Görüş Bildir
Haberler
Nef Amerika'ya Açılıyor

Nef Amerika'ya Açılıyor

Hasan Pulak
02.08.2014 - 11:00 Son Güncelleme: 26.04.2022 - 15:20

Nef Amerika'da proje yapacak

Timur Gayrimenkul Nef markalı projeleriyle son yılların gözde şirketlerinden biri. Yarattığı konseptlerle Türkiye’de haklı bir üne kavuşan Nef ABD’ye yelken açıyor. Hedef dünyaca ünlü mimarların dokunuşuyla tüm detayları özel hale gelen Nef’i dünya çapında bir marka haline getirmek.

Nef Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur “3 yıl önce yurtdışından teklifler gelmeye başlamıştı” diyor. Foster and Partner’s, SOM, HOK, TAGO ve Autoban gibi dünyaca bilinen mimarlık ve tasarım şirketleri sayesinde popülerliği artan Nef markası New York’ta otel ve konuttan oluşan 60 katlı bir gökdelen yapacak.  

Projenin 2015 yılında başlanması planlanıyor. Yatırım bedeli ise 210 milyon dolar. New York’un en çok bilinen gökdelenlerinden Empire State’e komşu olacak proje, metrekaresi 90 bin dolara evlerin satıldığı Manhattan bölgesinde.  

Yurtdışında proje geliştirmenin kolay bir süreç olmadığına kaydeden Erden Timur, “ABD’deki yatırımcıların finansal desteğe ihtiyaçları yok. Bizi Nef konseptine olan güvenleri için seçtiler. Türkiye’deki bir proje için ortaklık sunsalar da mutlu olurduk ama yabancı yatırımcının kendi ülkesine Türk markası ile iş yapması ayrı bir mutluluk. Biz zaten tüm tekliflere projeler Nef olursa kabul ederiz dedik ve onlar da kabul etti. Hem markamız hem de finansal kaynağımızla ortaklık yapacağız” dedi.

ÜRÜNLER TÜRKİYE’DEN GİDECEK

ABD’li yatırımcılardan yeni projeler için de ortaklık teklifi aldıklarını söylüyor Erden Timur. Ülkenin ilk 10 büyük şirketi içine giren 2 firma ile yakın temasta halindeler. Firmalardan biri Chicago’daki 1.6 milyar dolarlık proje için teklif sundu. Erden Timur, “Londra, Teksas, Miami ve Viyana için de görüşmeler var” diyor. Timur, yapacakları projelerdeki tüm ürünlerin Türkiye’den gideceğini ve bu şekilde inşaat malzemeleri ihracatına da katkı sağlayacaklarını ifade ediyor.  

Emlak Gazetesi

Kaynak: http://emlakgazetesi.com/nef-amerika/
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0