Görüş Bildir
Haberler
O, Nam-ı Değer Rocky! Mutlaka İzlemeniz Gereken En İyi Sylvester Stallone Filmleri

O, Nam-ı Değer Rocky! Mutlaka İzlemeniz Gereken En İyi Sylvester Stallone Filmleri

Sylvester Stallone, asıl çıkışını 1976 yılında çevirdiği Rocky filmiyle yakaladı ve kendini bir anda Hollywood’un en gözde oyuncuları arasında buldu. Yakaladığı bu başarıyı daha sonraki filmleriyle devam ettirmeyi başardı. Biz de sizler için en iyi Sylvester Stallone filmlerini derledik. 

Şimdiden iyi seyirler!

Not: Film yorumları beyazperde.com'dan alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Rocky 1-2-3-4-5 (1976)

1. Rocky 1-2-3-4-5 (1976)

IMDb: 8.1

Rock filminde baş karakter olan Rocky Balboa boş zamanlarında yaşadığı küçük şehrin yerel kulüplerinden birinde boks yapan amatör bir boksördür. Amerika'da yeni yılın boks maçlarının programları tamamlanmak üzeredir, ancak Apollo Creed isimli yenilmez boksör sakatlanmıştır. Bu başarılı boksörün önerisi üzerine turnuvaya adı duyulmamış amatör bir boksör alınacaktır. Bu isim de Rocky'den başkası değildir. Rocky artık yılın en önemli maçının aktörlerinden biridir ve bu zorlu hazırlanma sürecinde en büyük yardımcısı antrenörü Mickey ve büyük aşkı Adrian olacaktır. 

Rocky bu ilk filmiyle izleyiciyle buluşmuş ve tüm dünya tarafından ayakta alkışlanmıştı. Ardından çekilen devam filmleriyle bir seriye dönüşen bu yapıt, aynı yıl 10 kategoride Oscar ödülüne aday olup bunlardan üçünü kazanmıştır.

2. İlk Kan (1982) First Blood

2. İlk Kan (1982) First Blood

IMDb: 7.7

Vietnam gazisi John Rambo küçük bir kasabanın şerifi tarafından taciz edilince kontrolden çıkar. Eski bir Yeşil Bereli olduğu farkedilinceğe kadar iş işten geçer. Rambo bir polisi öldürüp kırsal alana kaçar.

Görevlilerin, bu genç adamın köşeye sıkıştırıldığında tam bir ölüm makinasına dönüştüğünü anlamaları için mıntıkadaki silahlı personelin çoğunun hayatını kaybetmesini beklemek gerekecektir. Yardım için bölgeye Rambo’nun Vietnam’daki komutanı Albay Trautman gelir. Kendi yetiştirdiği ölüm makinasını yakından tanıyan tecrübeli askerin, yetkililere tek bir önerisi olacaktır: 'Ceset torbalarını hazır edin!'

3. Rambo-İlk Kan 2 (1985) Rambo: First Blood Part II

3. Rambo-İlk Kan 2 (1985) Rambo: First Blood Part II

IMDb: 6.4

Vietnam gazisi, eski Yeşil Bereli John Rambo’nun mahkumiyeti ona teklif edilen çok tehlikeli bir görevi kabul ederse son bulacaktır. Albay Trautman, eski talebesini, on yıllardır Vietnam’da esir tutulan kayıp Amerikan askerlerini kurtarmakla görevlendirir. 

Genç ve güzel bir Vietnamlı savaşçının eşlik ettiği Rambo ormandaki keşif görevi sırasında saldırıya uğrar ve komutanları tarafından terk edilir. Şimdi artık hem düşmanla hem de ABD ordusundaki hainlerle yüzleşmek zorundadır. Hayatta kalma savaşı yeniden başlar...

4. Rambo III (1988)

4. Rambo III (1988)

IMDb: 5.8

İnsan hayatında yıpratıcı ve zor zamanlar geride kaldığında, en etkin olduğu alandan bile geri çekilme, kendi dünyasında yaşama ihtiyacı gelişebiliyor. John Rambo, Vietnam’da gazi olduktan sonra farklı bir misyonla yaşamaya başlamıştır. Artık dövüşerek kazandığı para ile Budistlere yardım etmektedir. Bu sıra bir zamanlar komutanı olan Albay Trautman onun karşısına çıkıp desteğini talep eder. Sovyet işgalindeki Afganistan’da, ABD’nin yardım edip kolladığı mücahitlerle çarpışması gerekmektedir.

Rambo bunu yapmak istemez çünkü yeniden aldatılmak ve oyuna gelmekten kaçınır. Trautman Afganistan’a döner ve Ruslar tarafından kaçırılıp işkence görür. Olayın kişiselleşmesi Rambo’nun soluğu Afganistan’da alması için yeterlidir. Geldiği yerde yaşayan insanlara Ruslar tarafından yapılanları gördüğünde mücadeleye girmek zorunda olduğuna karar verir.

5. Kobra (1986) Cobra

5. Kobra (1986) Cobra

IMDb: 5.7

Zombie Ekibi isimli grup, Los Angeles polis istasyonunun bir koludur. ‘Cobra’ lakaplı Marion Cobretti, bu ekipte çalışan bir polis memurudur. Sıradan bir günde alışverişe çıktığı bir markette saldırıya uğrayan Cobretti, kendisini öldürmeye çalışan tetikçiyi alt ederek kendisini savunmayı başarır. Bu süre içerisinde çeşitli ölümlerle çalkalanan gündem ve ortaya çıkan yeni bir faşist grubun arz ettiği tehlikeler Los Angeles polisini zorlu bir mücadeleye sürükleyecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hürkan (1989) Lock Up

6. Hürkan (1989) Lock Up

IMDb: 6.4

Yetenekli bir tamirci ve futbolcu olan Frank Leone, cezası bitmek üzere olan bir mahkumdur. Düşük güvenlikli bir hapishanede, mahkumiyeti süresince herhangi bir sorun çıkarmamış örnek bir mahkumdur. Bir gece hücresinde uyurken gardiyanlar Frank’ı uyandırıp zorla yüksek güvenlikli Gateway hapishanesine götürürler. Bu yeni hapishanede eskisinde olduğu gibi belaya bulaşmadan suçunu tamamlamaya çalışan Frank, hapishane müdürü tarafından mimlenerek, türlü kötü davranışlara maruz kalır. Genç adam özgürlüğüne giden bu yolda bir yandan karşısına çıkan bu engelle baş etmeye çalışırken, diğer taraftan da özgürlüğünü de zedeleyecek bir harekette bulunmamaya çalışacaktır.

7. Tango ve Cash (1989) Tango & Cash

7. Tango ve Cash (1989) Tango & Cash

IMDb: 6.4

Mario Suarez sanat çevrelerince tanınan ve ünü yaygın bir yönetmendir. Karısı Laura'nın kendisini terk etmesi sonucu büyük bir buhran dönemine girer. Fark eder ki, bu psikolojik enkazın içerisinden çıkmasını sağlayabilecek tek şey, yine sanat olacaktır. Tango adında üzerinde çalıştığı bir müzikale kendini adamaya başlar. Oyuncu seçimleri esnasına Elena Flores isimli çok güzel bir kadınla tanışır. İşi karıştıran şey ise, bu kadının oyunun yapımcılarından birinin metresi olmasıdır. Mario oyunu tamamlar. Politik sulara eleştirel bir şekilde dalan oyun, oldukça sert tepkilerle karşılaşacaktır. İspanya'nın çıkardığı en önemli yönetmenlerden biri olarak anılan Carlos Saura'nın son dönem filmlerinden biri olan Tango, müziği dram ile birleştiriyor ve daha önce görmediğimiz türden bir atmosfer yaratmayı başarıyor.

8. Cezalandırıcı (1993) Demolition Man

8. Cezalandırıcı (1993) Demolition Man

IMDb: 6.6

Bir suçlu, işlediği suçun cezası olarak dondurulur. Buz kalıbı içinde kalır. Bir terörist olan bu kişi yani Simon, kamu karşısında bir takım suçlar işlemiştir. Kendisini yakalayan polis John Spartan ne yazık ki bir planın içinde komplo altında kalır. Aynı durum kendisine de yaşatılır. Kendisi bir grup suçsuz sivili öldürmek ile suçlanır.Yıl 2032 olduğunda San Angeles’ta ki Los Angeles’ın o yıllardaki adıdır bu Simon bir hata sonucu serbest kalır. Polis teşkilatı dehşete kapılarak Spartan’ı da uykusundan uyandırır ve yardımını istemek zorunda kalır. Lenina Huxley ile uyumsuz bir çift oluştururlar...

9. Dağcı (1993) Cliffhanger

9. Dağcı (1993) Cliffhanger

IMDb: 6.4

İtalya’nın ikibin metre yükseklikteki Dolomit dağlarında geçen film bir kurtarma ekibinin başından geçen talihsiz olayla açılır. Ekipten Hal ve kız arkadaşı Sarah çaresiz bir biçimde Rocky dağlarının zirvesinde mahsur kalmışlardır. Ekibin diğer üyeleri Gabe ve Jessie arkadaşlarını hayata döndürmek için yardıma giderler, fakat Sarah’ı kurtaramazlar. Olayın şokunu üzerinden atamayan Gabe, kasabayı terk etmiştir. Aylar sonra eşyalarını toplamak için geri döndüğü bir anda, kurtarma merkezine gelen radyo sinyallerinden aldıkları bir yardım çağrısına kayıtsız kalamaz. Gabe son kez görevini yerine getirecek, sonrasında da işi bırakacaktır. Fakat dağda mahsur kalıp yardım isteyen bu insanlar zannettikleri kadar masum değillerdir...

10. Uzman (1994) The Specialist

10. Uzman (1994) The Specialist

IMDb: 5.5

Eski bir CIA ajanı olan ve patlayıcı bombalar üzerine uzmanlaşan Ray Quick’i kurumdan ayrıldıktan sonra özel çalışmaya başlamıştır. May Munro ise güzel ve bir o kadar da tehlikeli bir kadındır. Annesi ve babası henüz o daha küçükken mafyaya kurban giden May ailesinin intikamını almaya yemin etmiştir. Hedefe giden yol ise Ray ve May'in kaderlerini kesiştirecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Suikast Çemberi (1995) Assassins

11. Suikast Çemberi (1995) Assassins

IMDb: 6.3

Lethal Weapon'ın yönetmeni Richard Donner'ın bu aksiyon-macera filminde  helms this action-adventure yarn in which Robert Rath (Sylvester Stallone'nin canlandırdığı Robert Rath, çok başarılı bir kiralık katildir fakat artık işini bırakmak istemektedir. Son işini almışken başka bir kiralık katille aynı hedefin peşinde olduğunu farkeder. Bu kendisinden daha genç, daha çılgın bir rakip olan Miguel Bain (Antonio Banderas)'dir. Rath daha sonra hedefi olan gizemli kadına aşık olur. Gizemli kadın Electra'yı Julianne Moore canlandırıyor. Sonunda Rath yön değiştirip Electra'yı Bain'e karşı korumaya karar verir.

12. Yargıç (1995) Judge Dredd

12. Yargıç (1995) Judge Dredd

IMDb: 5.5

Günümüzden bir asır sonrasında geçen film, teknolojinin üst seviyede olduğu hayali bir dünyada geçer. 100 yıl sonrasının New York şehri, Mega şehir olarak anılan son derece fütüristik bir yerleşim yeridir. Şehirde hüküm süren anarşik olayların en büyük önleyicisi polisler; ve bu polislerin en üst mertebesi de 'yargıç'lardır. Yargıçlar her anlamda son derece üstün bir yetki ve güce sahip görevlilerdir. Zamanında bu görevi sürdürmüş olan Yargıç Dredd de bunlardan biridir. Dredd, eski zanlılardan Rico'nun hapisten kaçmasıyla kendisini amansız bir mücadelenin içinde bulur. 

Önemli bir antikahraman olan Yargıç Dredd, İngiltere'nin en önemli çizgi roman kaynaklarından birinde doğup zamanla klasik haline gelmiştir. Beyaz perdeye uyarlanan bu versiyonun oyuncu kadrosunda Slyvester Stallone ve Rob Schneider bulunuyor

13. Günışığı (1996) Daylight

13. Günışığı (1996) Daylight

IMDb: 5.9

Upstate New york, kamyonlarla taşıdıkları toksik atıkları illegal yollarla elden çıkarmaya çalışan bir atık yönetimi şirketidir. Bu görev esnasında Hudson nehrinin altındaki Holland tüneline girdiklerinde bir grup elmas hırsızıyla karşılaşmalarıyla kentin kaderi tehlike altına girmek üzeredir. Bu çeteyle aralarında başlayan mücadele sırasında kamyon şoförü direksiyon hakimiyetini yitirecek, böylece atık varilleri patlayacaktır. Bu patlamayla birlikte diğer kamyonlara da sıçrayan ateş, tam bir felakete neden olarak, içerisindeki insanları, giriş ve çıkışı kapatılan tünelde mahsur bırakacaktır. Ancak aralarından bir kurtarıcı çıkana dek...

14. Güçlüler Bölgesi (1997) Cop Land

14. Güçlüler Bölgesi (1997) Cop Land

IMDb: 6.9

New York yakınlarında, 1970'lerde inşa ediline Garrison isimli küçük kasaba sadece New York'lu polislerin yaşadığı yüksek güvenlikli bir yerleşim yeridir. Fakat insan faktörü söz konusu olduğunda böyle bir yerde bile bazen yasalar yeterince caydırıcı olamaz.Bir gün genç bir polis memuru olan Babbitt hatayla iki zenciyi öldürür ve ortadan kaybolur. Şoka giren halk bir an önce bu olayın çözümlenmesini ister. Başkomiser, Babbitt'in intihar ettiğini duyursa da bu olaylar New York polis departmanında özel araştırmacı olarak görev yapan memurları tatmin etmeyecektir.

15. Rocky Balboa (2006)

15. Rocky Balboa (2006)

IMDb: 7.2

Unutulmayan Rocky Balboa şimdi nerede ve nasıl bir hayat yaşıyor? Bundan otuz kadar uzun yıllar önce efsane bir boksör olan İtalyan Aygırı Rocky Balboa, onca kahramanlıktan sonra artık köşesine çekilmiştir çünkü artık yaşlanmıştır. Bir restoranda eski anılarını paylaşarak sürdürmektedir yaşamını. Ruhunda değişen hiçbir şey yoktur. Halen aynı savaşçıdır o ancak bedeni aynı durumda değildir. Öte yandan sevgili oğlu hep meşguldur. Bir gün bir bilgisayar simülasyon oyunu aracılığı ile Dixon ile karşı karşıya gelecektir. Dixon’ın menejeri gerçek bir maç talep eder. Son kez kendini göstermek isteyen Rocky için bir kez daha zafer zamanıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. John Rambo (2008) Rambo

16. John Rambo (2008) Rambo

IMDb: 7.0

Vietnam gazisi John Rambo, tüm yaşamı boyunca çok sayıda dehşet ve ölüm dolu hikayelerin içinden geçmiştir. Ancak bütün bunlardan uzaklaşmak sureti ile daha dingin bir hayatın zamanı gelmiştir. Kendi mesleğince bir emeklilik yaşarken hesapta olmayan bir son görev çıkar karşısına. Ansızın yeniden silahına sarılıp, hiç gücünden kaybetmemişçesine eski günlerine geri dönecektir. Tayland’da Hıristiyan insan hakları misyoneri olarak görev yapan bir grup ortadan kaybolmuştur. Sylvester Stallone yirmi yıl aradan sonra yeniden Rambo 4 ile karşımızda.

17. Cehennem Melekleri 1-2 (2010) The Expendables 1-2

17. Cehennem Melekleri 1-2 (2010) The Expendables 1-2

IMDb: 6.5

ABD'nin sıklıkla çevre ülkelerin iç işlerine müdahalesinin görünürdeki çerçevesi 'zalim diktatörleri alaşağı etmek' olarak belirlenir. Acaba bu doğru mudur? İşte Cehennem Melekleri adlı bu yapım da benzeri bir sorunun peşinde koşuyor. Filmde, bir Güney Amerika ülkesinin 'kural tanımaz diktatörünü yıkmak' ve diktatörlük rejimini sona erdirmek için ülkeye gizlice sızan bir grup paralı askerin hikayesi anlatılıyor. Yeni misyonları sebebiyle ülkeye gizlice giriş yapan özel birlik kısa sürede hiçbir şeyin kendilerine anlatıldığı gibi olmadığını fark eder. Akabinde ekip kendini büyük bir yanılsama ve ihanet içinde bulur. Olaylar kontrolden çıkmaya başladığında ve masum hayatlar tehlike altına girdiğinde bu ekip çok daha büyük bir düşmana karşı mücadele etmeye başlar. Bu kardeşler takımını yok etmek adına onları bu görevin içine sokmuş olan ve geleceklerini tehdit eden kişiye karşı mücadele başlamıştır.

18. Kaçış Planı 1-2 (2013) Escape Plan 1-2

18. Kaçış Planı 1-2 (2013) Escape Plan 1-2

IMDb: 6.7

Dünyanın en önemli güvenlik uzmanlarından biri olan Ray Breslin, işinde son derece tanınan bir güvenlik tasarımcısıdır. Kendi tasarlayıp inşa ettiği üst düzey korumalı hapishanenin konuklarından biri ise kendisi olur. Kendi tasarladığı hapishanede şimdilerde mahkum olarak yer alan Ray, yüksek güvenlik engellerini bir bir aşarak firar etmeyi planlamaktadır. Bu yolda hapishanenin en saygı duyulan mahkumlarından olan gizemli Emil ile anlaşır. Emil'in tek derdi arkadaşlarına zarar gelmemesi, hapishane şartlarının mümkün mertebe insancıl olmasıdır. Ancak Ray'in planları bambaşkadır...

19. Creed: Efsanenin Doğuşu (2015) Creed

19. Creed: Efsanenin Doğuşu (2015) Creed

IMDb: 7.6

Kimsesiz Adonis bir yetimhanede günlerini geçiren, aslında iyi bir çocuk olmasına rağmen kavgacılığı ile tanınan bir yetimdir. Bir gün babasını tanıdığını söyleyen bir kadın onu ziyarete gelir ve kendisini yetimhaneden çıkartmak istediğini söyler. Babasının resmi nikahlı ama artık dul eşi olan bu kadın Mary Anne Creed'dir; Adonis'in babası ise efsanevi boksör Apollo Creed'den başkası değildir! Üvey annesinin himayesinde gayet iyi bir yaşama kavuşan Adonis, önündeki tüm iyi yaşam fırsatlarına rağmen tek bir arzu ile yanıp tutuşmaktadır; babası gibi boksör olmak! Kendisine karşı gelenlere inat babasının en yakın arkadaşı ve rakibi olan Rocky Balboa'nın kapısını çalar...

20. Galaksinin Koruyucuları 2 (2017) Guardians of the Galaxy Vol. 2

20. Galaksinin Koruyucuları 2 (2017) Guardians of the Galaxy Vol. 2

IMDb: 7.7

“Galaksinin Koruyucuları 2” filminde ekip uzayın uzak noktalarına yolculuklar ederken bir yandan da galaksiyi korumak adına farklı maceralara atılıyor. Koruyucular, artık aileleri haline gelen ekipte birbirlerini düşmanlara karşı korumak için savaşırken, Starlord olan Peter Quill’in gizemli geçmişinin sırları da çözülmeye başlıyor. Eski düşmanlar yeni müttefiklere dönüşürken, hayranların klasik çizgi romanlardaki favori karakterleri kahramanlarımızın yardımına koşuyor.

James Gunn'ın yönetmenliğini yaptığı ve başrollerinde Chris Pratt, Vin Diesel ve Bradley Cooper gibi yıldız isimlerin yer aldığı 2014 yapımı Guardians of the Galaxy'nin devam filmi niteliğinde olan yapıt, bir kez daha Marvel'ın yapımcılığında izleyiciyle buluşacak. Başrollerdeki kadrosunun değişmediği yapımda yönetmen koltuğunu da bir kez daha Gunn üstleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aşağıdaki içierkler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
3
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın