Görüş Bildir
Haberler
Pazartesi Günü Taksiciler Eyleme Gidiyor

Pazartesi Günü Taksiciler Eyleme Gidiyor

adem kara
19.09.2014 - 16:21 Son Güncelleme: 19.09.2014 - 17:05

İstanbul'daki taksiciler, kendilerinin görüşleri alınmadan düzenlenen bir ihaleyle Taksi Çağrı Merkezi'nin devreye sokulmasını protesto etmek için eyleme hazırlanıyor.

Türkiye Taksiciler Vakfı'nın öncülüğünde Taksi Şoförleri Derneği ve Birleşik Taksi Şoförleri Derneği'nin desteğiyle başlatılan imza kampanyasında 5 bin imzaya ulaşıldı.

Toplanan imzaları konvoy halinde 22 Eylül Pazartesi günü saat 15.30'da Saraçhane'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne sunacak olan taksiciler, kontak kapatma eylemiyle de ihaleye tepkilerini gösterecek.

İmzaları aynı zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'a da sunacaklarını anlatan Türkiye Taksiciler Vakfı Başkanı Güneş Taş, şunları söyledi:

'Amacımız haksız bir ihaleyle projenin İsrailli bir firmaya verilmesini protesto etmektir. Sektörümüzde tekelleşme istemiyoruz. Adil ve herkese açık bir ihale istiyoruz. Taksici dostu olduğunu her ortamda dile getiren Cumhurbaşkanımızdan bu haksızlığı gidermesi için destek bekliyoruz. 17 bin 500 taksi ile ulaşıma ve İstanbul halkına hizmet eden 40 bin taksici hiç yerine koyularak bizim ekmeğimiz üzerinden pazarlık yapılıyor. Özellikle İSPARK gibi dev bir kuruluşun şaibeli bir ihale süreciyle tek yüklenici olarak İsrailli firmadan hizmet almak için anlaştığını ilgili firmanın web sitesinden duymak taksici esnafı olarak bizleri yaralamaktadır. Bu kampanya ile amacımız belediye tarafından teknik yeterliliğe sahip yerli ve yabancı firmaların da lisans alarak serbestçe bu işi yapmalarıdır. Bu sayede rekabet artacak kalite gelecek, taksici esnafı ve müşterisi kazanacaktır. Taksi ulaşımı sektöründe tekelleşme istemiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız taksici dostudur, yaşanan süreci hem kendisine anlatacağız hem de topladığımız imzaları sunacağız. Biz devletimiz ve milletimiz için varız. İstanbul taksici esnafı ve sivil toplam kuruluşları olarak söylediklerimiz dikkate alınmazsa kontak kapatma eylemlerine başlayacağız.'

DHA

Kaynak: http://213.143.255.186:80/haber/turki...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0