Görüş Bildir
Haberler
Koca Bir Ömrü İçine Sığdırdıkları Hikayeleriyle Derinden Etkileme Garantili 22 Film

Koca Bir Ömrü İçine Sığdırdıkları Hikayeleriyle Derinden Etkileme Garantili 22 Film

Gökhan A.
01.04.2017 - 20:55

Koca bir hayatı veya uzun yıllara yayılan bir dönemi içinde barındıran filmler nadirdir. Bu filmlerin çoğunda izleyince kendinizi onlarla birlikte yaşlanmış hissedersiniz ve böyle olunca da boğazınızda hafif bir burukluk bırakır. Genelde biyografi tarzı filmlerde alıştığımız bu konu bazen sadece kurmaca bir hikayede de hayat bulabiliyor. İşte bu tarz filmleri ele aldığımız içeriğimizde en çok dikkat çekenleri sizler için bir araya getirdik.

İşte karşınızda 'Koca Bir Ömrü İçine Sığdırdıkları Hikayeleriyle Derinden Etkileme Garantili 22 Film'

IMDb puanları baz alınarak sıralanmış ve film bilgileri Beyazperde'den derlenmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

22. Hayat Ağacı (2011) | IMDb 6.8

22. Hayat Ağacı (2011)  | IMDb  6.8

The Tree of Life

http://www.imdb.com/title/tt0478304

1950’li yıllarda, Orta Batılı bir aileyi merkezine alan film ailenin en büyük oğlu Jack’in, çocukluk masumiyetinin kaybolmasından başlayarak buruk bir yetişkinlik evresine geçişini konu alıyor. Tam bu geçiş sürecinde de babası (Brad Pitt) ile yaşadığı çalkantılı baba-oğul ilişkisi, öykünün merkezine oturuyor. Jack'in olgunluk hali (Sean Penn) artık modern çağda yolunu yitirmiş bir bireydir. Kaderin varlığını ve çıkmazlarını sorgularken, diğer yandan yaşamın anlamını bulmaya çalışır...

21. Marley ve Ben (2008) | IMDb 7.1

21. Marley ve Ben (2008)  | IMDb  7.1

Marley & Me

http://www.imdb.com/title/tt0822832

Hayvan sever yeni evli çift John ve Jenny, çocuk yapmadan önce köpek almaya karar verirler. Efsanevi müzisyen Bob Marley’nin ismini alan küçük yavru köpekleri hemen büyümüştür. 

Ancak Marley eğitimine cevap vermemektedir ve sahiplerinin emirlerini hiçbir zaman uygulamaz. Gün geçtikçe Marley evi mahvetmeye başlar. Bir ailenin iyi bir ders aldığı sevimli ama bir o kadar da hınzır köpeğin komik ve keyifli hikayesi.

20. Zamanın Ötesinde (2014) | IMDb 7.5

20. Zamanın Ötesinde (2014)  | IMDb 7.5

Predestination

http://www.imdb.com/title/tt2397535

Sıkı bir bilimkurgu filmi olan Predestination, zamanda seyahat edip olmuş ya da olası olayların önüne geçmeye veya suçluları yakalamaya çalışan bir zamansal ajanın hikayesini konu eder. Gizli bir serivise bağlı çalışan ajanın son görevi ise; 1975 yılında New York'ta yaptığı bir patlamada 11.000 insanın ölümünden sorumlu olan Fiyasko Bombacısı adlı kişiyi bulup bu patlamanın hiç yaşanmamış olmasını sağlamaktır... Görevi için 1970 yılına New York'ta bir barda, barmen olarak çalışmaya başlayan ajan orada “Evlenmemiş Anne” rumuzlu John isimli bir köşe yazarıyla tanışır. Küçük bir bar sohbetiyle başlayan ikilinin sohbeti, gecenin ilerleyen saatlerinde daha da derinleşir...

19. Göklerin Hakimi (2004) | IMDb 7.5

19. Göklerin Hakimi (2004)  | IMDb  7.5

The Aviator 

http://www.imdb.com/title/tt0338751

Howard Hughes, çektiği filmler ve üstlendiği yapımcılıklarla 1920'lerin sonundan 1940'ların ortasına kadar, döneminin en önemli sinemacılarından biri olarak kabul ediliyordu. Ancak Hughes için en az sinema kadar önemli olan bir başka tutku daha vardı: Bulutların üzerinde uçabilmek.

Ergenlikten yeni çıkmış Hughes, babasının matkap ucu fabrikasından kalan serveti, I. Dünya Savaşı'nda savaşan uçakları konu alan 'Cehennem Melekleri' adında bir film çekmek için kullanmak gibi çılgın bir karar alan Hughes, benzeri olmayan bir film yapmak üzere yola çıkar ve bu yol ona büyük bir şöhreti de beraberinde getirir.

18. Chaplin (1992) | IMDb 7.6

18. Chaplin (1992) | IMDb  7.6

Chaplin 

http://www.imdb.com/title/tt0103939

Charlie, bir vodvil grubu ile çeşitli turnelere katılarak hayatını kazanmaktadır. Bir Amerika turnesinde ki annesi Hannah da aralarındadır, Mack Sennett tarafından keşfedilince dünyaca ünlü olmasını sağlayacak sessiz sinema sektörüne ilk adımını atmış olur.Şorlo rolü ile dünya çapında bir ünün sahibi iken özel hayatındaki çalkantılar, her geçen gün daha çok yıpratır onu. Bir yandan da Amerika’daki politik atmosferin iyice kızışması ve Hollywood’daki konumist avı nedeni ile ABD’ye girişinin engellenmesi, hayatındaki zorlukları pekiştirecektir.Film, merceğini Chaplin’in Britanya’da fakir bir ailede başlayan çocukluğundan, ölümünden dört sene öncesine kadarki sürece odaklıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

17. Ay Işığı (2016) | IMDb 7.6

17. Ay Işığı (2016) | IMDb   7.6

Moonlight

http://www.imdb.com/title/tt4975722

İnsan ilişkileri ve insanın kendini keşfetmesi hakkında bir film olan Ay Işığı, genç siyahi bir adamın çocukluğundan yetişkinliğe kadar Miami'nin zor bir mahallesinde, hayatta kendine yer edinme savaşını ve büyüme hikayesini anlatıyor. Chiron'un hayatının 3 ayrı dönemini anlatan film kahramanın annesi ile ilişkisine, okul hayatına, romantik ilişkisine, iş hayatına ve uyuşturucu satıcılığı yapan Juan ile olan ilişkisine değiniyor.

16. Ray (2004) | IMDb 7.7

16. Ray (2004)  | IMDb 7.7

Ray

http://www.imdb.com/title/tt0350258

Ray, kendi halinde yaşayıp giden, hayalleri olan küçük bir çocuktur. Yaşadığı oldukça trajik bir olay sonucunda hayatına kör olarak devam etmek zorunda kalır. Yaşadığı bu acıya rağmen hayata dair umudunu kaybetmez ve yepyeni, taze hayallerle hayat yolculuğuna devam etmeye karar verir. Ray, karşısına çıkan engellerle savaşacak ve dünyanın en önemli müzisyenlerinden biri haline gelecektir. Küçük Ray, hem adıyla hem de soyadıyla tanınan Ray Charles olacaktır.

15. Cesaretin var mı Aşka? (2003) | IMDb 7.7

15. Cesaretin var mı Aşka? (2003)  | IMDb  7.7

Jeux d'enfants

http://www.imdb.com/title/tt0364517

Birbirlerinin en iyi arkadaşları olan Julien ve Sophie, çocukken başladıkları tuhaf oyunu, yetişkinlik dönemlerinde de sürdürürler. Korkusuzluk içeren bir tür yarışmadır bu oyun. Cüretkar hünerlerini ortaya koyarak birbirlerini yenmeye çalışırlar. Sophie’nin Polonya kökenli olduğu için ırk ayrımı yapan çocuklarca tacizi ve Julien’in hasta annesi ve sorunlu babası nedeni ile yaşadıkları, her ikisini birbirlerine daha da fazla yakınlaştırır. Bu oyun aracılığı ile sık sık birbirlerinin acılarını dindirmek için çaba sarf ederler. Ancak bir açıdan bu oyun, onların birbirleri için yaratılmış olma ihtimalleri gerçeğini savuşturuyor da olabilir.

14. Shine (1996) | IMDb 7.7

14. Shine (1996)  | IMDb 7.7

Shine

http://www.imdb.com/title/tt0117631

Avustralyalı piyanist David Helfgott'un gerçek hayatını anlatan filmde, David'in çocukluk döneminden başlayarak gördüğü baba baskısına karşı çaresiz kalışı konu ediliyor. David, müziğe karşı çok yetenekli bir çocuktur ve müthiş derecede piyano çalma yeteneğine sahiptir. Ancak babası onun en küçük hatasını bile affetmeyecek kadar katı yüreklidir. Bu baskılara dayanamayan David, evden uzaklaşır ancak yıllar sonra yine babasını arar.

13. Her Şeyin Teorisi (2014) | IMDb 7.7

13. Her Şeyin Teorisi (2014) | IMDb   7.7

The Theory of Everything

http://www.imdb.com/title/tt2980516

Film, modern bilim ve teknoloji tarihini değiştiren İngiliz fizikçi ve teorisyen Stephen Hawking'in hayatını ve karısı Jane Hawking ile olan ilişkisini, üniversite döneminden itibaren ele alıyor. Stephen Hawking Cambridge Üniversitesi'nin dehasıyla dikkat çeken bir öğrencisiyken 1965 ve 1991 yılları arasında evli kalacağı Jane Wilde ile tanışır. İkisinin mutlu birlikteliği, Hawking'e henüz 21 yaşındayken teşhisi konulan hastalıkla başka bir boyut kazanır. Tüm olasılıklara meydan okuyan çift evlenip çocuk sahibi olurlar. Yıllar Hawking'in hastalığını daha da şiddetlendirir ve sonunda ilişkilerinin sınırlarını zorlayan bir noktaya sürükler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Ove Adında Bir Adam (2015) | IMDb 7.7

12. Ove Adında Bir Adam (2015)  | IMDb 7.7

En Man Som Heter Ove

http://www.imdb.com/title/tt4080728

59 yaşındaki Ove mahallenin huysuz ihtiyarıdır ve birkaç sene önce apartman yöneticiliği görevinden de azledilmiştir ancak bunu hala kabullenmemekte ve mahalleyi bir demir yumrukla yönetmeye devam etmekt,edir. Hamile olan Parvaneh ve ailesi karşıdaki teraslı daireye taşınıp yanlışkla Ove’ın posta kutusunu kullanınca aralarında beklenmedik bir dostluk oluşur. Sevgi ve hayata dair gerekli şeyleri çevrende bulundurmanın önemi üzerine dramatik bir komedisi.

11. Benjamin Button'ın Tuhaf Hikayesi (2008) | IMDb 7.8

11. Benjamin Button'ın Tuhaf Hikayesi (2008) | IMDb  7.8

The Curious Case of Benjamin Button

http://www.imdb.com/title/tt0421715

Katrina Kasırgası’nın New Orleans’ı vurduğu gün ölüm döşeğindeki Daisy Williams hastane odasındaki yatağındadır. Yanında kızı Caroline vardır. Daisy, kızından ömürlük dostu Benjamin Button’ın günlüğünü yüksek sesle okumasını ister. Benjamin’in sıra dışı bir yaşam öyküsü vardır. Birinci Dünya Savaşı sırasında saatçilik yapan bir adam oğlunu savaşta kaybeder. Kör olan saatçi, tren istasyonu için imal ettiği bir saatin geriye doğru işlemesini sağlar. Hayalindeki şey, bu yolla gidenlerin bir ihtimal geri dönmelerini sağlamaktır. Ancak saat mucize yaratır. Savaşın sona erdiği gün dünyaya gelen Benjamin Button, hayatını tersten yaşamaya başlar. O seksenlerinde biri olarak doğar ve yıllar geçtikçe bebekliğine kadar uzanır ömrü. O noktada da son bulacaktır. Aşk zamanı her şey bir süre karmaşıklaşır ama yine de iki sevgilinin de yürüyeceği yol uzundur.

10. Çocukluk (2014) | IMDb 7.9

10. Çocukluk (2014) | IMDb  7.9

Boyhood

http://www.imdb.com/title/tt1065073

En son Before Midnight filmiyle izleyici karşısına çıkan Richard Linklater'ın senaryosunu yazıp yönettiği film, çıkış noktası olarak yakın zamanda boşanmış bir çiftin, Mason ve Olivia'nın hikayesine odaklanıyor. Sahip oldukları tek çocukları ise artık anne ve babasının bir arada yaşamadığı gerçeğine alışmak ve bu yabancı düzen içerisinde yaşamayı öğrenmek zorunda. Çocuğun 6 yaşında başlayan bu yeni tecrübesini 12 yıl boyunca sürecek olan bir büyüme evresine yayan yönetmen, bu süreç boyunca yaşananları beyaz perdeye aktarıyor.

9. Bay Hiçkimse (2009) | IMDb 7.9

9. Bay Hiçkimse (2009)  | IMDb  7.9

Mr. Nobody

http://www.imdb.com/title/tt0485947

Başlıkta bahsi geçen Bay Hiçkimse, 2092 yılında dünyada kalmış son ölümlü olan 117 yaşındaki Némo adlı bir adam. Ölüm döşeğindeki Némo genç bir çocukken bir peronda durduğunu hatırlar. Tren kalkmak üzeredir. Annesiyle birlikte mi gitmeli, yoksa babasıyla mı kalmalıdır? Bu karar, sonsuz sayıda olasılığı doğuracaktır... Ve pek çok gezegen, iki ölüm ve sevilecek kadınlar...

8. Milyoner (2008) | IMDb 8.0

8. Milyoner (2008)  | IMDb  8.0

Slumdog Millionaire

http://www.imdb.com/title/tt1010048

Dünyanın en yoksul insanlarının yaşadığı Hindistan'da geçen bir 'milyonerlik' öyküsü olan filmde, Hindistan’ın gecekondularla dolu bir mahallesinde yaşayan genç Jamal'in enteresan hikayesi aktarılıyor. Jamal, fakir ve öksüz ancak idealist bir çocuktur. En büyük düşü, Hindistan'ın en ünlü bilgi yarışması programına katılmak ve büyük para ödülünü kazanmaktır. Bu hayalinin gerçekleşmesi arefesinde farklı olaylar yaşamını dönüştürmeye başlayacaktır. Jamal, büyük ödüle ulaşacağı son soruya bir şekilde gelmiştir. Tam da bu an programın süresi dolar ve son soru gelecek haftaki programa kalır. İlginç bir şekilde başarılı olan Jamal’in bu imkansız görünen başarısı herkesin dikkatini çeker ve genç adam hile yapmış olabileceği gerekçesiyle tutuklanır. Sorgu gecesinde soruları nasıl yanıtladığını tek tek anlatan genç adamın sırrı yavaş yavaş aydınlanır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Çılgın (2005) | IMDb 8.0

7. Çılgın (2005) | IMDb   8.0

C.R.A.Z.Y. 

http://www.imdb.com/title/tt0401085

Quebec'te başlayan ve Kudüs'e kadar uzanan fiziksel ve ruhsal bir yolculuğun, toplumsal baskının, insan doğasının, mücadelenin ve azmin anlatıldığı eşsiz bir baba-oğul hikayesi olan 'C.R.A.Z.Y'; Michel Côté'nin unutulmaz performansıyla ölümsüzleşiyor. Sinemaseverlerin kulaklarının pasını alacak muhteşem parçalar(David Bowie, Pink Floyd, Rolling Stones vb.) ve dokunaklı final de cabası.

6. Sıkıysa Yakala (2002) | IMDb 8.1

6. Sıkıysa Yakala (2002)  | IMDb  8.1

Catch Me If You Can

http://www.imdb.com/title/tt0264464

FBI ajanları hiç şüphe yok ki kendilerine çok fazla güvenmektedirler; ancak bu kez karşılarındaki, onlar için bile pek de kolay bir lokma olmayacaktır. Henüz yirmili yaşlarında, çocuk yaşta bir adam onlarca ülke gezerek, bazen pilot, bazen doktor, bazen savcı mesleklerine bürünerek FBI'ı peşinden koşturmaktadır. Bu ya bir kedi-fare oyunudur ya da sadece farenin oyunudur.

