Görüş Bildir
Haberler
Avusturya'nın Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? Avusturya'nın Dili Nedir?

Avusturya'nın Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? Avusturya'nın Dili Nedir?

Müge Kakşi
31.01.2022 - 11:05

Orta Avrupa'da yer alan ve denize hiç kıyısı bulunmayan Avusturya dünyada önemli ülkeler arasında yer alıyor. Dokuz eyaletten meydana gelen Avusturya'nın toplamda yedi tane kara sınırı komşusu bulunmaktadır. Bunlar; Lihtenştayn, İsviçre, İtalya, Slovenya, Macaristan, Slovakya, Almanya, Çek Cumhuriyeti olarak bilinmektedir. Avusturya tarihi ilk olarak 976 yılında Avusturya Markgraflığı olarak ortaya çıktı. Sonrasında tarihte en etkili kraliyet ailelerinden biri olan Habsburg Hanedanı tarafından yönetilen bir devlet konumunu aldı. 1800'lü yılların ilk yarısından sonra Macaristan ile anlaşmaya giden Avusturya, Avusturya- Macaristan ikili monarşisini kurmuştur. Sonrasında Macaristan'dan da ayrılan Avusturya Almanya ile birleşti. Bu süreçte de başarısız olan Avusturya ilk cumhuriyet denemesinin ardından 1945'te tam olarak kendi kendini yöneten demokratik bir ulus devlet haline gelerek ikinci cumhuriyet olarak yeniden kuruldu. Birçok kişi Avusturya'ya ait bazı bilgileri merak ediyor. Peki, Avusturya'nın yüzölçümü kaçtır? Avusturya'nın dili nedir? Avusturya'nın nüfusu kaçtır? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Günümüzde bir Federal Başkan ve Şansölye tarafından yönetilen Avusturya parlementer temsili demokratik bir ülkedir. Ülkenin en popüler ve büyük şehirleri arasında Viyana, Linz, Graz, Salzburg ve Innsbruck bulunmaktadır. Avusturya gayri safi yurt içi hasılaya göre dünyanın en zengin 20 ülkesinden biri olarak bilinmektedir. Ayrıca yaşam standartları açısından da iyi bir konumda olan Avusturya bu bakımından başka ülkelerden de göç almaktadır. Ülkenin hem başkenti hem de en büyük şehri Viyana ise yaşam kalitesi bakımından uluslarası sıralamalarda her zaman önlerde yer almaktadır. İkinci Cumhuriyet olarak kurulduğundan beri dünyada tarafsızlığını ilan eden Avusturya Avrupa Birliği gibi birçok uluslararası örgüte üyedir. Aynı zamanda Schengen Anlaşması'nı imzalayan Avusturya 1999'dan beri Euro para birimini kullanmaktadır. Birçok kişi Avusturya'ya dair bazı bilgileri internet üzerinden araştırıyor. Avusturya'nın yüzölçümüne, nüfusuna ve diline dair tüm detaylara haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz...

Avusturya'nın Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? Avusturya'nın Dili Nedir?

Avusturya'nın Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? Avusturya'nın Dili Nedir?

Avrupa'nın önemli ülkeleri arasında yer alan Avusturya hakkında merak edilen konulardan biri nüfusu oluyor. Avusturya'nın nüfusu 2018 tahmini verilerine göre 8.838.171 kişi olarak bilinmektedir. Ülkenin hem başkenti hem de en büyük şehri olan Viyana'nın nüfusu ise yaklaşık olarak 1.900.000 kişi olarak biliniyor. 

Avusturya hakkında merak edilen bir diğer konu ise yüzölçümü. Avusturya'nın yüzölçümü 83.879 kilometrekaredir. Bununla birlikte yine hem popüler hem de başkent olan Viyana'nın yüzölçümü ise 414,87 kilometrekare olarak bilinmektedir. Fakat Viyana ülkenin 9 eyaleti arasında yüzölçümü olarak en küçük şehridir. 

Avusturya'nın resmi dili Almanca olarak belirlenmiştir. Ama her ne kadar resmi dil Almanca olsa da birçok Avusturyalı çeşitli Bavyera lehçelerinde konuşmaktadırlar. Bununla birlikte ülkede konuşulan diller arasında Macarca, Slovence ve Burgenland Hırvatçası da bulunmaktadır.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın