Görüş Bildir
Haberler
Küvetteyken Düşüncelere Dalıp “Yaparsın Kızım Sen!” Gazıyla Ayağa Kalkan Kadın Karakterleri Barındıran Filmler

Küvetteyken Düşüncelere Dalıp “Yaparsın Kızım Sen!” Gazıyla Ayağa Kalkan Kadın Karakterleri Barındıran Filmler

Beyza
14.10.2023 - 17:04

Kadınların iç dünyasına dair derinlikli bir bakış sunan filmler, genellikle izleyiciyi etkileyici bir yolculuğa çıkarır. Bu filmler, kadınların hayatları üzerinde düşündükleri, bazen küvetin sakin sularında hüzünle oturdukları anları yansıtır. Bu anlar, karakterlerin içsel çatışmalarını, hayal kırıklıklarını ve hayatın getirdiği zorlukları anlamalarını sağlar. İşte kadınların hayatı sorguladıkları her biri birbirinden ilgi çekici filmler!

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Carrie (2013)

20. Carrie (2013)

IMDb: 5,8

Özet: Carrie White okulda arkadaşlarının sürekli dalga geçip kötü davrandığı, evdeyse aşırı dindar annesinden zulüm gören bir kızdır. Ama Carrie'nin herkesten sakladığı bir sırrı vardır; çok yoğun psişik güçlere sahiptir. Okul balosunda arkadaşları yine onu sıkıştırmaya kalkınca 'ateşle oynanmayacağını' öğreneceklerdir!

Yönetmen: Kimberly Peirce

Oyuncular: Chloë Grace Moretz, Julianne Moore, Judy Greer

19. Splash (1984)

19. Splash (1984)

IMDb: 6,3

Özet: Sekiz yaşındaki Allen (Tom Hanks), ailesiyle okyanus kenarında bir tatile çıkar. Tekne gezisine çıktıkları bir gün okyanusun derin sularının dibinde bir hareket farkeder. Yüzme bilmediği halde suya atlar ve suyun dibinde bir kızla karşılaşır, el ele tutuşurlar ve aralarında bir bağ oluşur. Teknedekiler Allen'ı kurtarırlar ve kimse sudaki kızı görmemiştir. Bu bir deniz kızıdır.

Yönetmen: Ron Howard

Oyuncular: Tom Hanks, Daryl Hannah, Eugene Levy

18. God Help the Girl (2014)

18. God Help the Girl (2014)

IMDb: 6,4

Özet: Belle & Sebastian müzik grubunun üyesi Stuart Murdoch'un yönettiği film, Eve isimli genç bir kadının kişisel problemlerinden arınmak ve hayatını düzene koymak için müziğe sığınmasını ele alıyor. İskoçya'nın Glasgow kentinde geçen hikayede, genç Eve geçirdiği ağır ruhsal problemler ve depresyonlar nedeniyle hastanede tedavi altına alınmıştır. Burada terapi görmekte olan Eve, günlük problemlerini aşmak için besteler yapmaya başlar. Müzikle bütünleşmesi tedavi sürecini hızlandırır ve nihayetinde taburcu edilir. Hastaneden çıktıktan sonra müzikle ilgilenmeye devam eder ve James ve Cassie ile tanışacağı şehre giderek yeni bir maceraya atılır.

Yönetmen: Stuart Murdoch

Oyuncular: Emily Browning, Olly Alexander, Hannah Murray

17. Marie Antoinette (2006)

17. Marie Antoinette (2006)

IMDb: 6,5

Özet: Antonia Fraser’ın çok satan kitabından, Sophia Coppola tarafından beyazperdeye uyarlanan film, tarihin en ünlü kadın figürlerinden birine, Fransa kraliçesi Marie Antoinette’in dramına odaklanıyor. Dönemin politik ve siyasi şartları gereğince Fransa kralıyla evlendirilen genç Avusturya kraliçesi Marie Antoniette, yaşamını sürdüreceği bu yeni hayat düzeninde çeşitli zorluklarla karşılaşıyor. Kayıtsız ve ilgisiz bir kocaya sahip olan genç kraliçe, Versailles sarayının ihtişamlı gölgesi altında çeşitli siyasi oyunlara ve politik hesaplaşmalara tanık oluyor.

Yönetmen: Sofia Coppola

Oyuncular: Kirsten Dunst, Jason Schwartzman, Rip Torn

16. The Snowtown Murders (2011)

16. The Snowtown Murders (2011)

IMDb: 6,6

Özet: 16 yaşındaki Jamie, annesi ve iki erkek kardeşi Alex ve Nicholas ile Adelaide kentinin kuzey kesiminde yaşamaktadır. Fakat çevresini saran umutsuzluk ve şiddet halinden kurtuluşu hayatlarına yeni giren bir adamda, John'da bulur. John, Jamie ve ailesiyle daha çok vakit geçirmeye başladıkça, aile güvenebilecekleri bir aile babası figürü bulduğunu sanır. Fakat John hiç de göründüğü gibi iyilik ve sevgi dolu bir insan değildir. Jamie gitgide John'un suç ve bela dolu 'diğer' dünyasının içine doğru çekilir...

Yönetmen: Justin Kurzel

Oyuncular: Lucas Pittaway, Bob Adriaens, Louise Harris

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. The Diary of a Teenage Girl (2015)

15. The Diary of a Teenage Girl (2015)

IMDb: 6,8

Özet: 1970'li yıllarda San Francisco'da geçen film, 15 yaşındaki Minnie'nin hayatını ele alıyor. Minnie çizmeyi ve çizgi romanları çok seven ve bir kayıt cihazına yaşadıklarını ya da aklından geçen en çılgın düşünceleri kaydederek günlük tutan bir gençtir. Minnie'nin tek cinsel deneyimi kendisinden yaşça büyük, annesinin erkek arkadaşı Monroe ile olmuştur. Bu andan itibaren bunun cinsel bir çekim mi yoksa aşk mı olduğunu sorgulamaya başlar. Bir süre sonra ise kendini düşündüğünden çok farklı bir dünyada çıkış yolu ararken bulacaktır. 

Yönetmen: Marielle Heller

Oyuncular: Bel Powley, Alexander Skarsgård, Kristen Wiig

14. Panic Room (2002)

14. Panic Room (2002)

IMDb: 6,8

Özet: Meg Altman, kocasından yeni ayrılmış olan bir kadındır. Kocasından aldığı nafaka parasıyla oldukça eski bir ev satın alır. Evi gezerken evin içerisindmeyee özel bir oda fark eder. Bu oda, müthiş bir güvenlik sistemiyle donatılmış, güvenli bir mabettir. Odanın içerisindeki monitörlerle evin her tarafı gözlemlenebilmektedir. Meg ve birlikte yaşayacağı kişi olan kızı, istenmeyen bir durum yaşandığı takdirde bu odaya sığınabileceklerdir.

Yönetmen: David Fincher

Oyuncular: Jodie Foster, Kristen Stewart, Forest Whitaker

13. Secretary (2002)

13. Secretary (2002)

IMDb: 6,9

Özet: Lee Holloway, yirmili yaşlarında akıllı ve kurnaz bir kadındır. Akıl hastanesinde geçirdiği kısa bir sürenin ardından Florida’ya döner. Kendinden ve bunaltıcı çocukluğundan biraz uzaklaşmak için liseden, çalışkan bir öğrenci olan arkadaşı ile takılmaya başlar ve aynı zamanda da bir hukuk firmasında sekreter olarak işe başlar. Çok geçmeden patronu Bay Grey’e saplantılı bir tutku duymaya başlar. Aralarındaki tuhaf ilişki süresince Lee, en derin özlemlerini mazoşizm boyutlarına kadar takip eder. Ta ki kendisini doğrulayana dek. 

