Görüş Bildir
Haberler
Mağara Otel Rehberi: Kapadokya'nın Kendine Özgü Konsepti Mağara Oteller Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Mağara Otel Rehberi: Kapadokya'nın Kendine Özgü Konsepti Mağara Oteller Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Özge Tepe
04.04.2023 - 14:56

Kapadokya, eşsiz coğrafyasıyla Türkiye'nin simgelerinden biri. Burada pek çok bölgede mağara oteller bulunuyor. Kapadokya bölgesinin kendine özgü mağara otel konsepti, çok sayıda turistin gözdesi durumunda. Diğer turistik bölgelere göre çok farklı bir konsept sunan Kapadokya'da mağara otel deneyimini yaşamak isteyenler ise bazı araştırmalara girişiyor. 

Bu içeriğimizde Kapadokya'ya özel mağara otel konsepti hakkında merak ettiklerinize ulaşabilirsiniz.

İşte mağara oteller hakkında merak edilenler:

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mağara Otel Nedir?

Mağara Otel Nedir?

Mağara oteller, Kapadokya bölgesinin hemen hemen her bölümünde bulunan ve bölgenin coğrafyası nedeniyle gelişen bir otel türü. Bu otel türü, alışılmış konseptten çok daha başka dizaynları ziyaretçilerine sunuyor. Ziyaretçilere bölgenin eşsiz doğasıyla bütünleşme imkanı tanıyan mağara oteller, Ürgüp, Avanos ve Göreme çevresinde toplanıyor.

Burada mağara oteller bulunmasının nedeni bölgenin coğrafi yapısı ve tarihi geçmişi. Erciyes, Hasan ve Güllü Dağları aktif volkanken, yani milyonlarca yıl öncesinde, dışarı püskürttükleri lavlarla Kapadokya’nın oluşumuna dair ilk temeller atılıyor.

Yağmurlar ve rüzgar aşındırmaları da bölgenin coğrafi yapısının bugünkü görünümünü almasını sağlıyor. Meydana gelen peri bacaları, mağara otel kavramının ortaya çıkmasında en önemli etken. Üstelik bu kavramın ortaya çıkışı yeni de değil. Mağara otelcilik bölgede çok eskiye dayanıyor.

Kapadokya'da Mağara Otellerin Tarihi

Kapadokya'da Mağara Otellerin Tarihi

Kapadokya'da bugünkü mağara oteller, geçmişte insanların ilk yerleşim alanları olarak kullanılıyordu. Aynı zamanda buralar, bazı devletler tarafından sığınak olarak da kullanılmış.

Kapadokya yöresinde kayalara oyulan evler ve kiliselerde ilk insanlarla birlikte Hristiyanların yaşadığı bilinen bir gerçek. Yani şimdi otel olarak hizmet veren yerlerde tarihin ilk yaşanmışlıkları var.

Kapadokya'daki En Meşhur ve İlginç Mağara Oteller

Kapadokya'daki En Meşhur ve İlginç Mağara Oteller

Kapadokya, sayısız mağara otele ev sahipliği yapan bir bölge. Buradaki bazı oteller ise gerek dizaynları gerekse de görünümleriyle son derece meşhur ve ilgi çekici. 

Kapadokya çevresindeki en ilginç ve en meşhur mağara oteller ise şu şekilde:

Dere Suites

Dere Suites

Kapadokya'daki en ilginç mağara otellerden biri Dere Suites. Burası görkemli binası ile son derece hoş bir görünüme sahip. Geniş terası ve taş duvarlarıyla Dere Suites, mağara konseptini ziyaretçilerine tam olarak yansıtıyor.

Burada her odanın kapısı ayrı bir dünyaya açılıyor. Aynı zamanda enfes Kapadokya lezzetleri de Dere Suites Kapadokya'da sizleri bekliyor.

Adres: Dereler, Dereler Sk. No:49, 50400 Ürgüp/Nevşehir

Web Sitesi: http://www.deresuites.com/

Telefon: 03843413051

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumları:

'Evlenme teklifi için gittiğim ve bir gece konakladığım otelde ilk girişten çıkış yaptığım zamana kadar tek kelime ile harika geçti. Odalar çok temizdi mağara odamızda gerçekten o hissi yaşadık. Dışarısının çok soğuk olmasına rağmen odalar inanılmaz sıcaktı. Çalışanlar çok ilgili ve güler yüzlüydü çok yardımcı oldular sağ olsunlar. Akşam yemeği çok lezzetli sabah kahvaltısı fazlasıyla yeterliydi. Otelde her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş ve konum olarak çok güzel yerde. Bir sonraki konaklamalarımda hiç düşünmeden konaklayacağım bir yer. Bize yaşatmış oldukları büyüleyici tatil için Dere Suites ailesine teşekkür ediyoruz. :)'

Göreme Inn Hotel

Göreme Inn Hotel

Göreme Inn Hotel de Kapadokya'da mağara otel anlayışını yaşatan ilgi çekici ve meşhur otellerden biri. Yemyeşil bir manzara ile ziyaretçilerini karşılayan Göreme Inn Hotel, girdiğiniz anda ayrı bir dünyadaymış hissi yaşamanızı sağlıyor.

Otelin her odasında ayrı bir konsept var. Hangi odada konaklamak istediğiniz ise tamamen sizin isteğinize kalmış. Eşsiz yemekleri ve olanaklarıyla Göreme Inn Hotel'i de mağara otel tatilinizde tercih edebilirsiniz.

Adres: Orta Mah, Kasaba, Ali Efendi Sk. No: 5/6, 50180 Göreme/Nevşehir Merkez/Nevşehir

Web Sitesi: http://www.goremeinn.com.tr/

Telefon: 03842713111

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumları:

'Balayı için gelmiştik.Beklediğimden çok ama çok üstünde harika bir otel.İçeride aile ortamı var.Odalar mükemmel. Çalışanların hepsi güler yüzlü ve tertemiz bir otel.Gözünüz kapalı tercih edebilirsiniz.Merkeze yakın olmasıda ayrıca bir güzel. Özellikle Bahar ve Sulhiye ablalarıma ayrıca teşekkür ederim. Çok güler yüzlü ve işini mükemmel yapan insanlardı.Kısacası tereddüt etmeden tercih edilecek bir otel'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fresco Cave Suites

Fresco Cave Suites

Kapadokya'da hayranlık uyandıran mağara otellerden biri de Fresco Cave Suites. Yüksek kayalıkları arkasına alarak farklı bir manzara sunan bu otelin gecesi ayrı, gündüzü ayrı bir keyfi beraberinde getiriyor.

Koca bir konağı andıran dış görüntüye sahip olan Fresco Cave Suites, koltuk ve hamaklarla dolu terasıyla da keyfinize keyif katıyor.

Adres: Musaefendi, Esat Ağa Sok No:15, 50400 Ürgüp/Nevşehir

Web Sitesi: http://www.frescomansions.com/

Telefon: 03843416660

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumları:

'Fresco Cave Suits, Kapadokya’nın otantik dokusunu modern bir şekilde birleştirerek eşsiz bir konaklama deneyimi yaşatıyor. Çalışanları güler yüzlü ve ilgili. Kahvaltısı ve yemekleri lezzetli. Bir dahaki ziyaretimizi heyecanla bekliyoruz.'

Eyes of Cappadocia Cave Hotel

Eyes of Cappadocia Cave Hotel

Eski zamanlardan kalma yapısıyla Eyes of Cappadocia Cave Hotel, mağara oteller arasında en meşhurlardan biri. Mağara otel dizaynına yenilik katan Eyes of Cappadocia Cave Hotel, her odasında ayrı bir detayla ziyaretçilerini büyülüyor.

Tam anlamıyla bir mağara otel olan Eyes of Cappadocia Cave Hotel, ziyaretçilerini yemekleri ile de memnun etmeyi başarıyor.

Adres: Tekelli, Divanlı Sok No:28, 50240 Uçhisar Belediyesi/Nevşehir Merkez/Nevşehir

Telefon: 03842192600

Web Sitesi: https://www.eyesofcappadocia.com/

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumları:

'Oncelikle otelin manzarası cok güzel, onu açık. Sabahları uçan balonları odamızın terasından izlemek çok güzeldi.. Odalar özenli dekore edilmiş geniş ve güzeldi. Keyifli ve mahzen odalarında kaldık ailemizle. Mahzen sanırım en guzel odası fiyatı yüksek ama özel terası ve odanın içinde havuzu var. Keyifli de cok güzeldi daha uygun fiyatlı bir seçenek olarak kesinlikle tercih edilebilir. Kahvaltının yapıldığı bahçenin manzarası cok güzeldi, cok keyif aldık kahvaltıdan. Masalar cok özenliydi. Kahvaltıya cok önem veririz hem lezzet hem çeşit hem de kalite olarak bizi tatmin etti. Son olarak bütün çalışanlar o kadar nazik ve guleryuzluydu ki cok rahat ettik. Mehmet Bey ve Ahmet Bey’e ve kahvaltı servisini yapan hanımefendiye özellikle teşekkürler. Gelmeden önce cok araştırmıştık, pişman olmadık. Gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.'

Magic Cave House

Magic Cave House

Kapadokya'da mağara otel anlayışını dibine kadar yaşatan işletmelerden biri de Magic Cave House. Burası içeriği girdiğiniz ilk anda içinizi ferahlatıyor ve rahatlatıyor. 

Beyaz ile kahverenginin enfes uyumuyla dizayn edilen Magic Cave House, kahvaltılarında ev yapımı reçelleri başta olmak üzere eşsiz lezzetleriyle de büyüleyici.

Adres: Mustafapaşa, Baraj Cd. No:38 Ürgüp/Nevşehir

Web Sitesi: http://www.magiccavehouse.com/

Telefon: 03843535050

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumları:

'Konum, mekan, temizlik ve en önemlisi ortam sıcaklığı tam anlamıyla mükemmel burası. Sabah kahvaltısı daha gördüğünüzde gözünüzü doyuruyor çeşit çeşit ve herşey çok güzel. Yolu düşen herkese tavsiye ederiz yolu düşmeyenlerinde mutlaka yolu düşmeli ve gitmelisiniz.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
4
3
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Emre Çako

Fiyatlar Euro bazında olduğu için yazmadınız sanırım !

Pasif Kullanıcı

Bunlara gerek yok , bu yoklukla zaten mağara yaşamına döneceğiz…