Görüş Bildir
Haberler
Latin Amerika'da Reyting Rekorları Kıran 11 Türk Dizisi !!!

Latin Amerika'da Reyting Rekorları Kıran 11 Türk Dizisi !!!

23.07.2018 - 17:30

Latin Amerika'nın Yeni Gözdesi Favori Türk Dizilerimiz

Türk Dizileri Güney Amerika'da çok popüler olan pembe dizi kuşağını yani 'telenovelalar'ı ele geçirdi desek yanlış olmaz.Kanalların yayın akışını bile telenovelalara göre belirleyen Latin Amerika'da uzun yıllar diziler Brezilya ve Arjantin menşeiliydi.Son dönemde ise pembe dizi furyasına Türk Dizileri damga vuruyor.

13 Latin Amerika ülkesinde prime time kuşağında Türk dizileri izleniyor. Kolombiya, Şili, Uruguay, Peru gibi birçok Latin Amerika ülkesinde dizi oyuncularımızın hatrı sayılır fan grupları oluşmuş durumda.Reyting sıralamalarında dizilerimiz ilk sıralarda yer alıyor.Paraguay’da bu sene 3 dizimiz reyting sıralamasında ilk 3’te yer almış ve yerli yapımları geride bırakmış durumda.

Türk kültürüyle benzer özelliklere sahip Latin kültürü dizilerimizin ilgi odağı olmasını kaçınılmaz kıldı haliyle.Latinler de bizim gibi ailelerine ve geleneklerine bağlı yapıda olan sıcak kanlı insanlar. 90'larda hepimizin ilgiyle izlediği Rosalinda, Marimar gibi Türkiye’yi kasıp kavuran Latin dizilerine baktığımız zaman bu benzerliği görebiliyoruz.Şimdi de Güney Amerika'yı kasıp kavuran Türk dizilerine bir göz gezdirelim...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Binbir Gece

1. Binbir Gece

Türk dizileri Güney Amerika pazarına Şili'den girdi.2014 yılı Mart ayında ilk kez Şili’de yayınlanan Binbir Gece, Güney Amerika’da yayınlanan ilk Türk dizisi ve Şili’de en çok izlenen dizi ünvanına sahiptir. Binbir Gece Masalları dizisi Şili'nin en büyük TV kanalı Mega'da yayınlanıp yüksek reyting almasının ardından, Türk dizileri diğer Güney Amerika ülkelerinde de ilgi görmeye başladı.

2. Fatmagül'ün Suçu Ne?

2. Fatmagül'ün Suçu Ne?

‘’Fatmagül’ün Suçu Ne?’’ en az Asya kadar Güney Amerika’da da ses getiren yapımlarımızdan biri. Arjantin, Brezilya, Şili, Kolombiya, Bolivya, Panama, Peru, Paraguay, Porto Riko ve Uruguay’da izleyicilerle buluşmuş.Dizinin dramatik finali ise milyonlarca kişi tarafından nefesler tutularak izlenmiş. Dizi Latina Turkish Awards’ta En İyi Final ödülüne layık görülmüş.

3. Kara Sevda

3. Kara Sevda

Emmy Ödülü alan ilk Türk dizi ‘’Kara Sevda’’ Şili, Kolombiya, Paraguay, Panama, Meksika ve Peru’da ‘’Amor Eterno’’ ya da ‘’Tiempo De Amar’’ ismiyle ekranlarda yer almakta. Başarılı yapım Eylül 2017 itibariyle Uruguay Canal 10 televizyonunda yayınlanmaya başlamış.

4. Muhteşem Yüzyıl

4. Muhteşem Yüzyıl

Latince adıyla ‘’El Sultan’’, Şili, Bolivya, Nikaragua, Panama gibi ülkelerde yayınlandı. Muhteşem Yüzyıl özellikle Şili’de oldukça sevilen Türk dizilerinden biri. Süleyman’ı bilmeyen yok,bu coğrafyadaki izleyiciler için Türk geleneklerini, uzak bir coğrafyadaki ülkenin gerçek tarihini öğrenmek hoşlarına gidiyor olsa gerek.