5. Siyah (2005) | IMDb 8.3

5. Siyah (2005)  | IMDb 8.3

Black 

http://www.imdb.com/title/tt0375611

Paul ve eşi Catherine evlenmişler ve mutlu bir yuva kurmuşlardır. Kısa bir süre sonra Michelle adını verdikleri bir kız çocukları olur. Ama ailenin mutluluğu uzun sürmez zira Michellle ne görebilir ne de duyabilir. Anne baba Michelle’i dış dünyanın etkilerinden ne kadar korumaya çalışırlarsa çalışsınlar küçük kız büyüdükçe hırçınlaşmaktadır. Catherine bir kez daha hamile kalır ve Sara’yı doğurur. Bu sefer baba Paul Michelle’i bir kliniğe kapatmak ister. Tam da bu günlerde ailenin hayatına Debraj Sahai adında özel bir eğitmen girer. Hem sağır hem kör hem de dilsiz olan Michelle’i eğitmeye gönüllü olur. Küçük kız onun ellerinde hırçınlığını yavaş yavaş bir kenara bırakarak, eğitim almaya hatta normal çocuklar gibi okula gitmeye bile başlar…

4. Bir Zamanlar Amerika'da (1984) | IMDb 8.4

4. Bir Zamanlar Amerika'da (1984)  | IMDb  8.4

Once Upon a Time in America

http://www.imdb.com/title/tt0087843

David 'Noodles' Aaronson, Manhattan'ın banliyölerinden birindeki yahudi mahallesinde hayatta kalmaya çalışan yoksul bir çocuktur. Kendisi gibi arkadaşlarından oluşan ve Noodles'ın liderliğini yaptığı ufak çaplı suç çetesi, zamanla yükselişe geçer ve sonunda 30'lu yılların en azılı gangsterleri haline gelirler. Ancak bu ün, ekibin dağılmaya başlamasıyla sona erer. Yaklaşık 30 yıl sonra New York'a dönen Noodles, burada eski günlere geri dönüp geçmişiyle baş başa kalır.

3. Cennet Sineması (1988) | IMDb 8.5

3. Cennet Sineması (1988)  | IMDb  8.5

Nuovo Cinema Paradiso

http://www.imdb.com/title/tt0095765

Salvatore, yerel bir film göstericisi olan Alfred ile tanıştığı dönemde henüz genç bir oğlandır. Sinemayı tanıdıkça sevmeye; Alfredo’ya da orada kendisine bir iş bulması için yalvarmaktadır. En sonunda Alfredo, onu asistan film gösterici yapar. Salvatore yeni işiyle birlikte kurduğu hayal dünyasına ilk adımını atmış olur. Sinemaya olan aşkı ve Alfredo’ya karşı duyduğu sevgisi, günden güne büyüyecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Sıkı Dostlar (1990) | IMDb 8.7

2. Sıkı Dostlar (1990)  | IMDb 8.7

Goodfellas

http://www.imdb.com/title/tt0099685

Filmde Henry Hill adında bir gangster, Jimmy Conway ve Tommy De Vito adlı iki arkadaşıyla birlikte bir soyguna kalkışır. Gözleri daha yukarda olan iki arkadaşı soyguna katılan diğerlerini öldürür ve mafya içinde yükselmeye başlarlar. Bu durum Henry’i olumsuz etkilemiştir ve bu konuda birşeyler yapması gerekmektedir.

1. Forrest Gump (1994) | IMDb 8.8

1. Forrest Gump (1994)  | IMDb 8.8

Forrest Gump 

http://www.imdb.com/title/tt0109830

Düşük I.Q. sahibi Forrest Gump Jenny ile tanışır ve aşık olur. Gump aralarında Elvis Presley, Kennedy, Nixon’ın da olduğu tarihsel kişilerle kaza eseri tanışır ve 50’lerden 70’lerin sonuna kadar gelen bir süre zarfında olaylar gelişir. 

Gump tamamen tesadüf olarak Vietnam savaşına ve Amerikan yakın tarihinin önemli olaylarına şahitlik eder ve hatta rol alır. Ancak bilmeden yaptıklarının ne kadar önemli sonuçları olduğundan da haberi yoktur.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
141
41
10
4
4
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Aytek Muhtemel

nacizane bir tavsiye de benden olsun: Big Fish 2003 http://www.imdb.com/title/tt0319061/

livooo

gerçekten güzel bir filmdir tavsiye ederim arkadaşlar

Gizem Yenikler

Paylaşım için teşekkürler

alper arslan

hepsinin ismini okudukça özel sahneler canlandı aklımda.