Görüş Bildir
Haberler
MİT TIR'larının Durdurulmasıyla İlgili Yeni Operasyon

MİT TIR'larının Durdurulmasıyla İlgili Yeni Operasyon

FreiGeist
15.05.2015 - 13:45 Son Güncelleme: 15.05.2015 - 15:58
İçeriğin Devamı Aşağıda

MİT'e TIR'karının durdurulmasıyla ilgili 10 muvazzaf asker hakkında yakalama kararı çıkarıldı. 10 muvazzaf askerden 5'i Ankara'da gözaltına alındı.

Adana ve Hatay'da Ocak 2014'te MİT'e ait tırların durdurulmasıyla ilgili aralarında bir yarbayın da bulunduğu 10 muvazzaf asker hakkında gözaltı ve yakalama kararı çıkarıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, ''yasa dışı dinleme, casusluk, özel hayatın gizliliğini ihlal, kişisel verilerin hukuka aykırı olarak kaydedilmesi, resmi belgede sahtecilik, terör örgütü kurmak, yönetmek, üyesi olmak, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs'' iddiasıyla ''paralel yapıya'' yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, Adana ve Hatay'da Ocak 2014'te MİT'e ait tırların durdurulmasına ilişkin operasyon başlatıldı.

İstanbul merkezli operasyonda, aralarında bir yarbayın da bulunduğu 10 muvazzaf asker hakkında gözaltı ve yakalama kararı verildi. İstanbul merkezli operasyon kapsamında Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, biri yarbay, biri üsteğmen ve üçü astsubay 5 muvazzaf askeri gözaltına aldı. Şüphelilerin işlemlerinin ardından İstanbul'a gönderileceği öğrenildi.

Soruşturma kapsamında elde edilen yeni deliller doğrultusunda, Adana ve Hatay'da Ocak 2014'te MİT'e ait tırların durdurulmasının ''Selam Tevhid'' dosyası kapsamında yapıldığı belirtildi.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0