Görüş Bildir
Haberler
İzmir'de 4.9 Büyüklüğünde Deprem: 3 Kişi Yaralandı, Birinin Durumu Ağır

etiket İzmir'de 4.9 Büyüklüğünde Deprem: 3 Kişi Yaralandı, Birinin Durumu Ağır

Eray İspir
04.11.2022 - 07:07 Son Güncelleme: 04.11.2022 - 09:20

İzmir'in Buca ilçesinde Richter ölçeğine göre 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Birçok sosyal medya kullanıcısı deprem öncesinde bir ses duyduğunu dile getirdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu panikle atlama sonucu 3 kişinin yaralandığını, birinin durumunun ağır olduğunu bildirdi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Depremde bir caminin minaresi yıkıldı.

Depremde bir caminin minaresi yıkıldı.

AFAD verilerine göre, bugün saat 03.29 sıralarında merkez üssü İzmir'in Buca ilçesinde olmak üzere, Richter ölçeğine göre 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Manisa ve  Aydın'ın ilçelerinde de hissedilen deprem paniğe neden oldu. Yerin 14.47 km altında meydana gelen depremde, Konak ilçesi Kubilay Mahallesi'nde bir caminin minaresi büyük bir gürültüyle yıkıldı.

Vali sosyal medya hesabından açıklama yaptı

Depremin sonrası sosyal medya hesabından açıklamada bulunan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, 'Kıymetli İzmirliler. Öncelikle geçmiş olsun. 4,9 büyüklüğünde olduğu ifade edilen Buca merkezli depremde ilimizde Konak'ta bir cami minaresi dışında hasar ve yüksekten atlama şeklinde yaralanmalar dışında herhangi bir sıkıntı olmamıştır. Tekrar geçmiş olsun' mesajını paylaştı.

Soylu: "3 yaralı var, birinin durumu ağır"

Soylu: "3 yaralı var, birinin durumu ağır"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremin ardından İzmir’e ziyarette bulundu.Konak ilçesinde deprem nedeniyle yıkılan cami minaresinin bulunduğu noktada incelemelerde bulunan Soylu, 'Atlamak suretiyle 3 yaralı vatandaşımız var. Birisinin durumu ağır, şu anda geldiği andan beri müdahalesi yapılıyor. Hastanelere 31 vatandaşımız panik sebebiyle başvurdular. Bunların 3’ü şu an tedavi altında, 1'i yoğun bakımda' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Batı Anadolu son 10 yıldır çok gergin'

'Batı Anadolu son 10 yıldır çok gergin'

Depremin ardından açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Ahmet Ercan, “Batı Anadolu son 10 yıldır çok gergin. Normalde Anadolu'da yüzde 52 ile en çok deprem beklediğimiz yer Kuzey Anadolu kırığıydı. Ancak son yıllarda Batı Anadolu'da gerginlik artışı söz konusu oldu. Kızıldeniz'in açılmasıyla Anadolu'nun bu gerginliği taşıyamaması sonucunda kırıklar oluşuyor. Onlardan bir tanesi Sisam depremi olarak 2020'de oldu. Şu anki deprem İzmir'de korktuğumuz İzmir kırığı üzerinde olmadı. Biz buna orta büyüklükte deprem diyoruz. Deprem yaklaşık 7 saniye sürdü. Kuşadası'nda beni uykudan uyandırdı. Melez ovasındaki yapılaşma hemen durdurulmalıdır. Bornova- Bayraklı ve Bornova kırığı etkisi altında olan Karşıyaka- Çiğli kesimleri İzmir'in tetikte olması gereken yerlerdir. Buradaki yapıların kentsel dönüşüm kavramı içinde hızlanarak iyileştirilmesi gerekiyor. Kesinlikle Bayraklı ve Bornova Ovası'ndaki yapılaşma durdurulmalı. Öncelikli olarak buralar taşınmalı'' ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada yayımlanan görüntülerde ise deprem öncesi gizemli bir ses duyulduğu iddia edildi

Sosyal medya kullanıcılarının bazıları deprem öncesinde şiddetli bir ses duyarak uyandıklarını sonrasında sarsıntıyı hissettiklerini iddia etti.

Deprem anına ilişkin bir başka görüntü

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sosyal medya kullanıcılarının yaşanan sarsıntı öncesi duydukları sese ilişkin yorumları şu şekilde👇

Sosyal medya kullanıcılarının yaşanan sarsıntı öncesi duydukları sese ilişkin yorumları şu şekilde👇
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
128
38
10
9
6
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Biker Lady

Gök gürültüsü gibi bir sesti, deprem anında eşyalardan gelen ses vs. değildi kesinlikle. Ve ne olduğunu anlayamadan alttan vurur şekilde birden salladı.

hylgnr

Buna deprem deniyor... Fay hatlarının kırılması yer değiştirmesinden kaynaklı bir olay... Tabiki gümbürtüyle gelecek çatırtı olacak... Yer sarsılıyor bilimse... Devamını Gör

Ermiyan Sürmeli

İnsan oğlu Allah u teâlânın getirmis olduğu musibetlere hikmet nazarından bakarsa ibret alır ama gaflet ile bakarsa 2 gün düşünür 3 gün devam eder o yüzden a... Devamını Gör

Biker Lady

Değil mi ya çok haklısınız. Zaten ben hayret ediyorum bu kadar pedofilinin, hak yiyen haramzadelerin, hırsızlığın, sapıklığın alıp başını gittiği bu ülkede h... Devamını Gör