Görüş Bildir
Haberler
Meteoroloji'den 4 Önemli Uyarı

Meteoroloji'den 4 Önemli Uyarı

FreiGeist
20.02.2015 - 08:51
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizin büyük bölümünde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Van, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Yurdun batı kesimlerinde 2 ila 4 derece artarken, doğu kesimlerde 3 ila 6 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı, güneydoğu kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu'nun güneyinde kuvvetli olarak (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

  • KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Bitlis, Van, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

  • KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI: Rüzgarın; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Doğu Karadeniz kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak (40-70 km/saat) esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

  • ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun yüksek ve eğimli yerlerinde muhtemel çığ tehlikesi bulunduğundan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

  • ZİRAİ DON OLAYI, BUZLANMA VE DON UYARISI: Zirai faaliyetlerin devam ettiği Marmara, Karadeniz, Ege ve Akdeniz kıyı kesimlerinde genelde hafif, kıyıların iç kesimlerinde orta kuvvette zirai don olayı, kuzey, iç ve doğu bölgelerde yer yer kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Çok bulutlu, doğusunun karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

BURSA Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 2

EDİRNE Parçalı ve çok bulutlu 9

İSTANBUL Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı 6

SAKARYA  Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 4

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey yönlerden bölge genelinde kuvvetli, iç kesimlerinde 30-50 km/saat, kıyı kesimlerde 40-70 km/saat hızında eseceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

A.KARAHİSAR Çok bulutlu aralıklı ve hafif kar yağışlı 0

İZMİR Parçalı ve az bulutlu 9

MANİSA Parçalı ve az bulutlu 7

MUĞLA Parçalı ve az bulutlu 7

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Hatay, Osmaniye çevrelerinin yağmur ve sağanak, Kahramanmaraş çevrelerinin karla karışık yağmur ve yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey yönlerden kuvvetli olarak Batı Akdeniz kıyılarında 40-70 km/saat, bölgenin iç kesimlerinde 30-50 km/saat hızında eseceği tahmin ediliyor. Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ADANA Parçalı bulutlu 12

ANTALYA Parçalı ve az bulutlu 15

HATAY Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 7

MERSİN Parçalı bulutlu 12

İÇ ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin güney kesimlerinde kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ANKARA Çok bulutlu ve hafif kar yağışlı 2

ÇANKIRI Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı 2

ESKİŞEHİR Çok bulutlu, aralıklı ve hafif kar yağışlı 0

KONYA Çok bulutlu ve kar yağışlı 0

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BOLU Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 1

DÜZCE Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 4

KASTAMONU Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 0

ZONGULDAK Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 3

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle kar, kıyı kesimlerde yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. İç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Bölgenin yüksek ve eğimli yerlerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

AMASYA Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 2

SAMSUN Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, iç ve yüksek kesimleri kar yağışlı 4

TOKAT Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 2

TRABZON Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, iç ve yüksek kesimleri kar yağışlı 6

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Bitlis, Şırnak, Hakkari ve Van çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Bölge genelinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunun yüksek ve eğimli yerlerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

ERZİNCAN Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 1

ERZURUM  Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı -2

KARS Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı -3

MALATYA Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 4

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmurlu, zamanla kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin güney ve doğusunda kuvvetli olması bekleniyor.

DİYARBAKIR Çok bulutlu, yağmurlu ve karla karışık yağmurlu, öğle saatlerinden sonra kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor. 5

GAZİANTEP Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuvvetli olması bekleniyor. 2

ŞANLIURFA Çok bulutlu, yağmurlu ve karla karışık yağmurlu, zamanla kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuvvetli olması bekleniyor. 5

SİİRT  Çok bulutlu ve yağmurlu, zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 4

DENİZLERDE HAVA

Güney Ege ve Akdeniz'de fırtına bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Çok bulutlu, kıyıları karla karışık yağmur ve kar yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/saat), Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50km/s), batısı 3 ila 5 (20-40 km/saat) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA Hava Durumu: Çok bulutlu, doğusu karlakarışık yağmurlu, Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40km/saat) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: : İyi, yağış anında orta.

EGE Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40km/saat), güneyi 4 ila 6 (30-50km/s, Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 5 ila 7(40-60 km/saat ), güneyi 6 ila 8 (50-75 km/saat) kuvvetinde, Dalga: 3,0 ila 4,0m, kuzeyi 1,5 ila 2,5m Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı bulutlu ve doğusu sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz'de kuzey ve kuzeybatıdan 6 ila 8 (50-75 Km/saat), Doğu Akdeniz'de güney ve güneydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/saat ), gece batısı 6 ila 8 kuvvetinde; Dalga: 2,0 ila 3,0m, batısı 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi, Batı Akdeniz'de orta.

VAN GÖLÜ Hava: Çok bulutlu ve kar yağışlı; Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/saat) kuvvetinde; Dalga Yüksekliği: 0,25 ila 0,5m, Görüş Mesafesi: orta.

Kaynak: http://www.mgm.gov.tr/tahmin/gunluk-t...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0