Görüş Bildir
Haberler
Karşısına Sürekli Aynı Korku Filmleri Çıkanlar İçin Gözden Kaçırmış Olabileceğiniz Korkusu Yüksek Filmler

Karşısına Sürekli Aynı Korku Filmleri Çıkanlar İçin Gözden Kaçırmış Olabileceğiniz Korkusu Yüksek Filmler

Sueda İlkyaz
08.10.2022 - 20:17

Korku filmi izlemek istediğinizde hep izlediğiniz filmler karşınıza çıkıyorsa bu içeriğimiz tam size göre. Gerilimi ve korkusu hat safhada, gözünüzden kaçırmış olabileceğiniz 23 korku filmi sizlerle. 👇

Kaynak: https://www.buzzfeed.com/kenwhanley/h...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Separation (2021)

1. Separation (2021)

IMDb: 4.7

Özet: Jenny, avukat annesi Maggie ve ressam babası Jeff’in kavgaları arasında sıkışıp kalan sekiz yaşında bir çocuktur. Bu ailenin hayatı Maggie’nin trajik bir şekilde öldürülmesiyle tamamen alt üst olur. Yeni bir yaşam kurmaya çalışan baba ve kızı için işler kolay olmaz. Jenny 'nin annesi, eşi velayet için dava açtığında tuttuğu bakıcı evin yeni kadını olmaya çalışmaktadır. Bu sırada evdeki kuklalar ve korkutucu karakterler canlanmaya başlar ve onları görebilen tek kişi Jenny'dir.

Yönetmen: William Brent Bell

Oyuncular: Rupert Friend, Violet McGraw, Madeline Brewer

2. Braid (2018)

2. Braid (2018)

IMDb: 5.2

Uyuşturucu baronuna borçlanan Tilda ve Petula, varlıklı çocukluk arkadaşlarının evini soymaya karar verir. Arkadaşlarıyla çocukluk yıllarında oynadıkları psikopat oyunları yeniden oynama bahanesiyle eve sızarlar ancak işler hiç de bekledikleri gibi gitmez.

Yönetmen: Mitzi Peirone

Oyuncular: Madeline Brewer, Imogen Waterhouse, Sarah Hay

3. Eye See You (2002)

3. Eye See You (2002)

IMDb: 5.3

Özet: Bir seri katilin hedefi polislerdir ve sırayla polisleri öldürmeye devam eder. Bir çatışma sırasında FBI ajanı Jake Malloy‘un takımındaki çalışma arkadaşlarını da öldürür. Aynı katil daha sonra  ajan Malloy’un kız arkadaşı Mary‘i de öldürünce Malloy bunu kaldıramaz. Asıl hedefin kendisi olduğunu ve kız arkadaşının ölümüne sebep olduğunu düşündükçe suçluluk duygusu katlanamaz bir hal alır.

Yönetmen: Jim Gillespie

Oyuncular: Sylvester Stallone, Charles S. Dutton, Polly Walker

4. Bitter Feast (2010)

4. Bitter Feast (2010)

IMDb: 5.3

Özet: Peter Gray New York'ta başarılı bir şeftir.  Yemek eleştirmeni J.T.'nin tarafından ağır eleştirilere maruz kalan Gray, patronu tarafından işinden kovulur. İntikam almak isteyen Gray Franks'i kaçırır ve onu ormanda bir kulübeye götürdükten sonra kendi yöntemleriyle intikamını almaya çalışır.

Yönetmen: Joe Maggio

Oyuncular: James Le Gros, Joshua Leonard, Amy Seimetz

5. Shocker (1989)

5. Shocker (1989)

IMDb: 5.5

Özet: Jonathan Parker bir gece rüyasında, ailesinin psikopat bir katil tarafından öldürüldüğünü görür. Rüyasının gerçekliğinden etkilenen Parker korkuyla  ailesinin evine koşar ve onların tam da rüyasında gördüğü gibi öldürülmüş olduklarını görür. Ancak polis babası hayatta kalır. Polis olduğundan Jonathan babasına ailesini öldüren kişiyi tarif eder ama babası da dahil kimseyi kendine inandıramaz. Katil ise cinayetlerine devam etmektedir. Katili bir türlü bulamayan babası Jonathan'ı dinlemeye karar verir ve katil yakalanır. Elektrikli sandalyede idam edilen katilin daha da güçlenmiş biçimde geri döneceklerinden ise haberleri yoktur.

Yönetmen: Wes Craven

Oyuncular: Michael Murphy, Mitch Pileggi, John Tesh

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. The Innkeepers (2011)

6. The Innkeepers (2011)

IMDb: 5.5

Özet: İki otel personeli Claire ve Luke, kapanmak üzere olan otel hakkında uzun yıllardır duydukları hayalet hikayelerini araştırmaya karar verir. Yirmili yaşlarında olan Claire ve bilgisayar delisi olan Luke otelin son kalan görevlilerdir. Otelin kesinlikle hayaletli olduğuna inanan bu ikili bunu kanıtlamaya kararlıdırlar. 

Yönetmen: Ti West

Oyuncular: Sara Paxton, Pat Healy, Kelly McGillis

7. Open 24 Hours (2018)

7. Open 24 Hours (2018)

IMDb: 5.5

Özet: Mary ciddi paranoya ve halüsinasyonlardan muzdarip olan genç bir kadındır. Akıl hastanesinden ayrıldıktan sonra ıssız bir konumda bulunan bir benzin istasyonunda gece vardiyasında işe başlar. Mary’nin eski erkek arkadaşı ise 'The Rain Ripper' olarak bilinen acımasız seri katildir. Erkek arkadaşının kendisini öldürmek için hapishaneden kaçacağını düşünen Mary, yeniden halüsinasyon görmeye başlar. Çevresindeki insanlar yavaş yavaş ölmeye başladığındaysa şüpheleri oldukça kuvvetlenir.

Yönetmen: Padraig Reynolds, Slavisa Ivanovic

Oyuncular: Vanessa Grasse, Brendan Fletcher, Emily Tennant

8. Pet (2016)

8. Pet (2016)

IMDb: 5.7

Özet: Bir hayvan barınağında çalışan Seth yalnız yaşayan utangaç biridir. Lise yıllarından tanıdığı Holly ile bir gün otobüste karşılaşır. Kızla yakınlaşmak için bir adım atar ancak karşılık alamaz. Seth bu kızı takıntı haline getirir ve ne yazık ki bu takıntısı içindeki büyük psikopatlığı da ortaya çıkaracaktır. Seth Holly'i çalıştığı barınaktaki bir kafese kapatmaya karar verir. 

Yönetmen: Carles Torrens

Oyuncular: Dominic Monaghan, Ksenia Solo, Jennette McCurdy

9. The Funhouse (1981)

9. The Funhouse (1981)

IMDb: 5.9

Özet: Dört genç arkadaş olan Amy, Buzz, Richie ve Liz biraz eğlenmek için şehirdeki lunaparka giderler. Geç saatlere kadar eğlendikten sonra Liz, arkadaşlarına geceyi lunaparkta geçirmeyi önerir ve herkes kabul eder. Bu arada dört arkadaş, Frankenstein maskesi takan bir adamın bir falcıyı öldürdüğüne tanık olur. Dört arkadaş lunaparkın içine hapsolmuştur ve kabus gibi bir gece onları beklemektedir.

Yönetmen:  Tobe Hooper

Oyuncular: Elizabeth Berridge, Shawn Carson, Jeanne Austin

10. Pieces (1982)

10. Pieces (1982)

IMDb: 6.0

Özet: Boston'da bulunan bir üniversitede bazı cinayetler meydana gelmeye başlar. Bir seri katil kadınları öldürerek vücutlarını parçalara ayırmaktadır ve kadınların bazı parçalarını da çalmaktadır. Bu katili yakalamak için Teğmen Bracken görevlendirilir. Kampüs dekanıyla bir anlaşma yapan Teğmen, kampüse sızar ve katilin kim olduğunu bulmaya çaluşır.

Yönetmen: Juan Piquer Simón

Oyuncular: Christopher George, Lynda Day George, Frank Braña

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Starry Eyes (2014)

11. Starry Eyes (2014)

IMDb: 6.0

Özet: Oyunculuk hayali için yanıp tutuşan Sarah, birçok seçmeye katılmasına rağmen bir türlü kabul alamamıştır. Etrafında pek çok insan bulunmayan  Sarah'nın yakın çevresinde sadece oda arkadaşı Tracy ve fotoğrafçı olan Danny vardır. Bir gün gittiği bir korku filmi seçmesinde Sarah bir şekilde rolü kapar. Ancak bunun karşılığında gizemli bir tarikata katılması gerekmektedir.

