Görüş Bildir
Haberler
Mansur Yavaş, 2021 Dünya Belediye Başkanı Ödülü'nde Finale Kaldı

etiket Mansur Yavaş, 2021 Dünya Belediye Başkanı Ödülü'nde Finale Kaldı

Ulaş
07.06.2021 - 12:28

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ‘City Mayors Foundation’ (Belediye Başkanları Vakfı) tarafından düzenlenen World Mayor’da 2021 Dünya Belediye Başkanı Ödülü finalistleri arasında gösterildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 'şeffaf yönetim uygulamaları' ve 'pandemi sürecinde toplum sağlığının korunmasına yönelik çalışmaları' nedeniyle ‘City Mayors Foundation’ (Belediye Başkanları Vakfı) tarafından düzenlenen World Mayor’da 2021 Dünya Belediye Başkanı Ödülü’ne aday gösterildi.

'Belediyeler tarafından beğenildi...'

'Belediyeler tarafından beğenildi...'

Uluslararası Şeffaflık Derneği ve İnsani Geliştirme Vakfı tarafından da daha önce şeffaflık ödülüne layık görülen Yavaş, 21 ülkeden 32 belediye başkanının aday gösterildiği ‘World Mayor’ aday listesinde bulunan Türkiye’de tek, Asya’da ise dört belediye başkanından biri oldu.

“World Mayor” ekibi, Yavaş’ın finale kaldığını oy verenlerine gönderdiği bir e-posta ile şu ifadeleri kullanarak duyurdu:

“Çoğu belediye başkanı, vatandaşların maruz kaldığı kısıtlamaları hafifletmek ve en önemlisi yaşlıları ve diğer savunmasız insanları zarar görmekten korumak için elinden geleni yaptı. Belediye Başkanı Yavaş’ın Covid-19’un etkilerine karşı koyma girişimlerinin çoğu diğer belediyeler tarafından beğenildi ve kopyalandı. Ankara’da her kesimden insana başkentin refahına katkıda bulunma fırsatı verilmesini sağladı.”

Soruları yanıtlayacak.

Soruları yanıtlayacak.

World Mayor’un şimdiki turunda ise finale kalan adayların, kendileri için oy kullananlardan gelen soruları cevaplayacağı bildirilirken, World Mayor ekibi oy kullananlara attığı bir mail ile destek verdikleri belediye başkanlarına, ‘Covid-19, çevre, dürüstlük ve şeffaflık, sosyal eşitlik, ulaşım, uluslararası iş birliği ve şehri ile ilgili planları’ konularında soru sorabileceklerini iletti.

Yavaş’a önceki turda oy veren kişiler, yeni turda en fazla iki soruyu ad-soyad ve yaşadıkları yer bilgileriyle birlikte 11 Haziran 2021 tarihine kadar tercihen İngilizce olarak ankara@worldmayor.com adresine gönderebilecek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
367
194
15
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Nilay Bilgin

Kurtar bizi zulümden inşaallah

Cem dayan

Mansur Yavaş ciğerlerini söktün.

Uyuşuk adam

Türkiye'de şeffaflık oscarlık bir olay tek başına...