Yönetmen: Steven Shainberg

Oyuncular: James Spader, Maggie Gyllenhaal, Jeremy Davies

12. Knocked Up (2007)

12. Knocked Up (2007)

IMDb: 6,9

Özet: Alison Scott, evli ablası Debbie ile birlikte bir kutlama yapmak için bir gece kulübüne giderler. Alison orada esrarkeş ve pervasız bir tip olan Ben Stone ile tanışır. Ben ile kısa bir konuşma yaparlarken Debbie’nin kocası Pete onu arayıp kızlarının suçiçeği çıkartığını haber verir. Debbie mecburen mekanı terk eder ve Alison da Ben ile birlikte kalır. Gece boyunca içip dans ederler. Sonunda da tek gecelik bir ilişki yaşarlar. Ben prezervatif kullanmaz ve sekiz hafta sonra Allison hamile olduğunu fark eder. Ben’i arar ve birlikte yaşamaya ve çocuğu dünyaya getirmeye karar verirler. Ancak bir çocuk yetiştirmek için önce Ben’in büyümesi gerekmektedir.

Yönetmen: Judd Apatow

Oyuncular: Seth Rogen, Katherine Heigl, Paul Rudd

11. Blue Jean (2022)

11. Blue Jean (2022)

IMDb: 7

Özet: 1988’de Margaret Thatcher'ın Muhafazakar hükümeti, eşcinselleri ve lezbiyenleri damgalayan bir yasayı çıkarmak üzeredir. Bu durum, beden eğitimi öğretmeni Jean'i ikili bir hayat yaşamaya zorlar. Her taraftan baskı artarken okula yeni bir kızın gelişi, Jean'i sonuna kadar zorlayacak bir krizi tetikler.

Yönetmen: Georgia Oakley

Oyuncular: Rosy McEwen, Kerrie Hayes, Stacy Abalogun

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Melancholia (2011)

10. Melancholia (2011)

IMDb: 7,1

Özet: Yeni evlenen çift Justin ve Micheal evliliklerini Justine'nin ablası Claire'nın malikanesinde, görkemli bir davet ile kutlarlar. Fakat bu iki kız kardeş yapı itibariyle birbirlerine ters karakterdedirler. Justine depresyona, drama ve melankoliye yakın ve yatkın bir kadınken, Claire kız kardeşine göre daha normal olan taraftır. Justine'nin düğün gününde ise ailede herkesin kendine has arızları bir bir ortaya çıkmaya başlar.

Yönetmen: Lars von Trier

Oyuncular: Kirsten Dunst, Charlotte Gainsbourg, Alexander Skarsgård

9. Heavenly Creatures (1994)

9. Heavenly Creatures (1994)

IMDb: 7,3

Özet: İki genç kız oldukça yoğun bir fantezi yaşamları vardır. Aileleri bu fantezilerin fazla yoğun olmasından ötürü endişe duyarlar. Bu sebepten ötürü de onları ayırırlar. Kızlar ise intikam almaya karar verirler. Pauline ile Juliet, hayallerindeki aleme Borovnia adını verirler. Bu iki arkadaş, müzik, sanat ve edebiyat alanında birbirlerini bütünlemektedirler. Kızlar bu dünya uğrunda cinayete bile kalkışabilecek bir ruh halindedirler. Film gerçek bir hikayeden alınarak uyarlanmıştır ve Juliet, yazar Anne Perry’dir aslen.

Yönetmen: Peter Jackson

Oyuncular: Kate Winslet, Melanie Lynskey, Sarah Peirse

8. Blue Jasmine (2013)

8. Blue Jasmine (2013)

IMDb: 7,3

Özet: New York'lu çekici ve göz alıcı bir ev kadını olan Jasmine, milyarder kocası Hal ile birlikte son derece gözterişli bir yaşam sürmektedir. Yatırımcı olarak çalışan Hal, son işlerinden birinde battığında, parasını bu denli cömertçe harcaması nedeniyle büyük bir mali krizin içine sürüklenir ve iflas etmenin eşiğine gelir. Jasmine evi terk eder ve bir süreliğine, San Francisco'nun taşrasında yaşayan üvey kız kardeşinin yanına gider. Tek çıkış yolu burada hayatını tekrar düzene sokup, zenginlik ve lüks içerisinde yaşamaktır. Bu süreçte modacı olarak kısa yoldan zengin olmayı ya da varlıklı birileriyle tanışmayı dener ancak içerisinde bulunduğu depresyona alkol ve antidepresan bağımlılığı da eklenince kendisini büyük bir karmaşanın tam ortasında bulur.

Yönetmen: Woody Allen

Oyuncular: Cate Blanchett, Alec Baldwin, Sally Hawkins

7. A Nightmare on Elm Street (1984)

7. A Nightmare on Elm Street (1984)

IMDb: 7,4

Özet: Los Angeles’taki bir mahallede gençler tuhaf bir şekilde ölmeye başlarlar. Parmaklarında jilet keskinliğinde bıçaklar olan korkunç bir adamın bulunduğu kabuslar uyurken canlarını almaktadır. Rüyalardaki bu hayalet, yıllar önce çocuklarını öldürdüğü aileler tarafından linç edilen sapık Fred Krueger’dan başkası değildir. Freddy her nasılsa şimdi geri dönmüş, yeni yetmeleri bir bir rüyalarında öldürerek intikam almaktadır. Eğer Freddy peşinizdeyse tek çare uykuya direnmekte midir? Yoksa onunla kendi kabusunda yüzleşmekte mi?

Yönetmen: Wes Craven

Oyuncular: Robert Englund, Heather Langenkamp, Johnny Depp

6. Frances Ha (2012)

6. Frances Ha (2012)

IMDb: 7,4

Özet: Bir dans topluluğunda çıraklık yapan 27 yaşındaki Frances, pek de parlak bir kariyere sahip olmayan bir dansçıdır. Tam anlamıyla istikrarlı bir işe sahip olmayan Frances'in tek hayali çalıştığı bu şirketin daimi çalışanı olabilmektir. Öte yandan kendi jenerasyonundakiler gibi birçok farklı işe atılmakta ancak hiçbirinde tam anlamıyla başarılı olamamaktadır. Frances'i tam anlamıyla anlayan tek kişi ise aynı daireyi paylaştığı Sophie'dir. Ne var ki Sophie'nin hayallerindeki şehre taşınacak olması ilişkilerini sarsacak; Frances'in 'gerçek hayat ve sorumluluklar' gerçeğiyle tanışmasına neden olacaktır.

Yönetmen: Noah Baumbach

Oyuncular: Greta Gerwig, Mickey Sumner, Michael Esper

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. The Royal Tenenbaums (2001)

5. The Royal Tenenbaums (2001)

IMDb: 7,6

Özet: Royal Tenenbaum ve karısı Etheline’nin üç çocukları vardır: Chas , Richie ve Margot. Ve Çift bir gün ayrılma kararı alır. Oysa o güne dek; Chas çocuk sayılacak yaştayken emlak işine girmiştir ve uluslararası finans dünyasında neler olup bittiğini bilecek düzeydedir. Margot oyun yazmaktadır ve henüz dokuzuncu sınıftayken elli bin USD’lik Braveman Grant ödülünün sahibi olmuştur. Richie teniste küçükler şampiyonudur ve U.S. Nationals finallerini üç yıl üst üste kazanmıştır.

Yönetmen: Wes Anderson

Oyuncular: Gene Hackman, Gwyneth Paltrow, Luke Wilson

4. The Notebook (2004)

4. The Notebook (2004)

IMDb: 7,8

Özet: Yaşlılar için yapılmış bir bakımevinde yaşayan ve çevresindekiler tarafından 'Duke' diye çağırılan ihtiyar adam sararmış defterinde yazılı olan bir aşk hikayesini okumaya başlar. Hikaye 1940 yılında başlar. Güney Carolina'da yer alan Seabrook Adası'na Allie Hamilton isimli 17 yaşında bir genç kız gelir. Ailesiyle birlikte tatile gelen Allie, burada yaşayan Noah isimli bir gençle yakınlaşmaya başlar. Aralarındaki sınıfsal ve ekonomik farklılıklara rağmen birbirlerine duydukları hissi engellemez, doyasıya yaşamaya başlarlar. Ancak onları bekleyen ayrılık 2. Dünya Savaşı'nın kızışmasıyla birlikte gelmek üzeredir.