Yönetmen: Kevin Kölsch, Dennis Widmyer

Oyuncular: Alex Essoe, Amanda Fuller, Noah Segan

12. Body Bags (1993)

12. Body Bags (1993)

IMDb: 6.1

Özet: Film üç hikayeyi konu etmektedir. İlk hikayede seri bir katilin kol gezdiği bir bölgedeki benzin istasyonunda çalışmaya başlayan genç Anne'in işteki ilk günü anlatılır. Kendinden önceki çalışandan istasyonu devralan Anne, ıssız bir yolun kenarındaki bu istasyonda gerilimli bir gece geçirir. İkinci hikayede saçları dökülen ve buna fena halde kafayı takmış olan Cobert için hayat artık cehenneme dönmüştür. Cobert, kafasını boyamak dahil her yolu sırasıyla denemeyi kafasına koyar. Son hikayede ise ünlü bir beyzbol oyuncusu geçirdiği trafik kazasında sağ gözünü kaybeder. Tek gözle beyzbol oynayamayacağı için çok üzülen adamın yardımına bir doktor koşar ve kendisine yeni bir teknikle göz nakli yapılır.

Yönetmen: John Carpenter, Tobe Hooper, Larry Sulkis

Oyuncular: John Carpenter, Tom Arnold, Tobe Hooper

13. Frankenhooker (1990)

13. Frankenhooker (1990)

IMDb: 6.2

Özet: Bir mucit olan Jeffrey Franken beyinler üzerinde enteresan deneyler yapmaktadır. Franken’in buluşları bunlarla da sınırlı değildir. En son icadı olan çim biçme makinası ev halkı tarafından oldukça takdir edilir. Söz konusu makine Franken’in kız arkadaşı Elizabeth Shelley'i küçük bir hata sonucu binlerce parçaya ayırır. Franken tüm parçaları bir araya getirmeye karar verir. Ancak kafa dışındaki parçaların çoğu olay yeri inceleme ekipleri tarafından toplandığından diğer parçaları başka bir şekilde bulması gerekir. Yeni parçalar bulabilmek için ise fuhuş mekanlarında arayışa girer.

Yönetmen: Frank Henenlotter

Oyuncular: James Lorinz, Joanne Ritchie, Patty Mullen

14. Devil (2010)

14. Devil (2010)

IMDb: 6.3

Özet:  Bir grup insan bir gökdelenin asansöründe mahsur kalır. Ancak bilmedikleri bir şey vardır ki aralarından bir kişi şeytandır. Ve o kişinin kim olduğunu bulmak oldukça zor olacaktır.

Yönetmen: John Erick Dowdle

Oyuncular: Chris Messina, Caroline Dhavernas, Bokeem Woodbine

15. Deathgasm (2015)

15. Deathgasm (2015)

IMDb: 6.3

Özet: Dünya hayatından sıkılan bıkan ve bunlan iki genç dünya dışı varlıklarla iletişime geçmeye çalışır. 'The Blind One' adlı bir şeytanı istemeden hayatlarına davet ederler.

Yönetmen: Jason Howden

Oyuncular: Milo Cawthorne, James Joshua Blake, Kimberley Crossman

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. The Endless (2017)

16. The Endless (2017)

IMDb: 6.5

Özet: İki kardeş gençken kaçtıkları tarikattın tekrar peşlerine düştüğünü öğrenir.  Tarikatın üyeleri gizemli bir olayın gelişine hazırlık yaparken, kardeşler de  gerçeği ortaya çıkarmak için çabalar. Çünkü aşarısız olmaları halinde, hayatlarının geri kalanını tarikatla birlikte geçirmek zorunda kalacaklardır.

Yönetmen: Justin Benson, Aaron Moorhead

Oyuncular: Aaron Moorhead, Justin Benson, Callie Hernandez

17. Phantasm (1979)

17. Phantasm (1979)

IMDb: 6.6

Özet: Abisiyle yaşayan Mike abisinin onu terk etmesinden çok korkmaktadır. Bu korkusu ise yersiz değildir çünkü abisi onu teyzesine bırakmayı planlamaktadır. Bir gün Mike, arkadaşı Tommy’nin cenazesinde çalıların arasından dürbünle izlerken cenaze levazımatçısının, Tommy’nin tabutunu gömmediğini ve bunun yerine cenaze arabasına yüklediğini görür.

Yönetmen: Don Coscarelli

Oyuncular: A. Michael Baldwin, Bill Thornbury, Reggie Bannister

18. The Beyond (1981)

18. The Beyond (1981)

IMDb: 6.6

Özet: Amerika’nın Louisiana eyaletinde  1927’de Schweick adında bir ressam 'Seven Doors Hotel' adlı otelde katledilir. Bu olaydan yıllar sonra oteli yeniden işletmek için alan Liza Merril bu otelin cehennemin 7 kapısından birinin üzerine inşa edildiğinden habersizdir. Böylece cehennem kapısı aralanmaya başlar.

Yönetmen: Lucio Fulci

Oyuncular: Catriona MacColl, David Warbeck, Cinzia Monreale

19. The Stepfather (1987)

19. The Stepfather (1987)

IMDb: 6.7

Özet: Oğlu ile yalnız bir yaşam süren Susan Maine, aile değerlerine önem veren Jerry Blake ile evlenir. Ancak Susan fark etmese de, oğlu yeni eşinde bazı tuhaflıklar fark eder. Bu adam kasaba kasaba dolaşarak bekar anneleri bularak evlenip ve bir noktadan sonra onları yok etmektedir.

Yönetmen: Joseph Ruben

Oyuncular: Terry O'Quinn, Jill Schoelen, Shelley Hack

20. Tales from the Crypt Presents: Demon Knight (1995)

20. Tales from the Crypt Presents: Demon Knight (1995)

IMDb: 6.7

Özet: Gizemli bir adam olan Brayker, polise giderek elinde bulunan çok özel anahtarların çalındığını söyler. Brayker'ın sahip olduğu bu anahtarlar yanlış kullanıldığında dünyayı kıyamete götürebilecek özel anahtarlardır. Brayker'ın anahtarlarını 'koleksiyoncu' olarak adlandırılan adamın eline geçmeden önce onları bulması gerekmektedir. Brayker çıkacak savaşı engellemek için harekete geçer ama kendisini zorlu bir savaşın içinde bulur.

Yönetmen: Ernest R. Dickerson

Oyuncular: Billy Zane, William Sadler, Jada Pinkett Smith

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. The Black Phone (2022)

21. The Black Phone (2022)

IMDb: 7.0

Özet: Çocukları hedef alan bir seri katil, 13 yaşındaki Finney Shaw’ı kaçırır. Tutsak edildiği odanın duvarındaki siyah telefonun katilin geçmişte öldürdüğü çocuklarla kurbanın iletişim kurmasını sağladığını fark eden Finney, ipuçları toplayarak kurtulmaya çalışır.

Yönetmen: Scott Derrickson

Oyuncular: Mason Thames, Madeleine McGraw, Ethan Hawke

22. Thirst (2009)

22. Thirst (2009)

IMDb: 7.1

Özet: Ölümcül bir hastalığın tedavisi için gizli bir laboratuvar kurulur. Emmanuel virüsüne karşı geliştirilen aşı, gönüllüler üzerinde test edilmektedir. Sang-hyun hastaların hayatını kurtarmak amacıyla gönüllü olarak deneye katılır. Yapılan deneyler sonucu 500 denek arasında hayatta kalmayı başaran ise yalnızca Sang-hyun olur. Ancak Sang-hyun iyilik yapmak için gittiği laboratuvardan bir vampir olarak çıkmıştır.

Yönetmen: Park Chan-wook

Oyuncular: Song Kang-ho, Kim Ok-bin, Hee-jin Choi

23. The Changeling (1980)

23. The Changeling (1980)

IMDb: 7.2

Özet: John Russell başarılı bir müzik profesörüdür. Bir gün eşini ve kızını bir trafik kazası sonrasında kaybeder. Uzun süre bu korkunç kazanın etkisinden kurtulamayan Russell, bu olayı unutabilmek adına bir üniversitede ders vermeye başlar. Sakin bir çalışma alanı için yeni bir ev ararken uzun zamandır boş olan büyük bir malikaneye taşınır. Bir süre sonra bu malikanede yalnız olmadığının farkına varacaktır.

Yönetmen: Peter Medak

Oyuncular: George C. Scott, Trish Van Devere, Melvyn Douglas

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın