Görüş Bildir
Haberler
Karamollaoğlu: 'İttifaklar Koalisyon Değil, Her Türlü Fikir Alışverişine Açığız'

Karamollaoğlu: 'İttifaklar Koalisyon Değil, Her Türlü Fikir Alışverişine Açığız'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Oğuzhan Asiltürk'e yaptığı ziyareti değerlendiren Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu,'Bugün durduğumuz yer belli. Ancak ittifaklar koalisyon değildir. Her türlü fikir alışverişine açığız' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Erken seçim tartışmaları yaşanırken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile peş peşe yaptığı görüşmeler ve akabinde Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Oğuzhan Asiltürk'ü ziyaret etmesi kulisleri hareketlendirdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Cuma namazı çıkışı ziyaretin kapsamına ilişkin 'Sayın Asiltürk benim bir büyüğümdür. Benim ziyaretim hem bir nezaket ziyareti hem de bu ittifak meselesinde yani bir seçim ittifakı mı olur veya geleceğe yönelik biz bir terörle mücadele verirken her türlü desteğin bizim yanımızda olması lazım. Yalnızlığı hissetmememiz lazım' ifadelerini kullandı. Erdoğan ayrıca 'Buna benzer görüşmeleri bundan sonra da yapacağım' diye ekledi. 

Bu görüşme ve açıklamaların ardından 'Saadet Partisi Cumhur İttifakı'na katılır mı?' sorusu gündeme geldi. Habertürk yazarı Nagehan Alçı, konuyu en yetkili isme, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'na sordu. Alçı'nın, Saadet lideriyle görüşmesinden aktardığı notlar şöyle:

"Oğuzhan bey ile bu konuları henüz konuşmadık"

"Oğuzhan bey ile bu konuları henüz konuşmadık"

Kulisler kaynarken dün akşam Sayın Karamollaoğlu’nu aradım ve tüm bu soruları kendisine sordum.

'Bu ziyaret size sürpriz oldu mu Sayın Genel Başkan?' diyerek girdim söze…

'Hayır Nagehan Hanım, ne sürprizi, Oğuzhan Bey bana geçen cumartesi günü Sayın Cumhurbaşkanı'nın kendisine ziyarete geleceğini haber vermişti. Önceden planlanmış ve bildiğim bir ziyaretti.'

'Ne hissettiniz bu ziyaret karşısında?' deyince 'Bu bir nezaket ziyareti, bu aşamada başka türlü görmek doğru olmaz' dedi.

Karamollaoğlu’na Saadet Partisi olarak durdukları yer ile ilgili Oğuzhan Bey’in bir rahatsızlığı, bir itirazı, aralarında bir fikir ayrılığı olup olmadığını sordum.

'Hayır, Oğuzhan Bey ile biz bu konuları konuşmadık. Kesinlikle böyle bir fikir ayrılığı ya da kendisinin Saadet Partisi’nin bulunduğu yere yönelik dile getirdiği bir itiraz yok. Yeri ve zamanı gelince bunlar oturulur, konuşulur.'

Sayın Asiltürk’ün Saadet Partisi’nin 2018 seçimlerine Millet İttifakı olarak gitmesine yönelik bir itirazı var mıydı?

Buna da çok net bir şekilde ‘hayır’ cevabı verdi Temel Bey.

"Bizim kapımız herkese açık"

"Bizim kapımız herkese açık"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Peki acaba Sayın Cumhurbaşkanının ittifak çağrısına nasıl bakıyor?

Sayın Karamollaoğlu ısrarla henüz bir seçim sath-ı maili olmadığını, dolayısıyla bu konuları konuşmak için erken olduğunu söyledi.

'Erken seçim bekliyor musunuz?' diye sordum, 'Hayır ancak 2022’nin sonundan itibaren seçim gündeme gelebilir' diye düşünüyorum, karşılığını verdi ve şunları söyledi: 'Bizim kapımız herkese açık Nagehan Hanım. Herkesle konuşuruz.'

Bunun üzerine 'Yani 'Cumhur İttifakı bünyesinde yer almak imkan dahilinde değildir, biz çok net bir şekilde Millet İttifakı’nın bir üyesiyiz' demiyor musunuz?' diye sorunca Karamollaoğlu 'Bugün durduğumuz yer belli. Ancak ittifaklar koalisyon değildir. Her türlü fikir alışverişine açığız' diye yanıtladı.

"Cumhurbaşkanının herkesle görüşmesinde fayda var"

"Cumhurbaşkanının herkesle görüşmesinde fayda var"

Sonra da şunları ekledi: 'Nagehan Hanım bu görüşmeler iyidir. Cumhurbaşkanının herkesle görüşmesinde fayda var. Yüz yüze görüşmek siyaseti yumuşatır.'

Temel Bey, Sayın Cumhurbaşkanı ile son olarak referandumdan önce görüşmüş. 'Sizinle de bir araya gelmek isterse ne cevap verirsiniz' dedim. 'Tabii ki böyle bir istekleri olursa yanıtımız olumlu olur' yanıtını verdi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu partisinde çeşitli kurulların istişare yolu ile karar aldığını, kimsenin tek başına Saadet Partisi'nin bulunduğu yer ya da stratejisi ile ilgili tek başına hüküm veremeyeceğini söyledi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
87
37
5
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gökberk

Siz sağcılar hepiniz aynısınız

Raruto

Siz fikirlerinizi İran'dan alırsınız anca