Görüş Bildir
Haberler
İngiltere'de Binler Gazze İçin Yürüdü

İngiltere'de Binler Gazze İçin Yürüdü

Fatih UZUN
19.07.2014 - 18:41

İngiltere’nin başkenti Londra’da binlerce insan, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırısını protesto etmek için sokağa çıkarken Fransa’da yasağa rağmen yapılan eylemlere polis saldırdı.

İsrail’in Gazze’ye düzenlediği kara harekatı dünyanın birçok yerinde protesto edilirken, Londra’da Downing Caddesi’nde yapılan eyleme binlerce kişi katıldı. Kensington’daki İsrail Büyükelçiliği önünde biten yürüyüşün, Londra’nın son dönemde sahne olduğu en büyük eylem olduğu belirtildi.

Fransa'da yasak!

Nüfusunun yüzde 5 ila 10 arası Müslüman olan ve sosyalist Cumhurbaşkanı François Hollande tarafından Gazze’ye yönelik destek eylemlerinin yasaklandığı Fransa’da ise yaklaşık beş bin kişi Paris’te yürümek istedi. Polis, Barbes Meydanı’nda toplanan eylemcilere yürümelerine izin vermezken, ara sokaklarda polisler protestocular arasında çatışmalar yaşandı.

Bu iki ülke dışında Güney Afrika, Yemen, Tunus, İtalya, Ürdün, Hindistan, İspanya, Almanya, Çin, ABD, Güney Kore ve Yunanistan’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda ülkede protestolar düzenlendi.

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/dunya/ingilte...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0