Görüş Bildir
Haberler
Ocaklara İncir Ağacı Diktiler: Çiftlik Bank Gibi Büyük Vaatler ile Başlayan ve Vatandaşları Mağdur Eden 'Projeler'

Ocaklara İncir Ağacı Diktiler: Çiftlik Bank Gibi Büyük Vaatler ile Başlayan ve Vatandaşları Mağdur Eden 'Projeler'

2018 yılının başında patlayan Çiftlikbank ve 'tosuncuk' vakası sonrasında ülkemizde buna benzer organizasyonlar daha sık gündeme gelmeye başladı ve pek çok kişi mağdur oldu. Özellikle 'Network Marketing' perdesi arkasında işleyişine devam eden ve insanların para kaptırdığı, zarara uğradığı basına yansıyan projeleri sizler için bir araya getirdim.

Umarım bu tarz durumlar ile daha fazla karşılaşmayız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Çiftlik Bank

1. Çiftlik Bank

1. sırada tabii ki Çiftlik Bank yer alıyor. Basına pek çok rakam yansıdı ancak yaygın açıklamalara göre 500 milyon TL'den fazla paranın eridiği söyleniyor. Mağdurlar paralarını geri alabilmek için pek çok girişim yapsa da şirket Kıbrıs merkezli olduğu için yasal yollar pek fayda etmiyor. Üst düzey yöneticilerin bir kısmı gözaltına alınırken organizasyonun yüzü ve lideri Mehmet Aydın hala kayıplarda...

2. AnadoluFarm

2. AnadoluFarm

Kayseri merkezli olduğu ortaya çıkan AnadoluFarm da Çiftlik Bank olayları patladığında gündemdeydi. Yaygın söylentiye göre 200 milyon TL'den fazla para buharlaştı. Bünyesinde bulunan 'TAUK' restoranlar ile atılım yapacağı söylenen AnadoluFarm da Çiftlik Bank gibi online olarak oynanabilen bir oyundu.

3. Detay Maxinet

3. Detay Maxinet

Detay Maxinet de Çiftlik Bank ve Anadolu Farm ile hemen hemen aynı zamanlarda fazlası ile gündeme gelmeye başlamıştı. Giriş paketi satın aldıktan sonra size verilen 'süper(!)' bir bilgisayar ile inanılmaz kar rakamları vadediliyordu. Sonuç yine hüsran oldu.

4. Kaşar Bank

4. Kaşar Bank

Bir organizasyonun isminin sonunda 'Bank' ibaresi olunca insanlarımıza daha mı inandırıcı geliyor bilmiyoruz ama Kaşar Bank da büyük vurgun yapan projelerin başında geliyor. Yakın zamanda gündeme gelen Kaşar Bank'a yüz binlerce lirasını kaptıran pek çok kişi olmuştu.

5. Mega Holdings

5. Mega Holdings

Mega Holdings adlı girişim yaklaşık 2 sene önce gençler arasında inanılmaz bir popülerliğe sahipti. Muhteşem lüks kamplar, acayip oteller ve toplantılar, kişisel gelişim zırvalıkları derken şimdilerde hiç sesi sedası çıkmıyor. O dönem bazı ulusal gazetelerde de yer bulan Mega Holdings network marketing sisteminde size değeri yaklaşık 30 TL olan bir web sitesi fahiş fiyatlarla satılmaya çalışılıyordu. Yazımızda sistemler ile olan benzerliğini de haydi tahmin edin bakalım; piramit satış sistemi. Ne kadar para kaldırdıkları hala bilinmiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sütbank

6. Sütbank

Piyasadan 120 milyon TL topladığı öne sürülen Sütbank da arkasında pek çok mağdur bırakan projelerden bir tanesi.

7. Turcoin - Hipper

7. Turcoin - Hipper

Turcoin, Türkiye'nin ilk dijital parası olacağını iddia eden ve sisteme dahil olanlara 'büyük paralar' kazandıracağını söyleyen bir projeydi. Sonuç ne oldu derseniz; 1 milyar TL'lik vurgun.

8. Fons AŞ

8. Fons AŞ

İnşaat ve yatırım vaadi ile piyasadan 60 milyon TL'ye yakın bir para topladığı iddia edilen Fons AŞ de Çiftlik Bank sonrası radara girenlerden. Şirketin CEO'su en son Gürcistan'a kaçarken yakalanmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
152
49
33
10
10
6
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kzlt

Tosunu görünce üzülüyorum. Beyin göçünü engelleyici ciddi adımlar atılmalı, tosun gibi değerleri kaybediyoruz ortalık üfürükçülere falcılara kalıyor.

Açelya

Bir de "birun aplacım birun biruun"cular var

Uygar Aytun

Hepsi saadet zinciri ponzi... Hemen hemen hepsinden yakın eş dost geldi "sisteme gir" diye. Lan dedim hiç böyle zengin olunur mu? Açın "Ponzi piramit sistem... Devamını Gör

portside

Ülke çalışmayı sevmeyince... Lan oğlum kim kime bedavadan, çalışmadan para verir. Nasıl bir malsınız ?