5. Adını Feriha Koydum

5. Adını Feriha Koydum

Peru, Uruguay, Arjantin, Kolombiya, Honduras, Meksika, Nikaragua, El Salvador, Guatemala, Dominik Cumhuriyeti, Şili ve Porto Riko’da ‘'El Secreto de Feriha’’ adıyla Latin seyirciyle buluştu.Yapım Turkish Awards’ta En Yakışıklı Erkek Oyuncu,En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, En İyi Çift gibi ödüllere layık görüldü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Aşk-ı Memnu

6. Aşk-ı Memnu

Halid Ziya Uşaklıgil'in romanından uyarlanan ve Türk dizilerinin dünyaya tanıtılmasında büyük öneme sahip Aşk-ı Memnu Latin Amerikayı sallayan diziler arasında yer alıyor.Amerika Birleşik Devletleri’nde İspanyolca yayın yapan Telemounda kanalı 2013 yılında dizinin içerik haklarını satın alıp 'Amor Prohibido’, ‘’Forbidden Love’’ yani ‘’Yasak Aşk’’ adıyla dizinin Latin uyarlamasını çekmiş.

7. Sıla

7. Sıla

Yayınlandığı dönemde Türkiye’de çok popüler olan dizi Güney Amerika’da Şili, Kolombiya, Brezilya, Venezuela, Arjantin’de hatta Meksika’da da yayınlanan başarılı dizilerimizden biri.Geçtiğimiz yıl dizinin yakaladığı başarısı sonrasında Brezilyalı ünlü şarkıcı LI MARTINS -VAI CHEGAR parçasının klibini İstanbul’da ve Kapadokya’da çekmiştir.

8. Kara Para Aşk

8. Kara Para Aşk

100’den fazla ülkede yayınlanan başarılı yapımlarımızdan Kara Para Aşk Güney Amerika’da da fenomen olan Türk dizilerimizden biri. Şili, Bolivya, Peru, Porto Riko ve Amerika Birleşik Devletleri’nde İspanyolca yayın yapan MundoMax Tv’de yayınlanan dizi Güney Amerika’da reyting rekorları kırıyor.

9. Elif

9. Elif

Dizi Kolombiya, Peru, Meksika ve Şili’de yayınlanıyor. Peru’nun en ünlü televizyon kanallarından biri olan Latine TV ’nin düzenlediği Latina Turkish Awards’ta İsabella Damla Güvenilir, Elif rolüyle En İyi Çocuk Oyuncu ödülüne layık görülmüştür.

10. Öyle Bir Geçer Zaman Ki

10. Öyle Bir Geçer Zaman Ki

Yapım Porto Riko ve Şili’de ‘’Tormenta de Pasiones’’ televizyonlarda yayınlanmıştır.Bir aile dramını konu alan dizi Latin izleyicisinin büyük beğenisini kazanmış ve reyting rekorları kırmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Ezel

11. Ezel

Ezel, Güney Amerika’da neredeyse her ülke de gösterildi. Brezilya, Peru, Arjantin, Bolivya, Kolombiya, Şili, Uruguay gibi birçok ülkede yayınlanan dizi ciddi reytingler elde etti. Dizi senaryosunun sıradışı olması nedeniyle farklı bulunmuş ve Latin izleyiciyi oldukça kendine çekmiş.

Türk dizilerinin Latin Amerika'da fenomenleşmesi Türk ve Latin Amerikalı yapım şirketlerini harekete geçirmiş durumda, bu şirketler ortak yapım için görüşmelere başlamış.Latin Amerikada Türk algısı başarılı yapımlarımız sayesinde değişmeye başladı bile.Türkiye'ye gelen turist sayısının 2011 yılında 130 bin iken bu sayının şu anda 300 bine dayanmış durumda.BBC'de yayınlanan haberde belirtilen rakamlara göre, türk dizileri, güney amerika'da müthiş bir seyirci kitlesi tarafından takip ediliyor.

Kaynak: http://www.bbc.com/news/business-3728...

12. EL CUARTETO DE ONUR - Los Pugliese

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın