Görüş Bildir
Haberler
Hayatın Tadı Kalmadığını Hissediyorsanız Size İyi Gelecek ve Yaralarınızı Saracak Yiyecek Önerileri

Hayatın Tadı Kalmadığını Hissediyorsanız Size İyi Gelecek ve Yaralarınızı Saracak Yiyecek Önerileri

Entel Feridun
30.01.2023 - 19:04

Zaman zaman hayat eskisi kadar keyifli gelmiyor olabilir. Her gün birbirinin aynı devam eden rutinler ve yerine getirilmesi gereken sorumluluklar üstünüze geliyorsa tükenmişlik sendromu yaşıyor olabilirsiniz. Böyle zamanlarda hayatı daha eğlenceli hale getirmek için can sıkıntınıza yenik düşüp yanlış kararlar almaktansa psikolojinize iyi gelecek besinlerle harika bir sofra hazırlamayı deneyebilirsiniz!

Gelin, Beslenme ve Diyet Uzmanı Nur Ecem Baydı Ozman'ın Habertürk'e aktardıklarına göre tükenmişliğe karşı etkili 10 besin önerisine bir bakalım...

Kaynak: https://www.haberturk.com/htgastro/ke...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Koyu yeşil yapraklı sebzeler

1. Koyu yeşil yapraklı sebzeler

Akşama şöyle güzel bir salata ya da ıspanak yemeği yapmak size iyi gelebilir. Ispanak, pazı gibi koyu yeşil yapraklı sebzelerde bulunan magnezyum ile günlük almanız gereken oranı alabilirsiniz. Magnezyum seratonin hormonu salgılamanıza yardımcı olarak size mutluluk verecektir. Diğer yandan bu besinlerde düşük seviyeleri depresyon ile ilişkilendirilen folik asit de bulunuyor.

2. Yağlı balıklar

2. Yağlı balıklar

EPA ve DHA gibi yağ asiti bakımından zengin balıklar tercih etmelisiniz. Somon ve uskumru gibi balıklardan haftada iki kez tüketmeniz depresyonu yenmenize yardımcı olabilir.

3. Bitter çikolata

3. Bitter çikolata

Her şeyin çaresi çikolata ama bitterin önemi kişinin ruh halini iyileştirdiği bilinen kafein ve N-asiletanolamin içermesidir. Sütlü çikolataya göre daha az şeker içerse bile sağlıklı kişilerin günde 2-3 kare 10-15 gramdan daha fazla tüketmemeye özen göstermesi gerekir.

4. Fermente besinler

4. Fermente besinler

Sağlıklı bir bağırsak eşittir mutluluk demektir. Uzmanlar bağırsak sağlığını iyileştirecek en etkili besinin ise yoğurt, kefir gibi fermente ürünler olduğunu söylüyor. Çünkü içerisinde yararlı bakteriler ile bağırsağınızı düzenli hale getiriyor.

5. Kuru baklagiller

5. Kuru baklagiller

Sağlam bir folik asit kaynağı olan baklagilleri tüketmeden geçmeyin. B grubu vitaminleri seratonin, dopamin ve ruh halinin iyileşmesinde yararlı olduğu için mutlaka öneriliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kırmızı et, yumurta, tavuk, hindi

6. Kırmızı et, yumurta, tavuk, hindi

Sağlıklı beslenmek kadar dengeli beslenmekte önemli olduğu için depresyon sürecinde protein, demir ve kalsiyum açısından değerli bu besinleri öğünlerinize ekleyin.

7. Muz

7. Muz

Muz harika bir magnezyum ve C vitamini deposudur. Bu nedenle mutluluk ve enerji verecektir.

8. Yağlı tohumlar

8. Yağlı tohumlar

Kuru yemiş tüketmeyi sevenler için güzel haber: günde 3 ceviz veya 8-10 çiğ badem/fındık tüketilmesinde yarar var.

9. Yulaf

9. Yulaf

İçerisindeki lif oranı ile kan şekerini dengelerken B grubu vitaminleri ve folik asit ile de mutluluk veren bu besini mutlaka öğünlerinize eklemelisiniz.

10. Kahve

10. Kahve

Bir fincan kahve size iyi gelecek, yaralarınızı saracak! Vücutta ruh halini toparlayan dopamin ve norepinefrinin etkinliğini arttıran kahvenin herhangi bir çeşidi günde 1-2 fincan tüketilebilir.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın