Görüş Bildir
Haberler
Punk Olduk Entrikaya Doyduk! Türkiye'de Geçen Hafta En Çok İzlenen Netflix Dizi ve Filmleri

Punk Olduk Entrikaya Doyduk! Türkiye'de Geçen Hafta En Çok İzlenen Netflix Dizi ve Filmleri

claude cahun
15.04.2022 - 07:45

Her hafta platformdaki yapımların ne kadar izlendiğini duyuran Netflix'in 4-10 Nisan tarihli verileri belli oldu. 'Netflix Top 10' listesinde yer alan bilgilere göre, geçtiğimiz hafta dizilerde istikrar aynen devam ederken filmlerde yeni yapımlar öne çıktı. Eğer siz de 'Netflix Türkiye en çok izlenen dizi ve filmler neler?' diye merak ediyorsanız, detaylar içeriğimizde;

Not: Dizilerde birden fazla defa listeye girenlerin IMDb puanı ve künye bilgileri tekrara düşmemek adına verilmedi. Sadece konudan bahsedildi.

Kaynak: https://top10.netflix.com/turkey/tv
İçeriğin Devamı Aşağıda

Önce diziler!

10. The Last Kingdom (5. sezon)

10. The Last Kingdom (5. sezon)

Özet: Bernard Cornwell'in kaleme aldığı 'Savaş Lordu Yıllıkları' adlı kitap serisinden uyarlanan diziİngiltere'de egemenlik kurmak için sürekli karşı karşıya gelen iki halkın entrikaları, güç savaşları ve iktidar mücadelesini konu ediniyor. Dizinin beşinci sezonu ise Uhtred'in karşı karşıya kaldığı musibetlere karşı sürekli tetikte olması ve kardeşi Rognvaldr'ın kral Sigtryggr'ı ziyaret etmesi gibi olayları takip ediyor.

Oyuncular: Alexander Dreymon, Emily Cox, Millie Brady

Yaratıcı: Stephen Butchard

9. Kaçak Gelinler (2. sezon)

9. Kaçak Gelinler (2. sezon)

Özet: Üç kaçak gelinin yollarının kesişmesiyle başlayan kader ortaklıklarını anlatan dizinin ikinci sezonunda da Almila, Şebnem ve Kainat'ın maceraları kaldığı yerden devam ediyor. 

Oyuncular: Selin Şekerci, Deniz Baysal, Açelya Topaloğlu

Yönetmen: İnci Balabanoğlu Ahıska

8. Kardeş Payı (2. sezon)

8. Kardeş Payı (2. sezon)

Özet: Üç kardeşin ikisi olan Metin ile Ali, tesisat işinde uğraşsalar da çok daha büyük hayalleri vardır. Dünyaya barışı getireceklerine inandıkları bir icat yapan kardeşlerin hikâyesini anlatan dizinin ikinci sezonunda, kardeşlerin tüm mahalleyi Divriği'ye götürmeleri sonrası yaşanan komik olaylar anlatılıyor. 

Oyuncular: Ahmet Kural, Murat Cemcir, Seda Bakan

Yaratıcı: Selçuk Aydemir

7. Kaçak Gelinler (1. sezon)

7. Kaçak Gelinler (1. sezon)

Özet: Farklı geçmişlere ve karakterlere sahip üç kadın, evlilik arifesindeyken kaçar. Bu üç kaçak gelinin yolları İzmir'de kesişir ve bundan sonraki yaşamlarında da kader ortaklıları devam edecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bridgerton (1. sezon)

6. Bridgerton (1. sezon)

Özet: Julia Quinn'in sevilen romanından uyarlanan dizi, birbirine oldukça bağlı sekiz kardeşin mensup olduğu kalabalık Bridgerton ailesinin, Londra'da yüksek sosyeteye girişi ve burada yaşadıklarını anlatıyor. 

Oyuncular: Phoebe Dynevor, Regé-Jean Page, Nicola Coughlan

Yaratıcı: Chris Van Dusen

5. Pera Palas'ta Gece Yarısı (1. sezon)

5. Pera Palas'ta Gece Yarısı (1. sezon)

Özet: Gazeteci Esra, İstanbul'un tarihî Pera Palas Oteli'yle ilgili bir yazı hazırlamaktır. Bunun için oteli ziyarete giden Esra, burada geçmişe gidilebilen gizemli bir kapı keşfeder. Zamanda yolculuk yapan Esra, Türkiye'nin kaderini belirleyecek bir komployu durdurmak zorundadır.

Oyuncular: Hazal Kaya, Selahattin Paşalı, Yasemin Szawlowski

Yaratıcılar: Emre Şahin

4. Kardeş Payı (1. sezon)

4. Kardeş Payı (1. sezon)

Özet: Metin, Ali ve Feyyza (yanlış okumadınız) üç kardeştir. Metin ve Ali tesisatçılık işiyle uğraşsalar da asıl amaçları başkadır. Kimsenin ciddiye almadığı icatlarının çalışması üçünün yaşamını da değiştirecektir.

3. Élite (5. sezon)

3. Élite (5. sezon)

Özet: Dizinin konusu şu şekilde: Büyük bir depremin yaşanmasıyla pek çok okul yıkılınca öğrenciler hâlâ sağlam olan okullara dağıtılır. İşçi sınıfından üç genç de ülkenin en seçkin ve özel okullarından Las Encinas'a yerleştirilir. Okulun zengin öğrencileriyle üç genç arasında başlayan gerilimin dozu gün geçtikçe artar. Yetmezmiş gibi okuldan bir öğrenci ölü olarak bulunur. Peki suçlu kimdir? Dizinin beşinci sezonu ise okula gelen yeni bir öğrencinin Patrick'in radarına takılması, başka bir öğrencinin Phillipe'i koruması ve Benjamin'in okula daha katı kurallar getirmesi gibi olayları takip ediyor.

Oyuncular: Itzan Escamilla, Georgina Amorós, Claudia Salas

Yaratıcılar: Carlos Montero, Darío Madrona

2. Bridgerton (2. sezon)

2. Bridgerton (2. sezon)

Özet: Bridgerton ailesinden sekiz kardeşi odağına alan, aşk ve entrikanın gırla gittiği dizinin ikinci sezonu ise Anthony'nin kendisine uygun bir eş araması, Eloise'nin sosyeteye tanıtılması ve Leydi Danbury'nin, kraliçenin genç kızlar arasından 'elmas' seçmesine yardım etmesi gibi olaylarla başlıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Uysallar (mini dizi)

1. Uysallar (mini dizi)

Özet: Oktay'ın dışarıdan sıradan bir hayatı var görünmektedir. O bir mimar ve aile babasıdır. Ancak ailesinden gizlice punk hayatı sürmektedir. Ne var ki eşi, çocukları ve babası da tıpkı onun gibi kendi gizli dünyalarında bir yolculuğa çıkarlar. Peki bu durum nereye varacaktır?

Oyuncular: Öner Erkan, Songül Öden, Haluk Bilginer

Yaratıcı: Hakan Günday

Şimdi de filmler!

10. Zamana Karşı (In Time)

10. Zamana Karşı (In Time)

Özet: Distopik bir gelecekte, en önemli gücün zaman olduğu bir dünyadayız. Bu dünya zenginlerin zaman alabilerek gençleştiği, yoksulların ise biraz daha yaşayabilmek için var güçleriyle çalıştıkları bir sistemle işler. Bu sırada Will Salas adlı bir adam, yanlışlıkla cinayetten hüküm giyerek hapse düşer. Salas, tek kurtuluşun bu sistemi alaşağı etmek olduğunu keşfeder ve bir isyan başlatır.

Oyuncular: Amanda Seyfried, Justin Timberlake, Cillian Murphy

Yönetmen: Andrew Niccol

9. How It Ends

9. How It Ends

Özet: Genç bir avukat olan Will, hamile nişanlısıyla mutlu bir yaşam sürmektedir. Ancak esrarengiz bir felaket tüm dünyasını altüst eder. Yaşanan felaket sonrası şehir ikiye bölünür ve Will, müstakbel kayınpederiyle birlikte  binlerce kilometre uzaktaki nişanlısını kurtarmak için tehlikeli bir yolculuğa çıkar.

Oyuncular: Theo James, Forest Whitaker, Kat Graham

Yönetmen: David M. Rosenthal

8. 9,75

8. 9,75

Özet: Mehmet Eroğlu’nun Gezi Direnişi’ni konu alan  “9,75 Santimetrekare” romanından uyarlanan film, kırklı yaşların başındaki Ahmet'in toplumsal çalkantıların ayyuka çıktığı bir dönemde beyninde tümör olduğunu öğrenmesini odağına alıyor. Hastalığı sebebiyle gerçek ve hayalin sınırlarının bulanıklaştığı günler geçiren Ahmet, en umulmadık anda aşk duygusunu tadıyor.

Oyuncular: Nejat İşler, Funda Eryiğit, Menderes Samancılar

Yönetmen: Uluç Bayraktar

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Metrodan Kaçış (The Taking of Pelham 123)

7. Metrodan Kaçış (The Taking of Pelham 123)

Özet: New York'ta demir yolu görevlisi Walter Garbe'ın sıradan geçen günü, bir grubun şehir metrosunu kaçırarak yolcuları esir alması ve karşılığından fidye istemesiyle altüst olur. Çünkü rehineleri kurtaracak kişi Garbe'dan başkası değildir.

Oyuncular: Denzel Washington, John Travolta, Luis Guzmán

Yönetmen: Tony Scott

6. Öfke Çemberi (Furioza)

6. Öfke Çemberi (Furioza)

Özet: David hayatının en zor kararını vermek üzeredir. Deneyimli polis memuru ve eski aşkı olan Dzika, ondan bir çeteye sızıp muhbirlik yapmasını isterse. Reddetmesi durumunda ise erkek kardeşi hapse girecektir. 

Oyuncular: Mateusz Banasiuk, Weronika Ksiazkiewicz, Mateusz Damiecki

Yönetmen: Cyprian T. Olencki

5. The Adam Project

5. The Adam Project

Özet: Savaş pilotu Adam Reed, yaptığı zaman yolculuğunda 12 yaşındaki benliğiyle bir araya gelerek geleceği kurtarmak için kolları sıvar.

Oyuncular: Ryan Reynolds , Mark Ruffalo , Jennifer Garner

Yönetmen: Shawn Levy

4. Vatansever (The Patriot)

4. Vatansever (The Patriot)

Özet: Dul bir çiftçi olan Benjamin Martin'in en büyük oğlu Gabriel, Amerikan Devrimi'ne katılır. Benjamin, savaşmaya pek meraklı olmasa da var olan durumun değer verdiği her şeyi tehdit ettiğini görünce silah kuşanıp savaşa dâhil olur.

Oyuncular: Mel Gibson, Heath Ledger, Tchéky Karyo

Yönetmen: Roland Emmerich

3. Arada Bir Yerde (The In Between)

3. Arada Bir Yerde (The In Between)

Özet: Erkek arkadaşı Skylar'ın hayatına mal olan bir trafik kazasından sağ kurtulan genç bir kız olan Tessa, erkek arkadaşının öbür dünyadan onunla yeniden bağlantı kurmaya çalıştığına inanır. Bunun üzerine Tessa, Skylar'la son bir kez iletişime geçmeye karar verir.

Oyuncular: Joey King, Kyle Allen, Kim Dickens

Yönetmen: Arie Posin

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Sen Yaşamaya Bak

2. Sen Yaşamaya Bak

Özet: Oğlu Can'ı tek başına büyüten Melisa, çok hasta olduğunu öğrenir. Hayatı bir anda tepetaklak olan genç kadın, bu sıkıntılı günlerde bir adamla tanışır.  Melisa aşkı yeniden içinde hissederken oğlu için duyduğu kaygısı yerini huzura bırakacak mıdır?

Oyuncular: Aslı EnverKaan Urgancıoğlu, Ezgi Şenler

Yönetmen: Ketche

1. Kaptan Phillips (Captain Phillips)

1. Kaptan Phillips (Captain Phillips)

Özet: 2009 yılında kaptan Richard Phillips'in dümende olduğu Amerikan kargo gemisi MV Maersk Alabama, Somalili korsanların saldırısına uğrar. Kaptan Phillips, tayfasını kurtarmak için kendisini rehine olarak korsanlara teslim eder. ABD donanmasının harekete geçmesiyle amansız bir ölüm kalım savaşı başlar.

Oyuncular: Tom Hanks, Catherine Keener, Barkhad Abdi

Yönetmen: Paul Greengrass

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın