Görüş Bildir
Haberler
'Çılgın Proje'nin Sonu Karanlık: Manisa-İzmir Tüneli Yarım Kaldı

'Çılgın Proje'nin Sonu Karanlık: Manisa-İzmir Tüneli Yarım Kaldı

Batuhan
19.04.2015 - 12:03
İçeriğin Devamı Aşağıda

AKP'nin ‘çılgın proje’lerden biri olarak tanıttığı Manisa-İzmir arasını karayoluyla 15 dakikaya indireceği öne sürülen Sabuncubeli Tüneli inşaatı geçtiğimiz Kasım ayından beri ilerlemiyor.

9 Eylül 2011’de başlayan tünel inşaatında, yüklenici firma Koçoğlu Şirketler Grubu’nun iflas etmesi sonucu tam beş aydır tek bir adım atılmıyor. Yeni alıcı çıkmadığı için durma noktasına gelen projede çalışan işçiler de aylardır maaşlarını alamıyor.

Yap-işlet-devret modeliyle yapılan tünel inşaatı, yeni alıcı çıkmadığı için başka bir firmaya ihale de edilemedi. 2×2 şeritli yoldan oluşması planlanan tünelin hem İzmir hem Manisa girişindeki delme faaliyetleri de yarım kaldı.

Sabuncubeli Tüneli’nin, AKP’nin geçtiğimiz seçim kampanyasında Manisa ve İzmir için en önemli vaatlerinden biri olduğunu belirten CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, tünelin ihalesinin yapıldığı günden itibaren şartnamesindeki sıkıntıları ve ileride oluşabilecek aksaklıkları hep dile getirdiklerini söyledi.

Tünelin inşaatı sırasında da defalarca toprak kayması ve göçük meydana geldiğini vurgulayan Özel, “Bu yüzden tünelin yapım hızı düştü. O şartnameye göre bu şartlar altında yüklenici firmanın bu işi bırakıp gideceğini defalarca söyledik. Gerçekler kamuoyundan gizlendi. Vatandaşlar kandırıldı” diye konuştu.

İşçilerin mağduriyetine de dikkat çeken Özel şöyle devam etti: “Söz verildiği gibi kamu kaynaklarıyla işin tamamlanması konusunda da bir adım atılmadı. Burada çalışıp da işine son verilen işçilerin tamamı ise alacaklı. Milli servet tarumar durumda. İktidarın yanlış yönetimi yüzünden devlete kul hakkı yedirdiler.”

9 Eylül 2011 tarihinde yapımına başlanan ve toplam uzunluğu 4 bin 70 metre olan Sabuncubeli Tüneli’nin mevcut ihalesi, yap-işlet-devret şeklindeydi. Süresi 12 yıl 11 ay 11 gündü. Yapım süresi ise üç yıldı.

Zaman

Kaynak: http://www.zaman.com.tr/ekonomi_cilgi...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0