Görüş Bildir
Haberler
Komedyenler Tarafından Tam Puan Alıp Sinema Tarihine İsmini Yazdırmayı Başaran 17 Komedi Filmi

Komedyenler Tarafından Tam Puan Alıp Sinema Tarihine İsmini Yazdırmayı Başaran 17 Komedi Filmi

Çağla
20.10.2019 - 20:10

Gülmekten karnınız ağrıyabilir. Biz uyaralım da...

İçeriğin Devamı Aşağıda

17. Raising Arizona (1987)

17. Raising Arizona (1987)

IMDb: 7,4

İflah olmaz Hi McDonnough o kadar çok hapse girer ki, en sonunda defalarca onun resmini çekmiş kadın polis Ed'e şakayla karışık evlenme teklif eder: eğer Ed onunla evlenmeyi kabul ederse Hi suç kariyerine veda edecektir. Çift evlenip Arizona çölüne yerleşir. Hi buradaki bir fabrikada çalışmaya başlar. Genç çiftin basit hayatlarındaki en görkemli an, birlikte güneşin batışını izlemeleridir. Bir gün çocuk istediklerinde ve Ed'in kısır olduğu anlaşıldığında mükemmel bir çözüm bulurlar: bölgenin en zengin adamı Nathan Arizona'nın henüz doğmuş beşizlerinden birini çalmak!

16. Broadway Danny Rose (1984)

16. Broadway Danny Rose (1984)

IMDb: 7,5

Yönetmen ve senaryo Oscar’larına aday olan film, unutulmuş artistlerle çalışan başarısız menajer Danny Rose’un başından geçen komik olayları anlatıyor.

15. National Lampoon's Animal House (1978)

15. National Lampoon's Animal House (1978)

IMDb: 7,5

Asla konmamış kurallara karşı gelmek gibi bir kötü alışkanlıkları vardı.Dekan Wormer, Faber Koleji'nin adı kötüye çıkmış öğrenci kulübünü okuldan attırmak için tamamı beyazlardan ve zengin çocuklarından oluşan kendisinin de desteklediği diğer öğrenci kulübünden yardım istemeye karar verir ve ortalık karışır.

14. Trading Places (1983)

14. Trading Places (1983)

IMDb: 7,5

Birbirinin tam zıttı iki karakteri canlandıran Murphy ve Dan Aykroyd, hayatlarını altüst eden Ralph Bellamy ile Don Ameche'den intikam almak için birleşir.

13. Planes, Trains & Automobiles (1987)

13. Planes, Trains & Automobiles (1987)

IMDb: 7,6

Neal Page işten çıkmayı sabırsızlıkla bekliyordur, çünkü o gün bayramdır ve o uçak biletlerini ayırmış kendi evine gidecektir. İşten birazcık geç çıksa da yine de hava alanına ulaşması fazla uzun sürmeyecektir. Ve işten çıkan Page hemen bir taksi aramaya başlar, pek taksi bulunmayan saatlerdir ama Neal sonunda bir taksi bulur fakat bir anda bir adam aniden taksiye biner ve gider...

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. When Harry Met Sally... (1989)

12. When Harry Met Sally...  (1989)

IMDb: 7,6

Harry ve Sally birlikte Chicago Üniversitesi'nde okudukları halde ancak mezuniyetten sonra aynı arabayla New York'a giderken tanışır. Yolda uzun uzun sohbet ederler ve 'Kadın ile erkek sadece arkadaş olamaz' kanısına varırlar. New York'a varınca ikili kendi hayatlarını yaşar ancak arada görüşüp birbirlerine olan bitenden bahsederler. Bir gün Harry eşinden, Sally de sevgilisinden ayrılır ve karşılaştıklarında, aralarında iyi bir dostluk başlar. İkili artık birbirine aşık olmamak için büyük çabalar sarf edecektir.

11. Play It Again, Sam (1972)

11. Play It Again, Sam (1972)

IMDb: 7,7

Karısı tarafından terk edilen eleştirmen Allan’ı, bu travmatik durumdan arkadaşları kurtarmaya çalışır. Allan arkadaşlarının tanıştırdığı yeni kızlarla flört ederken, bir yandan da alt benliği olan Humphrey Bogart’ın tavsiyelerine uymaktadır. Allen’ın aynı adlı tiyatro oyunundan uyarlanan film, her bir dakikasında ayrı bir lezzet taşıyan, dolu dolu bir komedi..

10. The King of Comedy (1982)

10. The King of Comedy (1982)

IMDb: 7,8

Kalkınan komik Rupert Pupkin onun idolü, kendi gizlilik yalvarır için bir gece talk show hosta takip başvurarak, showbiz başarı elde etmek istemektedir.Rupert Pupkin bir komedi büyüğü olmak için saplantı yapmıştır...

9. Ghostbusters (1984)

9. Ghostbusters (1984)

IMDb: 7,8

Tuhaf üç bilim adamı New York'daki bir üniversitede gizli çalışmalar yaptıkları rahat yerlerinden kovulmuşlardır. Yeni bir işe girişmişlerdir artık onlar Hayalet Avcıları'dır. Eski bir itfaiye binasında sıkıntı veren hayaletleri, ruhları ve hortlakları kapana kıstırmak için 'Ghostbusters' adında bir dükkan açmışlardır. Şehirde tanımsız şeytani bir varlık ortaya çıkmıştır ve Hayalet Avcılarımız Büyük Elma'yı kurtarmakla görevlidirler.

8. Shaun of the Dead (2004)

8. Shaun of the Dead (2004)

IMDb: 7,9

Shaun’un hayatı artık tıkanma noktasına gelmiştir. Bütün vaktini en iyi arkadaşı Ed’le birlikte Winchester adlı bir barda annesi ve kız arkadaşının yarattığı problemleri çözmeye çalışmakla geçirmektedir. Liz'in kendisini terk etmesiyle Shaun sonunda hayatını bir düzene sokmaya karar verir. Artık yetişkin bir erkek olmanın sorumluluklarını yerine getirmesi gerekmektedir. Ancak bu arada zombiler dirilir ve yaşayanları yemek üzere harekete geçerler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. This Is Spinal Tap (1984)

7. This Is Spinal Tap (1984)

IMDb: 8,0

Hayranı olduğu Spinal Tap adlı heavy metal grubu için bir konser düzenleyen bir Amerikalı, bu turne boyunca grubu kamerasıyla filme de çeker. İzlediğimiz görüntüler, başları dertten kurtulmayan bu grubun sahne önü ve arkasında yaşadıklarının belgeselidir adeta.

6. Life of Brian (1979)

6. Life of Brian (1979)

IMDb: 8,1

Brian adında bir bebek İsa'yla aynı gece doğdu. Büyüdü, büyüdü daha da büyüdü ve oldu Brian isimli bir oğlan. Brian adındaki oğlan büyüyünce Brian adında bir delikanlı oldu, kesinlikle Brian denen bir kız değildi.İngiliz komedisinin belkide en çok tartışmaya yol açan filmi Brian'ın Hayatı, İsa'yla aynı gece doğan köylü bir çocuğun uzun hikayesini anlatıyor. Hayatları kesiştikçe kahkalar yükseliyor.M.S 33 yılında geçen filmde sahte mesih Brian sizleri kahkahalara boğuyor. Efsanevi İngiliz komedi grubu Monty Python'ın gelmiş geçmiş en komik filmlerden birine imza attığı yapım.

5. The Truman Show (1998)

5. The Truman Show (1998)

IMDb: 8,1

Truman çok güzel bir adada yaşamaktadır... Fakat bu ada, Truman dışında her şeyin sahte olduğu bir ortamdır ve doğduğu günden itibaren devamlı olarak seyirciler tarafından izlenmiştir. Truman, bunun hiç farkında olmaz,  ta ki öldüğünü sandığı babasını görene dek.

4. Safety Last! (1923)

4. Safety Last! (1923)

IMDb: 8,2

Lyod çalışmak için büyük şehre gelmiştir. Bir mağazada satış sorumlusu olarak çalışırken, satışları artırmak için garip bir fikir bulur. Birini 1000 dolar karşılığında mağazanın bulunduğu binanın tepesine çıkarırlar. Ancak anlaştıkları kişinin kanun kaçağı olduğu ortaya çıkar.

3. The Wolf of Wall Street (2013)

3. The Wolf of Wall Street (2013)

IMDb: 8,2

24 yaşında genç ve hırslı bir adam olan Jordan Belfort, yatırımcıları aldatarak kısa zamanda köşeyi döner. Kısa zamanda tonla para kazanıp o parayı aynı zamanda çabucak harcayabilen birisi olur. Uyuşturucu kullanan, fahişeler ile ilişkiye giren pahalı ve pis bir hayatı vardır. Film, gerçek bir hikayeden uyarlanmıştır ve Amerikan borsasında çalışan komisyoncu Jordan Belfort'un biyografisinden esinlenilmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. The Apartment (1960)

2. The Apartment (1960)

IMDb: 8,3

New York'ta büyük bir sigorta şirketinin 31.000 çalışanından biri olan C.C.'Bud' Baxter, Manhattan'daki bekar evini şirketin üst düzey yöneticilerinin kaçamakları için kullanmalarına izin vermesi ile başarı basamaklarını olduğundan daha hızlı bir şekilde tırmanmaya başlar. Sonunda şirkette ikinci idareci asistanlığına kadar terfi eder...

1. Back to the Future (1985)

1. Back to the Future (1985)

IMDb: 8,5

Dönemin özellikle tasarımıyla öne çıkan otomobillerinden olan bir DeLoran'ın içine gizlenmiş icat, Marty'i yanlışlıkla 50'lere geri götürür. Sorumsuz delikanlı bu gösterişsiz Amerikan kasabasında bir kazaya yol açar ve müstakbel anne ve babasının tanışmasına engel olur. Böylece kendisi de hiç doğmamış olacağı için bu durumu düzeltmesi gerekmektedir. Ama hayat sandığından daha karmaşıktır ve sorumluluk kelimesinin anlamını öğrenmek zorundadır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
103
25
8
5
5
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

la bu filmlerin çoğunun komediyle alakası yokki...

Kzlt

Güzel liste de, Şehir Işıkları, Bugün Aslında Dündü, 3 Idiots, Eski Dostlar, Anchorman, Felekten Bir Gece, Kung Fu Sokağı yok The Wolf of Wall Street, Back t... Devamını Gör

Lucinda Kane

Çocukluk komedi filmim olan Bebek Firarda'yı aradı gözlerim...