Görüş Bildir
Haberler
2 Kişinin Hayatını Kaybetttiği Otobüs Kazasında Şoför Serbest Kaldı

2 Kişinin Hayatını Kaybetttiği Otobüs Kazasında Şoför Serbest Kaldı

ATKN
23.02.2015 - 16:04 Son Güncelleme: 23.02.2015 - 16:05
İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Sarıyer'de dün, kontrolden çıkan belediye otobüsü caddedeki araçları biçerek, kaldırıma çıktı. Kazada otobüsün altında kalan 2 kişi ölmüş, 8 kişi de yaralanmıştı. Kazanın ardından gözaltına alınan otobüs şoförü Fikret Gülbahar, adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

Otobüs şoförü Gülbahar, kazanın gaz pedalının takılı kalması sonucu meydana geldiğini, kendisinin kusurunun bulunmadığını öne sürdü.

Konuyla ilgili olarak Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan kaza raporunda, otobüsün gaz pedalının takıldığı iddialarının araştırılması için bilirkişi tarafından incelenmesi istendi.

BİNAYA ÇARPIP DURABİLDİ

Sarıyer, Tarabyaüstü'nde dün, henüz belirlenemeyen bir nedenle kontrolden çıkan belediye otobüsü, karşısına çıkan araçlara çarparak 200 metre kadar sürükledikten sonra bir binaya çarparak durabilmişti. Olayda kaldırımda yürürken otobüsün altında kalan iki kişi ölürken 12 kişi yaralanmıştı. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından olayla ilgili hazırlanan kaza raporunda, olayın sebebini ortaya çıkarmak için kaza yapan otobüste bilirkişi tarafından inceleme yapılması istendi. Olayda yaralanarak hastaneye kaldırılan otobüsün şoförü Fikret Gülbahar, aracın gaz pedalının takılı kaldığını, kazanın bu nedenle olduğunu iddia etmişti.

İKİ KAZA BİRBİRİNE BENZİYOR

Öte yandan yetkililer, kazanın 2014 yılının Ekim ayında Kabataş'ta meydana gelen ve 2 kişinin ölümü 13 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan belediye otobüs kazasına, oluş şekli itibariyle çok benzediğini belirterek, yapılacak teknik incelemenin ardından olayın sebebinin ortaya çıkacağını söylediler. Öte yandan 1991 yılında ehliyet aldığı belirlenen şoför Fikret Gülbahar'ın daha önceden sadece iki kez ceza yazıldığı öğrenildi. 

ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI

Sarıyer'de 2 kadının hayatını kaybettiği kaza nedeniyle tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen otobüs sürücüsü Fikret Gülbahar, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

DHA ve İHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0