Görüş Bildir
Haberler
Hepimizi Bir Dönem Ekrana Kilitleyen Bol Şiveli, Aşırı Samimi ve Geleneksel Unsurlarla Bezenmiş Yöre Dizileri

Hepimizi Bir Dönem Ekrana Kilitleyen Bol Şiveli, Aşırı Samimi ve Geleneksel Unsurlarla Bezenmiş Yöre Dizileri

Figen Şayak
16.11.2017 - 14:08

Bütün dizilerin kökeni İstanbul olacak değil ya! İşte buram buram geleneksel unsurlarla bezenmiş, kendimizden bir şeyler bulduğumuz yöresel diziler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yabancı Damat / Bol baklavalı Gaziantep

Gerek şiveleri, gerekse aile yapılarıyla bize Gaziantep'i yaşatan dizi. Kızları Nazlı'nın beşik kertmesi ile evlenmek istemeyip, yabancı bir damat getirdiği ailenin komik halleri hepimizin içini ısıtmıştı. Usta oyuncular da cabası.

2. Kavak Yelleri / Biraz da Urla

İzmir'in denize sıfır ilçesi Urla'da başlayan bir ara İstanbul'a taşınsa da finali yine bu şirin ilçede yapan Pelin Karahan ve Aslı Enver'li dizi Kavak Yelleri, yöre insanlarının sakin ve huzurlu hayatlarını da arka plandan bize yansıtmıştı.

3. Kalbim Egede Kaldı / Seferihisar - Ildır

İzmir'in yine deniz kıyısı ilçelerinde çekilen, tam anlamıyla oraların eski insanlarını yansıtan adıyla uyumlu ege dizi, Zeliş ve Mustafa'nın inatla başlayan aşklarına ev sahipliği yapmıştı.

4. Aşk ve Mavi / Nevşehir Ürgüp ve Göreme

4. Aşk ve Mavi / Nevşehir Ürgüp ve Göreme

Geleneksel ve kalabalık aile yapısının gözler önüne serildiği dizinin başrolünde Emrah var! Nevşehir'in eşsiz yapısından bizi mahrum bırakmadığı gibi, hikayesiyle de kendisini sevdirdi.

5. Yeşil Deniz / Ödemiş Birgi

5. Yeşil Deniz / Ödemiş Birgi

İzmir'in içlere doğru uzanan ilçesi Ödemiş'in eşsiz Birgi'sinde çekilen dizi yöresel ağzı ve sıcacık yapısıyla epey hayran kitlesi yakalamıştı aslında. Maalesef çabuk tüketen bir toplum olduğumuzdan, bir süre sonra ondan da gönlümüz geçince reyting kurbanı olup ekran ömrüne son verildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sıla / Mardin Midyat

6. Sıla / Mardin Midyat

Bir zamanların reyting rekortmeni dizisiydi hatırlarsanız. Cansu Dere'nin başrolü çektiği dizi, yöresel hikayesi ve eşsiz görüntüleriyle geleneksel bir şölen yaşatmıştı.

7. Elveda Rumeli / Makedonya Manastır

Rumeli insanının aile yapısını, o dönemin zorluklarını ve yaşam hikayelerindeki yöresel minnoşlukları bize yansıtan dizi, zaman zaman hepimizi hüzne de boğdu. Şivelerini sevdiklerimiz. 😋

8. Deli Gönül / Hatay Şemköy

8. Deli Gönül / Hatay Şemköy

Güzel şehrimiz Hatay'ın hem yemekleri hem de kızları meşhurdur bilirsiniz. Eh oradan da mis gibi bir hikaye çıkmasın mıydı? Murat Ünalmış ve Tuvana Türkay'lı Deli Gönül'ü severek izlemiştik.

9. Asmalı Konak / Kapadokya

9. Asmalı Konak / Kapadokya

Turistik ilçemiz Kapadokya, efsane dizi Asmalı Konak'a ev sahipliği yapmıştı. Özcan Deniz ve Nurgül Yeşilçay'ın oyunculukları ve tanınmışlıkları şaha kalkmıştı.

10. Dila Hanım / Adana

Aslında Adana şehrimizin çılgın insanına onlarca dizi çekilebilir. Çekilmedi de değil hani, bir kaç dizide karakterlerle ya da mekan olarak bu güzel ilimiz eşlik etti. İşte onlardan biri de Dila Hanım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Sudan Bıkmış Balıklar / Kaş

11. Sudan Bıkmış Balıklar / Kaş

Gençlik dizisi olarak başlayan Sudan Bıkmış Balıklar'ın ilk bölümleri Antalya Kaş'ta çekildi. Yöre insanının huzurlu ve butik yaşamını da işte o bölümlerde takip etmiştik.

12. Asi / Antakya

12. Asi / Antakya

Tuba Büyüküstün ve Murat Yıldırım'ın yer aldığı, yine yöresel unsurlar ve geleneksel aile yapısıyla donatılmış, uzun süre hafızalardan çıkmayan dizi Asi, Antakya'da çekilmişti.

13. Fırtına / Trabzon Sürmene Aksu

13. Fırtına / Trabzon Sürmene Aksu

Karadeniz insanı olmadan bu liste biter mi? Eşsiz doğa görüntüleri ve tatlı laz şiveleriyle bu taa maziden çıkardığımız dizi Burçin Terzioğlu ve Murat Yıldırım'ı gerçek hayatta da nikah masasına götürmüştü. Hey gidi hey.

14. Vatanım Sensin / İzmir

İzmir'in dağlarında çiçekler açar... Milli duygularımızı da coşturan dizimiz Vatanım Sensin, Kurtuluş Savaşı dönemindeki İzmir'i bize ne güzel yansıtıyor ama. 😍

15. Behzat Ç. / Çünkü o bir Ankara polisiyesi...

Efsaneler efsanesi Behzat Ç. ve Ankara... Onun için fazla bir şey söylemeye gerek yok herhalde, bir kaç tane daha Ankara dizimiz var ama bizim aklımıza önce o gelir. 😍

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
159
54
24
18
9
7
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın