Görüş Bildir
Haberler
İtalya'nın Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? İtalya'nın Dili Nedir?

İtalya'nın Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? İtalya'nın Dili Nedir?

Müge Kakşi
26.01.2022 - 11:43

Güney Avrupa'da bulunan İtalya'da dünya üzerinde önemli ülkeler arasında yer alıyor. Büyük bir kısmı İtalya Yarımadası üzerinde bulunan ülke aynı zamanda Akdeniz'deki en büyük iki ada olan  Sicilya ve Sardinya'nın da sahibidir. Fransa, İsviçre, Avusturya ve Slovenya ile kara sınır komşusu olan İtalya'nın toprakları içerisinde bağımsız olan Vatikan ve San Marino ülkeleri de yer almaktadır. Avrupa Birliği'ne bağlı ülkeler arasında en kalabalık üçüncü ülke olma özelliği gösteren İtalya'nın başkenti ise Roma'dır. Çok eski zamanlardan beri Katolik Klisesi'nin merkezi olan İtalya aynı zamanda Batı Uygarlığı'nın ve mimarinin de merkezi olmuştur. Bu özellikleri bakımından turistik açıdan da gelişmiş olan İtalya'ya dair bazı bilgiler internet üzerinden araştırılıyor. Peki, İtalya'nın nüfusu kaçtır? İtalya'nın yüzölçümü kaçtır? İtalya'nın dili nedir? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik... 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Güney Avrupa'da yer alan ve Akdeniz'e kıyısı bulunan İtalya bölgedeki konumu itibariyle eski zamanlardan beri pek çok Avrupa uygarlığına ev sahipliği yapmıştır. Ülkenin ismi Hint Avrupa kökenli İtalikler antik topluluğundan gelmektedir. Sonrasında pek çok uygarlığın barındığı İtalya yüzyıllar boyunca Roma İmparatorluğu tarafından yönetilmiştir. O dönem ülke hukuk, teknoloji, ekonomi, sanat ve edebiyat alanlarında yükselişe geçmiş ve tüm dünyaya ün salmıştır. Parlementer demokrasi ile yönetilen İtalya üniter bir cumhuriyet ülkesi olarak bilinmektedir. Bölgesel bir güç olarak kabul edilen İtalya uluslararası ilişkiler bakımından da önemli bir konuma sahiptir. Daha sonradan Avrupa Birliği adını alan Avrupa Ekonomik Topluluğun kurucu üyeleri arasında yer alan İtalya aynı zamanda küresel çapta sanat, müzik, edebiyat, felsefe, bilim, teknoloji ve moda merkezi haline gelmiştir. Tüm bunların yanında en çok ziyaret edilen ülkeler arasında 5. sırada yer alan İtalya en çok Dünya Mirası'na sahip ülke olarak da bilinmektedir. İtalya'nın yüzölçümüne, nüfusuna ve diline dair tüm detaylara haberimizin ayrıntılarından ulaşabilirsiniz...

İtalya'nın Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? İtalya'nın Dili Nedir?

İtalya'nın Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? İtalya'nın Dili Nedir?

İtalya'nın en çok merak edilen özelliklerinden biri nüfusu oluyor. İtalya'nın tahmini nüfusu 60.483.973 kişi olarak bilinmektedir. Ayrıca ülkenin hem en büyük şehri hem de başkenti olarak bilinen Roma şehrinin nüfusu ise 2,645,907 kişi olarak biliniyor. 

İtalya hakkında merak edilen bir diğer konu ise yüzölçümü oluyor. Güney Avrupa ve Akdeniz'de önemli bir konuma sahip olan İtalya'nın yüzölçümü 301.338 kilometrekare olarak bilinmektedir. Ülkede toplam su alanları ise yüzde 2,4'ünü kaplamaktadır. Avrupa'nın en geniş alana yayılmış başkentlerinden biri ve aynı zamanda turistik açıdan önemli bir yere sahip Roma'nın yüzölçümü ise 1.285,31 kilometrekare olarak ölçülmüştür. 

İtalya'nın resmi dili ise İtalyanca olarak belirlenmiştir. Ülkeye eğitim amaçlı veya iş amaçlı gelen diğer vatandaşlar ise kendi aralarında çeşitli diller konuşmaktadır.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
3
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın