Görüş Bildir
Haberler
Karaman İl Özel İdaresi, Ensar Vakfı'na 25 Bin TL Yardım Etmiş

Karaman İl Özel İdaresi, Ensar Vakfı'na 25 Bin TL Yardım Etmiş

ATKN
18.04.2016 - 11:36 Son Güncelleme: 18.04.2016 - 15:57

Valiliğe bağlı İl Özel İdaresi'nin, çocuklara cinsel istismar skandalıyla gündeme gelen Ensar Vakfı'nın Karaman şubesine 'ranza, yatak, koltuk gibi ihtiyaçlarının karşılanması' için 25 bin TL yardım yaptığı ortaya çıktı. Karaman Valisi, söz konusu yurtlardan 'soruşturma başlatılınca' haberdar olduğunu belirtmişti...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Karaman'daki Ensar Vakfı'nın başvurusu üzerine, valiliğe bağlı İl Özel İdaresi Ensar Vakfı'na 25 bin TL yardım yapmış.

Hürriyet'ten İsmail Saymaz'ın haberine göre, Ensar Vakfı Karaman şubesi, faaliyetine başlamadan önce 2012’de İl Özel İdaresi’ne başvurarak 'öğrenci hizmetleri için ihtiyaç duyulan malzemelerin satın alınmasında kullanılmak üzere' yardım yapılmasını istedi.

İl Genel Meclisi'nin başvuruyu Plan Bütçe Komisyonu'na havale etmesinin ardından 19 Ekim 2012 tarihinde rapor hazırlayan komisyon, raporunda, Ensar Vakfı'nın kamu yararına çalışan vakıf olarak tescil edildiğini ve Bakanlar Kurulu'nun 16 Ağustos 2012 tarihli kararıyla vergi muafiyetine hak kazandığını belirtti.

Raporda, vakfa ait yurtlarda durumu iyi olmayan ailelerin çocukların barındırıldığı ve öğrencilerden ücret talep edilmediğinden dolayı Ensar Vakfı Karaman şubesinin 'öğrenci hizmetleri için ihtiyaç duyduğu' malzemelerin bütçesinin İl Özel İdaresi tarafından 25 bin TL'lik kısmının karşılanmasının uygun görüldüğü belirtildi.

Vali o evlerden 'soruşturma başlatılınca' haberdar olmuş

Vali o evlerden 'soruşturma başlatılınca' haberdar olmuş

Karaman Valisi Murat Koca

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cinsel istismar skandalının ardından Karaman'a giden CHP heyeti, 22 Mart'ta Karaman Valisi Murat Koca ile görüşmüştü.

CHP heyetinin incelemeleriyle ilgili aktardığı rapora göre Karaman Valisi, bu evlerin varlığından, savcılık soruşturması başlatılınca haberdar olduğunu söylemişti. 

Evlerin bir yasal dayanağının olmadığını anlatan Koca, 'Gizlilik kararı nedeniyle bu evlerin sahibi vakıf ve derneklerle ilgili bilgi veremem' demişti.

Ensar Vakfı Başkanı ne diyor?

Ensar Vakfı Başkanı ne diyor?

Ensar Vakfı Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu

Ensar Vakfı Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu, geçtiğimiz günlerde Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada, ilk ve ortaokul çocuklarının barındığı yurtlarının olmadığını belirterek, şunları söylemişti:

'Hiçbir yerde ilköğretim ve ortaokula yönelik ne bir evimiz ne de bir yurdumuz bulunmaktadır. Bütün faaliyetlerimiz yasal imkanlar dahilinde üniversite öğrencilerine ve lise öğrencilerine yönelik yurt ve ev hizmetleri anlamında devam etmektedir. Bunun dışında Türkiye genelinde başkaca hiçbir yerde, ilkokul ve ortaokul için evimiz, misafirhanemiz ya da yurdumuz bulunmamaktadır. Kaldı ki burası da bir yurt değil, bahsettiğimiz şube merkezimiz. Şube merkezimizde misafirhane olarak hizmet üretmekte olan bir yer. Bunun haricinde İlköğretim öğrencilerinin, ortaokul öğrencilerinin misafir edildiği, kaldığı, herhangi bir şubemiz de bir başka örneğimiz de bulunmamaktadır.'

Hürriyet ve AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
87
33
14
5
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
_orca_

"Pedofili-Sexomanyak paralı abiler vakıf kurdular. Kurdukları bu vakıfta yardıma muhtaç ailelerin çocuklarına eğitim olanağı verdiler. Dikkat çekmesin diye d... Devamını Gör

itsasin

feto gitti bunlar geldi .

_orca_

Feto gizliden seviyordu bunlar alenen seviyor diye yazayım da onedio silmesin.

vayarkadas

isteseniz de istemeseniz de o vakıf kapanacak ve yargılanacaksınız. artık kaçarı yok. valla yok.