Görüş Bildir
Haberler
Meclis Mesaiye Dokunulmazlık Gündemi ile Başlayacak

Meclis Mesaiye Dokunulmazlık Gündemi ile Başlayacak

ATKN
21.03.2016 - 00:47 Son Güncelleme: 21.03.2016 - 12:57

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) 2016 bütçe görüşmelerini tamamlamasının ardından verdiği tatil bu hafta sona ererken, siyasi partileri dokunulmazlıkların kaldırılması ile ilgili yoğun bir trafik bekliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Meclis, verdiği 10 gün günlük aranın ardından yarın yeniden toplanacak. Grup toplantılarının da başlaması beklenilen hafta içinde milletvekili dokunulmazlıkları ile ilgili iktidar ve muhalefet arasında başlayan trafiğin devam etmesi bekleniyor.

AKP'nin muhalefet partilerine götürdüğü dokunulmazlık teklifine yanıt gelmesi ve dokunulmazlıklarla ilgili takvimin bu yanıtlara göre şekillenmesi öngörülüyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun geçen haftaki çağrısı ile gündeme gelen AKP'nin teklifi ile dokunulmazlıklar için anayasaya geçici madde eklenmesi öneriliyor.

Buna göre, kanun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren TBMM Başkanlığı ve Karma Komisyon Başkanlığı'nda bulunan yasama dokunulmazlığı tezkereleri ve eki dosyalar 15 gün içinde ilgili yargı mercilerine gönderilmek üzere Başbakanlığa iade edilecek.

500'ün üzerinde fesleke

500'ün üzerinde fesleke

Halen Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde çoğu HDP'lilerin olmak üzere 500'ün üzerinde fezleke bulunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

TBMM Genel Kurulu'nda da bu hafta görüşmeleri yarıda kalan, muhalefet partilerinin karşı çıktığı, 'kişisel verilerin korunması' ile ilgili yasa tasarısının görüşmelerine kaldığı yerden devam edilmesi bekleniyor. Muhalefetin karşı çıktığı üç maddede de yeniden değişikliğe gidilmesi bekleniyor.

Salı günü grup toplantılarında siyasi liderler gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunacak. Art arda gelen bombalı saldırılar ile ilgili Hükümet kanadından yeni güvenlik önlemleri ile ilgili açıklama bekleniyor. Başbakan Davutoğlu’nun Salı günü AK Parti Grup toplantısında açıklaması bekleniyor.

Reuters ve Anka

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
3
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Bir adam milletvekili olabilmek için trilyonlar harcıyor. Parti içinde yalamadık göt bırakmıyor. Seçim otobüsleri, bilboardlar, tv reklamları... Gezmedik kır... Devamını Gör