Görüş Bildir
Haberler
İsviçre'nin Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? İsviçre'nin Dili Nedir?

İsviçre'nin Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? İsviçre'nin Dili Nedir?

Müge Kakşi
04.02.2022 - 11:45

Batı, Orta ve Güney Avrupa'nın kesişim noktasında bulunan İsviçre dünyadaki önemli ülkeler arasında yer alıyor. 26 kantondan ve bir federal merkezden oluşan İsviçre federal bir cumhuriyet ülkesi olarak biliniyor. İsviçre'nin toplamda beş kara sınırı komşusu bulunmaktadır. Bu ülkeler  Almanya, Fransa, İtalya, Avusturya ile Lihtenştayn olarak biliniyor. Alpler, Jura Dağları ve İsviçre Platosu arasında yer alan İsviçre'nin denize kıyısı bulunmaktadır. Şehirlerin büyük bir kısmı ise İsviçre platosunda yer almaktadır. Zürih ve Cenevre ülkenin küresel ve ekonomik merkezleri olarak bilinmektedir. Uzun bir tarih boyunca silahlı tarafsızlık durumunda olan İsviçre'de 1815 yılından bu zamana kadar bir savaş yaşanmamıştır. İsviçre'ye dair detaylar merak edilip araştırılıyor. Peki, İsviçre'nin yüzölçümü kaçtır? İsviçre'nin dili nedir? İsviçre'nin nüfusu kaçtır? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Dünya çapında barışa yönelik tüm faaliyetlere kaytılan İsviçre, Birleşmiş Milletler'e 2002 yılında katılmıştır. Kızılhaç'ın doğduğu ülke olarak bilinen İsviçre bununla birlikte birçok uluslararası organizasyona da ev sahipliği yapan bir ülkedir. Uluslararası ilikiler konusunda aktif olan İsviçre Avrupa Birliği üyesi değildir. İsviçre GSYİH'e göre dünya üzerindeki en zengin ülkelerden biri olmakla birlikte, ülkede kişi başına düşen mal varlığı da oldukça fazladır. Popüler şehirleri Zürih ve Cenevre'de dünya sıralamasında en yüksek yaşam standartına sahip ülkeler arasında yer almaktadır. Dil ve kültür açısından dört bölgeye ayrılabilen İsviçre'de bu bölgeler; Almanca, Fransızca, İtalyanca ve Romanşça olarak sayılabilir. Birçok kişi İsviçre'nin dilini ve nüfusunu merak ediyor. İsviçre'nin dili, yüzölçümü ve nüfusuna dair tüm detaylara haberimizin içeriğinden ulaşabilisiniz...

İsviçre'nin Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? İsviçre'nin Dili Nedir?

İsviçre'nin Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? İsviçre'nin Dili Nedir?

İsviçre'nin nüfusu merak edilen konular arasında yer alıyor. İsviçre'nin nüfusu 2019 yılı verilene göre 8.570.000 kişi olarak bilinmektedir. Bununla birlikte ülkenin hem facto başkenti hem de popüler şehri olarak bilinen Bern'in nüfusu ise 2019 verilene göre 133.883 kişi olarak sayılmıştır.

Ülkenin merak edilen bir diğer özelliği ise yüzölçümü olarak biliniyor. İsviçre'nin yüzölçümü 41.285 kilometrekare olarak bilinirken ülkede su alanlarının kapladığı alan ise yüzde 4,2 olarak biliniyor. Aynı zamanda ülkende federal otoritelerin merkezi olarak bilinen Bern'in yüzölçümü ise 51,6 kilometrekaredir.

Resmi bir dili bulunmayan İsviçre'de konuşulan diller çoğunlukla Almanca, Fransızca, İtalyanca ve Romanşça olarak bilinmektedir. Yüzde 72,2 oranla en çok konuşulan dil ise Almanca'dır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın