Görüş Bildir
Haberler
Kayseri'deki Terör Saldırısına Dünyadan Tepkiler

Kayseri'deki Terör Saldırısına Dünyadan Tepkiler

Emre Ordu
17.12.2016 - 18:44 Son Güncelleme: 18.12.2016 - 10:51

Kayseri'de çarşı iznine çıkan sivil askerlere yönelik gerçekleştirilen ve 14 askerin şehit olduğu saldırı sonrasında çeşitli ülkelerden teröre kınama ve Türkiye'ye destek mesajları geldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Avrupa Konseyi ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Kayseri'deki terör saldırısını kınadı. 

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland, yayınladığı mesajla, Kayseri’deki terör saldırısını kınadığını bildirdi.

Jagland, yayınladığı mesajda 'Avrupa Konseyi, bu zor zamanda Türkiye ve Türk halkının yanındadır. Terör saldırıları durmalıdır.' ifadelerini kullandı.

AKPM Başkanı Pedro Agramunt da sosyal medya aracılığıyla yaptığı açıklamada, Kayseri’de bombalı araçla düzenlenen trajik saldırıyı kesin bir dille kınadığını belirterek, Türkiye yönetimi, halkı, saldırının kurbanları ve ailelerinin yanında olduğunu bildirdi.

Saldırı Avrupa Birliği'nin resmi hesabından yayınlanan mesajla da kınandı. 

Mesajda 'Kayseri'de bu sabah gerçekleştirilen terörist saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bizler Türkiye nin yanında yeralıyoruz. Bu alçakça terör saldırısında hayatını kaybedenler için en derin üzüntülerimizi ve başsağlığı dileklerimizi paylaşıyoruz.' denildi.

ABD

Kayseri’de bu sabah meydana gelen terör saldırısına  ABD Ankara Büyükelçiliği’nden de tepki geldi. ABD Ankara Büyükelçiliği sosyal medya hesabından yapılan açıklamada  “Kayseri’deki terör saldırısını kınıyoruz. Böyle alçak eylemlerin hiçbir gerekçesi olamaz” denildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İngiltere

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore da Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, şehit askerlerin ailelerine başsağlığı, yaralananlara acil şifa dileyerek, 'Türkiye için kara bir gün daha. Bu sabah Kayseri'de gerçekleştirilen terör saldırısını bütünüyle kınıyorum. Birleşik Krallık, her türlü terörizme karşı Türkiye'nin yanındadır.' değerlendirmesi yaptı.

Avustralya

Avustralya'nın Ankara Büyükelçisi James Larsen de Twitter hesabından, saldırıyı şiddetle kınadığını belirterek, yaralılara acil şifa diledi. Larsen, '#terörelanetolsun' paylaşımında bulundu.

Almanya Dışişleri Bakanlığı: Kayseri’deki saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz

Almanya Dışişleri Bakanlığı: Kayseri’deki saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz

 Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier

İçeriğin Devamı Aşağıda

Almanya Dışişleri Bakanlığı’nın resmi Twitter hesabından paylaşılan notta ise, “Kayseri’deki saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz ve Türk halkının üzüntüsünü paylaşıyoruz. Bu şiddeti hiçbir şey haklı çıkaramaz” denildi.

Rusya lideri Putin'den taziye mesajı

Rusya lideri Putin'den taziye mesajı

Reuters'ın haberine göre Kremlin, Kayseri'deki terör saldırısının ardından Putin'in Erdoğan'a taziyelerini de ilettiğini duyurdu.

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirerek, Kayseri'deki terör saldırısı nedeniyle taziye dileklerini ilettiği bildirildi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev: "Daima kardeş Türkiye’nin yanındayız"

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev: "Daima kardeş Türkiye’nin yanındayız"

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kayseri’de çarşı iznine çıkan askerlerin bulunduğu özel halk otobüse yapılan hain terör saldırıları sonucu Türk askerinin ölümü ve yaralanması haberinin onu oldukça kederlendirdiğini belirtti. 

Aliyev’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hitaben yazılan mesajında, “Kayseri’de yapılan acımasız saldırıları sonucu Türk askerlerinin şehit olması ve yaralanması haberi bizi son derece üzdü. Bu kanlı olayı lanetliyor, korkunç bir belaya çevrilmiş olan terörizme karşı mücadelenizde sizi destekliyoruz ve daima kardeş Türkiye’nin yanındayız. Baş vermiş bu trajedi ile ilgili size, ölenlerin ailelerine ve yakınlarına, kardeş Türkiye halkına şahsım ve Azerbaycan halkı adına başsağlığı dileklerimi iletiyor, yaralananlara acil şifa diliyorum. Allah rahmet etsin” denildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Avusturya

Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, Twitter'dan Kayseri'deki terör saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada, 'Kayseri'deki bombalı saldırı sonucu hayatını kaybedenlere en derin hislerimle başsağlığı diliyorum, bu tarz terör eylemlerini şiddetli bir şekilde kınıyoruz.' ifadesini kullandı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko: "Türkiye'nin yanındayız"

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko: "Türkiye'nin yanındayız"

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Twitter hesabı üzerinden Kayseri'deki terör saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada, 'Kayseri’deki terör saldırısını kınıyorum. Kurbanların ailelerine taziyelerimi sunuyorum. Türkiye'nin yanındayız. Terörizm haklı değildir.' görüşünü aktardı.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault:"Türkiye ile dayanışma içindeyiz”

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault:"Türkiye ile dayanışma içindeyiz”
İçeriğin Devamı Aşağıda

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault açıklamasında, “Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine derin başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Terörle mücadele kapsamında Türkiye ile dayanışma içindeyiz” ifadelerine yer verdi.

İspanya Dışişleri Bakanlığı: Türk halkının acısını paylaşıyoruz

İspanya Dışişleri Bakanlığı: Türk halkının acısını paylaşıyoruz

İspanya Dışişleri Bakanı Manuel Garcia-Margallo

İspanya Dışişleri Bakanlığından Kayseri'deki terör saldırısına ilişkin yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

'İspanya, bu zor dönemde, hayatlarını kaybedenlerin ailelerinin, Türk halkının ve Türk otoritelerinin acılarını paylaşıyor ve yaralılara acil şifalar temenni ediyor. İspanya Hükümeti, terörizmle mücadelede Türkiye ile samimi dayanışma içinde olduğunu, bu yarayı sona erdirecek güvenlik ve adalet güçleriyle sıkı bir uluslararası işbirliğinin gerekliliğine olan inancını bir kez daha yineler.'

İtalya

İtalya'nın Ankara Büyükelçiliğince şiddetin asla hiçbir mazereti olamayacağı kaydedilerek, Kayseri'deki 'korkakça saldırıda' hayatını kaybedenlere başsağlığı, yaralananlara acil şifa dilekleri iletildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
bayan kahkaha

oruspu çocukları

Faruk Bayram

Eksik; yalancı oruspu çocukları...

Furkan Köroğlu

Azerbaycan dışında alayı yalan dolan.

Furkan Köroğlu

Sadece diğerlerinden daha samimi geliyor.Müslüman olmasından değil Türk olmasından mütevellit.

Pasif Kullanıcı

Azerbaycan disinda digerlerine inanmiyorum