Görüş Bildir
Haberler
Lezzeti, Sunumu ve Konforuyla Türkiye'nin En İyi Gastronomi Otelleri

Lezzeti, Sunumu ve Konforuyla Türkiye'nin En İyi Gastronomi Otelleri

Yeter Şirin
16.12.2023 - 22:01

Gastronomi, yemek ve mutfak kültürü denilince dünyada akla gelen bir ülke Türkiye. Özellikle tescilli yemekleriyle Güneydoğu mutfağı daha da ön planda. Zaman zaman gastronomi festivalleriyle de yemek kültürümüzün tanıtılmakta ve artık dünyaca bu kültür daha yakından tanınmakta. Ama bu yazıda ne festivaller ne de şehirlerimizin yemeklerini değil bu yemekleri yerken aynı zamanda konaklayabileceğiniz gastronomi otellerini yazdım sevgili okur. Siz de ülkemizin çeşitli yerlerinde bulunan bu otelleri merak ediyorsanız devamı yazıda…

Kaynak: https://julesverne.com.tr/seyahat-blo...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Casa Lavanda Boutique Hotel & Restaurant

1. Casa Lavanda Boutique Hotel & Restaurant

Casa lavanda istanbul’a yakınlığı ve tatil günlerinizi değerlendirirken aynı zamanda leziz yemeklerle de midenize bayram ettireceğiniz bir gurme otel.

Adres: Ulupelit, Lavanda Hotel, Seçilmiş Sok No:2, 34980 Şile/İstanbul

Konum için tıklayın. 

Instagram: @casalavanda

Ziyaretçi Yorumu: “Saklı cennet diyebilirim 🤩🤩 bahçesine adım attığınızdan itibaren kendinizi detox kampında hissedebilirsiniz. Her şey her yer tertemiz. Lounge da oturup aperol spritz içmeden dönmeyin derim.”

2. The Peninsula İstanbul

2. The Peninsula İstanbul

Karaköy’de odasından dekorasyonuna, kahvaltısından gurme akşam yemeklerine kadar her şeyin ince ayrıntılarla bezeli olduğu Peninsula her konuda lüks bir konfor sağlıyor.

Adres: Kemankeş Karamustafa Paşa, Karaköy, Kemankeş Karamustafapaşa Mahallesi, Kemankeş Cd. No:34, 34425 Beyoğlu/İstanbul

Konum için tıklayın.

Instagram: @thepenunsulaistanbulhotel

Ziyaretçi Yorumu: “Muhteşem yemek, harika servis, harika manzara ve olağanüstü konukseverlik burada, muhteşem Yarımada İstanbul'da yapılabilir.”

3. Manici Kasrı

3. Manici Kasrı

Yan yana taş evlerden oluşan Manici Kasrı etnik odaları ve restoranının gurme lezzetleri ile Ayvacığın tadını çıkaracağınız bir konaklama sunuyor.

Adres: 17980 Yeşilyurt/Ayvacık/Çanakkale

Konum için tıklayın. 

Instagram: @manicikasri

Ziyaretçi Yorumu: “Yeşilyurt zaten çok güzel bir yer, Manici kasrı ile birlikte muhteşem bir deneyime dönüşüyor. En kısa zamanda tekrar gitmeyi planlıyorum. Atmosferi, doğası ve de restoranında bulunan lezzetler mükemmel.”

4. Tasigo Eskişehir

4. Tasigo Eskişehir

Manzarası, konumu, spası ve tabii ki enfes yemekleriyle Tasigo Eskişehir her tatilde gitmek isteyeceğiniz gurme bir otel.

Adres: Dede, 26030 Odunpazarı/Eskişehir

Konum için tıklayın. 

Instagram: @tasigohotels

Ziyaretçi Yorumu: “Ailece ara tatil için gittiğimiz tatilden çok mutlu döndük. Her ayrıntısı düşünülmüş geniş ferah odası, mini clupta çalışan kızların çocuklarıma ilgisi, spanın temizliği ve kalitesi, People Restaurantta yediğimiz enfes yemekler , personelin kalitesi ve güler yüzlü mutlu oluşları her şey harikaydı.. Konum olarak müzeler bölgesi ve eski tarihi evlerin orada. Sahiplerini ve yöneticilerini tebrik ediyorum…”

5. Güllü Konakları

5. Güllü Konakları

İzmir Şirince’de yemekleriyle nerede olduğunuzu unutturacak kadar güzel yemek yapan bir otel arıyorsanız Güllü Konakları aradığınız yer olabilir.

Adres: Şirince, No: 44, 35920 Selçuk/İzmir

Konum için tıklayın.

Instagram: @gullukonaklari

Ziyaretçi Yorumu: “Gayet güzel konseptte bir otel. Şirince de diğer otellerin kalitesini bilmiyorum ama çok gezen biri olarak otelin ortalama kalitenin üstünde olduğunu söyleyebilirim. Bunun haricinde akşam yemeği için çok bekledik ancak şefleri gayet başarılı bir iş çıkarmıştı. Pancarların lezzetini hala unutamadım.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Golden Key Bördübet

6. Golden Key Bördübet

Marmaris’de doğa ile baş başa huzur dolu bir tatilin yanında enfes yemekleri de tadabileceğiniz Golden Key unutulmaz bir tatil vaadediyor.

Adres: Hisarönü Mh, Bördübet Sokak No:5, 48700 Marmaris/Muğla

Konum için tıklayın. 

Instagram: @goldenkeyshotels_borubet

Ziyaretçi Yorumu: “Sessiz, izole bir doğa tatilini tercih ediyorsanız verdiğiniz paraya değer. Yemekler lezzetli ve özenle hazırlanıyor. Zengin kahvaltı. Çok güler yüzlü hizmet. . .”

7. Dionysos

7. Dionysos

Adını bağ bozumu tanrısından alan Dionysos bence şarap tanrısından değil güzel yemek tanrısının ismini almalıydı. Yemekleri mutlaka denenmeli…

Adres: Turunç, Kumlubük, 48740 Marmaris/Muğla

Konum için tıklayın.

Instagram: @dionysosvillagehotel

Ziyaretçi Yorumu: “Yemekler harikaydı. Hakkı Bey gibi ilgili insanları görmeye hasret kaldık. 🙏🏻 Teşekkür ederiz …”

8. Museum Hotel

8. Museum Hotel

Hijyen, yemekler, personel, odalar ve daha sayamayacağımız kadar artı özellikleriyle de Göreme’de nadir bulunan Museum Hotel'i mutlaka deneyimlemelisiniz.

Adres: Tekeli mah. Eski, Göreme Cd. No.1, 50240 Nevşehir

Konum için tıklayın. 

Instagram: @museumhotel

Ziyaretçi Yorumu: “Harika bir oteldi, temiz ve atmosferi mükemmeldi. Maksimum kalite maksimum konfor düşünülerek tasarlanmış, ayrıca yemekleri çok başarılı. Kesinlikle tavsiye ederim.”

9. Mardius Tarihi Konak

9. Mardius Tarihi Konak

690 yaşında olan bu otelde konaklamanın keyfine yemeklerin güzelliği eklenince Mardin sizin için daha da unutulmaz olacak.

Adres: Teker, 94 şirin sokak No:16, 47100 Artuklu/Mardin

Konum için tıklayın.

Instagram: @mardiustarihikonak

Ziyaretçi Yorumu: “Mardin’e özgü mimari ile restorasyon edilmiş.odalar eski mardin usulü dekor edilmiş klasik ve modern iyi harmanlanmış.Gece manzarası çok büyüleyici. Yemekler mardin mutfağı özellikle çorbası efsane.”

10. Hışvahan

10. Hışvahan

Gastronomi denilince aklan gelen Gaziantep mutfağını en iyi yansıtan otellerden olan Hışvahan sıra geceleriyle de bu zevki taçlandırıyor.

Adres: Karagöz, Handan Bey Sk No:23/1, 27400 Şahinbey/Gaziantep

Konum için tıklayın. 

Instagram: @hsvhn

Ziyaretçi Yorumu: “Gaziantep gezimizde sıra gecesine burda katıldık ve kelimenin tam anlamıyla şahane eğlendik ve yedik içtik. Mezeler, ara sıcaklar ve yemekler çok lezzetliydi. Çok şık bir mekan. Bir daha yolumuz Gaziantep'e düşerse düşünmeden kesinlikle gideceğimiz bir mekan.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Gülevi Safranbolu

11. Gülevi Safranbolu

Safranbolu’da manzarası, kahvaltısı ve bahçesiyle ‘iyi ki gelmişim’ diyeceğiniz Gülevi gurme otel arayanlar için çok ideal bir mekan.

Adres: Çeşme, GüleviSafranbolu Hotel, Hükümet Sk. No:46, 78600 Safranbolu/Karabük

Konum için tıklayın.

Instagram: @gulevisafranbolu

Ziyaretçi Yorumu: “Sıcak sıcak yorum yapmak istedim. Otelden ayrılalı henüz 1 saat oldu. Çok temiz, çok sıcak bir konak. Rotamızın son durağı Safranbolu'da kızım ve eşimle inanılmaz dinlenip keyif aldığımız bir deneyim oldu. Odaların güzelliği, otelin konumu, misafirlerini çok ince düşündükleri belli olan detayları, keyifli kahvaltıları, huzur veren bahçesi, nazik ve sıcak karşılamaları... Biliyorum ki bir daha yolum Safranbolu'ya düşerse, adresim Gülevi Konağı olacak. Hasan bey ve Safiye hanım, harika insanlarsınız♥️.”

12. Argos Inn Cappadocia

12. Argos Inn Cappadocia

Otantik şık odaları, hayvan dostu ve enfes lezzetleriyle Argos Inn Cappadocia gurme oteller listemizde yer almayı hak ediyor.

Adres: Tekelli, Kayabaş Sk. No: 23, 50240 Uçhisar/Nevşehir Merkez/Nevşehir

Konum için tıklayın. 

Instagram: @argoscappadocia

Ziyaretçi Yorumu: “Türkiye'de yaşayabileceğiniz nadir gerçek 5 yıldızlı  konaklama deneyimlerinden biri. Muhteşem coğrafya, harikulade kültürel miras, hizmet kültürü olan işletme. Mutfaklar çok iyi, her türlü yöresel lezzeti geniş şarap mutfağı ile taçlandırmışlar.  Restoranlarda Mesut ve Talip şefler ile hizmet, tavsiye ve samimiyetin keyfini sürün. Tek sorun halen renovasyonu devam eden kısımlar, tamamı bittiğinde dünyanın en otantik ve en lezzetli konaklama mekanlarından biri olur.”

13. Parma Sole

13. Parma Sole

Şile’de kendinizi Toscana’da gibi hissedeceğiniz Parma Sole restoranından her şeyin çok beğenildiği bir gurme otel

Adres: Sahilköy, Kozalı Caddesi No:23, 34980 Şile/İstanbul

Konum için tıklayın.

Instagram: @parmasole

Ziyaretçi Yorumu: “Konumu zor ama görülmeye değer. Restoran, iyi bir seçimle kaliteli yemekler sunmaktadır; hepsi iyi hazırlanmış ve çok lezzetli.”

14. Adatepe Ida Blue Hotel

14. Adatepe Ida Blue Hotel

Adatepe İda Blue tatil boyunca kendine ait bir cenneti yaşamak isterken güzel yemekler yemek isteyenler için biçilmiş kaftan…

Adres: Adatepe Köyü Yolu No:87, 17980 Adatepe/Ayvacık/Çanakkale

Konum için tıklayın. 

Instagram: @adatepeidablue

Ziyaretçi Yorumu: “Hem aklı hem kalbi olan güzel butik otel. Çeşitli bitki, çiçek ve büyüleyici kokularla dolu küçük bir Cennet Bahçesi konuklarını karşılıyor. Lezzetli yemekler, aile tipi bakım ve özgün karakter bu sevimli mekanın davetkâr.”

Bu içerikler de dikkatinizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
5
3
3
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın