Görüş Bildir
Haberler
Popüler Bir Siteye Sahip Olmak için Gerekenler

Popüler Bir Siteye Sahip Olmak için Gerekenler

Görkem CAN
10.09.2014 - 19:46 Son Güncelleme: 11.09.2014 - 09:07

Çeşitli forumlara üye olmak, buradaki imza kısmını özetleyerek siteyi tanıtmak, konulara kısa ve alakasız olmayan yorumlar yazmak, benzer site sahipleriyle düzenli olarak etkileşimde olmak herkesçe bilinir ancak önemlidir. Bilginiz dahilinde soruları cevaplayabilirsiniz. Yardımcı olmak sempati uyandırır.

Gündeme dair anket ve araştırmalar, ziyaretçilerin sitede kalma süresini artırır. Kupa bardak gibi bütçenizin elverdiği ölçüde hediyeler verebilirsiniz. Adwords ve Facebook reklamları ile sadece aylık 50 TL gibi bir bütçe ayırarak olumlu geri dönüş alabilirsiniz. T-Shirt, balon, el ilanları, yerel reklamlar gibi imkanlar dahilinde planlanabilecek seçenekler de mevcuttur. Tüm bu yatırımlara değecek bir siteniz olduğuna inanıyorsanız adım atmaktan çekinmeyin.

Bülten hazırlayabilir ve medya kuruluşlarıyla paylaşabilir ücretsiz tanıtım yazısı yayınlayan sitelere içerik gönderebilirsiniz. Ziyaretçi olsam ne arardım ya da neler daha çok aranıyor sorusunun cevabı ile isabetli adımlar atabilirsiniz.

Kaliteli, gündemle alakalı özgün, imla hatası olmayan içerik ve görseller, “sonrasında atıfta bulunabilmesi adına” önemlidir. İlgili ve benzer bloglara kısa olmayan yorumlar yazılabilir. Bilginiz dahilinde e-kitap yazabilirsiniz. İllegal paylaşımlardan kaçınmak şarttır. Hit arttırıcı programlar, bunu para karşılığında sizler için yapacağını söyleyen kişiler dikkate alınmamalı.

Hızlı ve sorunsuz bir tema ve kaliteli hosting, uzun süreli alınmış “kısa ve akılda kalacak” yasaksız bir alan adı (domain), özel IP, Google Web vb araçları kullanarak yapılacak analizler önemlidir. Hit artışına paralel olarak özel bir server’a geçmek isabetli olacaktır. Sürekli tema ve hosting firması değiştirmek olumsuz etki yaratacağından bu gibi seçimleri tek seferde planlamalıyız. Dikkat çeken özel bir logo, bir iki düzenleme programıyla hazırlanıp paylaşılacak videolar iyi hit sağlayabilir. Bot üzerinden kopya içerik alıp spin programlarıyla bir yere kadar değiştirmek kısa vadede olumlu etki yapsa da Google cezalarıyla muhatap olmanıza neden olur. Anahtar kelimeler dikkatli seçilmelidir.

Özel bir 404 sayfası hazırlamak ve anasayfaya link vermek, WP altyapısı kullanıyorsanız özel SEO ayaları oluşturmak, sosyal medya’ya otomatik içerik gönderen programları araştırmak da atılması gereken adımlardan. Sadece yazı, sadece görseller ya da videolar – sitede kalma süresini değiştirmez ancak 300 kelimeden az olmayan – özgün bir video ve imaj ile desteklenen makaleler dikkat çekici olacaktır. Harmanlama önemlidir. Kırık linkleri ve olası sorunları bulabilecek kadar teknik bilgi sahibi olmalıyız. Sayfaları yoran javascrіpt az ve öz kullanılmalı. Siteye hızlı erişim önemlidir. Googel Adwords keyword tool ile kelime araştırmaları yapılabilir. Mobil cihazlar için sitem uyumu mu sorusuna mutlaka müspet bir cevap almalıyız.

Resimlerin ALT taglarında аnаhtаr sözсükler kullanmalısınız. Delicous, Reddit gibi siteler üzerinden paylaşımda bulunmak önemlidir. Benzer sitelerin nasıl yükseldiği araştırılabilir. Dizinleri tavsiye etmesek de DMOZ, Yahoo üyeliği için bir yerden sonra destek alınabilir. Tabi içeriğinize ve sitenize güveniyorsanız. Analytics anahtar kelime raporunuzda, sitenize hangi kelimelerden gelindiğini ve ne kadar süre geçirildiğini tespit ederek iyileştirmeler yapmak mümkün. Trafik sağlayan kelimeler ve içerikler görülürse benzerleri oluşturmak günü kurtarabilir. Rakiplerin nerelerden link aldığını inceleyebiliriz.

Spam etiket ve başlıklarla sitenize ziyaretçi çekmeye çalışmayın. Özetle, sitenizde o hafta oynanan bir futbol karşılaşmasının özet görüntüsü yoksa (ki bu zaten yasak) bunun olduğu iddiasıyla insanları sitenize çekmeye çalışmayın. Yazacak konu bulamıyorsanız; tarihte bugün’ler, top 10 listeleri, “kimdir” aramalarını dolduracak içerikler oluşturup zamanlayabilirsiniz. Milliyet’in arşiv sayfası gayet kaliteli ve buradan özgün içerikler bulabilirsiniz… Bu arada bir gün güncellenen 10 hafta ellenmeyen siteler arama motorlarının gözünde hoş karşılanmaz. Zamanınız varsa paravan 4-5 blog oluşturup özgün içerik üretebilir 5-6 ay sonra azar azar asıl siteye link vermeye başlayabiliriz. Paravan blog olayını kabaca anlattım ama işlevi bu şekilde.

Binlerce spor, kadın-moda, teknoloji ve “her telden” blogu – toplama sitesi mevcuttur. Yeni bir web sitesi için adım atmadan önce “hangi konular öne çıkabilir?” konusunu araştırmak, “yığınlar arasında kaybolmamak” adına faydalı olacaktır. 2.5 milyardan fazla yapılan günlük arama yüksek bir rakam. Önemli olan alanı iyi seçmek. Misal, Facebook.com yerine Gacebook.com domain’i de alınabilir. Klavyedeki yanlış tıklamalar üzerinden alan adı seçmek mümkün. Hit alan sitelerin benzerleri özetle.. Çarpıcı başlıklara sahip içerikler, 3.sayfada bile olsa dikkat çekebilir. Başlık deyip baştan savma adımlar atmayalım.

Sayfalar arası site içi bağlantılar verin ve bunu yaparken sitenizin link çöplüğüne dönüşmediğine dikkat edin. Başarılı navigasyon ile hem ziyaretçileri sitemizde daha uzun tutarız hem de hit sağlarız. 100 kelimelik bir makale de 3 anahtar kelime tekrarı uygun bir orantı olarak kabul edilir. WP’de bu oranları sizler için takip eden SEO eklentileri mevcuttur. 300 kelimeden az makale oluşturmamaya dikkat edin. En iyisi 800 ila 1000 kelime arasında olandır. Tabi şişirmeden. Geleceği parlak Yandex için de geliştirmeler yapın. Anasayfayı sabit bir şekilde 10 saniye ziyaret ettirip sonrasında çıkan programlar ile binlerce suni ziyaretçi kazanabilirsiniz ama durum ceza alacağınız güne kadar geçici olacaktır.

Kaynak: http://www.9og.org/populer-bir-site-o...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
9
5
3
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bakım Sitesi

Cilt bakımı, saç bakımı ve makyaj önerileri için ; http://www.bakimsitesi.com

Zafer Çarti

Cilt bakımı, saç bakımı, vücut bakımı ve daha fazlası için ; http://www.1ciltbakimi.com

omerercavusoglu

Şikeli maçları bulan programlar http://www.futbolskortahmin.com adresinde. Sizlere tavsiyem futanaliz programıdır.