Görüş Bildir
Haberler
İzlemeyen Çok Şey Kaybeder! Onedio Editörleri Olarak Bu Ay İzleyip Önerdiğimiz 17 Dizi/Film

İzlemeyen Çok Şey Kaybeder! Onedio Editörleri Olarak Bu Ay İzleyip Önerdiğimiz 17 Dizi/Film

Aburoski
30.12.2020 - 12:49

Kara kara saatlerce 'Ne izlesem?' diye düşünmeye son! 🎬

Konular beyazperde.com sitesinden alınmıştır. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Other Lamb

1. The Other Lamb

IMDb 5,2

The Other Lamb, bir adam tarafından yönetilen ve tamamen kadınların bulunduğu bir tarikatta doğan bir kızın hikayesini konu ediyor. Saleh, Shepherd adındaki bir adamın lideri olduğu bir tarikatta dünyaya kalır. Tamamı kadınlardan oluşan tarikat, Saleh'ın hayatta bildiği tek şeydir. Kendi kendine yeten topluluk, uygarlıktan uzakta bir ormanda gizlidir. Shepherd, tarikatın koruyucusu, öğretmeni ve sevgilisidir. Shepherd'ın kızı gibi büyütülen Selah'ın zamanla bir eş konumuna gelmesi bekleniyor. Zaman geçtikçe Selah'tan istenilenler ve tarikatta yaşayanların başına gelenler genç kadının inancını tarikata olan inancını sorgulamaya başlamasına neden olur.

2. Dispatches from Elsewhere

2. Dispatches from Elsewhere

IMDb 6,7

Dispatches From Elsewhere, şans eseri bir araya gelen ve büyük bir gizemi çözmeye çalışan insanların yaşamına odaklanıyor. Dört sıradan insanın hayatı, kendilerini büyük bir gizemin ortasında bulmalarıyla bambaşka bir hal alır. Hayatın içinde gizlenen bir sırrı bulmaya çalışan insanlar, bir süre sonra araştırdıkları gizemin düşündüklerinden daha karmaşık olduğunu fark eder.

3. The Barrier

3. The Barrier

IMDb 6,7

Distopik bir Madrid'de, bir ailenin hayatta kalma mücadelesi, birbirinden bir bariyerden daha fazlasıyla ayrılmış iki dünya arasındaki eşitsizliği gözler önüne seriyor.

4. Brexit: The Uncivil War

4. Brexit: The Uncivil War

IMDb 7,0

Brexit, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılma sürecini konu ediyor. İngiliz seçmenleri Avrupa Birliği’nden ayrılmaya ikna etmek için Vote Leave adı verilen bir kampanya yürütülür. Kampanyanın başında bulunan isim ise Dominic Cummings’tir. Stratejist Dominic Cummings’e odaklanılan filmde, kampanya için yürütülen stratejiler ver perde arkasında yaşananlar gözler önüne seriliyor. Benedict Cumberbatch’in Dominic Cummings’e hayat verdiği filmin yönetmen koltuğunda Toby Haynes oturuyor.

5. Rose Island

5. Rose Island

IMDb 7,0

Genç bir mühendis olan Giorgio Rosa, hayatının zor bir döneminden geçmektedir. İşinden kovulan Giorgio, ailesinin artık kendisi ile konuşmaması ve hayatının aşkının onu terk etmesiyle başa çıkmaya çalışır. Tam da bu sırada Giorgio, imkansız gibi görünen bir düşüncesini hayata geçirmeye karar verir. Zor gözükse de denizin ortasında kendi adasını inşa eden Giorgio, adasını bir ulus olarak ilan eder. Bu durum üzerine İtalyan Hükümeti, idealist Giorgio’nun adasının İtalya'nın bir numaralı düşmanı olduğuna karar verir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Onward

6. Onward

IMDb 7,4

Hadi Gidelim, babalarını çok küçük yaşta kaybeden iki genç elf kardeşin hikayesini konu ediyor. Kardeşler, hatırlamakta zorlandıkları ve çok özledikleri babaları ile son bir gün geçirme fırsatlarının olduğunu öğrenirler. Dünyada var olan bir büyü, onların babaları ile kavuşmalarını sağlayacaktır. Kardeşler, bu fırsatı kaçırmamak için ne yapıp edip büyüye sahip olmanın yolunu bulmalıdır. Kendilerini zorlu bir mücadeleye sokan kardeşler, büyüye ulaşıp babalarını son bir kez görebilme imkanını bulabilecekler midir?

7. The Undoing

7. The Undoing

IMDb 7,5

The Undoing, başarılı bir terapist olan Grace Sachs’ın hayatına odaklanıyor. Mutlu bir evlilik süren Grace’in hayatı vahşi bir kazanın ardından kocasının kaybolması ile kabusa döner. Kendisini bir anda felaketler dizisinin ortasında bulan talihsiz kadın, oğluyla birlikte yeni bir sayfa açmaya çalışır. You Should Have Known” romanından uyarlanan The Undoing’in başrolünü Nicole Kidman üstleniyor. The Night Manager ile Emmy kazanan Susanne Bier’ın yönetmen koltuğunda oturduğu dizinin senarist ve showrunner koltuğunda David E. Kelley bulunuyor.

8. Virgin River

8. Virgin River

IMDb 7,5

Virgin River, sakin bir yaşam için uzak bir Kaliforniya kasabasına taşınan Melinda Monroe’nin hikayesini işliyor. Yeni bir sayfa açmaya karar veren Melinda, kasaba hayatının beklediği kadar basit olmadığını keşfedecektir. Robyn Carr’ın imzasını taşıyan 20 romandan oluşan seriden uyarlanan dizinin showrunner koltuğu Sue Tenney’e emanet.

9. Doubt

9. Doubt

IMDb 7,5

Altmışlı yılların siyasal gerilimlerinin tetiklediği nahoş hadiseler en fazla Amerika'nın varoşu olarak nitelendirebileceğimiz Bronx'ta kendini göstermektedir. Bronx'taki St. Nicholas kilisesi Karizmatik Rahip Flynn (Philip Seymour Hoffman), korkunun ve disiplinin gücüne yürekten inanan Rahibe Aloysius Beauvier'in (Meryl Streep) ateşli bir şekilde savunduğu katı gelenekleri yıkmak için çaba göstermektedir. Sene 1964'tür ve ülkenin politik iklimindeki değişim rüzgarlarının kilise camiasını da etki altına alması gecikmez. Beyazların tahakkümündeki bir okula ilk kez Donald Miller adlı siyah bir öğrenci kabul edilmiştir. Geleceğe umutla bakan genç ve masum rahibe James (Amy Adams), Peder Flynn ile ilgili bir şüphesini Rahibe Aloysius ile paylaşarak Peder Flynn'ın Donald'a karşı aşırı bir yakınlık gösterdiğini anlatır. Bu iddia ve suçlama üzerine harekete geçen Rahibe Aloysius, gerçeği ortaya çıkartmak ve Peder Flynn'ı okuldan attırmak için büyük bir mücadele başlatır. Rahibe Aloysius artık Peder Flynn'a karşı müthiş bir irade savaşına kilitlenmiştir. Bu mücadelenin hem kilise hem de okul üzerinde yıkıcı sonuçlar getirmesi tehlikesi vardır.

10. Modern Love

10. Modern Love

IMDb 8,0

Modern Love, insan ilişkilerini konu ediyor. Her bir bölümde farklı konuların ele alındığı dizide aşkın karmaşık doğası ele alınıyor. Birbirinden farklı hikayeler ve karakterler ile birlikte aşk ve insan ilişkilerinin işlendiği dizide, cinsellik, romantizm, platonik aşk, kendini sevme gibi aşkın değişik formları masaya yatırılıyor. Sekiz bölümden oluşan dizinin her bir bölümü yarım saat sürüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Sneaky Pete

11. Sneaky Pete

IMDb 8,1

Breaking Bad'in yıldızı Bryan Cranston'ın yapımcılığını üstlendiği Sneaky Pete dizisinde, Giovanni Ribisi tarafından canlandırılan hapisten yeni çıkmış Marius, eski hücre arkadaşı Pete'in kimliğini alır. Marius isimli bu düzenbaz, Pete'in ailesini ve çevresini kendisinin Pete olduğuna ikna etmeye çalışmaktadır...

12. Rita

12. Rita

IMDb 8,1

Danimarka yapımı komedi-drama türü dizi; bağımsız, açık sözlü ve öğrencileri tarafından çok sevilen ama yetişkinlerle o kadar iyi geçinemeyen öğretmen Rita’yı anlatıyor.

13. Good Omens

13. Good Omens

IMDb 8,1

Kıyametin adım adım yaklaşmakta olduğu bir dünya tasvirinin sunulduğu dizide, cennetin dünyadaki temsilcisi melek Aziraphale ile cehennemin dünyadaki temsilcisi Crowley konu ediliyor. 

Neil Gaiman ve Terry Pratchett'in birlikte kaleme aldığı 1990 basımı Good Omens romanında uyarlanan dizinin oyuncu kadrosunda  Michael Sheen,  David Tennant,  Jack Whitehall, Michael McKean, Miranda Richardson, Adria Arjona, Nina Sosanya, Ned Dennehy ve Ariyon Bakare yer alıyor.

14. Mozart in the Jungle

14. Mozart in the Jungle

IMDb 8,2

Blair Tindall'ın Mozart In The Jungle: Sex, Drugs and Classic Music isimli kitabından uyarlanan dizi, New York'ta yaşayan profesyonel bir obuacının yaşadığı çılgın hayatı ve müzik dünyasının perde arkasını anlatıyor.

15. The Young Pope

15. The Young Pope

IMDb 8,4

Başrollerinde Jude Law ve Diane Keaton'ın yer aldığı The Young Pope, muhafazakar kimliğiyle ve yoksullara karşı merhametiyle ön plana çıkan, çatışmalarla ve karışıklıklarla dolu Amerikalı bir papanın hikayesini merkezine alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. The Boys

16. The Boys

IMDb 8,7

The Boys, süper kahramanların güçlerini ve şöhretlerini kötüye kullandığı bir evrende geçiyor. Kendilerini kanunu korumaya adayan ve “The Boys” olarak adlandırılan bir grup insan, yozlaşmış süper kahramanları ortadan kaldırmak için zorlu bir yolculuğa çıkar. Preacher’ın yazarı Garth Ennis ile Derick Robertson’ın kaleme aldığı çizgi romandan uyarlanan dizi, Supernatural’ın yaratıcısı Eric Kripke’nin imzasını taşıyor. Yönetmen koltuğunda ise en son Preacher’da birlikte çalışan Evan Goldberg ile Seth Rogen var.

17. The Marvelous Mrs. Maisel

17. The Marvelous Mrs. Maisel

IMDb 8,7

The Marvelous Mrs. Maisel 1960’lı yıllarda, New York City’de geçiyor. Şehrin lüks semtlerinden birinde eşi ve iki çocuğuyla birlikte yaşayan Miriam “Midge” Maisel hayatta istediği her şeye sahiptir. Ancak bir gün tesadüf eseri, hiç bilmediği bir yeteneğe sahip olduğunu keşfeder ve bu gelişme hayatını derinden sarsar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
56
24
12
7
4
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
1913

the boys güzel dizi ancak izlemeyenin çok şey kaybeceği statüsünde mi bilemedim :)

Mustafa Karakoç

Helstrom var bide izlemenizi öneririm.

Kadir Aydın

STAR WARS