Görüş Bildir
Haberler
Davutoğlu: 'Hodri Meydan, 506 Dosyadaki Dokunulmazlıkların Hepsini Kaldıralım'

etiket Davutoğlu: 'Hodri Meydan, 506 Dosyadaki Dokunulmazlıkların Hepsini Kaldıralım'

ATKN
17.03.2016 - 12:30 Son Güncelleme: 17.03.2016 - 14:18

Bütün milletvekillerinin dokunulmazlığını kaldırma çağrısı yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yanıt veren Başbakan Davutoğlu, 'Hodri meydan, gelin dokunulmazlıkları hep birlikte kaldıralım. Hiçbir parti ayrımı gözetmeden, Meclis’te bekleyen bütün dosyaları devreye sokalım' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu'nu ziyaret eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Bütün milletvekillerinin dokunulmazlığını kaldıralım' çağrısına yanıt vererek, 'Hodri meydan' dedi:

'Tek hamlede kaldıralım'

'Tek hamlede kaldıralım'

'Gelin dokunulmazlıkları hep birlikte kaldıralım. Hiçbir parti ayrımı gözetmeden, Meclis’te bekleyen bütün dosyaları devreye sokalım. Madem meydan okudunuz gelin, ben de hodri meydan diyorum. AK Parti’nin çekinecek bir şeyi yoktur. Parti ayrımı gözetmeden tüm dokunulmazlık dosyalarını Meclis’e getirelim. Şu an Meclis’te bekleyen 506 dosya var. AK Parti'nin çekinecek hiçbir dosyası yoktur. Hiç çekinmiyoruz. Anayasaya bir geçici madde ekleyerek, şu anda Meclis'e intikal eden bütün fezlekelerle alakalı dokunulmazlıkları tek hamlede kaldıralım.'

Başbakan Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

'İşte şimdi göreceğiz bakalım bu sahte meydan okumalar karşısında nasıl tavır takınacaklar? Ama bu fezlekelerle Meclis'i de meşgul etmemeleri lazım. Bir celsede, bir oturumda bitirir geçer gideriz. Cevaplarını akşama kadar bekliyorum. Brüksel'e giderken verecekleri cevaba göre de biz tutumumuzu belirleriz. Onlar ne cevap verirse versin biz onu Meclis'e götüreceğiz ve onların nasıl bir tutum takınacağını göreceğiz.'

'En büyük tedbir devlet ile milletin aynı hedef etrafında kenetlenmesidir'

En büyük tedbirin devlet ile milletin aynı hedef etrafında kenetlenmesi olduğunu belirten Davutoğlu, 'Milletin devletine, ülkesine güven duymasıdır. Devletin de milletiyle birlikte buna karşı durma iradesini sergilemesidir. Güvenlik bu anlamda özgürlüklerle birlikte pekişen bir husustur. Biz vatandaşlarımızın günlük hayatını etkilemeden, güvenlik tedbirlerini mümkün olan en geniş çapta almaya kararlıyız, almaya devam edeceğiz' şeklinde konuştu.

'Teröristlerin taziyelerine gidenler hesabını verecekler'

Başbakan Davutoğlu, 'Böyle bir ortamda hala bazı teröristlerin taziyelerine gidenler varsa hesaplarını verecekler. Dünyanın hiç bir yerinde bir teröristin taziyesine giden bir milletvekili olamaz, bunu savunan bir siyasi parti olamaz' ifadelerini kullandı.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
210
49
17
14
7
4
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Uğur Kurt

Kelime oyunu yapma birader. Kalkacaksa fezlekesi olanlarların değil bütün milletvekillerinin dokunulmazlığı kalkacak.

The Order

Şuan mecliste HDP 267, CHP 134, AK Parti 40, MHP 14, Bağımsızlar 4 fezleke bekliyor. Bırakın kaldırsınlar neyine itiraz ediyorsunuz. Bi yerden başlamak ger... Devamını Gör

Sorgulayan

yasama dokunulmazlığı kalkarsa tüm siyasilerin her konuştuğu mahkemelik olur. Davutoğlunun dediğine yine bir kulp buldunuz.

Arc noise

Dokunulmazlık zırhi sadece adi suçlar için kalkmalı. Adam görüşünü savunamayacaksa zaten milletvekili olmasına gerek yok diyecektim tam idel ile gerçek arası... Devamını Gör