Görüş Bildir
Haberler
İzlenme Süresiyle Netflix Tarihine Geçti! Türkiye'de Geçen Hafta En Çok İzlenen Netflix Dizi ve Filmleri

İzlenme Süresiyle Netflix Tarihine Geçti! Türkiye'de Geçen Hafta En Çok İzlenen Netflix Dizi ve Filmleri

claude cahun
31.03.2022 - 11:15

Her hafta platformdaki yapımların ne kadar izlendiğini duyuran Netflix'in 21-27 Mart tarihli verileri belli oldu. 'Netflix Top 10' listesinde yer alan bilgilere göre dizilerde zirvede yer alan yapım, ilk üç günkü izlenme süresiyle Netflix tarihine adını yazdırdı. Netflix'te ilk üç günde en çok izlenen İngilizce dizi olmanın yanı sıra tüm diziler içerisinde 'La Casa de Papel'in 5. sezonundan sonra platform tarihinde ilk üç günde en yüksek izlenme sayısına ulaşan ikinci dizisi olmayı da başardı. Eğer siz de 'Netflix Türkiye en çok izlenen dizi ve filmler neler?' diye merak ediyorsanız, detaylar içeriğimizde;

Not: Dizilerde birden fazla defa listeye girenlerin IMDb puanı ve künye bilgileri tekrara düşmemek adına verilmedi. Sadece konudan bahsedildi.

Kaynak: https://top10.netflix.com/turkey/tv
İçeriğin Devamı Aşağıda

Önce diziler!

10. Snowpiercer (3. sezon)

10. Snowpiercer (3. sezon)

Özet: Başarısız bir iklim değişikliği deneyi dünyadaki yaşamı yok olma noktasına getirir. Hayatta kalanlar ise dünyayı dolaşan bir trene binmiştir. Fakat bu tren, yeni bir sınıf sistemi ortaya çıkartmıştır. Dizinin üçüncü sezonu ise Ben'in buz örnekleri toplamak için trenden dışarı çıkmasını ve Kevin'ın Big Alice'teki direnişin arkasındaki ismi bulmaya çalışmasını takip ediyor. 

Oyuncular: Daveed Diggs, Mickey Sumner, Iddo Goldberg

Yaratıcılar: Graeme Manson, Josh Friedman

9. Kaçak Gelinler (2. sezon)

9. Kaçak Gelinler (2. sezon)

Özet: Üç kaçak gelinin yollarının kesişmesiyle başlayan kader ortaklıklarını anlatan dizinin ikinci sezonunda da Almila, Şebnem ve Kainat'ın maceraları kaldığı yerden devam ediyor. 

Oyuncular: Selin Şekerci, Deniz Baysal, Açelya Topaloğlu

Yönetmen: İnci Balabanoğlu Ahıska

8. Riverdale (5. sezon)

8. Riverdale (5. sezon)

Özet: Bir çizgi roman uyarlaması olan dizi, Riverdale Lisesi'nden okuyan Archie ve üç arkadaşının kasabanın gizemlerinin peşine düşmesini anlatıyor. Dizinin beşinci sezonu ise balo gecesi yaklaşırken Betty ve Jughead'in bir yönetmeni araştırması ve Veronica'nın bir dövüş için Arcihe'ye yardım etmesi gibi olayları takip ediyor. 

Oyuncular: K.J. Apa, Lili Reinhart, Camila Mendes

Yaratıcı: Roberto Aguirre-Sacasa

7. Kardeş Payı (2. sezon)

7. Kardeş Payı (2. sezon)

Özet: Üç kardeşin ikisi olan Metin ile Ali, tesisat işinde uğraşsalar da çok daha büyük hayalleri vardır. Dünyaya barışı getireceklerine inandıkları bir icat yapan kardeşlerin hikâyesini anlatan dizinin ikinci sezonunda, kardeşlerin tüm mahalleyi Divriği'ye götürmeleri sonrası yaşanan komik olaylar anlatılıyor. 

Oyuncular: Ahmet Kural, Murat Cemcir, Seda Bakan

Yaratıcı: Selçuk Aydemir

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kaçak Gelinler (1. sezon)

6. Kaçak Gelinler (1. sezon)

Özet: Farklı geçmişlere ve karakterlere sahip üç kadın, evlilik arifesindeyken kaçar. Bu üç kaçak gelinin yolları İzmir'de kesişir ve bundan sonraki yaşamlarında da kader ortaklıları devam edecektir.

5. The Last Kingdom (5. sezon)

5. The Last Kingdom (5. sezon)

Özet: Bernard Cornwell'in kaleme aldığı 'Savaş Lordu Yıllıkları' adlı kitap serisinden uyarlanan diziİngiltere'de egemenlik kurmak için sürekli karşı karşıya gelen iki halkın entrikaları, güç savaşları ve iktidar mücadelesini konu ediniyor. Dizinin beşinci sezonu ise Uhtred'in karşı karşıya kaldığı musibetlere karşı sürekli tetikte olması ve kardeşi Rognvaldr'ın kral Sigtryggr'ı ziyaret etmesi gibi olayları takip ediyor.

Oyuncular: Alexander Dreymon, Emily Cox, Millie Brady

Yaratıcı: Stephen Butchard

4. Cracow Monster (1. sezon)

4. Cracow Monster (1. sezon)

Özet: Alex adlı genç bir kadın, geçmişin etkisinden bir türlü kurtulamaz. Esrarengiz profesör Zawadzki'nin ilgisini çeken Alex, ondan yetenekli öğrenci grubuna katılması için davet alır. Başlarda bu teklife sıcak bakmasa da tuhaf olaylar yaşamaya başlamasıyla işler değişir. Çünkü bu grup doğaüstü fenomenleri araştırıp iblislerle savaşmaktadır.

Oyuncular: Barbara Liberek, Andrzej Chyra, Stanislaw Linowski

Yaratıcılar: Kasia Adamik, Olga Chajdas

3. Kardeş Payı (1. sezon)

3. Kardeş Payı (1. sezon)

Özet: Metin, Ali ve Feyyza (yanlış okumadınız) üç kardeştir. Metin ve Ali tesisatçılık işiyle uğraşsalar da asıl amaçları başkadır. Kimsenin ciddiye almadığı icatlarının çalışması üçünün yaşamını da değiştirecektir.

2. Pera Palas'ta Gece Yarısı (1. sezon)

2. Pera Palas'ta Gece Yarısı (1. sezon)

Özet: Gazeteci Esra, İstanbul'un tarihî Pera Palas Oteli'yle ilgili bir yazı hazırlamaktır. Bunun için oteli ziyarete giden Esra, burada geçmişe gidilebilen gizemli bir kapı keşfeder. Zamanda yolculuk yapan Esra, Türkiye'nin kaderini belirleyecek bir komployu durdurmak zorundadır.

Oyuncular: Hazal Kaya, Selahattin Paşalı, Yasemin Szawlowski

Yaratıcılar: Emre Şahin

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bridgerton (2. sezon)

1. Bridgerton (2. sezon)

Özet: Julia Quinn'in sevilen romanından uyarlanan dizi, birbirine oldukça bağlı sekiz kardeşin mensup olduğu kalabalık Bridgerton ailesinin, Londra'da yüksek sosyeteye girişi ve burada yaşadıklarını anlatıyor. Aşk ve entrikanın gırla gittiği dizinin ikinci sezonu ise Anthony'nin kendisine uygun bir eş araması, Eloise'nin sosyeteye tanıtılması ve Leydi Danbury'nin, kraliçenin genç kızlar arasından 'elmas' seçmesine yardım etmesi gibi olaylarla başlıyor.  

Oyuncular: Phoebe Dynevor, Regé-Jean Page, Nicola Coughlan

Yaratıcı: Chris Van Dusen

Şimdi de filmler!

10. 6 Underground

10. 6 Underground

Özet: Yaptıkları işlerde en iyi olan altı kişi, suçlulara karşı amansız bir savaş vermek için seçilmiştir. Ancak onların bu görevlerinde önce geçmişlerini tamamen silmeleri ve kendilerini ölü olarak göstermeleri gerekmektedir.

Oyuncular: Ryan Reynolds , Mélanie Laurent , Manuel Garcia-Rulfo

Yönetmen: Michael Bay

9. Next (2007)

9. Next (2007)

Özet: Birkaç dakika ileriyi görebilen Chris, eşsiz yeteneğini kullanmak isteyenlerden kaçarak Las Vegas'a gelir. Chris burada sihirbazlık yaparken bir FBI ajanı da nükleer bir saldırının önlenmesine yardım etmesini için yetenekli adamın peşine düşer.

Oyuncular: Nicolas Cage, Julianne Moore, Jessica Biel

Yönetmen: Lee Tamahori

8. Kurtarma Köpeği Ruby (Rescued by Ruby)

8. Kurtarma Köpeği Ruby (Rescued by Ruby)

Özet: Polis memuru Daniel'ın en büyük hayali, seçkin bir K-9 birimine katılmaktır. Bu hayalinde ona eşlik edecek olansa hiperaktif köpek Ruby'dir. Sahiplenilmesine karşı sürekli bakım evine gönderilen Ruby ve Daniel, işbirliğinin ötesinde bir dostluk kuracaktır.

Oyuncular: Grant Gustin, Scott Wolf, Kaylah Zander

Yönetmen: Katt Shea

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. İlk Aşk

7. İlk Aşk

Özet: 1990'lı yıllarda sakin bir Ege kasabasında yaşayan Arifoğlu ailesi, uzun yıllardır haber alınamayıp öldüğü ilan edilen ortanca kardeşin geri dönmesiyle adeta şok geçirir. Onun gelişiyle ailenin sırları da bir bir açığa çıkacaktır.

Oyuncular: Şenay Gürler, Çetin Tekindor, Halit Ergenç

Yönetmen: Nihat Durak

6. Düşeş (Windfall)

6. Düşeş (Windfall)

Özet: Çok zengin insanların nasıl yaşadığını merak eden genç bir adam, bir milyarderin boş olan yazlık evine gizlice girer. Ancak milyarder ve eşinin eve aniden gelmesiyle işler kontrolden çıkar. 

Oyuncular: Jason Segel, Lily Collins, Jesse Plemons

Yönetmen: Charlie McDowell

5. 9,75

5. 9,75

Özet: Mehmet Eroğlu’nun Gezi Direnişi’ni konu alan  “9,75 Santimetrekare” romanından uyarlanan film, kırklı yaşların başındaki Ahmet'in toplumsal çalkantıların ayyuka çıktığı bir dönemde beyninde tümör olduğunu öğrenmesini odağına alıyor. Hastalığı sebebiyle gerçek ve hayalin sınırlarının bulanıklaştığı günler geçiren Ahmet, en umulmadık anda aşk duygusunu tadıyor.

Oyuncular: Nejat İşler, Funda Eryiğit, Menderes Samancılar

Yönetmen: Uluç Bayraktar

4. The Adam Project

4. The Adam Project

Özet: Savaş pilotu Adam Reed, yaptığı zaman yolculuğunda 12 yaşındaki benliğiyle bir araya gelerek geleceği kurtarmak için kolları sıvar.

Oyuncular: Ryan Reynolds , Mark Ruffalo , Jennifer Garner

Yönetmen: Shawn Levy

3. Men in Black: International

3. Men in Black: International

Özet: Bugüne kadar evreni her türlü kötülükten koruyan Siyah Giyen Adamlar, bu defa çok tehlikeli bir düşmanla karşı karşıyadır. Ancak ekip genişledikçe içeriye düşmanlar da sızmıştır. Deneyimli bir ajan ve çaylak bir üye, hem uzaylılara karşı dünyayı koruyacak hem de ekibin içindeki köstebeğin peşine düşecektir. 

Oyuncular: Chris Hemsworth, Tessa Thompson, Kumail Nanjiani

Yönetmen: F. Gary Gray

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Kara Yengeç (Svart krabba)

2. Kara Yengeç (Svart krabba)

Özet: Kıyamet sonrası bir dünyada gizli bir görevdeki altı asker, aşırı soğuğun ve buz tutmuş bir hiçliğin ortasında bir paketi denizin ötesine geçirmelidir. Ancak bu iş göründüğünden çok daha zordur.

Oyuncular: Noomi Rapace, David Dencik, Aliette Opheim

Yönetmen: Adam Berg

1. Sen Yaşamaya Bak

1. Sen Yaşamaya Bak

Özet: Oğlu Can'ı tek balına büyüten Melisa, çok hasta olduğunu öğrenir. Hayatı bir anda tepetaklak olan genç kadın, bu sıkıntılı günlerde bir adamla tanışır.  Melisa aşkı yeniden içinde hissederken oğlu için duyduğu kaygısı yerini huzura bırakacak mıdır?

Oyuncular: Aslı EnverKaan Urgancıoğlu, Ezgi Şenler

Yönetmen: Ketche

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
3
2
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Citizen Cane

Düşes 5.7 ne ya 0.7'dir saçmalıktan başka bir şey değildi. Bridgerton bu sezon çok sıkıcıydı çoğu bölümde uyudum. Netflix'de aylardır doğru düzgün bir içerik... Devamını Gör