazmatik bilim kurgu serisi Star Wars'ın 1977 tarihli 'Star Wars: Episode IV - A New Hope' bölümünde, Yıldız Kruvazörü Diplomatik görevle yolalan Korvet’i kıstıracaktır. Bu küçük gemide Senato üyesi olan ancak asilerle işbirliği içinde de bulunan, Eski Cumhuriyet’in savunucularından Prenses Leia da bulunmaktadır. İmparatorluk gemisinde ise hem Leia’yı hem de asi casusların kaçırmış olduğu 'Ölüm Yıldızı’nın planlarını geri isteyen kötü Lord Vader yeralmaktadır. Sevimli droid R2-D2 ve ortağı C3-PO ise Tatooine gezegeninde, tesadüfler eseri Luke Skywalker isimli genç pilot adayına satılırlar. Droidlerin amacı yüklü olan mesajı Obi Wan Kenobi isimli yaşlı bir keşişe iletmektir. Macera hız kesmeden devam edecek, bilahare Lucas kuşaklar boyunca sinemaseverlerin gönlünde taht kuracaktır.

Star Wars: Episode IV - A New Hope (1977)

Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back (1980)

Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi (1983)

İçeriğin Devamı Aşağıda

31. Yüzüklerin Efendisi Üçlemesi

31. Yüzüklerin Efendisi Üçlemesi

Yıllar önce üretilen ve Orta Dünya topraklarına kandan başka hiçbir şey getirmeyen yüzüklerin sonuncusu, üretiminden yüz yıllar sonra ortaya çıkar. Amcasının kendisine emanet ettiği yüzüğün nelere kadir olduğundan habersiz olan Frodo, büyücü Gandalf'ın anlattıkları sonrasında dehşete kapılır. Bu yüzükten ve müstakbel savaşlardan kurtulmanın tek yolu, gücünü toplamaya çalışan Sauron'u da engellemek için bu yüzüğü yok etmektir. Yüzüğü yok edilebileceği tek yer olan Mordor'a götürmek için kendini feda eden savaşçılardan oluşan bir ekip oluşturulur. Çok uzun ve çetin geçecek olan yolculuk başlar. Orta Dünya'nın kaderi, bu insanların ellerindedir.

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)

The Lord of the Rings: The Two Towers (2002)

The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)

32. Kara Şövalye Üçlemesi

32. Kara Şövalye Üçlemesi

Ailesi öldürülen playboy Bruce Wayne, Henri Ducard ve Ra’s Al Ghul’ın yol göstericiliğinde Asya’ya taşınır. Gotham adeta şeytanlarla, kötü hesapların peşinde olan adamlarla kuşatılmış bir yerdir. Suç olayları bitmek bilmez. Bruce Wayne’in amacı bu şehre adaleti getirerek insanların ruhundaki korkuları ortadan kaldırmakve onları huzurlu kılmaktır.Yol göstericisi Ra’s al Ghul her ne kadar ona çok şey öğreten insan olsa da bir başka açıdan yoluna engel de teşkil etmektedir. Christopher Nolan’dan gelen bir Batman üçlemesinin ilk filmidir.

Batman Begins (2005)

The Dark Knight (2008)

The Dark Knight Rises (2012)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
83
17
14
5
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın