Görüş Bildir
Haberler
Ortaya Çıktı, Saati Sosyal Medyayı Salladı

Ortaya Çıktı, Saati Sosyal Medyayı Salladı

Fatih UZUN
06.07.2014 - 19:05

Irak Şam İslam Devleti örgütü tarafından halife ilan edilen Ebubekir el-Bağdadi'ye ait olduğu öne sürülen görüntüler bir internet sitesinde yayınlandı. Görüntülerde Bağdadi, Musul kentinde cuma hutbesi veriyor.

Telafer'de ise hilafet ve halifelik ilanını kabul etmeyen Türkmenlerle IŞİD arasında kanlı çatışmalar çıktı.

IŞİD lideri Abu Bakr al-Bağdadi İngiltere ve Fransa'da yüksek tirajlı gazetelere kapak oldu. Bağdadi için ilginç ifadeler kullanıldı. The Sun, 'Büyük Baghdadi. Bankada 1 milyarı var ve dünyaya savaş ilan etti' dedi.

Kendisini halife ilan eden Bağdadi'nin kolundaki saat ise sosyal medyanın dikkatini çekti. Rolex olduğu iddiası ortaya atıldı.

Adını İslam Devleti olarak değiştiren örgütün halife ilan ettiği Bağdadi olduğu iddia edilen kişinin görüntüleri sosyal paylaşım sitelerine yüklendi.Namaz kıldırmadan önce hutbeye çıkan Bağdadi, Müslümanların aralarından bir imam seçmesinin vazifeleri olduğunu söyledi ve 'Bu ağır sorumluluğa ben getirildim. Sizin en iyiniz değilim. Bu yüzden doğru işlerimde bana yardım edin, yanlışımızı gördüğünde tavsiyelerinizle beni doğru yola yönlendirin.' dedi.

Ebubekir el Bağdadi, geçtiğimiz hafta yayınlanan sesli mesajında ise tüm dünyadaki Müslümanları 'cihad etmek üzere halifelik topraklarına' çağırmıştı.

Bugüne kadar yüzünü gizleyen Bağdadi, siyah sarık ve cübbesiyle verdiği cuma hutbesinde, 'Bana ağır bir sorumluluk ve yüce bir görev verildi' dedi, 'Allah bize düşmanlarıyla savaşmamızı ve dini ikame etmek için onun yolunda cihat etmemizi emretti' ifadelerini kullandı.

Irak hükümeti ise el Bağdadi'ye ait olduğu iddia edilen görüntülerin sahte olduğunu düşünüyor.

Reuters'a açıklama yapan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Saad Maan, görüntüde hutbe veren kişinin kesinlikle Bağdadi olmadığını söyledi.

Bakanlık Sözcüsü, Bağdadi'nin birkaç gün önce düzenlenen hava saldırısında yaralandığını ve tedavi için Suriye'ye götürüldüğünü öne sürdü.

TÜRKMENLERLE IŞİD ARASINDA ÇATIŞMA ÇIKTI

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütü ile hilafet ilanından sonra kendisine biat etmeyi reddeden Telaferli Sünni Türkmen aşiretler arasında çatışmaların yaşandığı bildirildi.

Türkmen aşiret lideri Haydar Ali Çolak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Telafer'deki, 'Ali Beşşar Halay Bek el-Abbasiyin' isimli en büyük Sünni Türkmen aşiretinin önde gelenlerinin IŞİD'e biat etmeyi reddetmesi üzerine iki taraf arasında kanlı çatışmalar yaşandığını ve iki taraftan da ölü ve yaralılar olduğunu belirtti.

İNGİLİZ VE FRANSIZ BASININDA HABER OLDU

IŞİD lideri Abu Bakr al-Bağdadi, İngiltere ve Fransa basınında yüksek tirajlı gazetelere kapak oldu.

Fransa’nın saygın gazetelerinde Liberation’ın haftasonu sayısına ’Yeni Bin Ladin’ manşetiyle kapak olan al- Bağdadi,, İngiltere’nin en çok satan gazetelerinden The Sun gazetesine 'Büyük Bağdadi. Bankada bir milyarı var ve dünya savaş ilan etti' manşetiyle kapak oldu.

Sunday People gazetesi, manşetten 'Dünyanın En Şeytan Adamı' başlığını kullandı. Haberde IŞİD liderinin vaazda tüyler ürpetici mesajlar verdiğini yazdı. The Sun on Sunday gazetesi ise 'Halife Cihat Çağırısı Yaptı' başlığı ile haberi verdi. The Sunday Times, ise 'Terörist Halife Cihat’ı Teşvik için Yüzünü Gösterdi' başlığını kullandı.

Milliyet

Kaynak: http://dunya.milliyet.com.tr/isid-le-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0