Görüş Bildir
Haberler
Ömer Çelik'ten 'Zarrab' Açıklaması: 'Cumhurbaşkanı ya da AK Parti ile Yan Yana Anılamaz'

etiket Ömer Çelik'ten 'Zarrab' Açıklaması: 'Cumhurbaşkanı ya da AK Parti ile Yan Yana Anılamaz'

Deniz Gök
24.03.2016 - 18:50 Son Güncelleme: 24.03.2016 - 20:10

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, parti kurucularından olan ve dışişleri bakanlığı yapmış Yaşar Yakış dahil 4 kişinin AK Parti’den ihraç edildiğini söyledi. Çelik, Reza Zarrab'ın ABD'de tutuklanmasına ilişkin olarak da 'Amerika'daki bir savcının tasarrufu. Bu olaydan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nın ya da AK Parti'nin herhangi bir şekilde yan yana anılması dahi söz konusu olamaz' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sözcü Ömer Çelik, bugün düzenlediği basın toplantısında partinin kurucuları arasında yer alan ve dışişleri bakanlığı da yapan Yaşar Yakış dahil 4 kişinin AK Parti’den ihraç edildiğini söyledi.

Çelik konuya ilişkin yaptığı açıklamada; 'Merkez Disiplin Kurulu'na kesin ihraç talebiyle sevk edilen Adana Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, Kahramanmaraş Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük, Ankara Ayaş Belediye Başkanı Bülent Taşan, partimiz kurucu üyesi Yaşar Yakış'ın 22 Mart tarihli Merkez Disiplin Kurulu toplantısında alınan kararlar doğrultusunda bu şahısların AK Parti'den ihracına karar verilmiştir. 

Gerekçeli karar 28 Mart'ta ilgililere gönderilecektir. Bir kere daha AK Parti ilkeleri doğrultusunda AK Parti'de siyaset yapılması gerektiğini, AK Parti'de siyaset yapmakla AK Parti ilkeleri arasında bir mesafe ortaya çıktığı zaman AK Parti'nin yetkili kurullarının müdahale edeceğinin altını çizmek isterim'  ifadelerini kullandı.

"Cumhurbaşkanı ya da AK Parti'yle yan yana anılamaz"

"Cumhurbaşkanı ya da AK Parti'yle yan yana anılamaz"

İş adamı Rıza Sarraf'ın ABD'de tutuklanması hatırlatılarak söz konusu soruşturmanın Türkiye'ye uzayabileceği yönündeki yorumlar sorulan Çelik, 'Amerika'daki savcının bir tasarrufu. Fakat ibretle izlediğim şudur. ABD'deki tasarruf üzerinden Türkiye'nin iç siyasetinin nasıl dizayn edileceğine, Sayın Cumhurbaşkanı'mıza ve bazı arkadaşlarımıza karşı nasıl karşıtlık üretilebileceğine dair hastalıklı bir faaliyet var.

ABD'de bir savcı böyle bir tasarrufta bulunmuş. Bununla ilgili yapacağım bir değerlendirme yok benim. Türkiye'nin içiyle ilgili söylenen şeylerin hiçbir şekilde gerçekçi olduğunu düşünmüyorum. Bu olaydan da Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nın ya da AK Parti'nin herhangi bir şekilde yan yana alınması dahi söz konusu olamaz' ifadelerini kullandı. 

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
340
58
12
5
5
4
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Anıl Göç

Tabi o adama plaketi Miken kralı Agamemnon vermişti zaten.

Adam haklı yan yana anılamaz. Önüne yattıkları için alt alta üst üste anılabilirler, doğrusu budur.

deli-sabit

Düne kadar has adamınızdı halbuki; millî kahraman ilân edip Türk bayrağı önünde halka sesleniş konuşmaları yaptırdığınız, ekonomik açığımızı kapatan, hayırse... Devamını Gör