Görüş Bildir
Haberler
Herkes Bunları İzledi! 2023 Yılı Boyunca Bizi Ekranlara Kilitleyen 25 Dizi

etiket Herkes Bunları İzledi! 2023 Yılı Boyunca Bizi Ekranlara Kilitleyen 25 Dizi

Gülbeyaz
16.12.2023 - 14:31

Günümüzde birçok harika televizyon programı var. 2023 yeni çıkan diziler, sevilen showların son sezonları ve inanılmaz olan bazı son bölümlerle doluydu.. Gelin 2023 yılı boyunca gönlümüzde taht kurmuş, baştan sona muhteşem sezonlar sunan 25 televizyon programına birlikte bakalım. 👀

Kaynak: https://www.buzzfeed.com/noradominick...
İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Dead Ringers

25. Dead Ringers

IMDb: 6.5

Rachel Weisz'ın Dead Ringers yapımında tek başına ikiz kardeşleri canlandırması olağanüstüydü. Weisz'ın çift rolleriyle Tatiana Maslany'nin Orphan Black'teki parlaklığına hatırlatan cesur ve büyüleyici bir yolculuktu. Yılın en iyi sınırlı dizilerinden biriydi.

24. Queen Charlotte: A Bridgerton Story

24. Queen Charlotte: A Bridgerton Story

IMDb: 7.4

Queen Charlotte: A Bridgerton Hikayesi, bir Bridgerton yan hikayesinin ne kadar iyi olabileceği konusundaki tüm beklentileri altüst etti. Hatta bu serinin bugüne kadarki en iyi sezonu olduğunu iddia edenler bile mevcut. Shonda Rhimes tarafından yazılan güçlü bir hikaye ve India Amarteifio ile Corey Mylchreest'in inanılmaz kimyasıyla, Queen Charlotte, hepimizin anladığını düşündüğümüz bir Bridgerton karakteriyle nefes kesici bir hikaye yarattı.

23. Ahsoka

23. Ahsoka

IMDb: 7.6

Star Wars TV dizisi, Ahsoka ile tam gaz devam ediyor. Star Wars Rebels karakterlerinin bu mini dizide canlandırılması harikaydı. Ahsoka, The Mandalorian ve ObiWan Kenobi'nin hikaye anlatımını bir adım öteye taşıdı. Rosario Dawson, Natasha Liu Bordizzo, Mary Elizabeth Winstead, Ray Stevenson ve daha fazlası unutulmaz performanslar sergiledi, ancak genç Ahsoka rolündeki Ariana Greenblatt ve Anakin Skywalker rolündeki Hayden Christensen öne çıktı. Star Wars evreni, Dave Filoni'nin yetenekli ellerinde ve Ahsoka'daki çalışması bunun kanıtı.

22. Gen V

22. Gen V

IMDb: 7.8

Gen V, The Boys'un popüler dizisinden bir spinoff, bu yıl başarıyla gerçekleşti. Godolkin Üniversitesi'ndeki bir grup öğrenciye odaklanan dizi, The Boys'un dünyasını genişletiyor ve yeni süper kahraman nesline bakış sunuyor. Diziyi harika kılan, The Boys'un vahşi doğasını sürdürmesi ve yetişkin karakterlerin politik durumunun bu üniversite öğrencilerini nasıl etkilediğini göstermesi.

21. Poker Face

21. Poker Face

IMDb: 7.9

Yönetmen Rian Johnson ile Natasha Lyonne, 2023'te Poker Face ile ekranlara geri döndü. ABD boyunca seyahat eden Charlie'yi (Lyonne) takip eden ve cinayetleri çözen bu dizi, yeni bir nesil için Columbo'nun popülerleştirdiği ters dedektiflik hikayesini yeniden canlandırdı. Her hafta harikulade konuk yıldızlar ve Natasha'dan bir kez daha ödül kazanmaya değer bir performans ile Poker Face, herkesi başından itibaren kendine bağladı. Her bölüm, mükemmel bir şekilde inşa edilmiş bir oyun gibi hissettirdi ve her hafta Charlie'nin her cinayet gizemini nasıl çözeceğini görmek için heyecanla izlemek ayrı bir keyifti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. The Other Two

20. The Other Two

IMDb: 7.9

The Other Two, kahkahalarla dolu anları ve komik oyuncu kadrosu ile öne çıkan mükemmel bir komedi dizisi. Güçlü bir yazım, yönetim ve topluluk sunar. En son sezonla sona ermiş olsa da, her zaman keşfedilecek yeni şakalar olduğu için tekrar izlemeye değer.

19. Beef

19. Beef

IMDb: 8.0

Dizi bir trafik kazası olayının ardından yolları kesişen iki yabancı olan Danny (Steven Yeun) ve Amy (Ali Wong) karakterlerini takip eder. Steven ve Ali'nin ödül kazanmış performanslarına dayanan Beef, tam bir kaos, kara mizah ve insan ilişkilerinin arındırıcı bir keşfi arasında mükemmel bir denge kurmayı başardı. Ancak Beef'in tüm güçleriyle birlikte, yıldızı David Choe ile ilgili iddialar da göz ardı edilemez.

18. Shrinking

18. Shrinking

IMDb: 8.0

Jason Segel, üç çok sevilen TV showunun merkezinde yer alıyor. Freaks and Geeks, How I Met Your Mother ve Shrinking. Dizi, bir yıl önce eşinin ölümünün ardından hayatını yeniden kontrol altına almayı deneyen terapist Jimmy'yi (Segel) takip ediyor. Jason'ın yanı sıra, Harrison Ford, Jessica Williams, Lukita Maxwell ve daha birçokları, karmaşık ve büyüleyici karakterlerle dolu harika bir topluluğu canlandırırken komik ve nüanslı performanslar sergiliyorlar.

17. The Fall of the House of Usher

17. The Fall of the House of Usher

IMDb: 8.0

Mike Flanagan, günümüzde çalışan en iyi hikaye anlatıcılarından biri olarak dikkat çekiyor. Korku türünü kullanarak etkileyici, yürek burkan ve sadece nefes kesici hikayeler anlatma konusundaki keskin gözü hayranlık uyandırıyor. Flanagan Evreni'nin düzenli oyuncularından oluşan inanılmaz bir kadroyla, 'The Fall of the House of Usher', Edgar Allan Poe'nun çeşitli eserlerini kullanıyor. Dizi sadece her bölümde bir Usher ailesi üyesinin trajik ölümünü ayrıntılı bir şekilde anlatıyor olmasıyla çekici bir yapıya sahip değil, aynı zamanda bize Carla Gugino'nun belki de en iyi performanslarından birini sunuyor. Bir kez daha, korku türünün kraliçesi olduğunu kanıtlıyor ve bu, kaçırmamanız gereken bir performans.

16. Daisy Jones & the Six

16. Daisy Jones & the Six

IMDb: 8.1

Daisy Jones & the Six, Taylor Jenkins Reid'in eseri, kitaptan bir adaptasyon. Kitabın hayranlarına, iyi bir adaptasyon olduğunu ve harika bir TV dizisi olduğunu söylüyoruz. Evet, orijinal romandan bazı bölümler çıkarıldı ancak dizinin ne kadar harika olduğunu göz ardı etmek zor. Daisy Jones rolündeki Emmy Ödülü'ne aday gösterilen Riley Keough'un öncülüğünde, dizi 1970'lerin karmaşık ve büyüleyici müzik dünyasını canlandırdı ve ilk bölümden itibaren çok sevildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Silo

15. Silo

IMDb: 8.1

'Silo', distopik bir gelecekte geçen ve dev bir siloda yaşayan bir topluluğu konu alıyor. Garip kayıplar ve cinayetler başladığında, silonun en alt seviyelerinde yaşayan mühendis Juliette (Rebecca Ferguson), her şeyin merkezine düşüyor. Rebecca'nın performansı mükemmel ve bu diziyi distopik hikayeler, harika bir oyuncu kadrosu bizi karşılıyor.

14. Somebody Somewhere

14. Somebody Somewhere

IMDb: 8.1

Bu yıl 2. Sezonu başladı ancak hala değeri bilinmeyen programlardan biri. Gerçek karakterler, ilişkilendirilebilir hikayeler ve daha fazlasıyla dolu. Somebody Somewhere, hayatı kutlamanın yanı sıra, acı ve kayıplara da dalıyor ve hayattaki küçük anları kutlamayı öğrenmeliyiz mesajı veriyor.

13. Reservation Dogs

13. Reservation Dogs

IMDb: 8.2  

'Reservation Dogs', 2023 yılında en iyi TV şovlarından biri olmaya aday olanlardan biri. Üçüncü ve son sezonuyla, bu dizi, özellikle yas hakkında önemli hikayeler anlatarak yeni televizyon denizinde öne çıkmaya devam etti. Eğer bu şovu henüz izlemediyseniz, şimdi tam zamanı. Üç sezonu, genç oyuncu kadrosu en iyi toplu performanslardan birini veriyor, sadece komik değil aynı zamanda iç ısıtıcı ve harika bir şov.

12. Loki

12. Loki

IMDb: 8.2

Marvel evreninin yorgunluğunun en yoğun olduğu bir dönemde Loki'nin 2. sezonu ortaya çıktı. Bu yeni sezon, Marvel Sinematik Evreni'nin bitmediğini kanıtladı. Loki'nin bu sezonu, Tom Hiddleston'ın belki de en iyi performansı olabilir. Çünkü Loki'yi inanılmaz yeni yerlere taşıyor ve onun yıllardır süren karakter hikayesini yürek burkan bir güzellikle sonlandırıyor. Bu sezonun son bölümü tek başına, Loki'yi MCU'nun başardığı en iyi şeylerden biri olarak kabul edilebilir.

11. Abbott Elementary

11. Abbott Elementary

IMDb: 8.2

Abbott Elementary, 2023'ün ilk yarısında en iyi komedi dizilerinden biri olarak kalmayı sürdürdü. Dizinin serüveninin çok başında olmamıza rağmen, kadro son zamanların en iyi komedi topluluklarından biri olarak tarihe geçmeyi kolayca başardı. Abbott Elementary'nin 2. Sezonu, 1. Sezonun ustaca oluşturduğu her şeyi üzerine inşa etti ve kadrosunun güçlerine, parlak komedisine ve daha fazlasına yaslandı, böylece bir başka inanılmaz TV sezonunu yarattı. Komedi severlerin bakmasını öneririz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Jury Duty

10. Jury Duty

IMDb: 8.3

Bu dizi muhtemelen 2023'ün en büyük başarıya dönüşen TV hikayesi oldu ve bize Dünya'nın en tatlı insanlarından biri olan Ronald'ı armağan etti. Program, Amerika'da bir jüride görev yapmanın iç yüzünü anlatıyor, tek püf noktası herkesin bir aktör olması ve Ronald'ın gerçekten bir jüride görev yaptığını düşünmesi. Gerçeklik TV'si ile mükemmel şekilde tasarlanmış bir komedinin mükemmel birleşimi olan bu program, Ronald'ın cazibesi ve iyi doğası üzerine kurulu ve son zamanların en sevimli şovlarından birini yaratıyor.

9. Lessons in Chemistry

9. Lessons in Chemistry

IMDb: 8.3

2022'nin favori kitaplarından biri olan 'Lessons in Chemistry', bu yıl her seviyede işleyen başka bir dizi oldu. Orijinal hikayeden bazı değişiklikler yapılsa da, dizi oldukça başarılı. Son birkaç yılda Brie Larson birçok aksiyon filmi yaptı, bu yüzden onun bir drama dizisinde köklerine döndüğünü görmek gerçekten harikaydı.

8. The Legend of Vox Machina

8. The Legend of Vox Machina

IMDb: 8.4

Vox Machina Efsanesi'nin ikinci sezonu, Laura Bailey ve Liam O'Brien'ın olağanüstü seslendirme çalışmaları sayesinde büyülemeye devam etti. Critical Role'un ilk D&D kampanyasından gelen sevilen hikaye, mizah, aile bağı ve samimi bir fantastik macera ile doluydu. Şovun gücü, duygusal çeşitliliğinde yatar. Bu, 2023'te büyük beğeni toplayan 'The Sunken Tomb' bölümünde görüldü. Bu bölüm, orijinal kampanyada olduğu kadar etkileyiciydi. Bu, hikayenin duygusal derinliğini ve karakterlerin karmaşıklığını vurgulayan bir özellikti. Bu, izleyicilere sadece bir macera değil, aynı zamanda karakterlerin iç dünyalarına dair bir bakış sunan bir dizi.

7. Barry

7. Barry

IMDb: 8.4

Barry, 2023'te sona eren ve nefes kesici anlarla karanlık komediyi mükemmel bir şekilde harmanlayan bir dizi oldu. Bill Hader, Barry'nin başladığı zaman Saturday Night Live'dan yeni ayrılmıştı ve aktörlük ve yazarlık konusundaki çok yönlülüğünü kanıtladı. Hikaye, harika bir finalle sona erdi ve hala yeterince takdir edilmeyen, ancak son zamanların en iyi dizilerinden biri oldu.

6. Heartstopper

6. Heartstopper

IMDb: 8.6

2023'te Heartstopper, en iyi kitaptan ekrana uyarlamalar arasında yerini korudu. Kit Connor ve Joe Locke, Nick ve Charlie'nin sevimli ilişkisini sürdürürken, TV'deki en iyi uyumu sergiledi. Yeni sezonda da ana odak bu ikili olmasına rağmen, Heartstopper 2. sezonu, muhteşem kadro ekibine odaklanmak için kullandı. William Gao, Yasmin Finney, Tobie Donovan, Corinna Brown ve Kizzy Edgell'in harika performanslarıyla bu dizi, Heartstopper'ın hoş ve harika dünyası genişledikçe daha da iyi hale geliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. The Bear

5. The Bear

IMDb: 8.6

Dizi zaten mükemmel olan ilk sezonunu yavaş yavaş geride bıraktığımız 2023 yılında 2. sezonu ile aşmayı başardı. Yeni sezon, bir dizi arkadaşın restoranlarını birinci sınıf, mutlaka yemek yenecek bir restorana dönüştürmek için durmaksızın çalışmalarıyla devam ediyor. The Bear'ın 2. Sezonunu bu kadar harika yapan şey, hikayeyi ilerletme yeteneğini korurken aynı zamanda mükemmel TV bölümlerinde yardımcı karakterlere odaklanmasıydı, özellikle Richie'nin merkezinde olan 'Forks' adlı bölümde.

4. Scavengers Reign

4. Scavengers Reign

IMDb: 8.8

Scavengers Reign, son yılların en iyi bilim kurgu dizilerinden biri olabilir. Sadece inanılmaz dünya inşası değil, aynı zamanda çarpıcı animasyonu ve ilgi çekici karakterleri ile de dikkat çekiyor. Dizi, Vesta adlı yabancı bir gezegende mahsur kalan Demeter 227 adlı bir kargo gemisinin hayatta kalanlarını takip ediyor. Battlestar Galactica, The Expanse ve Arcane gibi dizileri seviyorsanız, bu diziyi şiddetle tavsiye ederiz.

3. The Last of Us

3. The Last of Us

IMDb: 8.8 

'The Last of Us' her türlü medya içeriği arasından belki de en beğenilen adaptasyonlarından biri. Dizi, video oyununa olan sadakatini Ashley Johnson'ın 9. bölümdeki performansıyla kanıtlar. Ancak, Bill ve Frank'ın hikayesini genişletme becerisi sayesinde, bu karakterleri canlandıran oyuncular, rollerini kendilerine özgü bir şekilde yorumladılar. Pedro Pascal ve Bella Ramsey'nin Joel ve Ellie karakterlerini canlandırdığı bu ikili, hem birlikte hem de ayrı ayrı ödül almayı hak eden performanslar sergilediler.

2. Ted Lasso

2. Ted Lasso

IMDb: 8.8

Ted Lasso'nun muhtemelen son sezonu, üç sezon arasında en zayıfıydı ve her şeyin dizi finalinden önce sıkıştırıldığı hissini verdi. Bazı karakterler, Jamie Tartt gibi, harika hikayelere sahipken, Keeley Jones gibi diğerlerinin hikayeleri yetersiz kaldı. Ancak, 2023'teki bu sezon genel olarak iyi bir TV sezonuydu. Final, karakterlerimizi olması gereken yere getirdi, ancak orta bölümler biraz acele ve dengesiz hissettirdi. Günün sonunda, Ted Lasso'yu özleyeceğiz.

1. Succession

1. Succession

IMDb: 8.9

Succession'un son sezonu, herkesin merakla beklediği bir sezondu ve beklentileri oldukça karşıladı. Bu sezonu mükemmel kılan, beklentileri alt üst etme yeteneği ve 'Connor'ın Düğünü' adlı üçüncü bölümde yaşanan şaşırtıcı an oldu. Bu, beklenmedik dönüşle ve dikkat çekici son ile harika bir dizi olarak ekranlara veda etti ve 2023 yılının en yüksek beğenisini almayı başaran dizi olarak tarihe geçti.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir👇

👇

👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
6
4
3
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hasan Tahsin

The last of us,mandolorian,silo ,loki ,ahsoka,andor,reacher bunları tavsiye ederim seyredin seyrettirin

syborg

mavi gözlü samuray da iyi çıktı.. bi noktada baydı gerçi ama izlenir