Görüş Bildir
Haberler
Hakkari ve Mardin'de Şehit Olan 5 Polis İçin Tören

Hakkari ve Mardin'de Şehit Olan 5 Polis İçin Tören

Batuhan
16.09.2015 - 12:40 Son Güncelleme: 16.09.2015 - 14:26

Teröristlerce yola döşenen patlayıcıların infilak ettirilmesiyle şehit olan 5 polis için Hakkari ve Mardin'de tören düzenlendi. Düzenlenen törenlerin ardından şehitlerin cenazeleri toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hakkari- Van karayolunun 30'uncu kilometresinde dün saat 17.00 sıralarında PKK'lı teröristler yola önceden döşediği patlayıcıyı, polis aracının geçişi sırasında uzaktan kumandayla infilak ettirdi. Patlamada büyük hasar gören araçta bulunan 2 polis şehit oldu, hükümlü A.K. hayatını kaybetti, 2 polis de yaralandı.

Şehit polis memuru Mehmet Tuhal ve polis memuru Serkan Çölkesen için Van Jandarma Filo Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Törene Van Valisi İbrahim Taşyapan, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Metin Temel, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve askeri erkan katıldı.

Tören sonrasında askeri helikopterle Van’a getirilen şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşları, ambulansa alındı. Saygı duruşunun ardından şehidin öz geçmişi okundu. İl Müftüsü Nimetullah Arvas'ın okuduğu dua ve getirilen tekbirlerin ardından askerlerin omzunda Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçakla şehit polis memuru Mehmet Tuhal Hatay’a, Konya doğumlu olan polis memuru Serkan Çölkesen ise ailesinin yaşadığı Antalya’ya gönderildi.

Mardin'de Şehit Olan 3 Polis Memleketlerine Uğurlandı

Mardin'de Şehit Olan 3 Polis Memleketlerine Uğurlandı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Mardin'in Nusaybin ilçesinde şehit düşen 1 komiser yardımcısı ve 2 polis gözyaşları arasında memleketlerine uğurlandı.

Şehit polisler için Mardin Emniyet Müdürlüğü avlusunda tören düzenlendi. Törene Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, 70. Mknz. Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Adli Yargı Komisyon Başkanı Bülent Koç, İl Jandarma Komutanı Alaaddin Karsavuran, kaymakamlar, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, şehitleri uğurlama konuşmasında, şehitlik mertebesine ulaşan meslektaşlarının geride kalan ailelerine sahip çıkacaklarını söyledi. Kelimeler boğazında düğümlenen Pekcan, “Bugün burada ülkemizin birliği ve bütünlüğü, milletimizin huzur ve güvenliği uğruna canlarını feda eden kahraman şehitlerimizi ebedî yolculuğuna uğurlamak, onlara karşı son görevimizi yerine getirmek ve onları cennete, Yüce Rabbimiz'in katına göndermek üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bugün ölümsüzlük şerbetini içenlerin Rabb'larına kavuştukları gündür. 

Bugün barutun kanla, kanın canla, canın vatan, namus ve bayrak uğruna destanlaştığı gündür. Aziz şehitlerimize karşı en büyük görevimiz; onların uğrunda şehit olduğu değerler etrafında yüreklerimizi kenetlemek, birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi pekiştirmektir. Onların aziz hatıralarına karşı göstereceğimiz en büyük saygı; hakkın, hukukun, adaletin, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin yanında yer almaktır. Evlatlarını vatana adamış kıymetli analarımız, çocuklarınızın adları taşlar üzerinde, naaşları toprakta kaldı zannetmeyin. Şehitlerimizin kutsal isimleri arşta, aziz naaşları ise cennet bahçelerindedir. Şehitlik, Hakk’a yürümenin en güzel şeklidir. Şehitlerimiz ne mutlu size ki en kutsal emanetinizi, aldığınız gibi lekesiz ve tertemiz sahibine ulaştırdın.” dedi.

Şehit polis Serkan Çölkesen Antalya'da toprağa verildi

Şehit polis Serkan Çölkesen Antalya'da toprağa verildi

Cenazeleri memleketlerine ulaşan şehit polis memurları Serkan Çölkesen ve Sezgin Uludağ gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Şehit Serkan Çölkesen'in Antalya'daki baba evinin bulunduğu Kızıltoprak Mahallesi'nde taziye çadırı kurularak, mevlit okutuldu.

Ayakta durmakta güçlük çeken Çölkesen, oğluyla bir gün önce görüştüğünü belirterek, 'Daha önce İstanbul'da görev yapıyordu. Yaklaşık dört yıldır polisti. Hakkari'ye gönüllü gitmişti. Üzüntülüyüz' dedi.

Van'dan gönderilen Serkan Çölkesen'in naaşı, Kızıltoprak Mahallesi'ndeki baba evine getirilerek, helallik istendi. Bu sırada, anne Hacer ile baba Bayram Çölkesen, şehidin tabutuna sarılarak, gözyaşı döktü.

Şehidin bazı yakınları da hareket halindeki cenaze aracına çıkarak, tabuta sarıldı. Çölkesen'in naaşı, konvoy eşliğinde Uncalı Mezarlığı'na getirildi. 

İl Müftüsü Osman Artan'ın burada kıldırdığı namazın ardından şehidin naaşı omuzlara alınarak, taşındı. Çölkesen'in cenazesi, Polis Şehitliği'nde dualar eşliğinde toprağa verildi.

Şehit Uludağ Isparta'da toprağa verildi

Şehit Uludağ Isparta'da toprağa verildi

Mardin'deki saldırıda şehit olan polis memuru Sezgin Uludağ da memleketi Isparta'da toprağa verildi. 

Türk Hava Kuvvetlerine ait askeri uçakla Süleyman Demirel Havalimanı'na getirilen şehidin cenazesi, burada yakınları ve vatandaşlar tarafından karşılandı. 

Ambulansa konulan şehidin cenazesi, konvoy eşliğinde Hisar Mahallesi'ndeki baba evine getirilerek burada helallik istendi. Daha sonra Isparta Valiliği tören alanına getirilen şehidin cenazesi, burada meydanı dolduran binlerce kişi tarafından tekbirlerle karşılandı. 

Sezgin Uludağ'ın naaşı kılınan cenaze namazının ardından Isparta Garnizon Şehitliğine defnedildi. 

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0