Yönetmen: Nick Cassavetes

Oyuncular: Ryan Gosling, Rachel McAdams, James Garner

3. Black Swan (2010)

3. Black Swan (2010)

IMDb: 8

Özet: Genç bir kadın olan Nina, yetenekli bir balerindir. Eski bir balerin olan ve dans konusundaki hırsını kendisine aşılayan annesi ile New York’ta yaşayan Nina’nın hayatı danstan ibarettir. Bale yönetmeni Thomas Leroy, sahneye koyduğu Kuğu Gölü Balesi’nin baş dansçısını yeni sezonda değiştirmeye karar verir. Zarif, masum ve saf Beyaz Kuğu ile kötülüğün, şehvetin ve bilinmezliğin temsilcisi Siyah Kuğu'yu aynı anda canlandırabilecek bir balerin arayan yönetmenin ilk tercihi Nina olur. Ancak rolü almak için elinden geleni yapan Nina’nın karşısında güçlü bir rakibi vardır. Nina, Beyaz Kuğu rolü için harikalar yaratsa da genç kadının Siyah Kuğu performansı pek de başarılı değildir. Rakibi Lily ise Siyah Kuğu rolü için iyi bir performans sergiler. Lily ve Nina arasındaki rekabet, çalışmalar boyunca ilginç bir dostluğa dönüşür. Bu süreçte Nina, hayatının mahvolmasına neden olan karanlık tarafıyla yüzleşmeye başlar.

Yönetmen: Darren Aronofsky

Oyuncular: Natalie Portman, Mila Kunis, Vincent Cassel

2. Gone Girl (2014)

2. Gone Girl (2014)

IMDb: 8,1

Özet: Kayıp Kız, karısının aniden ortadan kaybolmasından sorumlu tutulan bir adamın hikayesini anlatıyor. Amerika'nın Missouri eyaletlerinden birinde sıcak bir yaz sabahı, Nick ve Amy evliliklerinin beşinci yıl dönümünü kutlamaya hazırlanmaktadır. Fakat o gün Amy aniden ortadan kaybolur. Amy'den uzun süre haber alınamayınca polis, genç kadının ortadan kaybolması ile ilgili Nick'ten şüphelenmeye başlar. Olanlara bir türlü anlam veremeyen Nick'in ise Amy'nin nerede olduğuna dair hiçbir fikri yoktur. Genç adam bu sırada kendisini Amy'nin ailesinin düzenlediği bir yardım operasyonunun içinde piyon olarak bulur. Nick, masum olduğu konusunda ısrar etse de üstündeki şüpheleri tamamen yok edemez. Amy'nin hayatta olup olmadığı ise büyük bir muammadır...

Yönetmen: David Fincher

Oyuncular: Ben Affleck, Rosamund Pike, Neil Patrick Harris

1. Requiem for a Dream (2000)

1. Requiem for a Dream (2000)

IMDb: 8,3

Özet: Bir Rüya İçin Ağıt, Hubert Selby’nin romanından uyarlanmıştır. Uyuşturucu bağımlısı bir genç, televizyon bağımlısı annesi ve aralarında günden güne yükselen bir uçurum... Uyuşturucu batağı içerisindeki Harry’nin hayattaki tek amacı daha fazla uyuşturucuyken; umutsuz annesini hayata bağlayan tek şey en sevdiği yarışma programıdır. Bir gün bu yarışmaya katılmaya hak kazandığında tek derdi, ödül olan kırmızı elbiseye girebilmek olacaktır. Yaşlı ve mutsuz kadın zayıflama hapları kullanmaya başlar... 

Yönetmen: Darren Aronofsky

Oyuncular: Jared Leto, Ellen Burstyn, Jennifer Connelly

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
4
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın