Görüş Bildir
Haberler
Mahmut Tanal'dan Çağlayan ve Sarraf Hakkında Suç Duyurusu

Mahmut Tanal'dan Çağlayan ve Sarraf Hakkında Suç Duyurusu

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve işadamı Rıza Sarraf hakkında “naylon fatura düzenledikleri” iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Mahmut Tanal, dört eski bakan hakkındaki Meclis Soruşturma Komisyonu dosyalarında, işadamı Rıza Sarraf’ın imzaladığı ve “Saat bedeli olan 240.000 Euro’yu Zafer Çağlayan’dan teslim aldım” yazılı belgede, saatin markası ve cinsinin belli olmadığını söyledi.

Tanal, Maliye Bakanlığı’nın 27 Nisan 2004 tarihli Vergi Usul Kanunu Uygulama Tebliği’ne göre 8.000 TL’nin üzerindeki ödemelerin banka üzerinden resmi olarak transfer edilmesi gerektiğini ifade etti.

Sarraf ile Çağlayan arasında düzenlenen belgede belirtildiği şekilde yapılan ödemenin Vergi Usul Kanunu’na göre “naylon fatura düzenleme” suçunu oluşturduğunu savunan Tanal, Çağlayan ve Sarraf hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyusunda bulunduğunu belirtti.

Tanal, “Tek başına bu belge bile Meclis Soruşturma Komisyonu kararının ne kadar hukuka aykırı, siyasi, partizanca olduğunu gösteriyor” dedi. 

(Ankara/ZETE)

Kaynak: http://zete.com/mahmut-tanaldan-zafer...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0