Görüş Bildir
Haberler
Güzelçamlı Gezi Rehberi: Kuşadası'nın Doğallığını Korumuş Eşsiz Beldesinde Tatilin Keyfini Çıkarın!

Güzelçamlı Gezi Rehberi: Kuşadası'nın Doğallığını Korumuş Eşsiz Beldesinde Tatilin Keyfini Çıkarın!

Özge Tepe
31.03.2023 - 13:53

Güzelçamlı, Aydın'ın Kuşadası ilçesine bağlı bir mahalle. Osmanlı döneminde burası Rumçamlısı olarak anılmaktaydı. Tarihi Milattan Önce 700'lü yıllara dayanan Güzelçamlı, Dilek Yarımadası-Büyük Menderes Deltası Milli Parkını da içerisinde barındırıyor ve bu yönüyle turizme büyük katkı sağlıyor. Çok sayıda otel, küçük pansiyon, tatil evi, restoran, bar ve dükkana ev sahipliği yapan Güzelçamlı, temiz deniziyle gidenleri kendine hayran bırakıyor.

Bu içeriğimizde Güzelçamlı'da gezilecek yerlere ulaşabilirsiniz.

İşte Güzelçamlı hakkında her şey:

İçeriğin Devamı Aşağıda

Güzelçamlı Hakkında Bilgi

Güzelçamlı Hakkında Bilgi

Aydın'ın Kuşadası ilçesine bağlı bir mahalle olan Güzelçamlı, doğası korunmuş sayılı yerlerden biri. Çok sayıda otel, küçük pansiyon, tatil evi, restoran, bar ve dükkana ev sahipliği yapan Güzelçamlı, temiz deniziyle gidenleri kendine hayran bırakıyor.

Güzelçamlı'nın tarihi M.Ö. 700'lü yıllara kadar uzanıyor. İyonya döneminde burası İyon şehir devletlerinin kongre merkeziydi ve Panionion olarak adlandırılıyordu.

Güzelçamlı, Osmanlı döneminde genellikle Rumçamlısı olarak biliniyordu. Aynı zamanda tamamen Yunanlar tarafından doldurulmuştu. Yunan Türk Savaşının son evresinde Türk ordusu yaklaşırken, kasaba halkı teknelerle kaçtı ve Sisam Adasına sığındı. Bunun üzerine kasaba 2 yıl boş kaldı.

1924'te Yunanistan ile Türkiye arasındaki nüfus mübadelesi ile Güzelçamlı yeniden dolmaya başladı. Daha sonra yerleşimin adı Güzelçamlı olarak değiştirildi. Önce köy, sonra ilçe ve sonra da beldeye dönüştürülen Güzelçamlı, turizm için eşsiz bir nokta.

Güzelçamlı Nerede? Nasıl Gidilir?

Güzelçamlı Nerede? Nasıl Gidilir?

Güzelçamlı, Kuşadası'na 23; Aydın merkezine 70 kilometre mesafede yer alıyor. Buraya toplu taşımayla veya özel araçla ulaşmak mümkün. Toplu taşıma ile gelecek olanlar Kuşadası merkezinden Güzelçamlı minibüslerine binebiliyor.

Güzelçamlı için konum bilgilerine aşağıdan ulaşabilirsiniz:

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

Güzelçamlı Gezilecek Yerler

Güzelçamlı Gezilecek Yerler

Güzelçamlı'da gezilip görülmesi gereken pek çok yer var. Bunlardan bazıları ise şu şekilde:

Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı

Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı

Burası Güzelçamlı'nın en çok ziyaret edilen noktası. Sayısız aktivite imkanı ile bu milli park, tüm tatili geçirebileceğiniz genişçe bir alan. Milli park içerisinde şunlar yer alıyor:

  • Çeşme

  • Otopark Alanı

  • İdare ve Ziyaretçi Merkezi

  • Piknik Alanları

  • WC

  • Mescit

  • Çocuk Oyun Alanı

  • Sahil

  • Plaj

  • Orman Yolları

  • Seyir Terası

  • Kuş Gözetleme Kulesi

  • Yaban Hayatı Koruma Alanı

  • Yürüyüş Yolu

  • Soyunma Kabini ve Duşlar

  • Bisiklet Yolu

  • Seyir Noktası

  • Yağmur Barınağı

  • Mağara

  • Milli Park Giriş Kapısı

  • Su Deposu

  • Kır Lokantası

  • Dalış Eğitim Merkezi

Park içerisindeki aktivite imkanları arasında şunlar yer alıyor:

  • Olta Balıkçılığı

  • Bisiklet Sporu

  • Piknik

  • Doğa Yürüyüşü

  • Fotoğrafçılık

  • Yaban Hayatı Gözlemciliği

  • Kuş Gözlemciliği

  • Yüzme

  • Manzara Seyiri

Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkında bunlar dışında sayısız aktiviteyi gerçekleştirebilirsiniz.

Adres: Güzelçamlı Mahallesi, 09430 Kuşadası/Aydın

Telefon: (0256) 646 10 79

Web Sitesi: http://www.dilekyarimadasi.gov.tr/

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

Gezgin Yorumları:

'Kuşadası'nda gezilip görülmesi gereken yerler arasında olan Dilek Yarımadası-Büyük Menderes Deltası Milli Parkı, Akdeniz’den Kafkasya’ya kadar kıyılarda yayılım gösteren neredeyse tüm bitkilerin doğal olarak bir arada görüldüğü botanik bahçesi; yırtıcı kuşları ve vahşi hayvanlarıyla bir dağlık arazi ve onu çevreleyen su altı zenginlikleri, diğer yanda da yüzlerce kuş türünü barındıran, zengin balık çeşitleriyle bir delta ve bütün bunları çevreleyen tarihi ve kültürel zenginliklere sahiptir. Bu zengin ekosistemde 209 kuş türü görülmektedir. Bölge aynı zamanda nesli tehlike altında olan Tepeli Pelikan’ın en önemli kuluçkalama alanlarından biridir. Bunun yanı sıra yine dünya çapında nesli tehlike altında olan Cüce Karabatak da burada barınmaktadır.'

'4 adet koy mevcut. Karasu koyunda deniz temiz, öğleden sonra dalgalı, yerler yuvarlak çakıl taşları ile kaplı ama ayakları kesmiyor. Ücretli şezlong şemsiye ve ücretsiz alan mevcut. Karasu koyunda yeme içme olayı çok pahalı. Tatil zamanları çok kalabalık. '

Zeus Mağarası

Zeus Mağarası

Güzelçamlı'da yer alan ve mitolojik açıdan da son derece önemli olan Zeus Mağarası, buz gibi suyu ile ziyaretçilerini bekliyor.

Zeus Mağarası hakkında detaylı bilgilere bu içeriğimizden ulaşabilirsiniz:

İçeriğin Devamı Aşağıda

Panionion

Panionion

Tarih turizminden hoşlanıyorsanız Panionion, Güzelçamlı'da mutlaka gezmeniz gereken bir yer. Dilek Yarımadasında yer alan Panionion'a yarımadaya milli parka gelmişken uğrayabilirsiniz.

Adres: Cumhuriyet Mh., 09430 Güzelçamlı Bld./Kuşadası/Aydın

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

Gezgin Yorumları:

'Kimisi için taş yığını bir yer olabilir. Ama ilk kez objektiflikten çıkıp şahsi olarak bir yorum yapacağım. O kadar bu tarz antik ve tarihi yer gezdim ki çoğu bana da taş yığını ve anlamsız geliyordu. Şayet neden bilmiyorum ama burada çok farklı bir şey hissettim. Bu his o kadar güzeldi ki, amfinin üstünde gölge yapan ağacın altında oturdum dakikalarca o bakir kalmış tarihi YAŞADIM. Eğer tarihi seviyorsanız 'zaman makinesi' dediğim bu yere gelip mutlaka anlattığım şeyi yaşayın, o insanları yanınızda hayal edin..'

Güzelçamlı'da Yeme İçme

Güzelçamlı'da Yeme İçme

Güzelçamlı'ya gelmişken Aydın ve çevresinin meşhur yemeklerini buradaki ünlü restoranlarda tadabilirsiniz. O restoranlardan birkaçı şu şekilde:

Kıyı Balık Restaurant

Kıyı Balık Restaurant

Güzelçamlı'da en meşhur restoranlardan biri burası. Leziz balıkların tadına bakmak için ziyaret edebileceğiniz bu restoranda deniz manzarasının da tadını çıkarabilirsiniz.

Adres: Güzelçamlı, Milli Park Cd. No 13, 09400 Kuşadası/Aydın

Telefon: 02566462000

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumları:

'Deniz kıyısında özellikle Gün batımını denizden izleyebileceğiniz muhteşem manzara eşliğinde kaliteli balık çeşitleri ve meze çeşitleri ile keyifli akşam yemekleri için çok ideal bir mekan. Aile için uygun bir yer olup yeterli personeline iyi bir hizmet verilmektedir. Fiyatlar bir miktar pahalı olmasına rağmen sunulan hizmet kalitesi lokasyon ve manzarası için güzel deneyimler yaşamaya değebilecek bir yer'

Sarazena

Sarazena

Güzelçamlı'nın en meşhur restoranlarından biri de Sarazena. Denize sıfır masalarıyla dikkat çeken Sarazena'da menüdeki birçok lezzetten memnun kalacağınıza emin olabilirsiniz.

Adres: Güzelçamlı, Sevgi Yolu, Liman Cd. Başlangıcı, 09430 Kuşadası/Aydın

Telefon: 05422809331

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumları:

'Sarazena geçen sene de gelmiştik. Denize sıfır masaları, balık, kalamar, karides ile raki keyfi yapabileceğiniz güneşin batışını seyredeceginiz super bir mekan. Mezeleri cok guzel. Isterseniz kahvaltıya da gelebilirsiniz.'

Güzelçamlı'da Konaklama

Güzelçamlı'da Konaklama

Güzelçamlı'da hem lüks hem de salaş sayısız otel var. Buradaki otel önerilerimizden birkaçı şu şekilde:

İçeriğin Devamı Aşağıda

MAIA Luxury Beach Hotel & Spa

MAIA Luxury Beach Hotel & Spa

MAIA Luxury Beach Hotel & Spa, Güzelçamlı'da gidebileceğiniz en iyi oteller arasında. Hem lüks hem de konforlu bir otel olan MAIA Luxury Beach Hotel & Spa'da Güzelçamlı'nın tadını çıkarabilirsiniz.

Adres: Güzelçamlı, Oteller Cd no: 63, 09430 Kuşadası/Aydın

Telefon: 02566100817

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumları:

'Uzun zamandır yaptığımız en güzel tatildi. Otel yeni açılmış çok temiz ve güzel bir otel. Çalışanları güler yüzlü çok iyi insanlar.  Sahibinden şefine, garsonundan resepsiyon görevlisine hepsi o kadar ilgili ki, insan çok mutlu oluyor böyle kişilerle tanışınca. Ayrıca yemekleri de çok iyi. Sabah kahvaltı akşam yemek açık büfeydi. Çok güzel mezeler, ana yemekler yapıyorlar. Sabahları kreplerine bayıldım özelikle. Sabah haşlanmış yumurta istemezseniz hemen size özel omlet ya da yağda yumurta yapıyorlar. Odalar da hem temiz hem ferah, her odası denize bakıyor. Kafanızı şişiren müzikler ya da gereksiz bi gürültü ortamından uzak tam bir huzur ve kafa dinleme tatili isterseniz kesinlikle tavsiye ederim. Denizi biraz taşlı ve akşam üstü dalgalı oluyor, o yüzden küçük çocuğu olan aileler zorlanabilir ama onlar için de çocuk havuzu var. Bütün minikler havuzda çok eğleniyor. Yetişkinler için de havuz var tabi'

Faustina Hotel & SPA

Faustina Hotel & SPA

Faustina Hotel & SPA, Güzelçamlı'da en çok tercih edilen otellerden bir diğeri. Hem yemek çeşitleriyle hem de odalarındaki olanaklarla Faustina Hotel & SPA, Güzelçamlı'daki tatilinizi daha keyifli hale dönüştürüyor.

Adres: Güzelcamlı Mahallesi Özertürk Caddesi Park Sok. No:2, 09460 Kuşadası/Aydın

Telefon: 02566450161

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumları:

'Otele bugün giriş yaptık. Daha önce bu çevrede 3 ve 4 yıldızlı çok otelde konakladık. Tek kelime ile harika. Kendi kategorisinde Kuşadası'nın en iyi oteli. Yemek çeşidi az diye yorumlar okudum fakat öğle yemeği için et balık ve sebze yemeği seçeneği sunmuşlar. Etin lezzeti de tatmin ediciydi. Tatlıları da çok beğendik. Çok fazla çeşit olup içeriğinde kalitesiz malzeme kullanan oteller yerine ana ürünleri yeterli çeşitle sunmaları kaliteyi arttırıyor bence. Ucuz kalitesiz bir şeye daha rastlamadım, temizlik iyi sıcak suyu gayet güzel ki Kuşadası otellerinde konaklayanlar bilir otellerde sıcak su problemi sıkça görülür ama burda gayet güzel,sorunsuz.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
92
83
78
64
62
55
46
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın