Görüş Bildir
Haberler
Ne Vize İster Ne Pasaport: Tatil Planlarınıza Dahil Etmek İçin Sabırsızlanacağınız Cennet Gibi 15 Köyümüz

Ne Vize İster Ne Pasaport: Tatil Planlarınıza Dahil Etmek İçin Sabırsızlanacağınız Cennet Gibi 15 Köyümüz

Hazır tatil planları da başlamışken sizlere faydamız olsun istedik: Bu içerikte cennetin yeryüzündeki tasviri diyebileceğimiz, dünyaca ünlü Türk köylerini tanıtıyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yeşilyurt

1. Yeşilyurt

Kaz Dağları'nda yer alan, Çanakkale'den Yeşilyurt Köyü şehrin temposundan bunalanlar için ideal yer. Neden mi? Dünyada en yüksek oksijene sahip yerlerden biri. Ayrıca taş evleri de tarihi iliklerinize dek hissetmenizi sağlıyor.

2. Şirince

2. Şirince

İzmir’de bir dağ köyü olan Şirince dünyanın en estetik yerlerinden biri. Kıyamet senaryolarında bile hiçbir şeyin burayı etkilemeyeceği söyleniyordu, hatırlarsınız. Mimari, doğa ve sanat arıyorsanız rota Şirince.

3. Cumalıkızık

3. Cumalıkızık

Bursa'da yer alan Cumalıkızık'ı daha önce duymuş muydunuz? Uludağ eteklerinde, UNESCO tarafından Dünya Mirası'na alınan harika bir yer!

4. Kayaköy

4. Kayaköy

Yine Fethiye, Muğla'dayız. 'Hayal-köy' olarak da geçen Kayaköy dağın yamacına kurulan, tarım arazileriyle çevrili terk edilmiş taş evlerden oluşuyor. Mübadelede göçen yerlilerin tüm hatıraları burada, gidip şahit olmak hayli ilginç bir his.

5. Sığacık

5. Sığacık

Acelenin yer almadığı, geçen her dakikanın hakkı vererek yaşandığı 'yavaş şehir' unvanlı Sığacık, Seferihisar, İzmir'e bağlı. Neredeyse 3 bin yıllık tarihiyle şehrin gürültüsünden arınmak için ideal nokta olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Birgi

6. Birgi

İzmir‘e yaklaşık 100 kilometre mesafedeki Ödemiş’e bağlı bir köy burası. Taş duvarlı evleri, Osmanlı dokusunu taşıyan sokakları, çınar ve ceviz ağaçlarıyla hem doğa hem de yakın tarihi sunuyor.

7. Uzungöl

7. Uzungöl

Çaykara, Trabzon'dan Uzungöl köyü yeşilin tüm tonlarını barındıran yağmur ormanlarıyla Türkiye'nin mutlaka görülmesi gereken yerlerinden biri. Şenliklerini takip eden tatilinizi planlarsanız eğlenceye doyacağınızın garantisini veriyoruz.

8. Faralya

8. Faralya

Fethiye, Muğla'da bu köyün adını duymadıysanız Kabak Koyu'nu mutlaka bilirsiniz. Times dergisine bile konuk olan bu köy 'cennetten bir köşe' olarak anılıyor.

9. Gölyazı

9. Gölyazı

Bursa'da bir yarımadada kurulan köyün gönülleri fethetmesi için daha ne yapması gerekir? Roma döneminden evleri, Leylek Şenliği ve güler yüzlü halkıyla bu yaz en sevdiğiniz yer belki de burası olacak.

10. Kaleköy

10. Kaleköy

Antalya'da Simena Antik Kenti olarak da bilinen köyün en ilginç özelliği kara bağlantısı olsa bile karadan ulaşabilmenin mümkün olmaması. Huzur, doğa ve denize ulaşmak için gereken çabaya değecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Doğanbey

11. Doğanbey

Dağlar arasında, bir milli parkın tam ortasında tam anlamıyla bir köyden bahsediyoruz. Aydın Söke'deki Doğanbey köyü deniz manzarasıyla kalbinizi çalacak.

12. Uçhisar

12. Uçhisar

Nevşehir'de yer alan bu güzide köy Pers döneminde kral yolu, Selçuklu döneminde İpek yolu olarak bilinen bölgenin tam üzerinde. O yıllardan bugünlere önemini ve güzelliğini asla yitirmedi.

13. Adatepe

13. Adatepe

Bu sefer rotamız Çanakkale. Seksenlerde bir grup sanatçının önderlik ettiği çalışmalarla yok olmak üzere olan köy restore edilmeye başlanır ve tüm doğallığıyla bugünlere dek gelir bu emek. Ziyaret edin, siz de hissedeceksiniz!

14. Gümüşlük

14. Gümüşlük

Bodrum'un en batısında yer alan Gümüşlük yüzlerce yıllık kilisesi, mozaik ve seramiğin en iyi örnekleriyle hem denizin hem de tarihin keyfine varmanızı sağlayacak.

15. Hazındak

15. Hazındak

Çamlıhemşin, Rize'den bir oksijen deposu Hazındak hem uzun yürüyüşlerle kendinizi bulmanızı hem de bölgedeki evlerin güzelliğiyle mest olmanızı sağlayacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
7
3
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
tugcemii

Şu güzelliklere bakınca ben neden Amasya gibi bir yerde yaşıyorum deme isteği geliyor sürekli

tugcemii

Ben bir türlü ısınamadım,sevemiyorum yani 😅

itsmiaross

Datçayı unutmuşsunuz ...

Enes Uzunoğlu

çok eksik var çoookkkk